Prispieval som, odkedy mám ale v podstate rozpočet, ktorý buď dodržím alebo budem na sáčkových polievkach či suchých cestovinách, tak si netrúfnem. Možno si to raz budem mlcť dovoliť.
Ono to je podľa mňa aj o tom, že so zbierkami alebo aj žobrákmi sa stretávame dennodenne ale s exotom čo si dá na seba transparent fuck the poor minimálne. Preto tie reakcie.
@james144 ja som to video vôbec nepozerala takže neviem o akú velkú chudobu v nej ide ale ten čo sa ledva sám uživí na týžden podla mna nie je zlý ak na charitu neprispeje
tieto videá by sa mali zameriavať na vyššiu triedu čo nevedia čo so sebou a nie na obyčajných ľudí a ešte v nich vytvárať pocit viny potom
zato tých pár drobných hodiť myslím že hodí každý ale nech neočakávajú od ľudí bankovky
drobné prispejem aj ja
základná logika motivácie - ak budeme chudobným platiť za to, že sú chudobní, bude chudobných viac alebo menej?
Pre toto sa snažím nikdy chudobným finančne "nepomáhať". Táto "pomoc" ich totiž len udržuje v závislosti. Ak im niekto chce pomôcť skutočne, tak by im mal pomôcť postaviť sa na vlastné nohy, lebo tým, že im hodí 50 centov zabezpečí len to, že ten človek tých 50 centov bude chcieť aj za týždeň, rok a 20 rokov.
Ide o to ze cloveka nadavajuceho na chudobnych si vsimnu asi vsetci a cloveka pytajuceho skoro nikdo .je to jak clovek nadavajuci na mcdonald pricom sam tam chodi
Z rovna vcera som bol z kamaratom v nitrianskom okrese nejdem menovat presne dedinu kde po nejake diely na jeho auto. Jak som tak sedel v aute a cakal kym sa dohodne z predavajucim tak som si vsimol ze vedla mna je dom , dom ako dom skor chatrč postavena este z hliny a slamy strecha stary eternik podlhovasty a strecha plavala no proste strach a z nej vysiel chlapik v monterkach a zacal pilit drevo tak si hovorim pff ci tam byva alebo to ma ako "sklad na drevo alebo tam nieco chova (dobytok) vyhodnotil som ze tam ma nieco tak viac som sa tym nezaoberal. O15 minut isli po ceste oproti dve male deti chlapec cca 5-7 rokov dievca 8-11 asi sestra a brat a kam neodbocili ? Presne do toho domu. Vosli dnu . Hned mi doplo ze tam 100% byvaju . Chlapik vypol cinkular vosiel dnu . Bol to ich otec asi siel detom spravit jest pravdepodobne. Tak blby pocit som nemal uz davno popravde zalial ma mraz. Ako moze takto zit. Tak luto cloveka mi neprislo uz davno keby mam hotovost pri sebe asi mu ju v momente dam aj keby to mozno prislo dotycnemu blbo ale dam. O chvilku prisiel kamos nakladal veci do auta a chlapik prisiel k tomu susedovi si pytat karbošku z no poviem narovinu slušak a mal nejaku tu hrdosť.
Je podla mna nefer ze na svete nieje rovnovaha ze tych 5% ludi ma všetko a 95% ludi malo resp. nič .
Nepridem si ako zazobany ale som rad ze mi nasi dali co mi dali aj ked som si to v urcitych momentoch nevazil . Ale aj ked mam malo rad pomozem a ked vidim slusneho bezdomovca obetujem co mam pri sebe.
Za gramaticke chyby sa ospravedlnujem slovina nieje moja silna stranka
keby žobráci tie peniaze ktoré vyzbierajú ozaj použijú na jedlo a pod. tak by nebol problém. lenže taký je možno jeden zo 100. ostatní len chlastajú, fetujú a pod. však mi stačí pohľad na tých čo sú v BA na hlavnej.
a čo sa charity týka tak tie pouličné sú úžasne dôveryhodné. -,- ja si myslím že ľudia by viac prispievali keby si boli istý že to čo dajú pôjde tam kam má a nie do vrecka nejakého držgroša...
@obliviate Ak máš kde bývať, čo jesť, máš rodinu, priateľov, mohla si chodiť do školy, máš internet, počítač, teplú vodu tak SI z vyššej triedy. A čo sa týka stupňov chudoby tak áno to je pravda, lenže sú aj rôzne stupne bohatstva.
