jedina jednoznacna odpoved je to, ze ludom uz je absolutne jedno, co im jebu do hlavy, absolutne jedno je uroven muzikality, alebo akykolvek kus umenia.. a to zabija hudbu, ked je ludom jedno uz, ze co pocuvaju a vobec im nevadi, ak ide o primitivnu, prizemnu hudbu
mne to vyhovuje ze v mediach chodia take sracky... ja mam radsej ine undregroundove vecicky a myslim si ze keby boli v mediach alebo strasne popularne medzi vacsinou uz by to pre mna nemalo to caro
Aj v dnešnej dobe je dobrá hudba. A vlastne, definuj dobrá... Každý má svoj vkus. Za to, že kapely, ktoré by sa ti pozdávali nie sú komerčné neznamená, že neexistujú.
keď zapneš rádio, tak sa na teba pustí kopec sračiek... ale to NIE JE dnešná hudba. nabudúce skôr, než vypustíš taký nezmysel, skús prejsť cez dvere svojho mediálneho väzenia a daj si poradiť nejakú kvalitnú, NEKOMERČNÚ produkciu. garantujem ti, že sa budeš náramne diviť.
@eraser pises trosku mimo, to co je povazovane za DNESNU HUDBU, je to, co sa hra v mediach, to co je vsade a to co je krutoprisny mainstream.. nie to, co je underground dopc.. to potom za ery metalu sa mohli tvarit neoclassici ako, ze MY sme HUDBA DNESKA, co je pekny shit
@chilac velmi nerad by som porovnaval dnesny a minuly mainstream, ale budiz.. vies inak o tom, ze vlastne potom spravil z grungeu totalnu komerciu, on a jeho kapela ? + zopar dalsich, pretoze grunge bol potom mainstream a osial.. takze koniec koncov "vybojoval" doslova hovno, aj ked teda jeho postoje boli velmi pozitivne
to moze povedat len niekto, kto pocuva IBA to, co hravaju radia. ale skus trosku hladat na internete. urcite najdes super hudbu. to, ze ju nepustaju v radiu neznamena, ze neexistuje.
@n0win0u ano, to je pravda a velmi sa to na nom aj prejavilo a myslim ze aj na jeho tvorbe a tiez interpretaci. Ale to je jedno, ja si pocuvam to co chcem
@n0win0u divná záľuba toto ťahanie za slovíčka... pojem DNEŠNÁ HUDBA je tak subjektívny, jak tvoje dnešné raňajky. je nezmysel zaň považovať len mainstream... som zvedavý, ako budeš svojim deťom o hudbe svojho mládí hovoriť ty. určite im ako prvú pustíš Gagu, však ?
a menovať techno hneď ako druhý žáner v súvislosti s DNEŠNOU HUDBOU môže svedčiť buď o tom, že : autorka tým NEmyslí len mainstream, alebo : o jej totálnej nevzdelanosti.
nech je to hocičo, I dont give a fuck toto je presne to jalové teoretizovanie o hudbe, čo prinesie akurát tak veľký guľový PRD. som si istý, že pointu môjho messagu si pochopil aj ty a je zbytočné o tom ďalej debatovať... nemám na to čas
@eraser nie, tvoje vety si nahram na diktafon a to im pustim potom, ze aha.. ake slovickarcenie, to akoze fakt za DNESNU hudbu povazujes vsetko, nech je to od starych zanrov, ktore boli kedysi mainstreamove az po totalne experimenty v novych mainstream zanroch ? tak to potom ale mozes stale hovorit, ze DNESNA HUDBA je vlastne hudba za poslednych 800 rokov
ale ano velmi sa ti ospravedlnujem, nabuduce mi ani neodpovedaj samozrejme.. apropo keby sa chcem vyjadrovat k autorke, tak ta nezavinacujem, takze to mam zase ja solidne upici dostatocne.. ale mas pravdu, je zbytocne o tom debatovat
keďže počúvam a sledujem hlavne elektroniku, je to v mojom prípade jasné jak facka - čo vyjde dnes, je pre mňa dnešné... ak sa niečo vymyká súčasnému štandardnému soundu daného žánru, tak to tam proste nezaradím
pri drôtovej hudbe je ofc polemika trochu viac na mieste... ale ajtak by som do DNEŠNEJ hudby nikdy nezaradil kapelku, čo vydala napr. pred týždňom, ale znie jak Maiden z 1986teho (nie zvukovo - tam to samo že bude znieť inak, teraz myslím po hudobnej stránke - aranže, postupy, atď. atď.
