vacsinou si skor potrpim na neznackove oblecenie. ak sa mi nieco znackove kupim, tak sa snazim tu znacku nejako zneviditelnit, lebo som nerad, ked som oznackovany
prve znackove tenisky co som si kupil, to bolo hlavne zo zdravotneho dovodu, pretoze som mal na nohach kurie oka a niekto hovoril ze to bolo z nekvalitnej obuvi, tak sme zainvestovali a oplatilo sa
teraz si uz napr. neviem predstavit ze by som si kupil tenisky od cinana na normalne chodenie....predsa, som uz troska rozmaznany
znackove oblecenie sa mi paci, je trendy, pekne, kvalitne a s oblubou ho nakupujem, no, bohuzial, v nasom meste tenisky, ktore v BA stoja okolo 60 evry, u nas okolo 100...nevyhoda maleho mesta, takze az tak casto nemam novu posilu do mojho satnika
a co som chcle tymto mojim siahodlhym komentarom povedat? ze mam rad znackove veci, no zaobisiel by som sa aj bez nich
Čo sa týka obuvi tam si potrpím na kvalitu - či už zo zdravotného alebo z hľadiska pohodlnosti. A navyše mám 47čky nohy - takže už mám pomaly problém aj nájsť také veľké
A čo sa týka oblečenia - tak tam tiež preferujem kvalitu - a tým chcem zdôrazniť že aj medzi značkovými vecami sa nájde plno odpadu - je mi jedno že napr. nejaké tričko je značkové keď sa po pár vypratiach natiahne ako plachta.
Ide o kvalitný materiál... a vtedy je mi jedno aj keď to bude noname...
A čo sa týka napr. ponožiek tak jedine LOANA - tie dlho vydržia - nederavia sa - a navyše človeku v nich nesmrdí noha
Teraz už je rozdiel medzi znackovimi a cinanovimi vecmi len v cene...kvalita je rovnaká...az na výnimky ale to podla toho z akej látiky ej to a atd. .....
Kupujem si čo sa mi páči a značkové hlavne v akcií...jasné páčili sa mi nohavice za 800 korún ale ja si počkám do zlavy a potom kúpim alebo mam kopec značkových tričiek za 100 krún...ešte ktomulacnejšie ako u číňana...alebo sukňu z new yorkera čo pôvodne stála 800 sk a ja som ju kupila v akcií za 100
ak je uzlave nieco pekne kupim ale to aj u cinanca....a topánky číny na bežné behanie po venku a nejaké od baťu ako slušné čo mi vydržia aspoň rok dva...terajšia kvalita je na
podobne ako @lawey , btw zlavy v New Yorker su uplne fatalne nohavice co povodne stáli 40 euro som kupila za 9.95 takze sa to oplatí, popritom si kupim u čínana čínanky,gate atd, ale tricka rozhodne nie lebo tam sa mi nelubia tot asik vsio
vobec nejde o znacku.. ved naco by som si kupovala tricko za neviem kolko tisic keby som nom vizerala ako krava?radsej si kupim z cinaku take co sa mi hodi..ale obuv pouzivam len znackovu..
dajme tomu ze si na znackove oblecenie potrpim...je kvalitnejsie vyzera lepsie je vyrabane z prijemnejsich materialov....a tych dovodov by som mohla menovat este vela...ale zas urcite nedostanem hystericky zachvat ak nemam na sebe nejake znackove handry...jednoducho pokial si to mozem dovolit tak si kupujem to co mi vyhovuje viac...
najlepsie je ked si kupim znackove tricko a na kazdom vycapia znutra rovno pod znacku made in china. ..včera som si take triko kupila..ale je uplne nadherne..
