No nepoznám nikoho z Ukrajiny a tuším som ani nikdy zatiaľ nespoznal.. Nebola to neznalosť jazyka, ale nenaskytol sa mi taký osud. Ale poznal som ešte na škole aspoň jednu rusku, bola zo Sankt Peterburgu, no ani neviem teraz o nej nič, odkedy sme sa naposledy videli.. Neviem ani či je medzi nami nejaký kontakt, či ma má aspoň ešte v priateľoch na fb. S mojimi priateľmi aj na fb to totiž býva väčšinou tak, že keď sa už prestaneme stretávať, napríklad ako zo škôl, z práce, tak ďalej to býva väčšinou zabité a ani si nepíšeme, sa nestretávame. Vlastne, dávam si otázku, či sme priatelia, lebo po vymazaní by mi nezostalo 250 priateľov, ale iba takých 5-10. Neviem ani či ma to má tešiť, či netešiť, aj by som chcel mať viac priateľov, ale ozajstných, ale aj nechcel, lebo som introvert a časté vyťahovanie von ma na druhej strane otravuje, aj keď v umiernenej miere by som to predsalen prijal (ale ozaj zriedkavej).
Je len jeden taký stály kamarát, aj to bývalý spolužiak z VŠ, čo som ho vlastne poznal chvíľu, ktorý za mnou neúnavne chodí do mesta pozrieť a stretnúť sa pri pive, sa spolu zabaviť. Ja si ho vážim, lebo meria pre mňa veľkú vzdialenosť a minulý rok aj dvakrát, čo som bol raz chorý a aby ma videl. Moc takých ľudí ja nemám, je to iba tento jeden chalan. Dievča také v tomto nepoznám, ale ja aj rozumiem prečo, ale tak už som sa naučil s tým počítať, keď bolo by to dosť ťažké byť iba kamarát a za tie roky.
viac ako polovica študentov, ktorých učím, sú Ukrajinci, Rusov nemáme a ešte asi 10 Bielorusov...noo a tí Ukrajinci sú najčastejšie z Charkova, ktorý je dosť zbombardovaný, jedna študentka, čo som jej bola školiteľka mi posielala foto svojho zbombardovaného gymnázia v Žitomíre
Mam par znamych z Ruska, dokonca jedneho, ktory podporoval Putina a od zaciatku vojny uz doviezol niekolko rodin vlastnym autom do Ciech + sa angazoval v zbierkach a vozil potrebne veci na hranice.
Kamaratka je Ukrajinka, jej otec tam musel kvoli rozkazu zostat, ale co viem, tak je z Lvova alebo okolia, takze nastastie ako tak safe oblast
@kobra@3@quattroformaggi@4 tak až je tá moja analýza o priateľoch celkom mimo tému, tak už nedbám v tom prípade. To je tvoj pohľad na vec, ja som to iba zhrnul, že skrátka nepoznám žiadneho ukrajinca, ale poznám jednu rusku s ktorou sa aj napriek tomu nerozprávam, teda netuším či nadáva na vládu alebo ju velebuje a aký má pohľad na ukrajincov. Ja skrátka netuším, ale myslím si, že som celkom pekne zhrnul tému a odpovedal k veci. A okrem toho, reč bola aj o priateľoch, toho som sa dodržal. Však nech aj niekto iný rozanalyzuje aký má pocit z priateľov na fb, či by dopadli rovnako alebo nie.
Chcel som aj tým celým povedať, že ja by som bol rád, keby sa ľudia mali radi a neboli by k sebe falošní a zákerní. Ja nikomu nechcem zle, ani kuť pikle (či ako sa to hovorí) Ale keď je tá celá moja myšlienka hovadina, tak je to hovadina a uskromním sa, že budem nepochopený. Kto ma chápe ma chápe, kto ma nechápe ma nechápe a ten ma ani nepochopí.
Poznám osobne viacero Ukrajincov, v mojom meste sú pomerne rozšírenou menšinou, jednu slečnu Ukrajinku dokonca s priateľom zamestnávame. Našťastie neviem o tom, že by niekomu zbombardovali dom alebo zabili kamaráta, či člena rodiny, ale všetci sú z tej situácie, pochopiteľne, v dosť veľkej úzkosti a strese.
@priekala@6 rec bola o priateloch z ukrajiny a nie priateloch vseobecne. Z nazvu temy a moznosti vyplyva, coho sa to tyka ? takze to, ze nechodis/chodis na pivo s niekym a vacsina je tam, zial, mimo. To ak sa teraz budes drzat kazdeho slova z temy individualne, tak potom tam nabusuce mozes zahrnut ako sa nerad delis s jedlom (slovo podelis), kam rad chodis osobne a kde zas nie (slovo osobne), apod. Bude to k teme ? Vobec.
Ja som síce nešťastný z Ukrajiny, ale som nešťastný ešte viac zo seba. Mňa ľudia nechápu, pretože ja som introvert a oni nie. Ale aj napriek tomu akí ku mne sú, ja verím, že by ma mali pochopiť, aj tí ukrajinci, že ja nerád tak často odbáčam od témy a hovorím o sebe. Buď by sa ma mali snažiť vo vlastnom záujme viac chápať, alebo ma nechápu, tak si zo mňa idú trollovať, aby si niečo doma dokázali.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Je len jeden taký stály kamarát, aj to bývalý spolužiak z VŠ, čo som ho vlastne poznal chvíľu, ktorý za mnou neúnavne chodí do mesta pozrieť a stretnúť sa pri pive, sa spolu zabaviť. Ja si ho vážim, lebo meria pre mňa veľkú vzdialenosť a minulý rok aj dvakrát, čo som bol raz chorý a aby ma videl. Moc takých ľudí ja nemám, je to iba tento jeden chalan. Dievča také v tomto nepoznám, ale ja aj rozumiem prečo, ale tak už som sa naučil s tým počítať, keď bolo by to dosť ťažké byť iba kamarát a za tie roky.
Kamaratka je Ukrajinka, jej otec tam musel kvoli rozkazu zostat, ale co viem, tak je z Lvova alebo okolia, takze nastastie ako tak safe oblast
KU - ekonomika a manažment, podobne zastúpení Ukrajinci sú aj na Prešovskej, čo viem