Aj po zmiznutí koronavírusu by som bol za to, aby sa rúška povinne nosili počas zimných mesiacov (november, december, január, február) kedy vrcholí chrípka, prechladnutie, plúcne chlamýdie, Angína, a celkovo všetky choroby prenosné vzduchom.
Týmto by sa značne znížil počet týchto chorob. A sami uznajte, či je lepšie byť chorý o teplotách, alebo nosiť počas zimných mesiacoch rúško.
Menej infekčných chorob = menej ľudí v čakárniach u doktora. Aj ľudia by ušetrili peniaze na liekoch, a aj štát by ušetril, pretože by kupoval menej Paralenu a liekov proti teplote zo zahraničia.
Nákazlivosť chorobami nemá nič spoločné s budovaním imunity, chceš azda povedať že ked niekto dostane počas roka 3 krát chrípku, bude mať o rok lepšiu imunitu ako ten čo chrípku počas roka ani raz nedostal ?
Imunitu budujú minerály, vitamíny, otužovanie, menej stresu, atd. Toto stačí mať, a imunita bude ok.
Nemyslím, že by to malo byť povinné. Ale ak je niekto chorý a kašle tak by mal napr. v MHD nasadiť rúšku sám od seba. Táto koronakríza môže mať prínos v tom, že ľudia sa už nebudú hanbiť nosiť rúšky na verejnosti a bude to považované za normálne.
Ja by som kludne súhlasila, aspon v MHD. Celkovo by som ale hlavne bola za to, aby chori ľudia boli zodpovednejsi a nechodili do prace/skoly/kostola/kina a pod. Pretože chodia zial :/ A väčšine to bolo az doteraz uplne ukradnute, ze ochorenie siria dalej. Už toľko krát som velmi ochorela od konkretnych ludi. Napr. ked som dokoncovala diplomku, tak si na prednáške vedľa mna sadla spolužiačka, ktorá stale neuveritelnym spôsobom kašlala a dýchala na mna. Zial nebolo uz žiadne iné miesto volne. O 2 dni som to dostala tiez, boli to pľúcne chlamydie, takže cele niekoľko tyzdove finisovanie diplomky som robila v horuckach a so strasnym kaslom. Vyliečila som sa az o 2 mesiace s tym, ze kašeľ som mala este cely nasledujúci rok. Dostala to aj moja mama, brala niekoľko antibiotik po sebe, žiadne jej nezaberali a citila sa este oveľa horšie ako ja. Keby si ta baba dávala pozor, nič z toho nemuselo byt... A takých príkladov a skusenosti mam velmi vela.
*akože od konkretnych ludi myslím v tom zmysle, ze som presne vedela kedy a od koho. Teda ked je niekto viditeľne chorý, snazim sa mu vyhýbať, ak to ide. Ale ked príde trebárs za mnou niečo sa spýtať alebo tak, tak čo mam robiť? Ujsť? :/ Alebo to vyzerá, ze chorý nie je a po pol hodine rozhovoru so mnou mi povie, ze sa cíti priserne a je hrozne chory... Akože ja viem, ze to vyzerá, ze prehanam. Ale je to aj tym, ze ja som mala par rokov dozadu obrovské problémy s imunitou a naviac nesmiem užívať sirokospektralne antibiotika. No a vždy, ked som tomu človeku povedala "prepáč, mam veľké problémy s imunitou a nemôžem preto teraz sa s tebou rozprávať", tak som vyzerala ako totálny idiot len a len ja. Lebo veď chodiť chorý von a stretávať sa s ludmi je uplne normálne pre väčšinu ludi.
Ludia sú nezodpovední, a preto ked niečo neprikážeš, ludia sa na to vykašlú. Ideálnym príkladom je aj testovanie na Covid, kedy prišlo sa dať otestovať prevažne len tí ľudia, čo chodia do práce, a teda si nemohli dovoliť neísť na testovanie.
@Azizi
No hej, plúcne chlamýdie som mal tiež, a výsledok bol taký, že som mal asi polroka v určitých cykloch neustále zvýšenú teplotu okolo 37,3 a to niekoľko mesiacov! Až večer sa to vždy upravilo na normálnu teplotu.