Nemusí byť, ale na topánky si potrpím. Tie z blechu, poprípadne od iných ázijcov, majú o ničom kvalitu. Vansy kúpene v normálnom značkovom obchode mi držia už vyše roka a stále vyzerajú ako nové. Teraz som si zas kúpila. A nie len jedny. Aspoň nemusím si kupovať dvesto botasiek ročne a o mesiac budú vyzerať, ako keby ich roztrhal pes.
moj nazor na znacky?? vobec ich nemusim, v pohode nakupim u ´´vietnamcov´´ alebo v nejakom obycajnom textile.. vobec si nepotrpim na tom, aby na mojom tricku bola vycapena nejaka znacka.. skor naopak neznesiem ich tam... viac ma na tricku potesi nejaky pekny vzor, nieco originalne co nema kazdy druhy. znackovu mam akurat obuv, aj to len botasky a cizmy na zimu(aby som sa niekde nezabila znacky typu adidas, nike, puma u mna nic neznamenaju
V poslednej dobe (cca poslednych 5 rokov) vacsinou kupujem znackove veci, ale ja kupujem handry tak maximalne 2-3x za 2 roky. Jednak je to preto, ze sa mi tu nic nepaci ale aj preto, ze to co si kupim mi vydrzi neposkodene aj niekolko rokov. A nemam potrebu si kupovat veci len preto aby som mal nove. Napriklad mam jednu NF mikinu (a to ani nie je znacka), ale drzi mi uz asi 3-4 roky, tak preco by som ju nenosil?
Pri teniskach nie je o com, tie kupujem znackove. Predsa nejake circa ci adio vydrzi podstatne dlhsie ako smejdy z tesca ci z trznice.
@barry88 ono to nie je o povýšenosti ale o tom, že veľa mladých ľudí má rado, ak im je vidieť značku tzv. veľké nápisy (alebo symbol, logo) väčšinou preto, aby každí videl, že dotyčný človek má "značkové" tričko resp. akúkoľvek značkovú vec a upútal tak pozornosť okolia.
Mladému to dvíha sebavedomie a cíti sa prirodzene dobre. Nič nie je na tom zlé, ak to nepreháňa. Ak schválne nosí veľké nápisy, alebo sa snaží za každú cenu upútavať pozornosť okolia tým, že má na sebe značkové veci, to je už čistý prejav brandizmu a u skutočných snobov sa nevyskytuje. Snobi alebo pre niektorých aj povýšenci nosia väčšinou naozajstné značky, ako versace, gucci a podobne avšak nepotrebujú sa predvádzať s nejakým logom alebo nápisom, aby každí videl, že je to značkové oblečenie. Reálne na to majú a nepotrebujú sa predvádzať a ukazovať.
Adidas je low-endová športová značka a nepovažujem to za skutočnú značku. Neviem prečo podľa teba človek, ktorý ma tričko adidas by mal byť automaticky povýšenecký, to si nemyslím a nesúhlasím. Je to o človeku nie o tom, čo má na sebe práve oblečené alebo akú značku nosí.
tiez len znackova obuv a oblecenie znackove(nike,adidas) len obcas ale inak nakupujem len v new yorker,terranova atd...u cinanov nie..lebo tie ich handry nie su bohvieako kvalitne a uz aj v terranove maju dost lacne veci co sa celkom oplati....
@sweetdream pritom rifle od číňana stoje od 450 sk väčšinou....len treba vychytiť akciu...lebo v akcií su často už len samé XS a XXS čo do toho nedám ani nohu... verzia pre 10 ročné anorektičky...
Mám veci od lowend NewYorkera po Toma Tailora či oblečenie kúpené na trhu v Číne... Keď sa mi niećo páči, je mi jedno či je to Cherokee z Tesca alebo Abercrombie&Fitch
@pawlo toto leto som v Deichmannovi stretol asi 3 pary Nike tenisiek, krasnych, 15-20 euro, samozrejme 47 ktore nikto nechcel...
zo zdravotnych dôvodov ano... a nie ta obuv, ale ide o to ze som alergik a nemozem na seba ani nahodou dat to oblecenie za par korun napustene chemikaliami (skusal som parkrat a nedopadlo to dobre)
no a samozrejme aj kvoli kvalite... to sa neda porovnat..
@lawey som si presne vcera kupila take fajnove gate aa stali okolo 400sk, presne okolo 13 eur, tak som zvedava kolko vydrzia ani mi nevrav jak som si kupovala tie nohavice furt daco nesedelo, bud tam ako ty si povedala nedam nohu abo ked si ich uz oblecem tak odstava zadna cast tých nohavic omg, sa mi to zatial este nestalo asik som dosla v dobry čas či čo
No, cital som, ze oblecenie, obutie s velkymi a napadnymi logami znaciek nosia hlavne takzvani dedinsky burani.
