Mám 14 a minulý týždeň sme boli so školou na výlete a zobrala som si s kamoškou opätky a jedna učiteľka na nás mala take naražk že až je t až také zlé mať v 14-nástich opätky? a neboli až nejaké vysoké od koľkých ste ich začali nosiť vy?
je vrcholne trápne , keď má 14ka opätky -.- snažíte sa proste byť rýchlo dospelé a učiteľka to vidí, nieje blbá... užívajte si detstvo a behanie v roztrhaných teniskách!
17/18? a aj to rpeto aby som sa na tom naučila chodiť...
a na školský výlet by som si ani terza podpatky nedala! krista šak keď viem že budem chodiť, tak si dám pohodlné tenisky a môžem mať piči každého nebudem sa trápiť v štokloch
hmm tak prechádzať sa po nejakom historickom centre mesta v štekloch po zámkovej dlažbe, to je výhra, priam sníček najväčší a vek v tomto prípade nehrá úlohu
@lawey ako si sa v tom naucila chodit prosim ta? ja som sa o to istu dobu snazila ale asi zle lebo som si kupila asi 12cm platformy s tym ze teraz alebo nikdy...
no hej na zemi sa mi pacilo ano skoro som si roztrhla nohavice
suhlasim s @impulse ,je to kravina ked si 14 rocne myslia ze mozu vyzerat ako 20rocne ked maju opätky...ja nenosim opätky,ani male a nechyba mi to..naco si zbytocne nicit nohu?radsej si dam pohodlne tenisky,kaslem na to co si o mne kto mysli
ved ti to ničí zdravie truba! byť tou učitelkou tak ti ich jebne do kontajnera a nechám ta isť bosú! je to omnoho zdravšie! ked už tvoji rodičia nemaju rozum, a dovolia ti to nosit tak učitelka ma moralnu povinnost to napravit
@najivna no ako podpatky neberem hned nad 10 cm ako mám teraz lodičky na stužkovú (som si povedala že nech mám hocičo že chcem len kurva vysoké uplne jednoduché čierne lodičky trocha dosť to lutujem
ale aj uplne normalne malinké začala som z 2-3 cm balerínkami... potom s čižmami kktoré majú asi 5-6 ale kopyto a absolútne sa mi vnich nešmýka narozdiel od bezpodpatvých tak som na nich prechodila celú zimu potom mám dvoje nad 10 cm... to už bolo horšie...ale da sa a teraz jedny na bežné chodenie asi 8cm cca... ale tie pevne držia členok, majú hrubý predok, hrubší podpatok čiže to je pohodlné
takže troška menej revoluučne ako ty som na to šla však už teraz keď si dam tie moje stužkové platformy tak plačem a pripadám si ako väčšina sliepok z našej školy keď čapatjú v tých leopardoch tam
@najivna@leilla ale s skusal som s kamaratmi cca 10cm opetok(co mala kamaratka, take univerzalnejsie ze sa mi tam aj noha mestila inak by som nemohol komentovat no nie?
nie tak hrubo, najskvôr by prospela krátka rada od učky v škole ako sa treba vychystať na taky výlet a potom aj rodičia by si mali všimnúť ako chodí ich decko obuté ......
zrejme išlo zo strany báb o frajerinu zaujať na seba voľajakých fešákov, n
15cm panebože, to podľa mňa ani tá topánka samotná nedokáže pevne stáť na podložke
tak keď chceš ísť do takých vysokých, tak fakt jedine najskôr na platforme alebo na hrubšom podpätku... ihličky, a také vysoké, to je pre mňa zhmotnená nerovnováha
no tak trénuj, ale osobne si myslím, že lodičky od hentoho uja nie sú v nijakom prípade uspôsobené na chodenie. max. tak vystúpiť z limuzíny, prejsť po červenom koberci, usadiť sa na sedadlo, a cestou naspäť sa po rúškou tmy vyzuť a ísť naboso
ja som v nich chodila už v 13-tich a? zase neboli to žiadne extrémne vysoké podpätky, nejakých 7 cm max. ale tak sem tam na von som ich zvykla nosiť a aj nosím. Ale aj tak mám najradšej plné opätky, alebo teda keď už tak tak hrubé.
ja som mala prvé lodičky (asi 9cm podpätok) v 14tich a čo ? podľa mňa je viac trápne keď vidíte nejakú 18tku v štekloch a hopká ako koza pretože si zmyslela že chce také topánky ale nevie na tom chodiť .
@zajkousko asi tak no isli sme na taku show a potom do Optimy cize trosku na seba uputat pozornost u chalanov ale mne sa to paci podla mna su opatky super
Kebyze som ucitelka, tiez mam stale nejake narazky..
no, tak poprve, ak ich budes nosit casto, alebo dlho, moze sa ti skratit ten sval...ehm, lytkovy sval, neviem ako ho inak nazvat..
