Jebem na tychto sprostych slovákov..vypalovat trávu pri hrade more...radsej sa ten chuj mal chytiť...normalne ma to sere...furt ked idem k babke do Košíc tak nato pozeram ak sprosta a spomínam na to keď som tam bola na zakladke aj 3x...ved to je riadne pekný hrad...AAANO TAKTO SI VSETKO ZNIČME
ze tu stat niekto okrada o miliardy mate v pici ... a ze zhorí zasrane sidlo takych zlodejov, akych teraz mame vo vlade ... lebo presne toto slachta bola - obycajni zlodeji, tak sa dobre ze neposeriete
@tancika lenze ten chuj to nechal tak a isiel domov a potom to tak vyzera...som zvedavy ci pridu na to, kto to bol a ci mu to nechaju zaplatit cele...myslim rekonstrukciu, to by bola myslim lekcia pre vsetkych odusevnelych pyromanov na dochodku
ach Kuku veď to je príšerné...na to miesto mám toľko spomienok....neviem, či poznáš Krásnohorskú dlhú lúku a tie remeselnícke dni a to všetko... nemôžeme o to prísť...
je to príšerné, ale verím, že to zastavia...musia!
ale to nie je o vonkajšej stránke...strecha by bola najmenej...
ale vo vnútri je toľko exponátov nevyčísliteľnej umeleckej ale i finančnej hodnoty....veľký kus histórie, ktorí bude zničený...či už ohňom, alebo vodou...://
Podľa informácií reportérky TV JOJ Martiny Molčanovej, pod hradom mali vypaľovať trávu rómske deti. Celá strecha hradu spadla. V čase požiaru našťastie nikto nebol vo vnútri. Na mieste sa nachádza najmenej sedem hasičských áut. Ani vedenie hradu nevie, v akom stave je expozícia...
Veľmi smutné. Na kerý kokot tam vypaľovali trávu? Dúfam že je ten jebnutý dedek spokojný zo svojou prácou. Najkrajší hrad na slovensku v piči. Celý región sa môže ísť strčiť, posledný dôvod na jeho návštevu práve zhorel.
Nedávno som bola na dovolenke na okružnej jazde cez české hrady a zámky a taká som bola v duchu hrdá,že my máme aspoň jeden podobný a to Krásnu Hôrku.Aj ked to uhasia,exponáty budú určite nenapraviteľne poškodené,môže tam UNESCO platiť,koľko chce,zo zhoreného nové neurobí.Je mi do plaču.
my sme tam chodili pravidelne na LARPove akcie, pod hradom sme mali stanovy tabor a prave minuleho roku to bola najlepsia akcia, na ktorej som kedy bola... uz nikdy to nebude tak ako predtym, Krasna Horka bola vynimocna v mnohych smeroch. ruky a nohy dolamat tym, co to sposobili!
doteraz o tom hrade polovica ľudí čo čítam na webe ani nevedela A teraz všetci sa idete z toho posrat . No je to škoda , ale čo čakáte veď sme Slováci pane bože
A ak to boli fakt tie cigánske deti tak to posledná kvapka nervov-posledná!!! Vysťahovať ich do samostatné štátu a nech sa tam podpaľujú,zabíjajú.... Nech sa tam kastrujú...Je mi to jedno!
@nathalicatko Samozrejme, že poznám Krásnohorskú dlhú lúku a trhy, veď ta chodím skoro každé leto, môj strýko patrí pod úrad čo to organizuje... robí tam program pre deti, vieš, ako sú tam zvieratká a taký tvorivý program a súťaže, na začiatku..
ako ja bývam na GEmeri.. a Krásnu Hôrku mám len ma pár km.. keď som to dneska uvidela na zozname.. myslela som, že mi pukne ♥.. nehcem tomu veriť.. bola som na Krásnej Hôrke ako malá .. a aj teraz pár krát.. a mám z tade len tie najkrajšie spomienky.. proste neveríím tomu ..
@nathalicatko Minule som tam bola počas celého trvania, už som všetko prešla asi 15 krát, a potom som sa bola prejsť na hrad.. Určite sme sa videli, len nepoznali. Tak pôjdeme najbližšie spolu. Pôjdeme, trhov sa hrad netýka..