Vraj vo svete to uz nie je trendove. Skutocni fanusikovia znaciek poznaju znackove veci uz aj bez napadnej reklamy a nosia skor nenapadne, pokial mozno skryte loga a nie roztahane cez cele prsia.
chcem len dodať, že na slovensku sa proste zaužíva pojem "značka" ale keď sa tak vezme všetko oblečenie elektronika musí mať svoju značku nie?
tak to radšej rozdelíme na drahé a lacné/ kvalitné a nekvalitné
New Yorker je predražený (áno je to tak) A EŠTE K TOMU ŠMEJD!! už mi to pár ľudí potvrdilo, všetky trička sa mi rozťahali proste otrasný materiál, predávajú tam moderné vychytávky ale je to proste predražené, a ako bolo spomínané jedine ak su slevy, tak mi aspoň nejde na nervy to že to stálo, keď sa to rozpadne, ináč lepší sa mi zdá GATE
a tie rečičky, och to je z číny to je nekvalitne .....bla bla bla
VŠETKO SA VYRÁBA V ČÍNE!! veľké značky si dávajú vyrábať dokonca aj elektroniku pod inými výrobcami a dávajú na to svoju drahú značku!! notbuky mobily všetko!! oblečenie či je to addidas či puma alebo ja neviem
fakt len drahé talianské či známe celosvetové značky sú značkami kvality drahosti luxusu a prestíže, to o čom ste tu hovorili vy sú buď predražené šmejdy, alebo veci ktoré si smrteľníci môžu dovoliť
nie som vobec na znackove veci vyhybam sa takym obchodom aj ked priznavam ze do nich idem ked sa jedna o tenisky ale nie kvoli znacke proste preto ze sa mi pacia ..
neznasam obchody takeho typu ako su v Poluse v Auparku atd ...
Mileticka 4ever !
a aj ked sa mi casto za to smeju a ludia dvihaju nosy ze fuj cina je to taka picovina az to boli teme cely moj satnik je cisto obycajny trh neznackove veci a daktore nosim uz dobrych 5 rokov a su stale v dobrom stave ... moja mama si neraz kupila nejaku vec na trhu a v Auparku stala 5krat tolko co na trhu a tie veci tiez nosi uz roky ...
a fakt na hlavu je ked za mnou niekto pride : "hej odkial to mas to je take pekne kde nakupujes si bola dade v New Yorkeri alebo neviem akej znacke ?" a ja na to " ne Mileticka moj pekna "
@gabosh tak to bola vazne skevla alcia a dobre si nasiel xD
@schizofrenik inak aj ja mám taký názor o Gate...majú tam o DOST! lacnejšie vecy ako v new yorkeru a zdá sa mi to tam aj kvalitnejšie...
@michellka na miletičke maju fakt dobré vecy som tam nejak pred mesiacom bola ....najviac ma uchvátilo že mi skrátili gate na počkanie tu sa o tom ani nechyruje
také, že puma, adidas, nike a podobne... ani nie... len pokiaľ spravia nejaký retro štýl u topánok, to sa potom idem uslintať
ale mám fakt rada veci od dorothy perkins alebo z vero moda či z orsay... nie sú moc drahé a sú fakt pekné. (v orsay nie úplne všetko )
ale nejdem sa tváriť, že si to kupujem preto, že to je kvalitné. to je blbosť. (síce všetko kvalitnejšie jak od ťamana). kupujem si to preto, lebo sa mi to páči. a nebudem nosiť niečo, v čom sa necítim dobre
a rozhodne to sú značky, ktoré mi svoju mark nevycapia na kozy a že kukajte sa všetci, ja nakupujem tu... našťastie...
