Ahojte, súrne by som potrebovala ľudí, ktorý pracujú v mäsozávode v Nórsku na informácie pre mňa. Prosím, kto môžte, pomôžte mi. Potrebujem naozaj iba informácie.
otec mu v tom závode robí už 6 rokov, ale tam sa asi dá dostať len po známosti, pretože čo tam robia slováci to sú pomaly všetko jedna rodina.. pretože keď naberajú nových ľudí tak sa vždy idú najprv opýtať zamestancov, či niekoho nepoznajú a samozrejme každý si tam dohodí nejakého známeho
no na život v nórsku nie, veď to tam je minimálna mzda sa mi zdá.. ale pre slováka, kt. tam žije s rodičmi takže nemusí platiť nájom, jedlo a pod. je to v pohode podľa mňa
@luc.ka 16€/hod cisteho za pracu v nejakom masiarstve nieje podla teba dost ? Ved v rakusku,nemecku,anglicku a podobnych krajinach tolko zarabaju ludia s vysokou skolou ...
@veronikacs aj ja som nad niecim podobnym rozmyslal...ale treba vediet norstinu alebo staci aj anglictina na danu manualnu pracu,( napr. v tom masiarstve ) ??...... to by ma fakt zaujimalo, lebo viem ze uradny jazyk je tam aj anglictina
@xy12345 teoreticky stačí angličtina, lebo po anglicky tu vedia všetci od malých detí až po starých ľudí a aj keď ťa niekde vezmú do prace, vieš sa s každým porozpravať po anglicky, všetko si vybaviť.. ale prakticky, všade kam prídeš na pohovor do zamestania sa ťa prvé pýtajú či vieš po nórsky, takisto na úrade práce, všade uprednostňujú najprv tých, ktorí vedia nórsky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
tak to ano... ale predpokladala som, ze ked tam dlhodobo pracuje, urcite tam denne nedochadza, a tak nejake vydaje na zivobytie tam nutne musi mat
@veronikacs aj ja som nad niecim podobnym rozmyslal...ale treba vediet norstinu alebo staci aj anglictina na danu manualnu pracu,( napr. v tom masiarstve ) ??...... to by ma fakt zaujimalo, lebo viem ze uradny jazyk je tam aj anglictina
citaj celu vetu.... ale ak nevies, ake vyssoke zivotne naklady su v norsku, potom je tvoja pripomienka pochopitelna.