Má niekto skúsenosti s prácou v Nórsku,Švédsku,Fínsku? Nejaké overené ponuky? Z oblasti poľnohospodárstva,ohľadom zvierat alebo zberu plodov.Dohovorím sa tam po anglicky?
Hoj, no pracoval som v Dánsku 3roky dozadu, či 4 už neviem. Robil som v sklade, zarobil som si kráľovsky. Bola to práca cez známosť. A môžem ti povedať, že hned jak dorobím školu si tam hľadám normálnu prácu.
A jasné... všetci tam vedia po anglicky, je jedno či zastavíš miestneho podnikatela alebo upratovačku z hajzlov.
Či je to takto aj v Nórsku, Švédsku, Fínsku..to neviem
jedine tie ryby, alebo dáke upratovanie.. poznam pár chlapov čo tam robia elektrikárov ale to je proste nič pre teba.... pre ženy netuším... Ale určite to bude mega super náročné..
ja som si zistovala finsko , do buducnosti by som tam MOZNO chcela ist, tak tam isto treba vediet finsky, aj anglicky samozrejme...vraj to nie je jednoduche uz ani pre finov najst normalnu pracu...a ze je problem bez znalosti finciny najst pracu aj napr.ako chyzna. aspon tak som pocula staznosti cechov /slovakov, co tam ziju....s jazykom je to jednoduchsie potom v norsku a svedsku, tam vraj aj anglictina staci
@kikki ja som strašne skeptický pri inzerátoch od ľudí čo nepoznám, a pri agentúrach... Napíš svojim kamarátom, čo už tam boli, alebo ak nikto nebol nech sa tí kamaráti opýtajú dalších kamarátov. Jednoducho to hladaj cez známosti... Jedine tak máš istotu.
@kikki neviem ako v ostatných krajinách, ale vo Fínsku je malý trh práce, prácu je tam veľmi ťažké nájsť aj pre samotných fínov (s kvalitnými Univerzitami), nie to ešte pre cudzincov. anglicky vo Fínsku vedia aj dôchodci, predavačky v obchodoch etc takže dorozumieť by si sa dorozumela bez problémov. na prácu skôr odporúčam Švédsko alebo Nórsko, sú oveľa viac zvyknutí na cudzincov a takisto trh práce je o hodne väčší. konkrétne k daným oblastiam ktoré si ty spomenula ti bližšie povedať neviem, ale skôr mi to príde ako niečo sezónne a tipujem že je v lete sa dá vybrať niečo..
@kikki a ešte som zabudla dodať, presne ako hovorí @11 , vo Fínsku je problém ten že ak sa naozaj nevieš dohovoriť aj fínsky, je to veľký problém a trochu to súvisí aj s tým že fíni naozaj cudzincov (ktorí tam chcú žiť, brať dávky etc) nemajú v láske, čiže Švédsko alebo Nórsko je jasnejšia voľba, pokiaľ nie si finofil
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
kamarat tak kdesi bol, po roku sa vratil z plnou penazenkou a zniceny jak kkt
A jasné... všetci tam vedia po anglicky, je jedno či zastavíš miestneho podnikatela alebo upratovačku z hajzlov.
Či je to takto aj v Nórsku, Švédsku, Fínsku..to neviem
Ja som tam študovala cez » www.studium-v-dansku.sk/dansko/Studium-... a myslím že Ti pomôžu aj S prácou.