Ja si na znackove veci nepotrpim, no na druhej strane nebudem ani ťažka "alternativistka", ktora bude tieto veci odcudzovat. Jednoducho nosim to, co sa mi paci, v com sa citim dobre.
je dobry pocit mat na sebe nieco znackove a drahe a tak,ale naco,ked to iste alebo mozno aj krajsie je v normalnom obchode. Ked su to pekne veci,tak mi je jedno,kde ich kupim a tiez si nemyslim,ze ked to je drahe,tak to musi byt aj kvalitne,mozno len nakupia u cinana a predaju drahsie,s tym mam tiez skusenosti
všetko je značkové veď všetko má nejakú značku aj ta pumma, adibas a podobne ale keďže sa asi bavíme o tých lepších značkách vôbec si na to nepotrím, iba občas si kupujem značkové veci
nenávidím ľudí, ktorým záleží len na značke a na ničom inom.... poznám pár takých ľudí a je mi z nich naozaj zle....radšej budem prijebaná socka ako taká materiálne založená piča
@gabosh Tak tričko za 40 eur je drahé aj pre mňa, to áno, tričká kupujem tak za 15 v croppe, ale myslím si, že také boty za 40 eur, to je priam skvelá cena...
@pernik zaciatocna cena nike alebo adidas topanok je 70-75 eur... Ak by boli za 40, to je krasna cena, ale tak stoja len na akciu a zvacsa sialene velkosti...
@pernik@79 , plne suhlasim take ceny sa oplati investovat, ja napr. v croppe nakupujem uz tri roky a este som nemal ziadny problem ani s kvylitou ani s cenou, najviac co bolo som dal 3000 za zimnu bundu ktoru mam aj na 3-4 roky, a pred tym 1800 za zimne topanky,
ked sa mi nieco paci tak si to kupim aj v obycvajnom textile, u cinanov uz nie , skor si potrpim na tu znacku, nemusi byt cez celu plochu tricka, mikin- skor tak nenapadne-male logo , ani sa mi tricka a veci s velkymi vzormi nepacia , radsej ked mam na vyber si kupim nieco jednoduche,ae vacsinu mojej skrine tovria veci z croppu, mam iba asi 5 veci dokopy z textilu
@tenpatic možno reagujem trošku neskôr ale skôr sa nedalo .. nenapísala som že sú takí všetci do jedného len že väčšina tých, ktorých poznám sa tak správa. Viem, že adidas sa už za značku v tom pravom zmysle slova ani nepovažuje ale aj tak ma to vie dojať. Sám si napísal, že niekto sa rád prezentuje v adidase či niku len preto, že mu to robí dobre. A práve takých poznám dosť, a tí sa teda povýšenecky chovajú. Možnože ty také "šťastie" nemáš
Ja v tom síce rozdiel nevidím bo všetko je "made in china", len niektoré majú o nálepku viac U niektorých to však neplatí..
ja si na značkovom oblečení veľmi zakladám...neviem si predstaviť, žeby som nosila tu piatotriednu čínsku kategóriu oblečenia štvrtej cenovej...je pravda, že čím som staršia tým mám vyššie nároky, keď som mala 13 bola pre mňa značka adidas, o´neill a teraz to už beriem len ako tepláky, v ktorých behám keď upratujem a do mesta, prípadne do školy by som si to v žiadnom prípade neobliekla...keď sveter tak lacoste, keď košeľa tak GANT, jeansy hugo boss atď. Na každú príležitosť treba mať vhodné oblečenie aj topánky, je jasné, že každá mladá žena by mala vlastniť minimálne jedné coctailky, kvalitné lodičky a kvalitný čierny kabát a nie pre snobstvo, ale preto, že je to kvalitný materiál, v ktorom sa nezapotím a nevyzerám po 3 vypratiach akoby ma požula krava...a nakupujem fakt triezvo maximálne 3x do roka...radšej budem mať zopár kvalitných kúskov ako 300 nekvalitných čínskych tričiek, s ktorými tak môžem akurát utierať zrkadlo... nerozumiem ako môže niekto obľubovať shopy typu new yorker...je tam neskutočný smrad a tie veci sú z bohvie čoho a bohvie čím farbené...to už cho´dte fakt radšej na tú Miletičku...aspon učetríte
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
89 komentov
teraz si uz napr. neviem predstavit ze by som si kupil tenisky od cinana na normalne chodenie....predsa, som uz troska rozmaznany
znackove oblecenie sa mi paci, je trendy, pekne, kvalitne a s oblubou ho nakupujem, no, bohuzial, v nasom meste tenisky, ktore v BA stoja okolo 60 evry, u nas okolo 100...nevyhoda maleho mesta, takze az tak casto nemam novu posilu do mojho satnika
a co som chcle tymto mojim siahodlhym komentarom povedat? ze mam rad znackove veci, no zaobisiel by som sa aj bez nich
Keď to beriem tak, tak nie, nepotrpím si
A čo sa týka oblečenia - tak tam tiež preferujem kvalitu - a tým chcem zdôrazniť že aj medzi značkovými vecami sa nájde plno odpadu - je mi jedno že napr. nejaké tričko je značkové keď sa po pár vypratiach natiahne ako plachta.
