vedeli ste o tom,ze potratmi,pilulkami a podobnymi dristami zomrie viac ludi ako po vybuchu atomovej bomby ci za jeden den v nejakej vojne ? vedeli ste o tom,ake brutalne sposoby sa pozuvaju tie deti sa normalne brani a oni ho rozrezu a normalne vysaju a
neviem, doteraz som to neriesila a pokial potrat nebudem potrebovat nemam v plane to riesit.. je to sice krute ale ak raz budem potrebovat potrat pojdem na neho..
uz to tu bolo niekolko krat, ale lepsie toto ako najst dieta vyhodene z 3 poschodia z intraku, alebo najst dieta v kontajneri, alebo v igelitovom sacku, kto nevie pouzivat ochranu, nech vobec nesuka, a ked uz to robi bez ochrany, nech potom aj nesie nasledky
si si precitala nejaky feministicky letacik a chces robit revoluciu ?
Najlepsie na tom je ze ani sama ten plod ktory tak urputne branis nevnimas ako nieco zive ale ako TO citujem "kde sa to spali..."koniec citatu
Ja naozaj nechapem ako mozes vyhlasovat nieco ako sme vsetci zly... kiezby si raz jeden jediny raz musela spravit tu volbu aby si aspon trochu rozumu dostala
A kde je v tejto téme záhada?Inak aj ja súhlasím,že potrat je vražda!Ja by som to zrušil alebo dovolil by som len manželským párom,ktoré majú viac ako päť deti!
@kamerhilin si len pokrytec ... zamyslis a o yb si robila ak by si neplánovane otehotnela... celý život pred sebou máš nejakých 16-17.. a nesnaz s ami nahovorit ze yb si sa zachovala zodpovedne .. to su kecy..
mozno je to kus ot, ale napadla ma jedna stara uvaha, ktoru som nasiel na nete ... ked si chlap zabije dieta, tak by sa nemalo nic diat, lebo je to dieta proste jeho ... je to ako ked hodite mincu do automatu a vypadne vam kola, tak ta kola je vasa a nikto nema pravo sa starat o to co s tou kolou spravite.. a teraz: zena je automat, chlap je chlap a dieta je kola
Ďalšia anketa s podložená argumentami typu:jedna pani povedala.Skutočne by ma zaujímalo odkiaľ si čerpala tie informácie.V rámci príprav na olympiádu ľudských práv som sa zaoberal aj touto problematikou,tak by ma skutočne zaujímal zdroj týchto "informácií".
jejda vy ste niektorí vážne totálne krutý a úplne neinteligentný!!čo sa do nej púšťate??boli ste niekedy pri potrate??pozrite si ho na www.youtube.com....má úplne pravdu, a to že či by ako 16-17 správala zodpovedne?!!!je mi z vás na grc!!!jasné, ked idete niekto do milovania tak si musite uvedomit následky, nevážite si vobec nic....smerujeme všetci do úpadku!a je mi ľúto, že rastie takáto generácia!!!nie som stará ale poviem vám úprimne okolo mňa takéto niekedy až hyeny neboli.....
nauč sa čítať ja som reagovala na to, čo bolo tu spomínané ako že čo sexujem tak sa pritrafí tak veď mám na výber....neodsudzujem nikoho, dokonca by som povedala, že keďže pracujem v zdravotníctve tak viem aké to je....som pobúrené len tým ako niekto len tak sexuje kade chodí a ked s a pritrafí dieťa šak čo tak ho zabijem....
súhlásim s tebou nie su....len občas tu nič iné nevadím iba dookola tike isté témy a hlavne diskusia je aj o tom mať názory, ale toto je furt dookola vytočilo ma hlavne to, že akoby ten život nič neznamenal....
nikdy by som antikoncepciu nebrala a na potrat by som nešla už duplom...je to môj názor a nechcem nikoho odsudzovať, ale je mi naozaj ľúto, že niekomu môže byť jedno, že zabije dieťatko len preto, že sa s niekým vyspal
Toto je téma, ktorá sa vždy niekde rozoberá a sú pri tom pekné rozbroje. Nemám presne stanovenú stranu, na ktorej som. Niektoré potraty sú nezmyselné. Na druhej strane je dobré, že je tu takáto možnosť, pretože nikdy nevieme aký kretén sa bude činiť. A tým myslím znásilnenia. Koniec.
@kahermilin Súhlasím potrat je hnusná vražda. Ja by som na Interupciu nikdy nešla. A môže mi tu každý hovoriť že sa mi to hovorí ľahko keď som niečo také nezažila ale nie, proste by som nedokázala zabiť niekoho kto má moju krv.
