Myslíte si, že by mali starý dôchodcovia zakázané pracovať pokiaľ poberajú niekedy aj riadne vysoký dôchodok ? A tak uvoľniť miesto mladým ľuďom aby si niečo privyrobili aspoň a tak ?
Príde mi to nespravodlive, starenka čo nevládze a kričí ako ju b
áno , mladý nemajú prácu - hlavne učitelia , a podľa mna je to nenormálne ked vláda chce aby 65 ročný pracovali , ved to bude ták pomaléééééééééééééééééééééééé
@b0n0 .... jasne ze je to na hlavu ... ale myslis ze fico pojde proti svojim volicom ? sak kto voli fica ? dochodcovia a tupci .......
ked si vsimam roba vo vsetkom sa opici bo nemcoch .... ale v nemecku ked dochodca pracuje okamzite sa mu pozastavuje vyplacanie dochodku ..... neviem preco si robo neberia priklad aj z toho
podla mňa by sa nikomu nemalo zakazovať pracovať však to by bolo odveci ... a keď chce nech pracuje aj keď má vysoký dôchodok možno musí robiť preto lebo podporuje niekoho z rodiny kto nemôže pracvať ... a ak si mladý a šikovný tak si prácu isto nájdeš teda ja som s tým zatial nemal nikdy problém
Som chudobný študent, teraz cez leto brigádujem v jednej automobilke...Ak by tam nebrigádovalo toľko dôchodcov, mohol by som brigádovať častejšie a zarobiť viac... Dokonca personalistka tam tých starých dedkov volá častejšie ako nás mladých, sú tam skoro denne, pritom robia horšie.
Takže áno, som čiastočne za(obmedzený počet hodín do mesiaca)
je to dosť diskutabilné....lebo na jednej strane ak niekto dostáva dosť vysoký dôchodok a popritom berie plat zbytočne zaberá miesto mladým ( a samozrejme závisí to aj od pozície na akej pracuje...ale to by bolo nadlho....) no na druhej strane človek ktorý celý život pracoval za menej ako minimálnu mzdu a z toho "dôchodku" nedokáže vyžiť tak jasné že si musí niečo privyrobiť
ale hlavne treba zmeniť celý systém, lebo v tejto krajine je to na ... a takto to aj vyzerá potom :/
Záleží ako si odpracoval,, samozrejme dôchodky sú v porovnaní s inými štátmi EU v 10. storočí, poznám však veľa prípadov, že dôchodca pracuje načierno, na papieroch zaňho pracuje úplne niekto iný !!! Buď robíš alebo poberáš dôchodok, o ostatné sa mi nejedná, nech si idú nazbierať jablká alebo čo a zarobiť alebo podobne brigády ale nie takto pracovať !
to je pravda, ale na druhej strane su aj taki ktori sa nestazuju a ich praca ich bavi, zvykli si na nu a je sucastou ich zivota, proste este sa necitia byt odpisani a sedet doma.. to by bolo podla mna krute zatrhnut im pracovat.. ale ak pracuju, dochodok by im nemali vyplacat..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
@b0n0 .... jasne ze je to na hlavu ... ale myslis ze fico pojde proti svojim volicom ? sak kto voli fica ? dochodcovia a tupci .......
ked si vsimam roba vo vsetkom sa opici bo nemcoch .... ale v nemecku ked dochodca pracuje okamzite sa mu pozastavuje vyplacanie dochodku ..... neviem preco si robo neberia priklad aj z toho
Keď chcú, nech robia
Takže áno, som čiastočne za(obmedzený počet hodín do mesiaca)
-
A vacsinou ten, kto cely zivot nic nerobil a za cely zivot sa nenarobil je v dochodkovom veku plny energie a nevie co zo sebou.
ale hlavne treba zmeniť celý systém, lebo v tejto krajine je to na ... a takto to aj vyzerá potom :/