Keby som aspon maturoval z matiky tak to ešte dokážem pochopíť...
Ako nám to povedal jeden náš učiteľ : Za mojich časov sme sa učili destinu toho čo vy. Ale všetko to vieme perfektne ešte aj teraz. Kdežto dnes sa toho učíte omnoho viac ale hovno z toho využijete a ešte väčšie hovno si z toho zapamätáte lebo človek si toho toľko zapamätať nemôže. A tak teraz viete teoreticky viacej ako my, ale prakticky vám je to hovno platné.
7. je to pravda, len vtip je v tom ,ze behom ZS a SS este nevies co ches studovat na VS. Potom, ked sa rozhodnes budes z danych predmetov vediet 10* viac, nez svojho casu vedel tvoj ucitel. tie ostatne predmety treba nejak uz prekusnut, aj s vedomim ze casom sa 90% z toho zabudne.
jedine co vacsina ludi vyuzije je mozno tak zakladne ukony- delenie,nasobenie a tak. a nieco na pocitanie percent/trojclenka. inak v otm nevidim vobec zmysel okrem vyuzitia u vedcov a pod
kks to kto hlasovla za ano?! ste vy normalni?? je to jedine na to aby ste dostali dobru znamku...iinak je to fakt na prd... teda pre mna urcite.. ale tak kolko veci co sa ucime v skole je nam aj na nieco do buducnosti?? fakt len minimum...
zakladny kazdodenny vzorec v obchode a+b a su tam aj zlozitejsie (a+b\\nakup)+c\\vydaj predavaca \\co sme platili proste napr. ale nikdy sa ti to nezda ako niaky vzorec nasobenie delenie teraz pri eure aktualne vyuzijes naplno
Pre tých, čo sa nechystajú na VŠ a budúcich študentov humanitných vied zbytočnosť. Ale tí, čo sa chystajú na MatFyz by sa s tým mali veľmi rýchlo skamarátiť.
Odmietam logicky pripustit ze matematika funguje, kedze sa ani zakladny celok sto percent neda presne rozdelit na tri casti.
Proste par ludi si povedalo ze zavedie nejake pseudo pravidla v abstraktnom ponimani, ktore su vacsine ludi ktori chcu zit zivot tu dole a nie v hlbinach zvratenej matematickej mysle absolutne, absolutne na picu.
Snad som sa vyjadril dost jasne.
@29 mi povedz, čo je ťažké na tom, keď dostaneš rovnicu a máš ju vypočítať?
Ak sa nepomýliš pri mechanickom počítaní, nieje čo skaziť.
+ pri rovnici sa môžeš spätne skontrolovať dosadením.
25. tu kravinu si uz napisal do jedneho fora, a ja som ti napisal ze sa to rozdelit da: je to 100/3, sto tretin, 33.3 periodicke, racionalne cislo,
mozes si to zadefinovat aj ako dlzka vacsiej strany oblznika s obsahom 100 a dlzkou mensiej strany 3
vdaka tym "pseudopravidlam" sa rovinulo mnoztvo vied, hlavne fyzika.
A kde by boli stavbari bez matematiky, kde by boli pacitace bez matematiky.
Bez tych pseudopravidiel, by sme boli stale prvotnopospolna spolocnost zijuca v primitivnych chatrciach.
suhlasim so @zamidarim
hlavne je za matika rozvija logicke myslenie a stale je jej menej a je lahsia lahsia, sak to aj vidno jake tupe deti @7 tak moj otec sa neucil desatinu niektore predmety samozrejme ale take ako matika, fyzika boli vacsie naroky a celkovo vysoke skoly vtedy boli ovela tahsie, teraz je ich strasne vela a malo z nich su ozaj dobre.
Matika nie je ťažká,chce to logiku Všade sú čísla..od úplného začiatku ich ľudia potrebovali..počítali dobytok,rozdelili si deň (na hodiny),poľnohospodárstvo vyžadovalo deliť dni a mesiace,čo tiež chce matematické výpočty..dnešná technika..keď si uvedomíš matika je všade..v geografii,biologii,chemii,fyzike,slovine (jeden prísudok,viac ,dejepise a dokonca i na telesnej (30 brušákov,20 klikov všetko 3krát)
@crazygirl227 to je síce pekné ale ako prišli na funkciu z dvomi neznámimi? Ja by som pochopil keď to beriete na gymnáziu, tam sa má brať široký okruh, ale na jake houby to je mne čo sa učím elektrinu. Rovnice ktoré ktoré by mi boli potrebné sme prebehli za týžden a z takýmito hovadinami ktoré vypočítaš jedine vzorcom a kreslenie do grafov tak tým sa zaoberáme už 3 mesiace...
