Nuž žiadam Vás o radu...poznáte nejakú knihu s hlbokým významom, nad ktorou sa človek musí zamyslieť..proste nejaká naozaj intelektúpalna knižka....ak poznáte no....tak napíšte!
intelektupalna knizka, ja ine ani necitam ak sa ti mam priznat ale bohvieako to ty myslis, tak by som ti doporucil Dostojevskeho a Kinga, to len tak od brucha palim lebo knizku psychologie alebo knizku matiky nepovazujem za beletriu
@alpanu Bruno ma popravde nudil ked ti mozem nieco odporucit, tak je to Heidegger - O humanismu..to je skvela kniha, kde napriklad rozlisuje medzi existenciou a eksistenciou a o tom, ktore je prave bytie a podobne otazky
@antifunebracka@tikalok sorry pani ale nepisem coelho nejake krutoprisne romany na styl sajrajt sagy ? lebo ak hej, tak nerozumiem ako to moze niekto oznacit za hlboku a inteligentnu knihu O_o
@trdelniiiq vies, ja som na astrofyzike, mna zaujima skor ten jeho nazor na heliocentrizmus, kedze bol jeden z tych, ktori sa k tomuto hlasali, aj ked inkvizicia veselo prenasledovala takychto "kacirov"
@zajkousko nuž inteligentnú knihua hlavne nech má nejakú pravdivostnú hodnotu..nuž biblia ju má veľmi malú...a už som ju aj tak prečítal..aspoň nový zákon no..
@romanzkrajinyx je to namahave citanie aj pre narocneho citatela prepac, ani som si nevsimol, ze mas 15, to by si musel byt iny typek, aby ta to chytil a stoji cez 17e tusim tak radsej si to nechaj na potom ], nieze ma budes preklinat
@romanzkrajinyx tu knihu oznacuje viacero ludi ako knihu knih, ale ozaj neviem, ja sam s nou mam problemy, mama (50r) s nou ma problemy...neviem co si zac, ale tak...uz narocnejsiu literaturu hladat tazko No, ale ...kazdopadne sa v nej docitas veci co nikde inde
@method sám neviem, čo som zač inak..dal som to do goole..nejaké info o tej knihe...a prvý výsledok je tá kniha online O.o takže ani kupovať nemusím ..jale pre sitou sa uistím...je to ono? » knihovna.orgfree.com/kafka/index2.ht...
@romanzkrajinyx Prepac, ale povedat, ze biblia ma malu hodnotu moze len clovek bez sudnosti. Alebo nevyspely clovek, ktory v nej tu hodnotu nedokaze uzriet. Precitaj si ju tak o 4 roky a uvidis, ze ju (mozno) budes vnimat uplne inac
nuže, romane z krajiny x bez nasledujúceho (pochopiteľne z genetického riečišťa) ypsilonu, keď si vyberieš metafyziku mravov od Kanta, daj obsah sem, rada si ho prečítam a potom sa rozhodnem, či to prečítam ešte tento rok alebo až po kataklizme
@romanussa nužto kaž´dy musí posúdiť sám..plytká je napr. twilight apod..
@trdelniiiq ja som nemyslel malú hodnotu ako..hodnotu ..biblia ma nesmiernu hodnotu..ja som myslel skor...pravdivostnu hodnotu..alebo ako to vyjadriť...proste niesom kresťan, preto premňa je biblia plná lží...
@romanzkrajinyx ani ja nie som krestan ale tvrdit, ze biblia je plna lzi je prilis odvazne tvrdenie..stary zakon prinajmensom skuma uz cele storocia plno odbornikov, a az teraz niekedy sa im podarilo rozlustit nejaku podstatnu cast o tom, ze maria nemusela byt vobec panna, ked porodila jezisa..novy zakon urcite nebol prilis koser spisany, ale je obrovsky tym odbornikov, ktori studuju prave stary zakon a su presvedceni, ze tam nie su ziadne vymyslene bajky
@trdelniiiq nuž ale veriť o tom,že bola archa..tak ale dobre nehádam sa..ja som tiež videl na spektrume tie dokumenty ako skúmali starý zákon a zisitle, že sú niektoré veci skutočne pravda...tak ale už len genezis o stvorení sveta..a prvých ludoch..to sú rozprávky...
@romanzkrajinyx ved hej ale ja som myslel skor take veci ako prorokov a podobne pretoze napriklad zistenie, ze maria panna nebola, pretoze mali v danej dobe 2 rozne pojmy na zenu..jedna bola panna, a potom bola akoby "slecna s dietatom" a "slecna bez dietata" ale nie panna..cize to potom samotna biblia vyvracia vsetky veci, ktore nas doterajsia cirkev ucila a odvolavala sa prave na bibliu..v tom je ten najvtipnejsi paradox, ze cirkev, ktora s aodvija od biblie, ju ma uplne inac inrerpretovanu
@trdelniiiq no tak to hej no...ale tak zase..existujú aj taký tuhoveriaci kresťania, že veria naozaj, že Zem stvoril Boh,..za 7 dní...inak Evanjelicí..to je v podstate takmer to is´te kao katolíci...neuznávajú pannu mariu..lebo podla ich interpretácie biblie to bol len niečo ako Ježišov pozdrav..ten Zdravas Mária...bohužial som mal česť chodit každý tyzden 6 rokov na ev. nabozenstvo
@trdelniiiq nuž ja som oficialne tiež a robil som na konfirmácii som si vytiahol tú otazku rozdieliu a mal su ju dobre ved ja viem všetky tie rzodiely ale to moje "v podste to isté" som ymslle ako..no..že jablko a hruška je v podstate to isé ..síce uplne iné..ale obidvoje jež, rastie to na stormoch a je to ovocie a už by sme mali prestať v spamovaní birdzu našimi nab. diskusiami tak ked tak tak TS
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
55 komentov
Aj ja tu len žmúrim a kukám do mobilu
je to kniha napísaná psychoterapeutkou a učí pozitívnemu prístupu
Kant - zaklady metafyziky mravov
Imrich Ruisel - inteligencia a myslenie
a v neposlednom rade aj biblia, hoc mnoho "inteligentov" by tu mohlo namietat..
andy hug tajfun a moudrost bojovych umeni
@nessiee (thumb) tú som prečítal...úžasná je O.o
@method je to niečo na spôsob freuda?
@mojsvet vyzerá fajn..už idem na torrenty si ho stiahnuť...teda..do obchodu kúpiť
@speangy nuž podľa popisu dosť romantická kniha..či sa mýlim?
@coleshepter ale som rovno dočítal vtedy knihu a zistil som, že nemám už čo čítať ..viem..som čudný 15 ročný chalan a knihomol..nevadí
@moussinka už mám prečítané vľetky brownkovky
@antifunebracka tak čo mi odporúčaš? inak netvor od herca bol dobrý..tak poraď ešte nieč
ale i tak, @romanzkrajinyx , ako vies, ktora kniha je "hlboka" a ktora kniha je "plytka"? nad ktorou "treba rozmyslat" a nad ktorou netreba?
@trdelniiiq ja som nemyslel malú hodnotu ako..hodnotu ..biblia ma nesmiernu hodnotu..ja som myslel skor...pravdivostnu hodnotu..alebo ako to vyjadriť...proste niesom kresťan, preto premňa je biblia plná lží...
Ono to dáva zmysel a pri výklade v škole som zväčša asi na dve sekundy pochopil, ako presne ten zmysel vyzerá ...
No každopádne, kto v tom nájde hlavu a pätu, má môj obdiv