Chcela by som byť manažérkou v najväčšom strojárskom podniku široko ďaleko. V podniku kde pracuje pomaly každý občan z okolia aaaa, že ja im budem robiť šéfka. Nj, to by bolo super
Slávna spisovateľka, ale na to nemám, to je len taký nedosiahnuteľný sen. Rovnako ako byť doktorkou na štýl dr.House. S tých reálnych-neviem, vezmem čo sa pritrafí
hoc to, čo by som chcel, nie je ani reálne, ale vždy ma lákalo byť hudobníkom, ale v našej rodine ma nikto nepodporuje, vraj tomu sa venujú len cigáni a tí, čo sa im nechce robiť, proste stará škola moja rodina, nevidia v ľuďoch to, čo sami chcú, ale to, čo oni nedosiahli
Najlepsie podnikať ...okrem ineho ma bavi psychologia chcem ju studovat ale len pre svoj dobry pocit, inak sa chcem rozvíjať skor v perspektívnejších veciach
@savvym to je čistý blud........... ked ti to budú hovoriť každý z tvojho okolia tak to nedosiahneš............. zameraj sa na svoj sen.......... to čo ťa bude v živote naplnať......... a že romovia??? prosím to kde nabrali??? hudobnikov je na svete miliony a ich je iba ......málo... kašli na nich a nasleduj svoje sny
@emmaa Ale ani chcenie niekedy nestačí. Keď človek jednoducho nemá určité vlastnosti/schopnosti, nejde to. Napr. mohla by som sa roky učiť fyziku/matematiku, a predsa keď na to nemám gény (čo nemám) tak druhý Einstein zo mňa nebude. Slovné spojenie Všetko sa dá, keď sa chce je podľa mňa dosť zavádzajúce, a hlavne nepravdivé.
@emmaa ja viem, ja absolútne nepočúvam cigánsku hudbu, mám rád heavy metalovú hudbu a hrajú to rôzne národnosti z rôznych kultúrnych kruhov, problém je, že keď si chcem kúpiť gitaru, tak mi to zakáže, lebo nechce počúvať ten zvuk gitary... proste už mi to fakt lezie na nervy, ako som obmedzovaný
@emmaa je veľa vecí, v ktorých ma rodina nielen nepodporovala, ale priam obmedzovala, preto som utiahnutý a nič v živote som nedosiahol, to treba zažiť takú rodinu, proste prílišná prísnosť, no už mi treba len trocha viac našporiť a osamostatním sa úplne
@nostroma možno iba ty si myslíš že to nedokážeš je tisic ľudí ktorí by ti pomohli skús to dať hodnotiť niekemu človeku........ nie kamošovi lebo ten by povedal že je to super vždy... nikdy nestrácaj nádej
@emmaa Nehnevaj sa, ale ja proste myslím, že je to somarina. Proti tebe osobne nič nemám, len sa mi proste nepáči tento druh myslenia. Jednoducho mám pocit, že takí ako ty majú ružové okuliare. Musíš predsa uznať, že nie každý môže byť superhrdinom, keď si to zmyslí. Sú veci ktoré neovplyvníme. To je ako povedať umierajúcemu dieťaťu, že keď chce vyzdravieť, musí v to veriť a stane sa to. Ale pre neho je to proste nedosiahnuteľný sen, okolnosti hrajú proti nemu. (Ja viem že som uviedla dosť extrémny prípad, ale snažím sa tu len čo najjasnejšie demonštrovať svoje slová).
@nostroma ružové okuliare - nemala
Sama som to zažila - nemala som od 4 ročníka cit na biolu proste nešlo mi ju sa učiť. Ale moji rodičia ma podporili - že mám na to a ja som zvládla prekonať príjimačky na strednú zdravotnu - a teraz si biola na jednotku zvládla som to ale prešla som si toho veľa
@emmaa@emmaa Tak ale naučiť sa nejakú biolu tak aby si prešla skúšky, to je niečo iné, ako keby si sa to chcela naučiť tak, aby si sa biológiou živila a získavala najvyššie vedecké ocenenia za ňu. Proste máš určitú hranicu, po ktorú môžeš ísť. Máš genetickú výbavu, logické myslenie, určité IQ, učiteľov v škole- to všetko sú faktory, ktoré to ovplyvňujú. A pokiaľ nie sú tie najlepšie, tak proste v biole nebudeš najlepšia, nájde sa niekto, kto sa v nej vyzná viac ako ty.
To sa snažím celý čas povedať (vidíš, moje agitačné schopnosti sú mizerné). Proste každý má nejaké maximálne hranice, ktoré môže tvrdým tréningom dosiahnuť, ale proste nemôže za ne. Predstav si, že ja by som mala talent na hudbu a ty na šport. Keby som si ja zmyslela, že budem športovkyňa a ty že umelkyňa, ani jedna z nás nedosiahne také skvelé výsledky, aké by sme mali, keby sme sa venovali tomu, na čo máme nadanie. Takže ľudia majú predpoklady niečo robiť, ale keď si zmyslia, že chcú niečo iné, nikdy nedosiahnu v danom odbore vrchol. (Ako som spomínala, chcela by som byť super svetoznámou spisovateľkou- ALE nemám na písanie talent, takže nikdy nebudem ako Stephen King. Rovnako nebudem super doktorka ako House, pretože chémiu neovládam a z bioly som tiež na tom zle.)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
43 komentov
prajem ti veľa trpezlivosti aj ked len raz @Lukaso121
Tiež podnikať, a splniť si svoje sny.
Sama som to zažila - nemala som od 4 ročníka cit na biolu proste nešlo mi ju sa učiť. Ale moji rodičia ma podporili - že mám na to a ja som zvládla prekonať príjimačky na strednú zdravotnu - a teraz si biola na jednotku zvládla som to ale prešla som si toho veľa
To sa snažím celý čas povedať (vidíš, moje agitačné schopnosti sú mizerné). Proste každý má nejaké maximálne hranice, ktoré môže tvrdým tréningom dosiahnuť, ale proste nemôže za ne. Predstav si, že ja by som mala talent na hudbu a ty na šport. Keby som si ja zmyslela, že budem športovkyňa a ty že umelkyňa, ani jedna z nás nedosiahne také skvelé výsledky, aké by sme mali, keby sme sa venovali tomu, na čo máme nadanie. Takže ľudia majú predpoklady niečo robiť, ale keď si zmyslia, že chcú niečo iné, nikdy nedosiahnu v danom odbore vrchol. (Ako som spomínala, chcela by som byť super svetoznámou spisovateľkou- ALE nemám na písanie talent, takže nikdy nebudem ako Stephen King. Rovnako nebudem super doktorka ako House, pretože chémiu neovládam a z bioly som tiež na tom zle.)