dievca si spravilo tehotensky test asi 2,5 dna od chraneneho pohlavneho styku a vysiel jej pozitivny. Po 3,5 dnoch si spravila dalsie dva testy a oba vysli negativne.
Stretli ste sa niekto s takymto niecim, aby tak skoro po este dokonca chranenom sexe
Ziadny test nie je 100%tny .. a mohla mat prave nejake hormonalne zmeny, ktore ho spravili pozitivny. Treba navstivit lekara asap pre potvrdenie/vyvratenie tehotenstva.
Lekar to vie ale urcit hned. Ked bude cakat a bude nahodou tehotna, potom to bude komplikovanejsie. Nejde o nic ine nez o to, aby si to predsa potvrdili .. a menstruovat moze aj keby bola tehotna.
mne sa zda proste mega skoro, aby 62 hodin po sexe jej vysiel pozitivny test...dokonca sex s kondomom, ktory sa ani nerozthol urcite, ale nijaka jasna trhlina.
Tehotenský test sa ma s pravidla robiť po piatich dni od možného oplodnenia vo všetkých testoch sa určuje hormón hCG ktorý sa začne produkovať iba v tehotenstve ale dievčatá si často mýlia že ak mali styk napríklad v Pondelok to neznamená že v Sobotu ho už môže robiť kedže nevie presne kedy k oplodneniu došlo niekedy to trvá dva týždne
2,5 dna po sexe (aj ekby bol nechraneny) jej test nevyjde....proste asi nahovno test.....dokonca vtedy ak by aj otehtonelea, este by vajicko nebolo uhniezdene...to sa uhniezdnuje tak 5-6dni po oplodneni.....cize preto by jej este nic nevyslo.....a pri chranenom sexe.....nemusi mat obavu...isto nie....inak nechapem anco si ten test vlastne robila??
@minso
Po piatich dňoch ANO a aj vtedy je ho tam ešte dosť malo takže sa tomu ešte nedá veriť preto sa robia aspoň 3 testy to že vychádza pozitívny test môže mať 3 možnosti 1 je tehotná 2 nesprávne uskladnené tehotenské testy 3 užívala nejaké lieky ako je napríklad pregnyl ktorý skresľuje tehotenský test
je tu aj posledná šanca že sa jedna o micropotrat
@sufurky nie len ma prekvapuje, ako reagujes ku vsetkym podobnym zenskym temam a zalezitostiam. neviem kolko mas rokov, ani co studujes. ale povedz ze studujes medinu a raz z teba bude gynekolog, som ticho (chudine pacientky)
@minso to by som musela byt oplodnena stale mozno mala prave ovulacny hlien a to je ine..... najlepsie je pockat do terminu menstruacie a vtedy si bude naistom....
Este je tu jedna skryta premenna a to ci nemala este skor s niekym inym nechraneny styk a neotehotnela povedzme 3 tyzdne do zadu a nasledne mala pred 2,5 dnom s tebou uz od veeelmi davna sa takto krasne dala u zien maskovat nevera s nehodou (ale to je len teoria).
V kazdom pripade najjednoduchsie pockat 21 dni spravit 2 testy ak by to bolo nejednoznacne tak k doktorovi. Alebo ist k doktorovi hned na krvne testy
To by musela byť už tehotná pred tým aby bol pozitívny, za 2,5 dňa ani ten najsamlepší test nikdy neodhalí tehotenstvo lebo bábo je len zhluk buniek neprichytený nikde takže telo samo nevie že sa tam niečo deje
@18 medicinu studovat mozes, ale naozaj to nie je 5 dni od oplodnenia, to len testy rady slubuju koniny. neviem, v ktorom si rocniku, ale je fyziologicky nemozne, aby po piatich dnoch od oplodnenia ukazalo pozitivny test, k nidacii zacina dochadzat tak v 8.-9. den od pocatia, nema sa aky hcg tvorit...
k teme, z toho chraneneho styku tehotna nebola, ale mohla otehotniet teoreticky skor. v zaciatkoch tehotenstva velmi zalezi na tom, aky citlivy test si spravi a kedy resp. z akeho mocu, takze sa moze stat, ze jeden pozitivny je a druhy nie je. alebo si to vymyslela. tazko hodnotit, vela moznosti. ale po 2 a pol dni sa este o tehotenstve fakt hovorit neda.
@kitty7 precitaj si @9 a niektore testy slubuju do 3 dni takze tieto staznosti si nechaj pre tychto ludi ktory to slubuju este raz ked je sex v Pondelok tak to neznamena ze je dievca tehotne v Pondelok mne to vysvetlovat nemusisvies co precitaj si vsetky moje prispevky a nie len jeden
prilius skoro na to aby si robila test. hocico ti teraz ukaze ten test tak to moze byt uplna picovina, hormon hcg sa prosto za tak kratky cas este nestihne prejavit v moci, skus tak o dva tyzdne od sexu
A PRESNE TOTO SA STANE KED NEDAVATE POZOR V SKOLE KED MATE som len chcela povedat. lebo napriklad nas ucili toto na biologii.
a prispevky ako @13 ma vedia fakt vyviest z miery, chalan vyzera normalne, pyta sa rozumnym sposobom na problem, ktory ho trapi, mal chraneny sex a je prosto opatrny a este stale sa najdu takyto ludia, ja som proste facsinovana
@sufurky precitala som si, furt plati to iste, k nidacii nedochadza po piatich, ale najskor zhruba tych nech 8-9 dnoch a to este tiez potom chvilku trva, kym hcg stupne na dostatocnu hladinu na to, aby to zachytil test, takze aj keby viem, ze som v pondelok ovulaciu mala, tak si v sobotu neurobim test, lebo mi nic neukaze.
