neviem či sa to ráta, ale aby nás rodičia na Vianoce odhovorili od nakúkania keď nosili darčeky, hovorili nám, že ak by sme náhodou uvideli Ježiška oslepli by sme. tak sme sedeli v izbe so zatvorenými očami a chrbtom k dverám
čierna mačka, piatok 13, štvorlístok, podmetenie pod stoličkou a také myslíš? tým veľmi význam neprikladám.
ale poznala som babu (inak normálnu ) ale keď sa o niečom hovorilo, že mne sa ešte nikdy hento a toto nestalo, a hento a toto sa hádam neprihodí - tak občas poznamenala že "nechcem byť prorokom, aleee .... a vtedy ako na just sa to akurát stalo
a ja ináč všeobecne nerada hovorím o niečom dopredu, či dobrom či zlom a nehovorím také veci ako "taká choroba u nás v rodine nikdy nebola" "mne este nič neukradli" etc .... nemám z toho dobrý pocit, proste mi to príde ako keby som to mala tým privolať - zákon schválnosti.
hej verím na karmu, ale to asi nie je povera, keďže na ňu veľa ľudí verí. Nerobím si srandu z vecí, ako napríklad choroby, chudobní ľudia alebo tak, lebo vždy si poviem, že sa mi to raz môže vrátiť ..
Česi majú natočený seriál, myslím že Čierna sanitka sa to volá a to je o urban legends z Česko-Slovenska.
Teda tie príbehy sú pomerne realistické, nie sú tam nejaké nadprirodzené javy.
@basso o tých červených náramkoch som počula, že sú proti urieknutiu... aj to je zaujímavá povera, hlavne tie rituály, že ak si urieknutý tak sa musíš poutierať obrátenou stranou oblečenia a podobne.
a síce ja som ako bábätko bola ''urieknutá'' vraj .. nejaká cigánka došla k mojej mamine, keď ma v pôrodnici kojila, pohladkala ma po hlave a povedala, že ako pekne papám .. a odvtedy som od mamy mlieko nechcela ....... aj tak na to neverím, čo už
@alohomora tak u nás neskutočným kravinám veria niektorí členovia rodiny ono celá téma my vlastne napadla z toho že zajtra je Silvester a ptm Nový rok a vraj na Nový rok sa nesmie jesť hydina lebo vraj nám uletí šťastie... takže tak
majú nejaký logický základ čiže niečo na nich byť môže ale že by odpovedali presne zodpovedanému princípu, tomu len ťažko uveriť ... a nepoznám žiadne iba viem že sa o nich hovorí a ľudia im veria
NA ZDRAVIE KED SI NIEKTO KýCHNE - vzniklo to niekedy v stredoveku, lebo to bol prvý príznak moru, a tak tomu človeku po kýchnutí povedali NA ZDRAVIE a verili že tým zabránia aby sa mor šíril dalej, postupne sa z toho stala spoločenská konvencia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
ale poznala som babu (inak normálnu ) ale keď sa o niečom hovorilo, že mne sa ešte nikdy hento a toto nestalo, a hento a toto sa hádam neprihodí - tak občas poznamenala že "nechcem byť prorokom, aleee .... a vtedy ako na just sa to akurát stalo
a ja ináč všeobecne nerada hovorím o niečom dopredu, či dobrom či zlom a nehovorím také veci ako "taká choroba u nás v rodine nikdy nebola" "mne este nič neukradli" etc .... nemám z toho dobrý pocit, proste mi to príde ako keby som to mala tým privolať - zákon schválnosti.
Tak napr. že by ľudia nemali nosiť svetre či iné oblečenie uštrikované na Hromnice, lebo by hrozilo nebezpečenstvo, že dotyčného/nú zasiahne blesk.
.
Hej piatok 13teho..
6.12. Mnichov.
Česi majú natočený seriál, myslím že Čierna sanitka sa to volá a to je o urban legends z Česko-Slovenska.
Teda tie príbehy sú pomerne realistické, nie sú tam nejaké nadprirodzené javy.
tento postih uveri vsetkemu, nevzdelany sedliak
a síce ja som ako bábätko bola ''urieknutá'' vraj .. nejaká cigánka došla k mojej mamine, keď ma v pôrodnici kojila, pohladkala ma po hlave a povedala, že ako pekne papám .. a odvtedy som od mamy mlieko nechcela ....... aj tak na to neverím, čo už
@ridgeback nie, karma sa určite neradí medzi povery