oco je kadernik zacal s tym nedavno a konecne robi nieco co ho bavi a dokonca dobre.. som nanho hrda a mamina robi v csob (uctuje vypisy ci co tiez nie dlho ale myslim ze sa tam ma ovela lepsie ako v predchadzajucej praci takze super aj ked koli euru je tam teraz stale..
Otec : zeleznicny policajt (tusim inspektor bol) na vysluzilom dochodku(momentalne SBS)otec ma tri stredne skoly, elektrikarsku ucnovku, poziarnicku a policajnu strednu s maturitami...este pracoval ako colnik na hraniciach a na letisku v BA....u ZP bol okolo 25 rokov, SBS 3 roky...
Mama : opatrovatelka v domove dochodcov, stredna zdravotna skola s maturitou...este pracovala ako zdravotna sestra v BA...tusim okolo 20 rokov...
asi ich to bavi...fuha mne je to fuk hlavne ze mi davaju prachy...urcite nie, aj ked som rozmyslal o policajnej skole v Pezinku keby nejdem na vysku, ale otec strasne chcel aby sme isli ja alebo sestra na lesnicku do Zvolena...
Moja mama ucila zhruba v mojom veku dzezgymnastiku, jej hlavne povolanie vsak vzdy bolo uradnicka, teda najprv administrativna pracovnicka v banke v Galante asi rok, potom dokopy 20 rokov na sude, kde stale pracuje, najprv rok v Bratislave, zvysok v Galante, teraz pracuje na Krajskom sude v Bratislave opat ako asistentka senatu, kedze v Galante zrusili jej funkciu... ona nikdy nic ine nechcela robit, takze ju to bavi... vystudovala strednu ekonomicku skolu, co v podstate zodpoveda jej buducemu povolaniu. podla mna je moja mama vo svojom obore dobra, co je hlavne... Mna tiez bavi administrativna praca, ale len brigadne, takze v jej slapajach nejdem ani sa nechystam...
Otec studoval elektrotechnicku skolu v Trnave a v Bratislave, vysku nedostudoval, posledny rok pre 1 osemetne nedorozumenie a nepochopenie nedokoncil, potom nastupil k vojakom a tam ostal ako profesionalny vojak, teraz je uz myslim druhy ci mozno len prvy rok na dochodku, odvtedy robil v SBS v BA, v TT, aj v GA a okoli, momentalne v GA...
U vojakov to bolo dost o nervy, ale malo to svoje vyhody, hoc tam ostal viacmenej len z nudze, chcel ist povodne na umelecku skolu na vysku, ale kedze v tom case bolo problem sa dostat chudobnemu studentovi, tak ho neprijali, myslim, ze terajsia robota mu vyhovuje ovela viac, na ocina som urcite hrda, co vsetko dokazal a aky je clovek celkovo...
nejdem sice ani v jeho slapajach, ale mame spolu vela spolocne, asi viac ako s mamou...
tolko z mojej strany, podla mna je dobre sa zamysliet nad touto temou...
oco razi tunely, vzdy tam, kde treba, momentalne praha, pred tym nemecko a bol aj v spanielsku. tazka a nebezpecna praca, no peniaze su za to dobre. isiel by som tam tiez, ale nechce ma tam zobrat, lebo keby sa mi nieco stane, asi by si to neodpustil..
mama chodi kazdy polrok na sezonu na mallorku robit do podnikov casnicku. tiez sa namaka, praca 6 dni v tyzdni, ale cos a tyka penazi, tiez velmi dobre. to len ja ako kokot makam (no vlastne od dneska uz nemakam) za par tisic na slovensku...
ísť po ich šľapajách? nikdy, aj keď otec by sa radoval možno, keby vedel, kde som (na rovnakej škole ako on ale nebudem v tom pokračovať! fuj! ja sa povediem iným smerom, konkrétne ich bude viac ale uznávam, že veľa vecí mám v sebe po oboch rodičov, je to viac menej v rovnováhe, no fakticky neviem, čo bude mojím trvalým povolaním, že trvalým, hrôza a des!
Otec: vyrobno-technicky riaditel pre ocelove konstrukcie v jednej firme, vystriedal toho vela od stavbyveduceho po generalneho riaditela v jednej firme, teraz je tu a vyzera to ze spokojny, vystudovany stavbar stredna aj vysoka
Matka: obchodnu akademiu vystudirovala a odvtedy robi, najprv v skolstve administrativu a teraz robi v eneli verejne obstaravanie a nie je zrovna spokojna s talianmi a sefstvom...
mama učiteľka už 25 rokov... gympel-psychologia(nedokončené), predagogická
foter elektrotechnická-stu(úspešne nedokončil). robil v živote všetko čo sa robiť dá. od elektrikára, cez vojaka až po vodiča autobusu(sme to s mamou rátali minule okolo 30 zamestnávateľov mal)...
