Minulý rok som si kúpila nejaké spf na tvár v dmke značky balea a bolo tak hnusné, že som to vyhodila. Snáď kúpim nejaké lepšie a budem si to dávať, len keď pôjdem na slnko a bude slnečno, inak mi to príde zbytočné kydať na tvár...
Tak kupila som si to pred par rokmi ked som sa velmi nepekne spalila na jednej ture v lese! Ale odvtedy som to pouzila iba raz vzdy na to zabudnem, ale zase, ked sa da, ja sa velmi vyhybam slnku
@11monika11@16 tak take bezne veci casom ze predcasne starnutie pleti, pigmentove skvrny, vrasky a pod...keby sme to chceli vyhrotit, tak rakovina koze, a tebou spominane spaleniny
ale to asi v obyvacke nie je velka sanca
akurat mne sa raz stalo,ze lica ma stipali z jarneho slnka po 20minutovej prechadzke, haha... a to som mala iba spf 20,tak odvtedy som preciznejsia
Ked som doma alebo ked je cez den uv index 1,2,3 tak si nedavam. Zas to netreba prehanat, podla mna ten uv index pod 3 je to iste, ako davat si spf na noc.
@11monika11@16 súhlasím s bebekex
Ono je tam veľa faktorov napr keď ma/s pri okne stôl a cez deň mu/jej do izby svieti slnko tak sa môže "opalit" ..ze bude mat trosku začervenanu pokožku ale veľmi jemne ... horšie by to bolo keby ideš von a je slnečno môžeš sa "opáliť " a to sa prejaví ze budeš viac červená v tvári napr teraz na jar ale v lete je to najhoršie lebo keď sa poriadne nenatries a spáliš sa môžeš dostať rakovinu kože keďže tvoja pokožka si pamätá každé tvoje spalenie... ono nie sú to len vrásky a hyperpigmentacia, starnutie, komedogeny, cievky ... ono hlavne keď ideš von je dôležitá reaplikacia...vo vnútri nemusíš moc reaplikovat iba keby ti svieti slnko cez okno cely deň do izby /kancelárie ..keď máš napr okno v obývačke ďaleko a nie je to slnečná strana tak by ti malo stačiť si dat iba ráno spf ... napr taky bazalion to môže vzniknúť keď svoju pokožku vystavujes nadmerne slnku a nepoužívam spf alebo opalovaci krem v lete
je to asi pol roka, co pouzivam pravidelne.... dovtedy som nepouzivala vobec, resp. iba ked som isla priamo na slnko napr na dovolenke, na horach, na kupalisku...
a po precitani ankety si ho rovno idem dat
@bebekex@clarise dakujem vam, dievcata, za vysvetlenie ale stale mi to pride, ze vnutri to nie je az tak nutne hrotit, chapem, ze vonku je to uz nebezpecnejsie a mala by som to pouzivat, ale akosi mi nejde pobrat ta izba - vazne aj ked cely tyzden nevyjdem von a zastieram si okna, aby mi do izby nesvietilo, aj tak si musim ten spf dat?
@yacopsae@4 „videl som vela ludí, čo sa malo dobre, dnes im vidím zaprášené sople v nose – videl som vela ludí, čo sa malo dobre, dnes ich vidím pri tescu a dám im drobné!“ » y2u.be/R_E5nm83BrQ...
pokiaľ vyslovene nie ste svetlý typ - blond vlasy, ružová bledá pokožka, pehy, tak to podľa mňa netreba preháňať s tým SPF-kom. Áno, melanóma je nebezpečná ale taktiež máme na Slovensku štatisticky všeobecný deficit vitamínu D a ten naše telo vytvára vďaka vystaveniu pokožky slnečným lúčom, tak je proste naše telo vystavené, inak to nevie. Deficit je spôsobený tým, že trávime menej času vonka než predošlé generácie. Nie, D3 nemôžeš nikdy úplne nahradiť D2 spapaním rybky.
som uchyl na skincare, ale ked su take dni ze som iba doma tak si SPF urcite nedavam, tam mam zasadu nechat plet co najviac dychat a oddychovat, necitim to ako potrebne, vtedy si logicky nedavam ani makeup.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
Ja teda neviem velmi o com je rec, cize to asi nepouzivam
Tak kupila som si to pred par rokmi ked som sa velmi nepekne spalila na jednej ture v lese! Ale odvtedy som to pouzila iba raz vzdy na to zabudnem, ale zase, ked sa da, ja sa velmi vyhybam slnku
ale to asi v obyvacke nie je velka sanca
akurat mne sa raz stalo,ze lica ma stipali z jarneho slnka po 20minutovej prechadzke, haha... a to som mala iba spf 20,tak odvtedy som preciznejsia
A používam cez leto v práci, keď sme niekedy aj celý deň niekde vonku v teréne.
Ono je tam veľa faktorov napr keď ma/s pri okne stôl a cez deň mu/jej do izby svieti slnko tak sa môže "opalit" ..ze bude mat trosku začervenanu pokožku ale veľmi jemne ... horšie by to bolo keby ideš von a je slnečno môžeš sa "opáliť " a to sa prejaví ze budeš viac červená v tvári napr teraz na jar ale v lete je to najhoršie lebo keď sa poriadne nenatries a spáliš sa môžeš dostať rakovinu kože keďže tvoja pokožka si pamätá každé tvoje spalenie... ono nie sú to len vrásky a hyperpigmentacia, starnutie, komedogeny, cievky ... ono hlavne keď ideš von je dôležitá reaplikacia...vo vnútri nemusíš moc reaplikovat iba keby ti svieti slnko cez okno cely deň do izby /kancelárie ..keď máš napr okno v obývačke ďaleko a nie je to slnečná strana tak by ti malo stačiť si dat iba ráno spf ... napr taky bazalion to môže vzniknúť keď svoju pokožku vystavujes nadmerne slnku a nepoužívam spf alebo opalovaci krem v lete
a po precitani ankety si ho rovno idem dat
inak naozaj kazdy den, ked idem von