Takže idem na týždeň do Prahy a chcel by som poradiť aké pivné svätyne mi v odporučíte. Už sa radšej pýtam lebo keď som skúšal v Brne obehnúť všetko tak som sa prebral o dva dni na vlakovej stanici alebo skôr spamätal. Prahu by som už asi neprežil keby so
@salora samozrejme. Kvoli pivnym specialom urcite. V sucasnosti je v polsku cca 500 remeselnych pivovarov, medznarodne sutaze vyhravaju hodne poliaci a mozem ti povedat, ze som pil mnoho nemeckych specialov napriklad a nebolo to nic moc
@mojdedo tak každý má iné chute, chodievalsom do PL pomerne casto ale snazim sa vyhybat pubom a restikam v Polsku ale môžem ťa ubezpečiť, že v tomto vedú belgičania v Hasselte je pub, kde majú cca 650 špeciálov a samozrejme ku každému dostaneš príslušný pohár a v Bruseli v beerworlde je cca 900 druhov piva... jediné importované je Pilsner, všetko ostatné domáce špeciály vrátane mrte dobrých trappistických vrelo odporúčam
@salora myslis v beerworlde, kde cakas 15 minut pri bare kym ti nacapuju 2 male piva?
Ako bolo povedane vela sutazi vyhravaju poliaci a hlavne cesi. Samozrejme belgicania maju super piva, ale pomer cena/kvalita je podla mna mimo realitu. Ale to bude asi suvisiest aj s byrokratickymi nezmyslami, predrazenou cenou gastro sluzieb skrz vysoku minimalnu mzdu atd.
@tommyhot je pravda, že taky capovany Kwak pollitrovy stoji 14 € ale tie chutovky tretinkove cca od 3 do 5 € to sa este da ale je to jedina vec, ktora mi vadi v B - ceny piva a cigariet na druhej strane - v pube jedna tretinka stoji cca 3,- € a to iste pivo stoji v 6 flaskovom kartone v Bille tiez 3 ,- €
@mojdedo ja mam od istej doby odpor k polskej gastronomii, resp. k sluzbam to, co som zazil naposledy v Krakowe, mi stačilo
U Fleků je strašný hype... bol som tam 3 krát: prvý, posledný a nikdy viac To bolo za komančov dobré, lebo oni si varili vlastné pivo a tým pádom to bolo niečo iné. Dnes je tam veľa ľudí a to pivo nebolo nič extra. Odporúčam zájsť len kôli tomu že je to najznámejšia krčma v Prahe.
Ale odporučím U Pinkasů čo je priamo na můstku To bola prvá hospoda v Prahe čo čapovali Plzeň. Tam na zahrádke je super chládok a fajné pivo
Potom môžeš skočiť ešte do Pivného múzea Je ich po Prahe viac. Jeden je na Naměstí Míru. Majú tam veľa druhov piva, takže strach z toho že si nevyberieš mať nemusíš
Poprípade je jeden podnik pri hlaváku, kde majiteľ chová Pumy a občas ich aj pustí medzi ľudí Krákora Bar sa to volá tuším
@salora hlavne som tem podnik nechapal. Milion poschodi a otvorene jedno..
Kazdopadne radsej som chodil na namestie (netusim ako sa vola) na pivo za 2e happy hour kazdy den od obeda az do 20pm. Vedett, Duvel a podobne smakuladky. Velmi znamy podnik, urcite poznas.
@tommyhot v beerworlde som bol len par krat, ja som bol celkom spoko a myslis v Bru? lebo tam sa privelmi nepohybujem, byvam v Hasselte a v Oostende, no v Hasselte je ten moj srdcovy pub so 650 pivkami
jasné, že poznám
toto je len jedna stránka z asi 20-tich v pivnom listku
@notme tak ked mam prašno v hube a chcem sa trošku strieskať, tak je to v podstate jedno aj mne ale tak sem chodievame gurmančiť a na kadejaké šmakuládky mozes tam chodit dva roky každý deň a aj tak ešte nevyskúšaš všetky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
» lokal-dlouha.ambi.cz/cz/...
U Fleku
» ufleku.cz/...
U Zlatého tygra
» www.uzlatehotygra.cz/cs/...
@mojdedo kvôli pivu do Poľska??? si komplet?
je to tam úplne super vraj : ) (osobnú skúsenosť nemám, pivo mi nechutí, ale tatko keď to tam má rád tak to musí byť super)
Ako bolo povedane vela sutazi vyhravaju poliaci a hlavne cesi. Samozrejme belgicania maju super piva, ale pomer cena/kvalita je podla mna mimo realitu. Ale to bude asi suvisiest aj s byrokratickymi nezmyslami, predrazenou cenou gastro sluzieb skrz vysoku minimalnu mzdu atd.
@mojdedo ja mam od istej doby odpor k polskej gastronomii, resp. k sluzbam to, co som zazil naposledy v Krakowe, mi stačilo
Ale odporučím U Pinkasů čo je priamo na můstku To bola prvá hospoda v Prahe čo čapovali Plzeň. Tam na zahrádke je super chládok a fajné pivo
Potom môžeš skočiť ešte do Pivného múzea Je ich po Prahe viac. Jeden je na Naměstí Míru. Majú tam veľa druhov piva, takže strach z toho že si nevyberieš mať nemusíš
Poprípade je jeden podnik pri hlaváku, kde majiteľ chová Pumy a občas ich aj pustí medzi ľudí Krákora Bar sa to volá tuším
Kazdopadne radsej som chodil na namestie (netusim ako sa vola) na pivo za 2e happy hour kazdy den od obeda az do 20pm. Vedett, Duvel a podobne smakuladky. Velmi znamy podnik, urcite poznas.
jasné, že poznám
toto je len jedna stránka z asi 20-tich v pivnom listku
a moje oblubene
PIVO, DONES MI PIVO...jake ti pride pod ruku!