Tak študujúci Košičania, jedna otázka pre vás, ktorá škola je lepšie Poštová alebo Šrobárová ?? Pýtam sa hlavne študentov ktorý na niektorej z týchto škôl študujú, alebo študovali. Aké boli vaše dojmi zo školy, je podľa vás lepšia jedna, alebo druhá ??
nvm ja som oproti sroba ne gymku ze GJAK docista na pc skola us to tam budem tahat 6ty rok staci mi to pravdu povediac uplne akoze ludia secko fajn,ucivo sa da zvladnut secko,ved nie sme zadubenci predsa aa iba svihle vedenie skoly ...ale nechala som sa uniest
..k srobe , aj ja poznam par typkov, teraz tam prestupuje dokonca aj spoluziacka z triedy lebo u nas je to dokonale na rit palovu neviem skus to tam ze vraj svihnute pravidla na skole a tak,velmi prisne ale neviem za skusku nic nedas, moj osobny skromny nazor ze je lepsie ako postova , sice momentalne mam pocit ze kazda skola us pomaly straca remone ale sroba je nieco viac stale v mojich ociach kks ved us len ta budova, ved povedz
Ahojte, ešte pred 2 mesiacmi by som nepovedala ako sa mi bude cnieť za mojou bývalou školou - a teda Šrobárkou. Ako väčšinu detí aj mňa nadchla predovšetkým budova a vtedy som si povedala Tak tu chcem ísť. Pre drvivú väčšinu zneli školské pravidlá naozaj dosť švihlo - zakazujú sa krátke nohavice, žabky, neskoré príchody sa zapisujú,... V skutočnosti to nie je vôbec hrozné, profesori sú naozaj fajn, ale pozor - davájú si záležať na tom, aby študenti neflákali a nemajú problém vám zavariť početným množstvom strán (prípad dejepis ). Hovorí sa, že na našej škole nie ľudský prístup, no myslím, že je to dosť kruté konštatovanie, všetko závisí len od študenta a jeho schopností získať si dostatok priateľov a samozrejme hlavne profákov. Čo sa profesorov týka, takmer všetci sú skvelí, ale treba priznať, že aj výberová škola má takých, že sa postupne obávate, či vôbec zmaturujete . Z mojej osobnej skúsenosti - prežila som na Šrobe úúúžasné 4 roky, zmaturovala bez problémov (aj ked´ cez akademický týždeň to tak ružovo nevyzeralo) a nakoniec so šrobárskymi vedomosťami som prijatá na všetky VŠ ( PF UPJŠ, LF UPJŠ a LF MU v Brne ). Svoj výber neľutujem, ale chcem upozorniť, že nanešťastie Šrobárka pomaly ale isto stráca úroveň - nebojím sa to povedať : korupcia pri prijímačkách prekvitá a tak sú na škole momentálne deti, ktoré učenie nebaví, ved´ keby niečo, tak otecko má tučnú peňaženku. Medzi Poštovou a Šrobou v súčasnosti už nevidím žiaden rozdiel, ani jedna z nich nie je to, čo bývala. Preto som svoju sestru poslala na GTA.
@greenhorn - uplne suhlasim , na šrobarke je o vás postarane matematickou elitou, ktorá vás podľa môjho názoru pripravia na výšku nadmerne dobre...
povedal by som , že na výšku by vás chcelo pripraviť dobre aj zopár ďalších profákov...napr. chemia,biola,jazyky,dejepis a ďalšie , a tak nebude prekvapenim že si niekedy napišete aj 3 pisomky za deň a ak k tomu ešte pridame skúšanie, tak nemusite stihať všetko a verte tomu alebo nie , vy to stihať nebudete... ano, boli a sú zo strany profesorov narážky aj na oblečenie typu šortky,tesné veci a žabky... na otvaracom alebo kulturnom predstavení by ste nemali chodiť v kraťasoch ani v tričkach
prísny dozor vás každé ráno očakáva na vrátnici a zapisuje ak prídete neskoro...od toho sa ďalej odvíjajú ďalšie trestné zápisy, pokarhanie triednym uč. , riaditelom atď.
určite by som sa v tomto prípade riadil heslom : "Nesúď knihu podľa obalu" , pretože pekná škola z vonku nemusí byť pekná "zvnútra" (myslené prístupom profesorov)
- jednym pozitivom beriem že na škole najdete WIFI asi všade,dokonca aj v pivniciach... tehnologicky škola nezaostáva,sú tu interaktivne učebne a v čoraz viac triedach vidím zhora zavesené DATA projektory , väčšinou sa prehravaju prezentacie na poznamky a podobne.
Môžete si tu zadarmo robiť CISCO certifikat sponzorovany Slovenskou Sporiteňou (nie lacná záležitosť) - čo je niečo pre informatikov a sieťových nadšencov...
ak by som to mal zhrnúť: ak by som dostal šancu znova sa rozhnodnúť , skusil by som určite inu školu, s lepšim pristupom so strany profesorov..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Proste, matik, testoval ze kde su ake deti, vplyvy na matematiku atd ... Proste nejaky vyskum.
Daval priklady, podla obtiaznosti. A tie total highest, co nikde nevyriesili tak na Srobarke vyriesili piati.
Zas, priatelka chodila na srobarku, a hovori: Naucit naucili, ale az na par vynimiek ludsky pristup necakaj.
a moj nazor, skola je o ziakoch A na gymko vacsinou idu ti naj.
A poštová je proste poštová. Tak čo na nich hovoríte vy ??
..k srobe , aj ja poznam par typkov, teraz tam prestupuje dokonca aj spoluziacka z triedy lebo u nas je to dokonale na rit palovu neviem skus to tam ze vraj svihnute pravidla na skole a tak,velmi prisne ale neviem za skusku nic nedas, moj osobny skromny nazor ze je lepsie ako postova , sice momentalne mam pocit ze kazda skola us pomaly straca remone ale sroba je nieco viac stale v mojich ociach kks ved us len ta budova, ved povedz
povedal by som , že na výšku by vás chcelo pripraviť dobre aj zopár ďalších profákov...napr. chemia,biola,jazyky,dejepis a ďalšie , a tak nebude prekvapenim že si niekedy napišete aj 3 pisomky za deň a ak k tomu ešte pridame skúšanie, tak nemusite stihať všetko a verte tomu alebo nie , vy to stihať nebudete... ano, boli a sú zo strany profesorov narážky aj na oblečenie typu šortky,tesné veci a žabky... na otvaracom alebo kulturnom predstavení by ste nemali chodiť v kraťasoch ani v tričkach
prísny dozor vás každé ráno očakáva na vrátnici a zapisuje ak prídete neskoro...od toho sa ďalej odvíjajú ďalšie trestné zápisy, pokarhanie triednym uč. , riaditelom atď.
určite by som sa v tomto prípade riadil heslom : "Nesúď knihu podľa obalu" , pretože pekná škola z vonku nemusí byť pekná "zvnútra" (myslené prístupom profesorov)
- jednym pozitivom beriem že na škole najdete WIFI asi všade,dokonca aj v pivniciach... tehnologicky škola nezaostáva,sú tu interaktivne učebne a v čoraz viac triedach vidím zhora zavesené DATA projektory , väčšinou sa prehravaju prezentacie na poznamky a podobne.
Môžete si tu zadarmo robiť CISCO certifikat sponzorovany Slovenskou Sporiteňou (nie lacná záležitosť) - čo je niečo pre informatikov a sieťových nadšencov...
ak by som to mal zhrnúť: ak by som dostal šancu znova sa rozhnodnúť , skusil by som určite inu školu, s lepšim pristupom so strany profesorov..