Mňa v druhej triede tá ehm nazvyme ju učiteĺka, preučila na pravú ruku ... zjapala na mňa každý deň, že v ktorej ruke držím to pero, že všetci ho majú v pravej len ja v lavej .... Pohodlnosť moja,nepúšťaj ma, dúfam,že sa ti samé ľavácke deti narodia -.- Bolo to fakt ohromné sa preúčať na druhú ruku,kedže som už skoro dva roky písala ľavou...
A tak teda teraz viem písať obidvoma ale,ľavou horšie ...
@ygor Niekto mal viac šťastia ako ja Buď rád ... Mojim rodičom to bolo jedno... Kedže, čítať/písať som vedela už v škôlke,neriešili čo sa deje v škole...
lol, este generacia nasich rodcov k tomu bola nutena.. z lavaka sa preucat na pravaka.. moj otec aj teta takto zacali pisat pravou.. a mna sa starky snazil tiez preucit, tak tera z viem uz pisat aj pravou ale ostavam pri lavej
moju tetu aj sesternicu preúčali z ľavej na pravú, mne sa to vyhlo, akurát som v škôlke utrpela verejnú potupu za to, že držím štetec inak ako ostatné deti.. a všetci sa mi za to smiali!!!!
Poznám len ľudí, ktorí sa pokúšali písať druhou rukou zo zábavy alebo keď ich tá hlavná bolela a potrebovali písať niečo dôležité vrátane seba a nikdy nepísali krajšie a nezačali používať tú druhú nastálo.
Pamatam si, ze ked som zacal chodit do skoly nevedelo sa ci som vlastne pravak alebo lavak lebo som pisal oboma rukami, hadzal som tiez oboma rukami, jedol som pravou, kopal lavou ...no ale teraz vsetko robim uz pravou-okrem toho kopania... inak aj som pocul ze ked sa nie kto takto nasilu preonacuje, ze to mu to moze uskodit, dokonca v extremnych pripadoch ze moze trpiet halucinaciami a podobne... proste nejako mu moze zacat blbnut mozog. Neviem co je an tom pravdy-nemam to overene len mi to niekto hovoril...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ale ona sa musela preučiť, nechcela to
a to písmo je asi rovnako pekné obidvoma rukami
A tak teda teraz viem písať obidvoma ale,ľavou horšie ...
@laurikaaa mna sa snazila ucitelka preucit, ale prisla jej na to moja mamka, ktora ju zhucala pod ciernu zem, ze nech si pisem ktorou prackou chcem 8)
ale viem pisat aj lavou no vyzera to jak od batolata a viem pisat aj zrkadlovo a paralelne, jasne ze lavou skaredsie, ale viem
to jakože... "píšte všetci modrým perom, iná farba nebude"...
Raz som sa skusala podpisat lavou...neslo to!!!
no predchádzala tomu amputácia
Teda, vyzera to lepsie ako ked som zacinal, ale nema to zmysel
a ja zas robim vsetko opacne,ako napriklad pribory....
Toto je pecka Ale nepoznám nikoho takého. Snažila som sa sama naučiť písať aj ľavou, ale prestalo ma to baviť.