Taktiež sa na výšku nechystám a mám už celkom pekné kontakty v zahraničí, ktoré som si porobil cez zahraničnú prax Takže skôr cez kontakty si nájdeš nejakú lepšiu prácu, z ktorej si pekne zarobíš .... Stačí si spraviť renomé a ide to samo ...
@0 ... a taketo zmyšlanie je u nás bežné a široko podporované.
"Bez VS si nenájdete, alebo tažšie nájdete prácu" to je blud jak stierac na ponorku.
Preto mame na slovensku 150 tisic studentov, 40 vysokych skol a 100-tisic studentov a buducich titulovanych predavacov v McDonalde alebo Kauflande.
Mám XY spoluziakov co mali hned po SS kvalitnu a vyborne platenu pracu, ale nestudovali OA, g_i_mpel, a cestovny ruch ale strojarinu, chemiu alebo elektro.
Ak si dobra, respektive najlepsia v tom co robis, alebo ta bavi, budes mat daleko viac € ako kadejaky trulo na VS.
mám kamoša časníka čo má učnovku a zarába také love že až a to nemá maturitu ani výšku lenže on je šikovný baví ho to robiť a preto sa mu aj darí a má veľa kontaktov
a zas na druhej strane, ľuďom sa akosi nechce robiť. ak máš známosť, tak sa niekam pretlačíš najlepšie, ale podľa mňa, kto sa fakt snaží a hľadá, tak nájde.
daj si profesia.sk a tam si nastav kritériá a pohľadaj. ja s bratom sme tam pred nejakou dobou pozerali a so strednou možeš robiť sekretárky- cca 700-800 eur ak solidnu firmu najdes pripadne predavacku oblecenia a plat podobne ako sekretarka.
@lola182@majky538 ale houby, nechapem co vsetci maju s tym, ze ak mas gympel musis ist na VS lebo inak mozes byt len smetiar alebo zdochnut ...s gymplom moze clovek stale robit kopec administrativnych prac, mozno o nejake miniaturne percenta by to mali ludia s OA lepsie, ale vacsinou ak si pozriete ponuky prace tykajuce sa administrativy tak sa vyzaduju skor jazyky + pocitacove znalosti (office balicek), a to nie je nic v com by boli gymplaci menejcenni alebo ukrateni o to...
@dannyd14
jj je to užitočnejšie len treba vybrať niečo čo má aj budúcnosť... no moja znama zase ma gymko a robotu si nenašla tak si teraz vysku robiť musí
moj sef, ktory je osobnost, ma pod sebou 98 vysoko vzdelanych ludi, bol na vysokej skole jeden den a povedal si, ze tento pristup nemusi. Jeho mesiacny prijem je cez 10 000 eur a je uplne. Profik, odobrnost, s kazdym jedna na rovinu a ked niekto nieco poserie, namiesto toho, aby ho zjazdil, ho nauci, aby nabuduce uz vedel. Co je pre mna na nom taky master piece, tak je to clovek, ktory robi vysoko intektualnu pracu ale ak z prace ide domov, ma uplne cistu hlavu a viac na nu nemysli + sefuje vela projektom a este som ho v strese nevidel.. Stoji za svojimi ludmi a jeho ludia stoja za nim.
@30 lenže napríklad tím jazykom sa musíš fest venovať aj mimo školu a veľa administratívy atď pozícií je na vopred obsadených miestach v štátnych alebo rodinkárskych firmách, pár výnimiek ale koho myslíš, že zoberú skôr ? študenta, ktorý sa venoval ekonómií, vie pracovať prípadne s daňami ... vie o problematike alebo študenta z gyma, ktorý mal matiku, chémiu.. je to všetko jedno aká škola, záleží na človeku čomu sa venuje a čo chce
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
"Bez VS si nenájdete, alebo tažšie nájdete prácu" to je blud jak stierac na ponorku.
Preto mame na slovensku 150 tisic studentov, 40 vysokych skol a 100-tisic studentov a buducich titulovanych predavacov v McDonalde alebo Kauflande.
Mám XY spoluziakov co mali hned po SS kvalitnu a vyborne platenu pracu, ale nestudovali OA, g_i_mpel, a cestovny ruch ale strojarinu, chemiu alebo elektro.
Ak si dobra, respektive najlepsia v tom co robis, alebo ta bavi, budes mat daleko viac € ako kadejaky trulo na VS.
Koľko ludí má aj Ing. titul a robí za pásom. A nájdu sa aj ludia, ktorí majú ledva základku a sú neskutočne zahojení.
Všetko je o šťastí a hlavne o kontaktoch. Tá snaživosť nie je až tak dôležitá.
všetko sa dá, len treba chcieť
a zas na druhej strane, ľuďom sa akosi nechce robiť. ak máš známosť, tak sa niekam pretlačíš najlepšie, ale podľa mňa, kto sa fakt snaží a hľadá, tak nájde.
jasné, že sa dá, konexie- eso z rukáva
vdaka za pochvalu
jj je to užitočnejšie len treba vybrať niečo čo má aj budúcnosť... no moja znama zase ma gymko a robotu si nenašla tak si teraz vysku robiť musí
na Slovensku nemas robotu aj ked mas vysokú aj ked ju nemáš tak budem mať radšej status študenta ako status nezamestná
kazdy musi vediet, kolko vie a chce ponuknut a potom mat aj realne ocakavania na robotu, plat ... potom bude kludny a vyrovnany