Chcem skript, ktory hned po spusteni odosle post data na iny server ...myslim,ze nieco s funkciou php.net/fsockopen..pre lepsi priklad..
tu na birzd mas formular meno a heslo..(post data su z nich vyhodnocovane)..ako by si urobil skript. ktory by sa spustil niekde mimo birdz a poslal by post data na birdz pre prihlasenie napriklad
Každý formulár má v svojom form-tagu nadefinované aj meno skriptu, ktorému zhromaždené dáta odošle. Po odoslaní formulára užívateľa sa aktivuje skript a je len na tebe, ako s tým spravíš, čo mu HTML formulár poslal, naloží. Na to však musí najprv nejako oné poslané dáta získať ako premenné, s ktorými už budeš pracovať ako obyčajne. Data ziskaš jednoducho, v skripte máš pri štarte už nadefinované premenné, ktoré obsahujú hodnoty zaslané formulárom a nesú mená príslušných vstupných polí, prirodzene začínajúc znakom „$“. Formulár uvedený vyššie nech sa stane obsahom jedného súboru (jeho meno nieje podstatné), skript uvedený nižšie bude tvoriť súbor vykonnyskript.php (ak ho túžiš premenovať, nič ti v tom nebráni, iba nesmieš zabudnúť zmeniť na rovnaké meno aj hodnotu action form-tagu tvojho formulára). Skusim to sem hodiť, ale neviem či to zobrazí:
ps: to s tym mayom ma pobavil neboj sa on určite dobre ovladá php
vyzera ze vies o com pises..tak sa ta skusim takto opytat s Birzd prikladom. Povedzme,ze mam nick Janka21 a heslo 1234. Formulare posielaju post data a php skript ich vyhodnocuje ako Post[nick] a post[heslo]. Ako by si vyhodnocovaciemu skriptu poslal napr. moje udaje (janka21 a 1234) z ineho servera>?
Viem co myslis. Dajme tomu ze sa chces registrovat na birdz.sk ale cez skript ulozeny napr na janka.com, ze?
Toto sa da riesit cez hociaky jazyk ktory dokaze pracovat so socketmi, takze ano v php sa pouzije fcia fsockopen() ale kazdopadne ja osobne by som to riesil cez bash, v ktorom by to islo o dost jednoduchsie, pretoze nepotrebujes ani vediet ako prebieha komunikacia.
Tu mas moj nefukncny spambot pre pokec, ale je tam pekne ukazane ako sa da pracovat s post datami:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
musis sa este vela ucit wewik
akoze, ovladam PHP, ale nechapem, ze co chces
Chcem skript, ktory hned po spusteni odosle post data na iny server ...myslim,ze nieco s funkciou php.net/fsockopen..pre lepsi priklad..
tu na birzd mas formular meno a heslo..(post data su z nich vyhodnocovane)..ako by si urobil skript. ktory by sa spustil niekde mimo birdz a poslal by post data na birdz pre prihlasenie napriklad
asi sa nevyznas tiez poriadne..napr. keby si programoval spambota...tiez by si to potreboval..poslat post data na iny server aby ich vyhodnotil
ps: to s tym mayom ma pobavil neboj sa on určite dobre ovladá php
vyzera ze vies o com pises..tak sa ta skusim takto opytat s Birzd prikladom. Povedzme,ze mam nick Janka21 a heslo 1234. Formulare posielaju post data a php skript ich vyhodnocuje ako Post[nick] a post[heslo]. Ako by si vyhodnocovaciemu skriptu poslal napr. moje udaje (janka21 a 1234) z ineho servera>?
Toto sa da riesit cez hociaky jazyk ktory dokaze pracovat so socketmi, takze ano v php sa pouzije fcia fsockopen() ale kazdopadne ja osobne by som to riesil cez bash, v ktorom by to islo o dost jednoduchsie, pretoze nepotrebujes ani vediet ako prebieha komunikacia.
Tu mas moj nefukncny spambot pre pokec, ale je tam pekne ukazane ako sa da pracovat s post datami:
» downloads.itzone.sk/tommyhot/skript... sklo bomber/sklo.sh
V blizkej buducnosti tam mozno hodim funkcny spambot.
Ak to chces robit v php, musis ovladat HTTP protokol a musis vediet ake hlavicky kam poslat, ale ani to nie je nic zlozite.
Ak uz vytvoris spojenie cez fsockopen (samozrejme socket si ulozis do nejakej premennej, zvycajne $fp), tak uz potom len posielas spominane hlavicky:
$username = $_POST['username' ;
$password = $_POST['password' ;
$uri = '/register.php';
$host = 'www.birdz.sk';
$post = "nick username&pass password"; //tu uz to vyzera ako keby pracujes s GET premennymi v url.
$out = "POST $uri HTTP/1.1rn";
$out .= "Host: $hostrn";
$out .= "User-Agent: Jankin browserrn";
$out .= "Content-Type: application/x-www-form-urlencodedrn";
$out .= "Content-Length: ".strlen($post)."rn";
$out .= "Connection: closernrn";
$out .= $post;
fwrite($fp, $out);
while (!feof($fp)
{
$response.=fgets($fp, 128);
}
a odozvu si uz upravis podla chuti. Snad to tento filter nedojebe a posle vsetko ako ma byt.
Inak Tomas nebolo by zle spravit nejaky editor pre programatorov, teda nejaky syntax highliting a podobne, ked uz tu mame to programatorske forum. Dik