aby zvieratko mohlo rozpravat, muselo by mat uplne inak vyvinute hlasivky, muselo by moct artikulovat ustami (papulou) a moct jazykom modelovat zvuk vychadzajuce z papule takze sa touto otazkou velmi nezaoberam
Netreba, rozumieme si aj bez rečí. Hlavne keď vidím svojho psa ako zakopne, presne viem čo hovorí. A občas keď mám náhodou chvíľu že jej hovorím čo som sa naučila...ten zúfalý pohľad či bude ale nebude za to piškotek..ach jaj
môj kocúr je vraj "hovoriaci" medzi mačkami a fakt je, ani nemňauká, len inak povie "mama" alebo "maumau" podľa toho, čo chce a moja rodina už pozná jeho jazyk tak, že sa s ním po ňom vieme aj rozprávať
No mam dve morcata, ktore su sice u babky asi rok lebo sme si ich nevyzdvihli a ani neplanujeme
Jedno sa cely cas tvari ze jeho slovna zasoba obsahuje iba veci: hej bracho podaj mi tu zeleninu/hladna/chyt sa este raz toho krmidla a odjebem ti koncatiny/more nevidis ze mam teraz ine povinnosti?
no a to druhe: chcem papat/bojim sa
Takze ani nemusia rozpravat lebo na nich je mrte vidno co by povedali
podľa toho ktoré, keby kecali všetky, tak by sa to vydržať nedalo.
takže zaradom:
kanárik nie, ten hučí dosť aj takto, najlepšie je, keď mu prepne a hrá sa na alarm.
pavúky a chrobáky tiež nie, veľa by toho nenakecali, max tak: som hladný, nie som hladný, mám tu sucho, nepchaj sem paprče! neštuchaj do mňa, lebo sa fakt naserem
rybičky tiež nie, lebo by im z pod vody aj tak nebolo rozumieť
jeden pes "hovorí" aj teraz - používa rôzne zvuky na sťažovanie sa, tešenie, hundranie - ale mohol by toho nabonzovať dosť, takže radšej nie; druhý by pri svojej hyperaktivite zrejme hubu nezavrel - takže celkový výsledok je NIE.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
od mač by som to nechcela, otravná je dosť už teraz
a korytnačka by stále hučala, že jej mám dať žrať
teda nie, nema, som rad ked zapiska sem tam
ale nechcem už teraz vie toho dosť a naozaj to nemusí roztrubovať do celého sveta
ale otcovi sa raz snívalo, že naša čierna rozprávala, a povedala mu, že jej sa jej páči, keď ju voláme Bubáčik
i keď by mi Lerry (kocúr) asi nadával, že ho nepúšťam na balkón, ale chcel by som
no ak by mačky vedeli rozpravať tak by som ich poslal do práce nech na ma robia
@28 tak to je pecka aj ja chcem
(a len tak medzi rečou, nechcite rozprávajúcu mačku )
papagáj : prečo ? prečo ?
ja : no lebo tam musíš ísť
papagáj : prečo ? prečo ? prečo ?
ja : ignorácia
papagáj : no čo môj ?
ja : už meškám sakra
papagáj : ahoj jerry
............on vie rozprávať
Jedno sa cely cas tvari ze jeho slovna zasoba obsahuje iba veci: hej bracho podaj mi tu zeleninu/hladna/chyt sa este raz toho krmidla a odjebem ti koncatiny/more nevidis ze mam teraz ine povinnosti?
no a to druhe: chcem papat/bojim sa
Takze ani nemusia rozpravat lebo na nich je mrte vidno co by povedali
takže zaradom:
kanárik nie, ten hučí dosť aj takto, najlepšie je, keď mu prepne a hrá sa na alarm.
pavúky a chrobáky tiež nie, veľa by toho nenakecali, max tak: som hladný, nie som hladný, mám tu sucho, nepchaj sem paprče! neštuchaj do mňa, lebo sa fakt naserem
rybičky tiež nie, lebo by im z pod vody aj tak nebolo rozumieť
jeden pes "hovorí" aj teraz - používa rôzne zvuky na sťažovanie sa, tešenie, hundranie - ale mohol by toho nabonzovať dosť, takže radšej nie; druhý by pri svojej hyperaktivite zrejme hubu nezavrel - takže celkový výsledok je NIE.