@magick55 ale fakt to bola iskra, lebo tá tráva sa tiahne pozdĺž kopcom a stačilo, že jedna iskierka vzlietla na vežičku a už to popreskakovalo na celú strechu
Je to hrozné, pretože som tam bola minimálne 10x a mám na to tie najkrajšie spomienky. Školské výlety, exponáty, atď.....všetko to bolo krásne.... (ach)
dost to zasiahlo kazdeho , koho poznam .. mna nevynimajuc ... rovnako ako mnohi z vas .. mam na Krasnu horku tie najmilsie spomienky .. a rovnako som na tento historicky klenot bola hrda a zboznovala som vylety sem .. a nie vzdy som mohla aj na hrad, ale milovala som hoci len chodit okolo .. vzdy to potesilo moje oci a fantaziu .. teraz mi pride vsetko smutne .. aj ked silne dufam, ze sa poskodila minimalna cast expozicie .. kazdopadne je to hrozne a priznam sa, ze mi vyhrkli slzy .. a nie raz .. cakam ako ostatni na spravy, kolko sa znicilo .. a nech je vinnikom ktokolvek , nic to nemeni na mojom postoji, ze ma to chytilo za srdce .. a velmi dufam, ze napriek hroznym skodam, dame Krasnu horku pomocou dotacii a pomoci ludi ... zas dohromady... lebo si to zasluzi .. a spomienky na nu mi nevezme nikto
prosím Vás nechajte si konšpiračné teórie o úmyselnom zapálení z vnútra pre seba ... nijaký Gemerčan ani Spišiak ani nijaký iný Slovák by toto nedovolil ... ak nejaký ouch pochybuje tak nech si skúsi prezrieť hrad z vchodovej časti, kde je strecha nízko nad zemou a stromy vysoko nad ňou .... dúfam, že aspoň kaplnka prežila keď už rotunda nie :/ práve v kaplnke sa nachádzalo telo Žofie Šerédiovej ... tento hrad znamená pre Spišiakov rovnako veľa ako pre Gemerčanov ... tragický deň v histórii Slovenka
Vždy ked chodím k starým rodičom vlakom prechadzam okolo neho je to smutné bol to jeden z najkrajších hradov na slovensku a tá jeho história kolko driny muselo byť pri stavaní a pár deťí čo nevie čo zo sebou to zničí za pár sekúnd..
Je mi ho strašne ľúto, bola som tam ako malinká a vôbec si to nepamätám, ale aj tak mi je ho ľúto... veľký kus histórie a taký nádherný hrad a my si ešte aj to zničíme....aspoň to najmenej, čo sme mohli urobiť bolo, aby sa to aspoň trochu zachovalo, ako napríklad Čachtice... Síce sú to už iba ruiny, ale stále to stojí si myslím...
@mcvpn kulturne dedicstvo nasho naroda ? ... na zaklade coho ? ... ze to je stare a ze su tam pekne veci (jasne ze su, ale preco ... kolko ludi muselo na panskom dusu vypustit zeby si mocipan nahanobil ten svoj majetok) ... keby zhoreli domceky vo vlkolinci potom by mi mozno bolo smutno .... treba veci vidiet v sirsich suvislostiach ... TY KOKOT, to je jak keby dakto oslavoval SIROKEHO zamocek o par 100 rokov, lebo pekne vyzera ... ale ze siroky okradal cez smer cely stat na to sa zabudne - hlavne ze ta jeho hacienda je kraaaasna - presne na tomto principe funguje aj krasna horka ... ale nedivim sa - ludia maju proste vo zvyku oslavovat hlavne roznych vrahov, tyranov, vrazdy, vojny a spinavosti ... uz v mensej miere ludi, ktory naozaj aj ludstvo niekam posunuli,
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
91 komentov
strašná škoda
či to bola nehoda alebo nie...
nedá sa hovoriť o škode. pretože to je viac než škoda.
na Slovensku je toho málo. Vážne málo...
ale prekvapilo ma, koľko vás tu ten hrad tak dobre pozná...
Lenže Krásna Hôrka je skvost...Ak to vôbec ešte niekedy dáme dokopy...bude to stáť milióny eur. A to nehovoriac o exponátoch vo interiér hradu....
Toho hajzla zavreť na doživotie
ale nemal som si čítať ani komentáre na topkách, pretože podľa nich sa pravdepodobne spolčila vláda s cigánmi a spoločne to celé podpálili.
mnohí ľudia sú neskutočne sprostí
@ladyfox
ach Kuku veď to je príšerné...na to miesto mám toľko spomienok....neviem, či poznáš Krásnohorskú dlhú lúku a tie remeselnícke dni a to všetko... nemôžeme o to prísť...
je to príšerné, ale verím, že to zastavia...musia!
@ouch
ale to nie je o vonkajšej stránke...strecha by bola najmenej...
ale vo vnútri je toľko exponátov nevyčísliteľnej umeleckej ale i finančnej hodnoty....veľký kus histórie, ktorí bude zničený...či už ohňom, alebo vodou...://
nakoniec zistíme, že to niekto podpálil....a potom ho ukameňujeme...
a my dve sme sa tam ešte nezrazili? ja som tam stále, stále, stále, stále... teda bola som..:/ a aj budem! všetko bude dobre...musí...
Verím tomu, že si Krásnu Hôrku dáme dokopy. Konečne sa Slovensko začalo starať o svoju históriu, a tú nam žiaden skurvený cigán nezoberie...
radsej som napisala hento ako to ze tie fotky su velmi efektne
boze som zla
@mcvpn ale prosímťa...isto tam narástla 7 metrov (alebo ako je to vysoko) vysoká tráva
@finrod iskra? a z čoho akože? z trávy? však kým vietor odnesie najaké horiace steblo až na strechu tak...ani nedoletí lebo zhorí kým ta doletí
@najivna si zlá
ked som to videla tak som sa namieste rozplakala , to ani neni mozne aka som z toho smutna a zaroven nasrata
a nakoniec im to ešte aj prejde, prašivci!