@kahermilin 1. To s potratmi ti ešte nechám, lebo na to má každý svoj názor a je to rôzne, no určite by si sa nemala do toho tak iniciatívne rýpať keď ani netušíš čo to musí byť keď sa žena musí rozhodnúť ako ďalej keď mladá otehotnie- určite si nepovie len z riti že "No idem na potrat,čaute..." Je to kruté a žena si to dobre uvedomuje a nerobí to len tak, nie je bezcitná zato že sa tak rozhodne.Niekedy je potrebné mať aj takú možnosť na výber.
2.Ale akože ty chceš povedať, že keď žena berie antikoncepčné tabletky, je vrahyňa? Mám dosť...veď hormonálna antikoncepcia posobi tak, že zabraňuje dozrievaniu vajíčka+ hlien v maternici neprepúšťa spermie. A čo tým zabiješ?? Asi si sa nepresne vyjadrila, rada by som pochopila lepšie tvoju myšlienku o vraždení tabletkou
3.A inak tebe by sa páčilo keby každá rodina mala cca 10 detí? Veď počkaj keď budeš rodiť deviate dieťa, možno začneš už vtedy uvažovať, či tie tabletky naozaj nie sú lepšie riešenie. Síce možno si zástanca partnerského života bez sexu....neviem ale podla mňa choré
jezis, co 14 rocna otom uz len moze vediet?! to ako ta "kampan" proti potratom co bola tuna v meste...a este aj im som dokazal povedat a vysvetlit, ze klamuu ludiii....
@kahermilin skus si predstavit ze ta niekto znasilni, takemu chlapovi je uplne jedno ci ma na sebe kondom a co bude stebou ked skonci. a predstav si, ze sa to stane cez plodne dni a ostanes tehotna... Nechas si dieta, ktore ti bude do smrti pripominat ten nechutny akt? Budes sa o neho starat s laskou aj ked casom nadobudne iste crty toho zvrhlika? A dokonca aj sexualna uchylka moze byt dedicna (rovnako ako povahove vlastnosti a tak)... A este dajme tomu, ze sa ti to stane terraz, ked mas 14 rokov. Kto to dieta bude financovat? Ved len plienky vyjdu na nejakych 100 eur mesacne a to su len plienky. Kto sa bude o neho starat kym neskoncis povinnu skolsku dochadzku? Mozno rodicia... A mozno nie... Pojdes hned v 16tich makat cez nejaku brigadu len aby ste mali s tym deckom co jest? Odpovedz si na tieto otazky...
@gwendolyn dojemné a nepozerá sa na to zrovna najlepšie...
Ale aj tak si stojím za tým, že je to slobodná voľba každej ženy. Pre mňa je to len plod (niekoľkotýždňové embryo), nie plnohodnotný ľudský tvor, preto to ani nepokladám za vraždu.
Odsudzuje sa najľahšie. Tak či tak, úplným zákazom, či sťažením legislatívy by sa nič nevyriešilo, len by sa "problém" odsunul do ilegality...
@lcnaonymlc Človek je človekom od POČATIA. Už jeho genetický kód mu dáva program podľa ktorého sa vyvíja ako človek a nie niečo iné. Preto ten plod je ľudským plodom. Na lekárskych fakultách sa toto učia už desaťročia. Názor, že človekom som sa stal po narodení, vychádzal z bludnej predstavy, že malé dieťatko sa nadýchne a tým prijme dušu. To boli staré lekárske poznatky, ktoré boli už dávno prehodnotené. Viem, že gynekológ, ktorý sa práve chystá vykonať potrat, vie, že ide zabiť ľudskú bytosť. To, že to má potom aj ekonomické dôsledky, to už ani nehovorím. prečo asi kolabuje dôchodkový systém? Lebo sa rodí málo detí. Takže potrat je zlo z viacerých hľadísk. Jednak je porušením práva na život, potom poškodzuje psychiku tej ženy, ktorá bude mať do smrti výčitky a potom sú tu sociálne dopady potratu, či už na rodinu a teda aj na celú spoločnosť. Potom príde nejaký blázon a bude chcieť riešiť prestarnutie ľudstva tak, že vyhlási, že človek nad 75 rokov nemá právo na život. A spoločnosť sa na tom dohodne a každý, kto prekročí tento vekový limit, bude musieť podstúpiť eutanáziu. To je samozrejme fikcia. Ale kto mi zaručí, že o 42 a pol roka sa v mojom prípade nestane realitou? Pre všetky tieto dôvody bojujem za práva ľudí na život bez ohľadu na to, v akom vývojovom štádiu sa nachádzajú. Teda obhajujem aj práva tých, ktorí sú teraz za potraty, no o pár desiatok rokov im kvôli spoločenskej dohode bude hroziť smrť.