podnikatelia...mam robi spolu so svojimi sestrami predavacku v nasom obchode...otec je vlastne majitel a prakrcky zamestnava mamu...on ma na starosti take vybavovacky...
no tak moj tatko je nezamestnany obcas nejaka ta brigada neviem nezijem snim ale pochybujem ze ho to takto bavi no a mamina je bacharka v zenskej veznici, nestudovala to, chodila iba na strednu vecerne na obchodnu a vysku nema a bavit ju to nebavi...v slapajach mojich rodicov urcite nepojdem, ako mozte vidiet ich pracovny a studijny zivot je maximalne ubohy a ja som ich presny opak
..no tak moj otec..studoval gymo...a potom,vysku neco so stavebnictvom...asi 10 rokov ucil na strednom ucilisti tie odborne,stavebne predmety..ale potom mal dost z toho zdravotne problemy...stres,a nervy..a tak,teraz robi v sukromnej firme na vyrobu pokien a dveri riaditela..hlinikovej vyroby...a tak,maa toho fest vela..teraz..a sluzobky kopuu..kopec ludii ma pod sebou..ale tak,no..a mama..studovala na pedagogickej..a este ma vyucni list..na casnicku..tusim..a kedysi robila na intraku vychovavatelku vraj...xi..a aj lyziarsku instruktorku...a este sekretarku..na tej skole,kde ucil aj otec..hm..no a teraz zase robi..osobnu asistentku general.riatelovi.. v tej istej firme,co otec..cize,asi taak...a ja nejdem ani v jedneho slapajach..mooc..aj ,ked vsetci cakali,ze tiez pojdem na pegecku.hm..
Mamka je učiteľka učí už dosť dlho..najprv v škôlke, potom v škole a teraz skončial zasa v škôlke a oco..ten je živnostník..jeho presné zameranie neivem ..a som na nich hrdá!
Mamka: ekonomka v skole (ZS), bavi ju to, len je to dost narocna praca, kedze je na to vsetko sama a travi tam doslova cele dni.. boli uz casy, ze som ju cely tyzden poriadne nevidela.
Ocko: vyuceny elektromonter - to ho fakt bavi a je v tom doby.. vystriedal kadejake povolania, ale momentalne je starosta , to ho bavi asi este viac, len je to narocne po psychickej stranke a to az-az.. o dva roky bude zase kandidovat, ale keby to nevyslo, tak vraj zacne podnikat alebo co .
jo a som zabudla: jasne, ze som na nich hrda , ale ekonomia - to ma az tak nelaka (max. ta v skole je v pohode.. to sa da), do elektriny sa ja nerozumiem a staroska .. studujem politologiu, ale na taku karieru sa necitim
hmmm...vidim, ze vela ludi ma niektoreho z rodicov ucitela. pridavam sa do tejto kategorie. mama ucitelka na zs, otec designer. oboch ich to bavi a planujem ist v otcovych slapajach uvidime ci vyda...
noooo tak mamina pracuje v takom odevnom závode...aaaa ocino? ten je geotechnik snaží sa urobiť dieru do sveta ale nie a či som na nich hrdá? no jasné veď sú to moji rodičia a keďže teraz veľa ľudí stratilo prácu pre tú finančnú krízu tak som rada že oni ešte prácu majú ale v ich šľapajách ísť nechcem
mama vystudovala ekonomiu a teraz je uctovnicka..otec vystudoval strojarstvo a teraz je gastromanazer sieti cerpacich stanic..v rodine sme mali alebo mame min. 9 ucitelov ale ja zatial neviem co budem v zivote robit
otec robi vodica kamionu v rakuskej firme...je tam uz riadne dlho,asi 20rokov,myslim ze ta jeho praca je tak trochu zivotny styl..vidim ho sice len tri a pol dna v tyzdni,ale uz sme si tak vsetci zvykli a je to fajn byt kamionistkou?to asi tazko
maminka ma uctovnicku firmu a vela nervov...vystudovala dopravku v ziline,ale jej smerom by som sa tiez nechcela poberat..
moji rodiacia maju obidvaja vystudovanu architekturu, otec sa tomu venuje od skoly az doteraz, uci aj na VS, mamka zacala v oblasti architektury robit asi 2-3 roky dozadu... vlastne koli mne a mojim surodencom si nerobila doktorat...z toho si chem zobrat ponaucenie a najprv si ukoncit vzdelanie a az potom rodit deti ... myslim, ze ich to oboch bavi, nikdy som nepocula dake staznosti, ze by chceli v zivote robit nieco ine, aj ked otec mi rozpraval, ze skoro siel na fyzikalnu chemiu ... myslym, ze som an nich oboch hrda, teraz maju aj firmu, venuju sa zaujmavym veciam... no a ja v ich slapajach nejdem, aj ked bolo male zavahanie, ze by som sla, ale ee, architektura nie je pre mna...ja som mala iny detsky sen, tak sa snazim ho ciastocne naplnit
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Mama : opatrovatelka v domove dochodcov, stredna zdravotna skola s maturitou...este pracovala ako zdravotna sestra v BA...tusim okolo 20 rokov...
asi ich to bavi...fuha mne je to fuk hlavne ze mi davaju prachy...urcite nie, aj ked som rozmyslal o policajnej skole v Pezinku keby nejdem na vysku, ale otec strasne chcel aby sme isli ja alebo sestra na lesnicku do Zvolena...