Dnešná hudba sú tie nezmysly (česť výnimkám) ktoré sa hrajú v médiách. Nemôžeme povedať takú somarinu, že dnešná hudba je aj hudba spred 100 rokov.
Ale k fóru. Spomedzi dnešnej hudby si určite dokážeš nájsť aj niečo čo bude pre teba fajn. Pretože aj keď to nehrávajú, dajme tomu, na MTV, neznamená to, že neexistuje. Súhlasím že väčšina týchto nových popových sračiek (najväčší skvost je tá Disney produkcia) je proste úplne na hovno. Ale keď pokutráš hlbšie a nie len vo vodách DNEŠNÉHO MAINSTREAMU, niečo nájdeš.
Osobne takisto počúvam staršie kapely ako GNR, Led Zeppelin, Rolling Stones, Black Sabbath (a to je proste krásna hudba) ale z nových, aj keď nie sú mainstreamové si viem vybrať tiež.
+povedať že Presley je strašný je hriech! To môže len úúplny kokot povedať. Sorry.
"Pretože aj keď to nehrávajú, dajme tomu, na MTV, neznamená to, že neexistuje. Súhlasím že väčšina týchto nových popových sračiek (najväčší skvost je tá Disney produkcia) je proste úplne na hovno. Ale keď pokutráš hlbšie a nie len vo vodách DNEŠNÉHO MAINSTREAMU, niečo nájdeš."
@darkkizz nie len vyzeralo divne, keď si dala za súhlas @n0win0u s ktorým som tu bol v opozícii, a v zápätí povedala to isté čo ja...
ale to je vlastne uplne jedno... nakoniec všetci traja zistíme, že myslíme to isté a zbytočne tu strácame čas, ktorý sme inak mohli využiť na niečo produktívne
toto sa pytam vzdy ked niekto zapne radio(sama by som to nikdy neurobila) a nakoniec aj tak vzdy dospejem k nazoru ze to hudba nie je ak aj ked si to vsetci myslia hudbu tym len znehodnocuju....
nie všetka dnešná hudba je strašná, to len mainstream tiež by som prijala keby sa hudba vrátila o pár rokov dozadu, aspoň by sme počúvali skutočné hlasy a nie počítače...
..niektori ludia stracaju cit pre krasu... je mi luto, ze kvalitnu hudbu treba doslovne vyhladavat.. napr. dnes uz malokto pocuva jazz... stare dobre casy to boli ked zil armstrong a spol
Hudba je robená gitarou,bicím,basgitarou,spevom (spev nieje hovorenie do hudby) a este ozno piánom, huslami a tak ale to co vy voláte hudba teda : House,dnb,dubstep,techno,tecktonik a co ja viem co este to nieje robená nástrojmi ale pocitacom takze to neni hudba ...
@lili112 lebo hudba je robená ako cez kopírku. takmer rovnaký hudobný podklad, žiadna originalita. Hudobný trh je plný hviezd a hviezdičiek, no len málo z nich bude svietiť aj o 10-15rokov.
Ku klipom sa nevyjadrujem, čím menej látky, tým "lepšie". Kto vie, či by ich ľudia počúvali/pozerali, keby tanečnice/speváčky boli zahalené.
Som vďačná za hudobnú zbierku nosičov mojich rodičov, na ktorej som vyrástla a mala možnosť "spoznať The Betales, U2, Red Hot Chili Peppers,AC/DC a ostatné kapely, ktoré majú svoj jedinečný zvuk ..
a ako povedal @louis , hudba je robená hudobnými nástrojmi a spevádzana spevom, nie je to výtvor počítačov...