Ide o kvalitný materiál... a vtedy je mi jedno aj keď to bude noname...
A čo sa týka napr. ponožiek tak jedine LOANA - tie dlho vydržia - nederavia sa - a navyše človeku v nich nesmrdí noha
a tricka musia byt 100% bavlna inak neobliekam kosele to iste
ale vážne, neznášam veci na spôsob nápis Nike cez celé tričko.. pôsobí to dojmom, akoby sa ktosi vystatoval, že má značkové
Kupujem si čo sa mi páči a značkové hlavne v akcií...jasné páčili sa mi nohavice za 800 korún ale ja si počkám do zlavy a potom kúpim alebo mam kopec značkových tričiek za 100 krún...ešte ktomulacnejšie ako u číňana...alebo sukňu z new yorkera čo pôvodne stála 800 sk a ja som ju kupila v akcií za 100
ak je uzlave nieco pekne kupim ale to aj u cinanca....a topánky číny na bežné behanie po venku a nejaké od baťu ako slušné čo mi vydržia aspoň rok dva...terajšia kvalita je na
Ale aspon sa dá potom normálne reklamovať a nie jak u Čínana.
Dá ti 20 korún: Stacit?
Nie.
strká ti 50 stacit?
Nie.
Tu mat 60! Ja mat dalsi zakaznik!
Ja oblečenie to na mamu, robila z textilom tak vie rozlíšiť približne ako sa to bude chovať. Relatívne xD
Je to aspoň originálne!
Teda väčšiny z nich..
Síce chodím celý život v jednom tričku, ale som nákupná maniačka a za bežné ceny značkových vecí by som si nemohla dovoliť pestovať svoju závislosť.
Nižšia kvalita mi neprekáža, keď sa niečo po troch mesiacoch rozpadne, kúpim si druhé a krajšie.
nemám rada značky
Pri teniskach nie je o com, tie kupujem znackove. Predsa nejake circa ci adio vydrzi podstatne dlhsie ako smejdy z tesca ci z trznice.
Mladému to dvíha sebavedomie a cíti sa prirodzene dobre. Nič nie je na tom zlé, ak to nepreháňa. Ak schválne nosí veľké nápisy, alebo sa snaží za každú cenu upútavať pozornosť okolia tým, že má na sebe značkové veci, to je už čistý prejav brandizmu a u skutočných snobov sa nevyskytuje. Snobi alebo pre niektorých aj povýšenci nosia väčšinou naozajstné značky, ako versace, gucci a podobne avšak nepotrebujú sa predvádzať s nejakým logom alebo nápisom, aby každí videl, že je to značkové oblečenie. Reálne na to majú a nepotrebujú sa predvádzať a ukazovať.
Adidas je low-endová športová značka a nepovažujem to za skutočnú značku. Neviem prečo podľa teba človek, ktorý ma tričko adidas by mal byť automaticky povýšenecký, to si nemyslím a nesúhlasím. Je to o človeku nie o tom, čo má na sebe práve oblečené alebo akú značku nosí.
@pawlo toto leto som v Deichmannovi stretol asi 3 pary Nike tenisiek, krasnych, 15-20 euro, samozrejme 47 ktore nikto nechcel...
hakliva som na boty .. jednoznacne NIKE, tu nieje ocom
no a samozrejme aj kvoli kvalite... to sa neda porovnat..