A po druhe, ani pre klby to nie je bohvieco, hlavne ke si vo vyvine..
Ja si dam topanky s takym opatocickom (to v podstate nie je ani poriadne opatok) iba ked je nejaka oslava ci velka udalost (chapes, tak k satam), ale aj tak vacsinou sedim, pretoze fakt v niecom takom behat...
@najivna tak napríklad ja som začínala od najnižších takže to až také hrozné nebolo ale keď si baba obuje 1. krát také niečo napríklad až na stužkovej ...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
ale tak, ak sa rátajú také širšie a cca do 5cm, tak také mám, ale inak sa mám príliš rada na to, aby som ich nosila
@2
a na školský výlet by som si ani terza podpatky nedala! krista šak keď viem že budem chodiť, tak si dám pohodlné tenisky a môžem mať piči každého nebudem sa trápiť v štokloch
a k 14 ročnýms a to ani nehodí
no hej na zemi sa mi pacilo ano skoro som si roztrhla nohavice
akoze isla si od mensich k vyssim alebo ako?
veď nemusíš ísť nutne do takých nadmorských výšok nájdi si taký podpätok, v ktorom sa ešte budeš cítiť pohodlne, a pôjde to samo
ja napr. znesiem max nejakých 8-9cm, 10 a viac už proste neviem ani len stáť, nie ešte chodiť
@mefistofel kolko parov mas doma?
ale aj uplne normalne malinké začala som z 2-3 cm balerínkami... potom s čižmami kktoré majú asi 5-6 ale kopyto a absolútne sa mi vnich nešmýka narozdiel od bezpodpatvých tak som na nich prechodila celú zimu potom mám dvoje nad 10 cm... to už bolo horšie...ale da sa a teraz jedny na bežné chodenie asi 8cm cca... ale tie pevne držia členok, majú hrubý predok, hrubší podpatok čiže to je pohodlné
takže troška menej revoluučne ako ty som na to šla však už teraz keď si dam tie moje stužkové platformy tak plačem a pripadám si ako väčšina sliepok z našej školy keď čapatjú v tých leopardoch tam
fakt kúp si čosi ako toto » deichmann.scene7.com/is/image/deichm... $im=1105903_P&$sh=1105903_P&defaultImage=default_dsd ano ano chvalim sa a naučíš sa! vážne!
Vyzerá to smiešne a ani na chrbticu to nie je bohviečo.
Prvýkrát som mala podpätky, také fest podpätky, v ktorých som bola viac hodinu, na bývalého stužkovej a to som mala 16. Odvtedy ich nosím dosť často
alebo kúp si menšie podpatky
ale no ....
nie tak hrubo, najskvôr by prospela krátka rada od učky v škole ako sa treba vychystať na taky výlet a potom aj rodičia by si mali všimnúť ako chodí ich decko obuté ......
zrejme išlo zo strany báb o frajerinu zaujať na seba voľajakých fešákov, n
a s tým zdravím máš pravdu.......filip
15cm panebože, to podľa mňa ani tá topánka samotná nedokáže pevne stáť na podložke
tak keď chceš ísť do takých vysokých, tak fakt jedine najskôr na platforme alebo na hrubšom podpätku... ihličky, a také vysoké, to je pre mňa zhmotnená nerovnováha
lenže vieš, žena si nekupuje lodičky na to, aby po jednom použití kupovala nové
ved ono to je len na take postavanie ale raz verim ze sa k tomu dopracujem
taketo
mohla som si myslieť, že louboutin
no tak trénuj, ale osobne si myslím, že lodičky od hentoho uja nie sú v nijakom prípade uspôsobené na chodenie. max. tak vystúpiť z limuzíny, prejsť po červenom koberci, usadiť sa na sedadlo, a cestou naspäť sa po rúškou tmy vyzuť a ísť naboso
nechce sa mi teraz to hladat inde... ked sa mi bdue chcet tak to odfotim
filip, filip............pomýlil si sa .........filip
a pekne sa, sú tu decká!
hm, vidím, že máš zlú náladu ...........filip
@7 @8
@dragonfly1 myslim si to iste
to vyznelo, ako že zmyslom môjho života sú topánky a nič iné, čo?
tak ja poznám len hentoho psychopatického uja dizajnéra, lebo má tú červenú podrážku a extrémne vysoké ihličky... ihlice priam
no, tak poprve, ak ich budes nosit casto, alebo dlho, moze sa ti skratit ten sval...ehm, lytkovy sval, neviem ako ho inak nazvat..
A po druhe, ani pre klby to nie je bohvieco, hlavne ke si vo vyvine..
Ja si dam topanky s takym opatocickom (to v podstate nie je ani poriadne opatok) iba ked je nejaka oslava ci velka udalost (chapes, tak k satam), ale aj tak vacsinou sedim, pretoze fakt v niecom takom behat...
milujem svoje tenisky..