Otec studoval elektrotechnicku skolu v Trnave a v Bratislave, vysku nedostudoval, posledny rok pre 1 osemetne nedorozumenie a nepochopenie nedokoncil, potom nastupil k vojakom a tam ostal ako profesionalny vojak, teraz je uz myslim druhy ci mozno len prvy rok na dochodku, odvtedy robil v SBS v BA, v TT, aj v GA a okoli, momentalne v GA...
U vojakov to bolo dost o nervy, ale malo to svoje vyhody, hoc tam ostal viacmenej len z nudze, chcel ist povodne na umelecku skolu na vysku, ale kedze v tom case bolo problem sa dostat chudobnemu studentovi, tak ho neprijali, myslim, ze terajsia robota mu vyhovuje ovela viac, na ocina som urcite hrda, co vsetko dokazal a aky je clovek celkovo...
nejdem sice ani v jeho slapajach, ale mame spolu vela spolocne, asi viac ako s mamou...
tolko z mojej strany, podla mna je dobre sa zamysliet nad touto temou...
Obidvaja pracuju v odbore ktorí vystudovali,ani jeden smer vsak nie je pre mna zaujimavy.
Dajme tomu,ze ja takyto zivot viest nechcem,pretoze nechcem aby som praci venoval 16 hodin denne.
mama chodi kazdy polrok na sezonu na mallorku robit do podnikov casnicku. tiez sa namaka, praca 6 dni v tyzdni, ale cos a tyka penazi, tiez velmi dobre. to len ja ako kokot makam (no vlastne od dneska uz nemakam) za par tisic na slovensku...
Matka: obchodnu akademiu vystudirovala a odvtedy robi, najprv v skolstve administrativu a teraz robi v eneli verejne obstaravanie a nie je zrovna spokojna s talianmi a sefstvom...
foter elektrotechnická-stu(úspešne nedokončil). robil v živote všetko čo sa robiť dá. od elektrikára, cez vojaka až po vodiča autobusu(sme to s mamou rátali minule okolo 30 zamestnávateľov mal)...
@6 nehľadá tvoj otec zamestnanca?
-neviem ci ho to bavi ale ocividne ano, kedze od rodiny odisiel, ked som mal 8 kvoli robote
-v jeho slapajach- v ziadnom pripade
-robi to od zaciatku, teda uz dost vela rokov
-tusim to aj studoval
MAMA robi, teda lepsie povedane robila plasticku chirurgicku v Rakusku, ale po financnej krize sa vratila na Slovensko...
-bavi ju to, asi az privelmi (rovnako ako otec)
-vystudovala to
-lekarkou je od zaciatku
-a v jej slapajach nikdy nechcem ist.
no a moj otec on uz v zivote robil hadam vsetko okrem lekara a poziarnika
Ocko: vyuceny elektromonter - to ho fakt bavi a je v tom doby.. vystriedal kadejake povolania, ale momentalne je starosta , to ho bavi asi este viac, len je to narocne po psychickej stranke a to az-az.. o dva roky bude zase kandidovat, ale keby to nevyslo, tak vraj zacne podnikat alebo co .
Ocino bol novinar a teraz je uz na invalidnom dochodku. a len nejakych 15 rokov pisal.
A ja nechcem ist v ich slapajach, ako nicit si nervy zadara isto nie a pisat clanky by ma nebavilo.
mamenka čosi šijú, ale presne neviem povedať
ale momentalne nepracuju ani jeden z rodicov... viete, staviame dom, to je teraz priorita...
a otec planuje ze si kupi nejaku tatrovku a bude podnikat
ci chcem ist v ich slapajach? ...pracovne ani nie, ale chcel by som byt pracovity ako moj oco... ten opravi vyrobi a spravi naozaj vsetko...
praca ju samozrejme nebavi ju bavia len domace prace,ale robi to kvoli peniazom
toto povolanie si nevybrala ale dobre platia tak preto
robi tam tusim skoro rok
presla stolarka,predavačka,vykladať tovar,..no nevim ale vela ich bolo
ee mama vystudovala stolarku daku ucnovku v TO
hmm..hrda nie som nemam byt za to ale nehanbim sa ani za to..
a v tych slapajach ist urcite nechcem
otec-sukromni podnikatel
hej chcel by som som pokracovat v ocovich slapajach...ma dobri zarobok...
maminka ma uctovnicku firmu a vela nervov...vystudovala dopravku v ziline,ale jej smerom by som sa tiez nechcela poberat..