@miaja vies tieto organizacie funguju tak ze nedem menovat konkretne no o jednej viem ako ide proste organizacia vyzbiera na nejaku cinnost na pomoc bla bla bla to a to 500 tisic €hej ?
200tisic €ide na pomoc co slubili
100tisic € ide na vyplatenie nakladov
300tisic € ide pre organizaciu (zisk)
môj postoj k chudobe je veľmi zlý, snažím sa k nej správať čo najhoršie aby ma čo najskôr opustila ale nedarí sa.
je to hlúpa naivná hus a verí, že sa zmením.
@anddy159 no a v tom je problem. ja ked prispejem na charitu trebars 10 € tak chcem aby celých 10 € išlo chudobným a nie že 3 eurá na náklady, 4 eurá na ziska 3 eurá pre chudobých. a hlavne že sa prezentuje väčšina ako neziskové organizacie. ale houby...
@miaja Neboj, tak zložito to nerobia. 50% rozdelia na viac strán aby sa nepovedalo, že to len nejak jednosmerne robia a 50% ide na "informovanosť"
Viď. Liga proti rakovine
@miaja bohužial je ta nenazranost bohatych co si to tak riadia ... zaloz svoju charitu a tak si to nadstav to je to svinstvo no preto dam radsej bezdakovy ktory vypada slusne a pokecam snim a vidim aky je to typ a dam jemu pokial viem ze to hned nezmeni na chlast
ako spominaju vyssie, tak aj to financovanie smrdi a ja nechcem byt klamany, nechcem aby niekto zarabal na mojej dobrote. raz dva razy som takto darobal nejake dve eura dobremu anjelovi ked som kupoval knihy, ale uz tomu neverim. keby som siel z potravin a mam 4 banany tak cloveku na lavicke dam hoci aj dva, ved to nie je ziadne luxus pre niekoho kto nie je odkazany na pomoc druhych. davat priamo financie bezdomovcovi sa mi prieci, ja som sa skratka vychoval tak, ze nic nie je zadarmo a keby som tomu prestal verit, dost zle by ma to ovplyvnilo. nastavil som si personal management a pracujem na sebe, pokial vyslovene nemusim vypytat od rodicov peniaze, nerobim to, hladam alternativne zdroje, samozrejme pracovne. od 17ich nedostavam vreckove ani peniaze (dovtedy som okrem korun na kofolu ci kino tiez nic zadarmo nedostal), skratka som samostatny. preco by mal niekto tazit z toho aky som. este k tym prispevkom pridam, ze som dva krat kupil nota bene, ale pomer 50 na 50 sa mi zda nefer voci predavacovi. ano ta polovica ide na naklady, ale pointa nie je v tom, ze predavac nezaraba na naklady, ale robi to kvoli sebe, aby sa necitil menejcenny a mal co do ust.
Mam starosti ako ta chudoba len miernejsie ovela a ked nechcem byt casom zastresovana nejakym dobrym anjelom musim sa venovat sebe. Prevencia je najlepsia cize ked pomozem sebe usetrim svet jedneho skrachovanca a to je myslim najpodstatnejsie.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
zato tých pár drobných hodiť myslím že hodí každý ale nech neočakávajú od ľudí bankovky
drobné prispejem aj ja
a @16
Pre toto sa snažím nikdy chudobným finančne "nepomáhať". Táto "pomoc" ich totiž len udržuje v závislosti. Ak im niekto chce pomôcť skutočne, tak by im mal pomôcť postaviť sa na vlastné nohy, lebo tým, že im hodí 50 centov zabezpečí len to, že ten človek tých 50 centov bude chcieť aj za týždeň, rok a 20 rokov.
Je podla mna nefer ze na svete nieje rovnovaha ze tych 5% ludi ma všetko a 95% ludi malo resp. nič .
Nepridem si ako zazobany ale som rad ze mi nasi dali co mi dali aj ked som si to v urcitych momentoch nevazil . Ale aj ked mam malo rad pomozem a ked vidim slusneho bezdomovca obetujem co mam pri sebe.
Za gramaticke chyby sa ospravedlnujem slovina nieje moja silna stranka
a čo sa charity týka tak tie pouličné sú úžasne dôveryhodné. -,- ja si myslím že ľudia by viac prispievali keby si boli istý že to čo dajú pôjde tam kam má a nie do vrecka nejakého držgroša...
200tisic €ide na pomoc co slubili
100tisic € ide na vyplatenie nakladov
300tisic € ide pre organizaciu (zisk)
A v takomto podiele funguje 98% tychto nadaci ...
je to hlúpa naivná hus a verí, že sa zmením.
Viď. Liga proti rakovine
tak