Inšpirovala ma tu nedávna téma o živých snoch...niekedy sa vám sníva ale neviete to,iba keď sa zobudíte si to uvedomíte...ale ja napr. ak mám taký živý sen,a vo sne si uvedomím že snívam,mám vlastne možnosť robiť čokoľvek čo v normálnom živote nemôžem,/ri
a pár krát sa mi to stalo,, ale práveže som vedela že snívam, tak som sa jednoducho rozbehla z takého útesu, lebo som vedela, že potom začnem "lietať", aj keď som sa najprv bála, ale som si povedala, že je to len sen.. .
@petushiq18 ja mam tiez plno snov, v ktorych si uvedomujem ze snivam a v podstate si ten sen casto aj sam dotvaram svojou myslou..sniva sa mi napriklad ze som doma, snazim sa mysliet na to ze som spider-man a potom skacem z balkona a vazne som spider-man..alebo davnejsie sa mi snivalo, ze som sa potreboval niekde dostat, zacal som vo sne mysliet na to, ze chcem auto a zrazu som mal pred sebou auto..take sny su najlepsie teda okrem tych, kde lietam
@janehonda a ja zas take veci robim aj v snoch moj pud sebazachovy sa prave podriaduje tomu, ze sam si doplnam to, ako sa bude dalej sen vyvijat ako som uz vyssie spominal, ked skocim napriklad z bytovky/balkona, tak si pocas padu poviem ze chcem z ruky vystrelit pavucinu, a tu pavucinu aj vystrelim a normalne dopadnem na zem
@trdelniiiq divné sny máš mne sa často sníva že skáčem z bytovky.. a keď idem asi po dvadsiaty krát skočiť,zachráni ma už spomínaný spider-man a keď si dá dole masku,vždy je to niekto iný ale potom sa hneď zobudím...
To poznám, stane sa mi napríklad, že sa mi sníva, že niečo nestíham, uvedomím si, že snívam, ale pokračujem v sprostom nahánaní sa.... pripisujem to tomu, že je viacero štádií tohto zistenia a ja si to v danej chvíli neuvedomujem natoľko, aby som vybočila zo sna (párkrát som aj ovládala svoj sen, ale aj to na primitívnej úrovni typu "nastúpim do tej električky a prihovorím sa tomu človeku").
Ďalšia vec je, že napríklad naskočenie do vrtuľníka je už pokročilé ovládanie sna (jedno štádium je rozpoznanie, druhé je ovládanie), vygenerovanie predstavy na požiadavku, čo ti nemusí ísť (niekedy alebo celkovo) - nie je to isté, ako keď si teraz predstavíš, že sedíš vo vrtuľníku. Tým chcem povedať, že nemusí ísť o pud sebazáchovy.
Milujem lucídne sny, len môj problém je v tom, že keď vždy zistím že je to sen, tak som až príliš šťastná z toho a zobudím sa.. ale snažím sa to ovládať, menej sa radovať a potom sa hneď nepreberiem. A existujú rôzne techniky ako si taký sen vyvolať
ja som posledne roky mal len sny v ktorych som si uvedomoval ze len snivam. nejak som sa ich vedome pritom ani nesnazil ovplyvnovat. islo o tu haluz ze nevis co sa dalej stane preto som si to naplno vychutnaval
Raz som mala hrozný sen, vedela som, že je to sen a nevedela som sa zobudiť To bolo azda najhoršie, čo som zažila. Chcela som sa zobudiť a nedokázala som to.
ja asi nemaam to, co popisuju ludia ako lucidny sen, ja proste viem na 100% ovladat svoje sny. Ak sa mi sniva. Aktualne uz si viem dokonca aj simulovat bolest, nielen vizualny zazitok
2krát som to zažil a raz to bolo tak,že ten sen bola taká kokotina,že som si začal hovoriť,že toto je sen,iné to nemôže byť a vtedy jak vo filmoch všetko sa znetvorilo a na hocičo som si zmyslel sa tam stalo realitou,no ja som tam lietal a potom krátko nato som sa zobudil,ale bol to pocit ako byť bohom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
a pár krát sa mi to stalo,, ale práveže som vedela že snívam, tak som sa jednoducho rozbehla z takého útesu, lebo som vedela, že potom začnem "lietať", aj keď som sa najprv bála, ale som si povedala, že je to len sen.. .
ale občas si uvedomím
ale nikdy nemám pud sebazáchovy
Snažila som sa, ale nejak mi to nešlo a potom som sa tomu prestala venovať. Ale keď bude čas znova začnem
Ale ten pud sebazáchovy, neviem, nemal by byť. Ľudia, ktorí sa venujú lucidnému snívaniu normálne lietajú, skáču atď..
Ďalšia vec je, že napríklad naskočenie do vrtuľníka je už pokročilé ovládanie sna (jedno štádium je rozpoznanie, druhé je ovládanie), vygenerovanie predstavy na požiadavku, čo ti nemusí ísť (niekedy alebo celkovo) - nie je to isté, ako keď si teraz predstavíš, že sedíš vo vrtuľníku. Tým chcem povedať, že nemusí ísť o pud sebazáchovy.
Raz som mala hrozný sen, vedela som, že je to sen a nevedela som sa zobudiť To bolo azda najhoršie, čo som zažila. Chcela som sa zobudiť a nedokázala som to.