"elektronická" hudba resp. skutočne originálne projekty v tejto oblasti hudby môžu pozostávať zo samplovania spevu, hudobných nástrojov a rôznych zvukov zo skutočného sveta a ich dosadzovania do určitej matrice. pokiaľ majú nejaký úmysel, ktorý sa im darí spĺňať, a dávku originality a talentu, je to jednoducho úžasné pre tých, ktorí to dokážu oceniť, a je to hudba.
nech mi niekto povie, že Aphex Twin, Spor alebo Burial nie sú hudba. a to sú absolútne rozdielne žánre, no o žánroch tu nehovoríme, pretože v jednom žánri, napr. v folk metale, alebo v nejakom absolútne odlišnom, ako napr. triphope, môžu vzniknúť aj totálne sračky, aj úžasné veci.
buď rozhľadený, nečum do bedne, nepočúvaj rádio, zaujímaj sa,
skáč zo žánra na žáner a nezamotávaj sa do sprostých hádok, ktorý je lepší.
Tu ani zďaleka nejde o vkus Tu ide o nenáročnosť dnešnej generácie, čo sa umením nedá nazvať..Veď predsa peniaze hýbu svetom nie ? Ten kto nechápe, najskôr ani chápať nechce. Kurt Cobain je pre mňa moja jediná viera!
lebo musia byť aj takí ludia,čo budú za každu cenu pičovať do popu a tajne doma počúvať beyonce omg každy čo sa mu lubi. tak si idem pustiť šona pola aj ked je to ta najkomerčnejšia sračka. nemožeme furt počuvať black metal....
@lili112 tiez poznam jedneho chlapca co sa zasekol vy vyvoji a kedze mu otec od malicka pustal do hlavky acdc a podobne chujoviny tak nic ine ani nepozna .... takych ludi mi je luto
Je otrasná, pretože je to satanistická masová produkcia na vymielanie mozgov. Podporuje všetko chemické , technické a vysoko materialistické. Nesie vždy len jednu myšlienku. Každá jedna. Čím známejšia tým je to posolstvo zla horšie. Mozem znieť smiešne. A to hlavne preto lebo tie media a tý ktorí to riadia sa postupne a nenápadne starajú aby všetká pravda bola na smiech. A aj v tom je ich velká moc.
nepočúvaj komerčné blbiny v rádiu, tam dnes hudbu( hlavným vyjadrovacím prostriedkom hudby ja hudobný nástroj alebo živý spev) už nehrajú skoro vobec jedine tak počuť niake plastikové pipky s upraveným hlasom v pozadí PC zvukov, naživo však spievať nevie a tie texty čo ani zmysel nemajú nejdem komentovať.... Prečo to tu nejdem ani písať všetci isto viete kto vlastní skoro všetky média a kontroluje tlač
dnes to je take podla mna ze vacsina pesniciek sa da sice pocuvat ale len chvilku lebo su vsetky rovnake ! po chvilke omrzia zase pocuvate dalsie a tak stale dookola , ale raz za cas vznikne aj hit ktory sa pocuva velmi dlho ,,, no ale to je aj o ludoch nekdo si povie "pop , rap , house sa neda pocuvat" nekdo zas "punk , ska , regge" sa neda pocuvat ,, ja si poviem ze vsetko sa da pocuvat len na to musim mat akurat naladu
@louis ok a co to potom je ked nie hudba ? ja tiez ocenim viac hudbu robenu z hudobnymi nastrojmi ale aj to co sa urobi inak je hudba
a ked si zoberes hip hop-ovu hudbu ta sa nerobi na pc to len nejaky amateri mozno , samozrejme na pc sa to doladi pospaja atď. ale to sa dnes uz robi v kazdom hudobnom zanri
@lili112 vieš dobrá a skutočná hudba skončila niekedy na prelome 80.-90. rokov.
