Si pozri, koľko právnikov ročne vychádza zo škôl, teraz najnovšie chcú predĺžiť koncipientskú prax (čiže otrokárstvo) na 5 rokov... Ak všetko pôjde podľa plánu, v 30 si môžeš založiť právnickú kanceláriu, resp. začať pracovať ako právnik
Práve je pekný odbor, ale pokiaľ nemáš "v ňom" známeho, najlepšie rodinu alebo veľmi bohatých rodičov, tak máš malú šancu, že sa uplatníš, si zober na právo do BA berú 400, do TT okolo 200, keď každý rok vyjde takéto kvantum právnikov, kde sa uplatnia?
Krvopotne vyštuduješ školu, potom po novom (predpokladám, že to schvália, keďže je v pripomienkovom konaní a máte tu vládu jednej strany) 5 rokov koncipientskej praxe - robíš sa minimálny mzdu druhému právnikovi holku pro všechno (sú známe aj prípady, keď koncipient musel platiť právnikovi, aby uňho mohol pracovať )... Potom, keď budeš 5 rokov otrokárčiť, staneš sa advokátom, hurá... 30 rokov, nič ušetrené, a hor sa do peknej kariéry
@greyness Nemalo to byť vtipné, keď si k tomu pripočítaš UK, UMB, UPJS, Panaeurópsku - nie je to dosť? Kde sa zamestnáš? Kde si ťa nejaký právnik zoberie ne prax, keď mu budeš len na príťaž? (všeobecné otázky, neber to rovno na seba, keďže ťa nepoznám) Je momentálne nedostatok právnikov?
@marek2031 ale nemám ani pocit, že by ich bol nadbytok
keby sa mám riadiť týmto tak, čo by som mala ísť študovať? ja fakt neviem. mám pocit, že ničoho nie je nedostatok .
a ešte k tomu kým človek vyštuduje právo ubehne veľa času. všetko sa stále mení. nevieš či sa nevyskytne nejaká príležitosť a vtedy by si človek povedal, ach mohol som mať super robotu keby sa vtedy neriadim tým , či sa uplatním...
@greyness Tak vieš, keď v jednej budove na každom poschodí (sú tri) sú dvaja právnici , na právo potrebuješ známosti (aby ťa niekto zobral za koncipientku a nezdral ťa z kože) a aj bohatých rodičov, aby ti pomohli v tom 30 roku života, keď naozaj začneš robiť právnika, bez peňazí to nepôjde, si pozri na stránkach advokátskej komory, o koľko sa zvýšil počet advokátov v poslednom období...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
poznam kopec ludi co lutuju ze na pravo sli
a nixxina boze ti nedoplo ze to som nepisala ja ale niekto iny v mojom mene?....ta neries ked nevies!!!
Krvopotne vyštuduješ školu, potom po novom (predpokladám, že to schvália, keďže je v pripomienkovom konaní a máte tu vládu jednej strany) 5 rokov koncipientskej praxe - robíš sa minimálny mzdu druhému právnikovi holku pro všechno (sú známe aj prípady, keď koncipient musel platiť právnikovi, aby uňho mohol pracovať )... Potom, keď budeš 5 rokov otrokárčiť, staneš sa advokátom, hurá... 30 rokov, nič ušetrené, a hor sa do peknej kariéry
keby sa mám riadiť týmto tak, čo by som mala ísť študovať? ja fakt neviem. mám pocit, že ničoho nie je nedostatok .
a ešte k tomu kým človek vyštuduje právo ubehne veľa času. všetko sa stále mení. nevieš či sa nevyskytne nejaká príležitosť a vtedy by si človek povedal, ach mohol som mať super robotu keby sa vtedy neriadim tým , či sa uplatním...
ale v jednom ma g. pravdu... coho je dnes malo D uz aj ekonomovia sa hromoadia, na medinu je natresk.. na farmaciu je natresk...
ale to pravo nuz tiez som pocula ze za prax sa platia nemale prachy, kamosov oco je pravnik a ma okolo 200 uchadzacov na jedno miesto...