matus33 - funkcia s dvoma neznamimi neexistuje. existuje akurat tak rovnica s dvom neznamimi, alebo funkcia s dvoma premennymi, a tou je v inercialnej sustave napriklad rychlost. Staci sa pozriet do fyziky a tam mas plno funkcii zavyslich od dvoch premennych.
treba si pozriet ten serial na jojke a tam ti hned vysvetlia kde vsade je matika... ale ja som to aj tak nepochopila... a preco mame vsetky tie rovnice a tak? ludia v minulosti sa velmi nudili
ale matika je konečne o čosi jednoduchšia....
kedysi sme museli počítať státisíce slovenských korún,
no teraz mame "EVRO" tak hneď to kleslo a už počítame iba v tisícoch
a pani Kmoš****a aj tak kašle na celú matiku šak nevadí, znamienko sa môže meniť hocikde aj v strede príkladu keď vám to nevychádza
@0majlo0 hej presne
radsej nás pride do školy "učiť" a presviedčať nás aky sme s tej matiky sprostí a že sa také veci ako sú uhly a podobne učiť netreba
tí čo nevedia čo je to za učku,tak je to taká učiteľa, ktorá vas presvedčí, že niečo viete, aj keď to neviete
fuuuuj rovniceee to je najväcsia debilina aku som sa v zivote ucila!!! Teda fakt nam to na nic nebude a aj ked som sa to tento rok ucila uz z toho viem le polovicu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
Ale mucit s tym kazdeho nemusia pokial to nechce dalej studovat.
Ako nám to povedal jeden náš učiteľ : Za mojich časov sme sa učili destinu toho čo vy. Ale všetko to vieme perfektne ešte aj teraz. Kdežto dnes sa toho učíte omnoho viac ale hovno z toho využijete a ešte väčšie hovno si z toho zapamätáte lebo človek si toho toľko zapamätať nemôže. A tak teraz viete teoreticky viacej ako my, ale prakticky vám je to hovno platné.
Ale čoskoro ju mať nebudeme, samozrejme, že matematiky bude na školách ešte menej, paráda ...
Proste par ludi si povedalo ze zavedie nejake pseudo pravidla v abstraktnom ponimani, ktore su vacsine ludi ktori chcu zit zivot tu dole a nie v hlbinach zvratenej matematickej mysle absolutne, absolutne na picu.
Snad som sa vyjadril dost jasne.
Neni to logika je to mechanicke pocitanie preto je to lahsie? Kravina.
Pre mna su prave lahsie tie veci, co maju aspon nejaky naznak logiky, ako napr. vyroky.
A v akej množine čísel to podľa teba nejde rozdeliť?
Ak sa nepomýliš pri mechanickom počítaní, nieje čo skaziť.
+ pri rovnici sa môžeš spätne skontrolovať dosadením.
mozes si to zadefinovat aj ako dlzka vacsiej strany oblznika s obsahom 100 a dlzkou mensiej strany 3
vdaka tym "pseudopravidlam" sa rovinulo mnoztvo vied, hlavne fyzika.
A kde by boli stavbari bez matematiky, kde by boli pacitace bez matematiky.
Bez tych pseudopravidiel, by sme boli stale prvotnopospolna spolocnost zijuca v primitivnych chatrciach.
hlavne je za matika rozvija logicke myslenie a stale je jej menej a je lahsia lahsia, sak to aj vidno jake tupe deti
@7 tak moj otec sa neucil desatinu niektore predmety samozrejme ale take ako matika, fyzika boli vacsie naroky a celkovo vysoke skoly vtedy boli ovela tahsie, teraz je ich strasne vela a malo z nich su ozaj dobre.
možno...
kedysi sme museli počítať státisíce slovenských korún,
no teraz mame "EVRO" tak hneď to kleslo a už počítame iba v tisícoch
a pani Kmoš****a aj tak kašle na celú matiku šak nevadí, znamienko sa môže meniť hocikde aj v strede príkladu keď vám to nevychádza
radsej nás pride do školy "učiť" a presviedčať nás aky sme s tej matiky sprostí a že sa také veci ako sú uhly a podobne učiť netreba
tí čo nevedia čo je to za učku,tak je to taká učiteľa, ktorá vas presvedčí, že niečo viete, aj keď to neviete