@47 jezisi maria ale takto sa neda riesit problem so starnutim ludstva ze zakazeme potraty...a ani nebude nic take ze po 75ke budu povinne eutanazie...ty nechapes ze ked niekto znasilni nejake doslova dievca v puberte a narodi sa jej dieta tak je to prenu peklo nazemi pretoze staranie sa o dieta a studium nejde velmi dokopy zvlast nie u 15 rocnych dievcat...a zase nikto nemoze nutit niekomu dieta ktore nechce to je nemoralne...lepsia je smrt este pred narodenim ako 18 rokov utrpenia s rodicmi co sa o teba nechcu starat vies aky to musi byt pocit? byt nenavideny vlastnymi rodicmi a este ktomu v dectve?...asi nie...a aj tak ludi pribuda coraz viac....a 2/3 ludi chcu mat deti pretoze to ako si uz povedala maju vsetci v genoch...kazdy jeden tvor na zemi ma v genoch zachovanie svojho druhu a to je jedno aka je doba toto sa neda odstranit...tak ani to prestarnutie ludstva nehrozi...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
Najlepsie na tom je ze ani sama ten plod ktory tak urputne branis nevnimas ako nieco zive ale ako TO citujem "kde sa to spali..."koniec citatu
Ja naozaj nechapem ako mozes vyhlasovat nieco ako sme vsetci zly... kiezby si raz jeden jediny raz musela spravit tu volbu aby si aspon trochu rozumu dostala
Celý tvoj príspevok je tak na smiech... je to voľba každej matky a ty nemáš najmenšie právo súdiť...
to je volba ženy a nenávidím ludí,čo si myslia opak
Neviem, či sa z tvojho postoja mám tešiť, alebo plakať. Skôr to druhé.
Čuš a nerozkrikuj sa.
každopádne pred potratom by mala každá žena vidieť video priebehu, napríklad to, čo som raz videla a potom sloboda voľby, je to na nej.
je to len a len na matke ...
pre neikoho je to proste koneic života.. kariéry školy...
je mi z teba na grc, že dávaš zapravdu neikomu kto nemá šajn o čom hovorí a tiež z ntoho, že odsudzuješ ľudí ktorí bysa zachovali inak než ty..
nauč sa čítať ja som reagovala na to, čo bolo tu spomínané ako že čo sexujem tak sa pritrafí tak veď mám na výber....neodsudzujem nikoho, dokonca by som povedala, že keďže pracujem v zdravotníctve tak viem aké to je....som pobúrené len tým ako niekto len tak sexuje kade chodí a ked s a pritrafí dieťa šak čo tak ho zabijem....
súhlásim s tebou nie su....len občas tu nič iné nevadím iba dookola tike isté témy a hlavne diskusia je aj o tom mať názory, ale toto je furt dookola vytočilo ma hlavne to, že akoby ten život nič neznamenal....
Zdieľam názor so @sheily
Veď by to bolo predsa moje dieťa preboha.
2.Ale akože ty chceš povedať, že keď žena berie antikoncepčné tabletky, je vrahyňa? Mám dosť...veď hormonálna antikoncepcia posobi tak, že zabraňuje dozrievaniu vajíčka+ hlien v maternici neprepúšťa spermie. A čo tým zabiješ?? Asi si sa nepresne vyjadrila, rada by som pochopila lepšie tvoju myšlienku o vraždení tabletkou
3.A inak tebe by sa páčilo keby každá rodina mala cca 10 detí? Veď počkaj keď budeš rodiť deviate dieťa, možno začneš už vtedy uvažovať, či tie tabletky naozaj nie sú lepšie riešenie. Síce možno si zástanca partnerského života bez sexu....neviem ale podla mňa choré
Ale aj tak si stojím za tým, že je to slobodná voľba každej ženy. Pre mňa je to len plod (niekoľkotýždňové embryo), nie plnohodnotný ľudský tvor, preto to ani nepokladám za vraždu.
Odsudzuje sa najľahšie. Tak či tak, úplným zákazom, či sťažením legislatívy by sa nič nevyriešilo, len by sa "problém" odsunul do ilegality...