Jj, každý kto v škole kašle či smrka, by mal mať na sebe rúško aj po zmiznutí korony. A tiež aj tí ktorí sa vyliečia z chrípky, a prídu do školy, sú ešte stále infekčný, hoci už nemajú príznaky, a preto by minimálne ešte týžden mali mať rúško v škole na sebe.
je to asi hlúposť,
ale stačí aspoň len to, keby človek ktorý ma teplotu a podobne by nosil rúško, ale to je na zodpovednosti jednotlivca a to sa nestane.
len problem je v tom, ze casto zamestnavatel chce aby aj chorí ludia chodili do prace.
napriklad Kratko ako student som ochorel a bol som aj zamestnaný niekde na vikendovú pracu len...keby nepodávam tak dobre výkony tak by ma hneď po PN prepustili, len veduci sa v tedy za mňa prihovoril, keď som aj vedel pracovať a neulieval som sa. To je problém, ľudia by často zostali doma s chorobou, ale nemôžu inak by mohli dostať výpoveď.
rusko by mali nosit najma ti, ktori sa chorí seru medzi ludí... inak v ruskach osobne nevidim problem. su krajiny,. kde ruska de facto zapracovali do svojej kultury. A ti, ktori proti ruskam furt nieco maju a ze nemozu dychat a ze vdychuju CO2 a pod. chujoviny - chodte sa pozreit na onkologicke deti, ktore nosia ruska aj niekolko rokov 24/7
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Týmto by sa značne znížil počet týchto chorob. A sami uznajte, či je lepšie byť chorý o teplotách, alebo nosiť počas zimných mesiacoch rúško.
Menej infekčných chorob = menej ľudí v čakárniach u doktora. Aj ľudia by ušetrili peniaze na liekoch, a aj štát by ušetril, pretože by kupoval menej Paralenu a liekov proti teplote zo zahraničia.
Nákazlivosť chorobami nemá nič spoločné s budovaním imunity, chceš azda povedať že ked niekto dostane počas roka 3 krát chrípku, bude mať o rok lepšiu imunitu ako ten čo chrípku počas roka ani raz nedostal ?
Imunitu budujú minerály, vitamíny, otužovanie, menej stresu, atd. Toto stačí mať, a imunita bude ok.
Tak máš to štastie, že si nedochádzala ku kontaktu s osobou ktorá chrípku mala, alebo máš veľmi dobrú imunitu.
Ludia sú nezodpovední, a preto ked niečo neprikážeš, ludia sa na to vykašlú. Ideálnym príkladom je aj testovanie na Covid, kedy prišlo sa dať otestovať prevažne len tí ľudia, čo chodia do práce, a teda si nemohli dovoliť neísť na testovanie.
@Azizi
No hej, plúcne chlamýdie som mal tiež, a výsledok bol taký, že som mal asi polroka v určitých cykloch neustále zvýšenú teplotu okolo 37,3 a to niekoľko mesiacov! Až večer sa to vždy upravilo na normálnu teplotu.
Jj, každý kto v škole kašle či smrka, by mal mať na sebe rúško aj po zmiznutí korony. A tiež aj tí ktorí sa vyliečia z chrípky, a prídu do školy, sú ešte stále infekčný, hoci už nemajú príznaky, a preto by minimálne ešte týžden mali mať rúško v škole na sebe.
ale stačí aspoň len to, keby človek ktorý ma teplotu a podobne by nosil rúško, ale to je na zodpovednosti jednotlivca a to sa nestane.
len problem je v tom, ze casto zamestnavatel chce aby aj chorí ludia chodili do prace.
napriklad Kratko ako student som ochorel a bol som aj zamestnaný niekde na vikendovú pracu len...keby nepodávam tak dobre výkony tak by ma hneď po PN prepustili, len veduci sa v tedy za mňa prihovoril, keď som aj vedel pracovať a neulieval som sa. To je problém, ľudia by často zostali doma s chorobou, ale nemôžu inak by mohli dostať výpoveď.