Určite áno. Nejde o vládu samotnú, ale o všeobecne platné pravidlá, ktoré samozrejme nevznikajú samé od seba. Ľudia totiž nie sú natoľko inteligentní, aby dokázali rešpektovať druhých, zvieratá a prírodu bez hrozby trestu.
Viem si predstaviť, že dostatočne inteligentná a vyspelá spoločnosť by mohla byť spravovaná na viac autonómnom princípe, ale od toho máme veľmi ďaleko.
ja som zástanca myšlienky že nepotrebujem mať nad sebou iného človeka na to, aby som vedel / mohol žiť dobre - správne .. z čoho vyplýva že ak by spoločnosť nevyzerala dnes ako vyzerá a neboli by medzi ľudmi takí ktorí majú nízku inteligenciu, sklony k agresii a kriminalite, potom by vláda potrebná nebola a vytvoril by sa dajme tomu medzi ľuďmi univerzálny ľudský kódex ktorý by obsahoval základné pravidlá ekonomiky, priemyslu, morálky, atd ... a tie by sa dodržiavali, a NIE preto že by to bol zákon ale preto že by ľudia chceli žiť podľa tyhto pradiviel kvôli tomu že by chceli žiť lepšie ako ľudské bytosti ..
ja viem je to utopia jak vínko ale toto mi príde ako ideálne riešenie pre ľudstvo bez vyššie postavených ľudí ktorí by mali byť nad inými ľuďmi ... pri tom princípe by to bolo úplne zbytočné ... a mozgy na to máme (poniektorí) čiže preto si myslím že to nepotrebujeme ... ale v takom stave v akom sme dnes vo svete je to žial nevyhnutné a vládu treba
ludia, ktori tvrdia ze nie, su patologicki idealisti. v konecnom dosledku kazda a jedna moja doterajsia debata s clovekom presadzujucim tuto myslienku skoncila pri "keby ludia neboli debili, tak by to fungovalo". to je celkom pochopitelne. ale taka situacia nikdy nenastane.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
ja viem je to utopia jak vínko ale toto mi príde ako ideálne riešenie pre ľudstvo bez vyššie postavených ľudí ktorí by mali byť nad inými ľuďmi ... pri tom princípe by to bolo úplne zbytočné ... a mozgy na to máme (poniektorí) čiže preto si myslím že to nepotrebujeme ... ale v takom stave v akom sme dnes vo svete je to žial nevyhnutné a vládu treba