@ssnehulienka
A krv kde sa to prejavy skor v krvy alebo v moci ? Dakuj nam boh aj za krvne testy bezne v lekarnach sa daju kupit dalej k testom ak je kvalitny a dost citlivy nemozes vylucit ze to nie je mozne aj 5 dni po oplodneni ja testy nevyrabam ale stopove mnozstvo tam zistit moze a tvrdit opak kazda zena je ina jednej sa hcg neprejavy do 9 dni ani v krvy je to INDIVIDUALNE
@sufurky v poriadočku paneboze nikde netvrdim, ze 2 tyzdne je exaktne cislo a nevyvraciam ziadne udaje o tyzdni a podobne, moj hlavny point bol v tom, ze urcite nie po 2,5 dnoch.
@sufurky 0-5 mlU hcg je bezna fyziologicka hodnota (menstruujucich zien)... povedz mi, ako chces, aby sa zvysovalo hcg (prirodzene) ked zena este nie je realne, fyzicky tehotna, fakt by ma to zaujimalo. u vacsiny zien dochadza k uhniezdeniu medzi 8-12 dnom od pocatia...
@ssnehulienka ... mne ta situacia s pozitivnym testom pride aj o to divna, ze ked sa spravim do kondomu, tak vzdy po nom este rukou prejdem, ci nahodu tam nie je nejaka trhlinka a zrazu mi nieco ostane na ruke, ale nestalo sa tak, plus este 2,5 dna po sexe uz je test pozitivny a potom zase nieje , naozaj absurdne z mojho pohladu
@minso v prvom rade vobec nerobit test tak skoro a ak po tom zenska tak tuzi tak neries akyje vysvedok, dost vela ludi aj pan google ti povie ze ten vysvetok nema vypovednu hodnotu
@sufurky ten mam doma, nie ani ten ti neukaze po piatich dnoch tehotenstvo, slubovat to moze, ale neukaze, kdeze moze mat zena po 5 dnoch uz 10 mlU, to by si tam tu druhu ciarku musela nakreslit. chod sa prosim ta pozriet na modreho konika, albumov s testami je tam milion, prvych duchov na teste zeny vidia naozaj az 8-9 DPO najskor, bezne vsak az 10-11 DPO a to testuju tymito 10 mlU testami.
krasne veci tiez mozno vidiet na grafoch bazalnej teploty, aj tam vidno, ze nadpriemerne teplotne hodnoty zacinaju az po oplodneni, cize telo predtym nevie, ze sa nieco deje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Odporucam precitat.
Po piatich dňoch ANO a aj vtedy je ho tam ešte dosť malo takže sa tomu ešte nedá veriť preto sa robia aspoň 3 testy to že vychádza pozitívny test môže mať 3 možnosti 1 je tehotná 2 nesprávne uskladnené tehotenské testy 3 užívala nejaké lieky ako je napríklad pregnyl ktorý skresľuje tehotenský test
je tu aj posledná šanca že sa jedna o micropotrat
...tiez vravela, ze si ho spravila preto, lebo ze mala nejaky vytok a to vraj znaci, ze vajicko bolo oplodnene...mne sa to zda ako bullshit
Študujem medicínu, ale gynekológ nebudem
V kazdom pripade najjednoduchsie pockat 21 dni spravit 2 testy ak by to bolo nejednoznacne tak k doktorovi. Alebo ist k doktorovi hned na krvne testy
k teme, z toho chraneneho styku tehotna nebola, ale mohla otehotniet teoreticky skor. v zaciatkoch tehotenstva velmi zalezi na tom, aky citlivy test si spravi a kedy resp. z akeho mocu, takze sa moze stat, ze jeden pozitivny je a druhy nie je. alebo si to vymyslela. tazko hodnotit, vela moznosti. ale po 2 a pol dni sa este o tehotenstve fakt hovorit neda.
a prispevky ako @13 ma vedia fakt vyviest z miery, chalan vyzera normalne, pyta sa rozumnym sposobom na problem, ktory ho trapi, mal chraneny sex a je prosto opatrny a este stale sa najdu takyto ludia, ja som proste facsinovana
A krv kde sa to prejavy skor v krvy alebo v moci ? Dakuj nam boh aj za krvne testy bezne v lekarnach sa daju kupit dalej k testom ak je kvalitny a dost citlivy nemozes vylucit ze to nie je mozne aj 5 dni po oplodneni ja testy nevyrabam ale stopove mnozstvo tam zistit moze a tvrdit opak kazda zena je ina jednej sa hcg neprejavy do 9 dni ani v krvy je to INDIVIDUALNE
» www.magister.sk/produkt/detail/...
krasne veci tiez mozno vidiet na grafoch bazalnej teploty, aj tam vidno, ze nadpriemerne teplotne hodnoty zacinaju az po oplodneni, cize telo predtym nevie, ze sa nieco deje.