Dovtedy pokiaľ niekto chcel prežiť ako hudobník, spevák, kapela, tak museli robiť hudbu. Potom sa to všetko skurvilo, na rad prišiel marketing, reklama, kupovanie si rebríčkov a podobné svinstvá a tak sa mohlo stať, že absolútne nepredajná kapela mohla byť na špici iba preto, že ich manažér chrápal s kde kým a platil všetkým ostatným, s kým chrápať nemohol, aby ich tam dostal...
V dnešnej dobe je málo čo dobré, čo za niečo stojí, ale predsa tu a tam niečo je... len je tu zas ten problém, že tie veci bežne na exprese, alebo fanku počuť nebudeš, lebo je to nezaplatené!
Noo máš pravdu... keď som minule videla klip Lady Gaga čo spieva ani neviem s kým a predstavila som si, že na tom vyrastá dnešná mládež, tak mi prišlo až zle (ble)
ohoho, strašná ? Nie je vôbec strašná, len hľadáš na zlých miestach . Vypni rádio stanice a radšej zapni www.stereomood.com ... tam nájdeš také super kúsky, že sa budeš čudovať
odpoved je jednoducha. Ako tu uz asi bolo povedane, hudba prestala byt umenim a stala sa biznisom. Skutocna hudba, ktora ma dusu, je hrana ludmi a nie pocitacom este existuje, ale v telke a radiu ju teda necakaj. Co na tom, ze nezaraba peniaze a nie je v masovej oblube? Hlavne ze si ju este stale mozeme uzit a existuju ludia co ju tvoria. Takze mna skorej trapi to, ze su niektore dute hlavy schopne tvrdit, ze to hovno bez stipky umenia, na ktorom sa nabaluju producenti je kvalitnejsie, hodnotnejsie a dokonca bozskejsie ako napr. Jimi Hendrix a ini skutocni virtuozi a majstri umenia. Ak nieco dokaze zdvihnut moj hnev nad unosnu hranicu tak asi pocuvanie playlistu zostaveneho s aktualnych hitov radia Expres a MTV ...
lebo je to rychlo produkovatelna hudba za lacne naklady ktora dokaže osloviť široke spektrum deti preto z toho ťažia naväčšie hudobne priemyselne korporacie a točia sa miliony prakticky z hovna, je to jednoduchšie ako podisať zmluvu s rockovou kapelou na dva roky a čakať na hit ktory možno ani nepride..
sledovať aku hudbu vysiela očko a mtv je ako sledovať jojku a očakavať dobry film, to možeš ísť rovno do newyorku zbierať pomaranče, budeš zvierať tie hnile po zemi ked končia tržnice
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
88 komentov
Z dnešnej hudby už len nekomerčné veci počúvam tiež trance, dnb, dubstep
kedysi nikto nic neriesil , robil to zo srdca pre seba , max pre ludi o_0
keď zapneš rádio, tak sa na teba pustí kopec sračiek... ale to NIE JE dnešná hudba. nabudúce skôr, než vypustíš taký nezmysel, skús prejsť cez dvere svojho mediálneho väzenia a daj si poradiť nejakú kvalitnú, NEKOMERČNÚ produkciu. garantujem ti, že sa budeš náramne diviť.
asi toľko k tomu, have a nice day !
@chilac velmi nerad by som porovnaval dnesny a minuly mainstream, ale budiz.. vies inak o tom, ze vlastne potom spravil z grungeu totalnu komerciu, on a jeho kapela ? + zopar dalsich, pretoze grunge bol potom mainstream a osial.. takze koniec koncov "vybojoval" doslova hovno, aj ked teda jeho postoje boli velmi pozitivne
"Sme radi že ste sa nám ozvali, ale ***********(Nazov klubu) je určený čisto pre komerčnú hudbu.... ďakujeme za pochopenie"
Takže takto to funguje vážení na SLOVENSKU.