Teraz to už určite niesu tak drahé značky...
Vraj vo svete to uz nie je trendove. Skutocni fanusikovia znaciek poznaju znackove veci uz aj bez napadnej reklamy a nosia skor nenapadne, pokial mozno skryte loga a nie roztahane cez cele prsia.
Cosi pravdy na tom bude.
tak to radšej rozdelíme na drahé a lacné/ kvalitné a nekvalitné
New Yorker je predražený (áno je to tak) A EŠTE K TOMU ŠMEJD!! už mi to pár ľudí potvrdilo, všetky trička sa mi rozťahali proste otrasný materiál, predávajú tam moderné vychytávky ale je to proste predražené, a ako bolo spomínané jedine ak su slevy, tak mi aspoň nejde na nervy to že to stálo, keď sa to rozpadne, ináč lepší sa mi zdá GATE
a tie rečičky, och to je z číny to je nekvalitne .....bla bla bla
VŠETKO SA VYRÁBA V ČÍNE!! veľké značky si dávajú vyrábať dokonca aj elektroniku pod inými výrobcami a dávajú na to svoju drahú značku!! notbuky mobily všetko!! oblečenie či je to addidas či puma alebo ja neviem
fakt len drahé talianské či známe celosvetové značky sú značkami kvality drahosti luxusu a prestíže, to o čom ste tu hovorili vy sú buď predražené šmejdy, alebo veci ktoré si smrteľníci môžu dovoliť
neznasam obchody takeho typu ako su v Poluse v Auparku atd ...
Mileticka 4ever !
a aj ked sa mi casto za to smeju a ludia dvihaju nosy ze fuj cina je to taka picovina az to boli teme cely moj satnik je cisto obycajny trh neznackove veci a daktore nosim uz dobrych 5 rokov a su stale v dobrom stave ... moja mama si neraz kupila nejaku vec na trhu a v Auparku stala 5krat tolko co na trhu a tie veci tiez nosi uz roky ...
a fakt na hlavu je ked za mnou niekto pride : "hej odkial to mas to je take pekne kde nakupujes si bola dade v New Yorkeri alebo neviem akej znacke ?" a ja na to " ne Mileticka moj pekna "
@schizofrenik inak aj ja mám taký názor o Gate...majú tam o DOST! lacnejšie vecy ako v new yorkeru a zdá sa mi to tam aj kvalitnejšie...
@michellka na miletičke maju fakt dobré vecy som tam nejak pred mesiacom bola ....najviac ma uchvátilo že mi skrátili gate na počkanie tu sa o tom ani nechyruje
ale chystam sa kupit nejake normal boty už
ale mám fakt rada veci od dorothy perkins alebo z vero moda či z orsay... nie sú moc drahé a sú fakt pekné. (v orsay nie úplne všetko )
ale nejdem sa tváriť, že si to kupujem preto, že to je kvalitné. to je blbosť. (síce všetko kvalitnejšie jak od ťamana). kupujem si to preto, lebo sa mi to páči. a nebudem nosiť niečo, v čom sa necítim dobre
a rozhodne to sú značky, ktoré mi svoju mark nevycapia na kozy a že kukajte sa všetci, ja nakupujem tu... našťastie...
Naco si kupovat znackove oblecenie ked je drahe len koli tomu ze je toznacka...a aj tak to vyrabaju cinske deti .....
ked sa mi nieco paci tak si to kupim aj v obycvajnom textile, u cinanov uz nie , skor si potrpim na tu znacku, nemusi byt cez celu plochu tricka, mikin- skor tak nenapadne-male logo , ani sa mi tricka a veci s velkymi vzormi nepacia , radsej ked mam na vyber si kupim nieco jednoduche,ae vacsinu mojej skrine tovria veci z croppu, mam iba asi 5 veci dokopy z textilu
najdrahsie mam za 70 a aj to su rosti uzasne nike, takze ale ono, nie vzdy trafis akciu a ja sa bavim o plnej cene...
Ja v tom síce rozdiel nevidím bo všetko je "made in china", len niektoré majú o nálepku viac U niektorých to však neplatí..
www.noex.sk