@eraser u said it bro!
a na komerciu kaslem
@etelar pod sem fast
toto je vsetko mainstream, zaraba to nehorazne, v klipoch robia reklamy na rozne znacky za co im pekne platia a furt to hravaju v radiach
NOW STFU
a menovať techno hneď ako druhý žáner v súvislosti s DNEŠNOU HUDBOU môže svedčiť buď o tom, že : autorka tým NEmyslí len mainstream, alebo : o jej totálnej nevzdelanosti.
nech je to hocičo, I dont give a fuck toto je presne to jalové teoretizovanie o hudbe, čo prinesie akurát tak veľký guľový PRD. som si istý, že pointu môjho messagu si pochopil aj ty a je zbytočné o tom ďalej debatovať... nemám na to čas
ale ano velmi sa ti ospravedlnujem, nabuduce mi ani neodpovedaj samozrejme.. apropo keby sa chcem vyjadrovat k autorke, tak ta nezavinacujem, takze to mam zase ja solidne upici dostatocne.. ale mas pravdu, je zbytocne o tom debatovat
@etela dufam, ze mas nabite ostre
keďže počúvam a sledujem hlavne elektroniku, je to v mojom prípade jasné jak facka - čo vyjde dnes, je pre mňa dnešné... ak sa niečo vymyká súčasnému štandardnému soundu daného žánru, tak to tam proste nezaradím
pri drôtovej hudbe je ofc polemika trochu viac na mieste... ale ajtak by som do DNEŠNEJ hudby nikdy nezaradil kapelku, čo vydala napr. pred týždňom, ale znie jak Maiden z 1986teho (nie zvukovo - tam to samo že bude znieť inak, teraz myslím po hudobnej stránke - aranže, postupy, atď. atď.
chápeme sa už snáď.
Dnešná hudba sú tie nezmysly (česť výnimkám) ktoré sa hrajú v médiách. Nemôžeme povedať takú somarinu, že dnešná hudba je aj hudba spred 100 rokov.
Ale k fóru. Spomedzi dnešnej hudby si určite dokážeš nájsť aj niečo čo bude pre teba fajn. Pretože aj keď to nehrávajú, dajme tomu, na MTV, neznamená to, že neexistuje. Súhlasím že väčšina týchto nových popových sračiek (najväčší skvost je tá Disney produkcia) je proste úplne na hovno. Ale keď pokutráš hlbšie a nie len vo vodách DNEŠNÉHO MAINSTREAMU, niečo nájdeš.
Osobne takisto počúvam staršie kapely ako GNR, Led Zeppelin, Rolling Stones, Black Sabbath (a to je proste krásna hudba) ale z nových, aj keď nie sú mainstreamové si viem vybrať tiež.
+povedať že Presley je strašný je hriech! To môže len úúplny kokot povedať. Sorry.
"Pretože aj keď to nehrávajú, dajme tomu, na MTV, neznamená to, že neexistuje. Súhlasím že väčšina týchto nových popových sračiek (najväčší skvost je tá Disney produkcia) je proste úplne na hovno. Ale keď pokutráš hlbšie a nie len vo vodách DNEŠNÉHO MAINSTREAMU, niečo nájdeš."
- ale veď si povedala presne to isté čo ja !
ale to je vlastne uplne jedno... nakoniec všetci traja zistíme, že myslíme to isté a zbytočne tu strácame čas, ktorý sme inak mohli využiť na niečo produktívne
Inak, a čo tak skúsiť klasiku, hmm?
dubstep ♥
@vive presne
....
Ku klipom sa nevyjadrujem, čím menej látky, tým "lepšie". Kto vie, či by ich ľudia počúvali/pozerali, keby tanečnice/speváčky boli zahalené.
Som vďačná za hudobnú zbierku nosičov mojich rodičov, na ktorej som vyrástla a mala možnosť "spoznať The Betales, U2, Red Hot Chili Peppers,AC/DC a ostatné kapely, ktoré majú svoj jedinečný zvuk ..
a ako povedal @louis , hudba je robená hudobnými nástrojmi a spevádzana spevom, nie je to výtvor počítačov...
nech mi niekto povie, že Aphex Twin, Spor alebo Burial nie sú hudba. a to sú absolútne rozdielne žánre, no o žánroch tu nehovoríme, pretože v jednom žánri, napr. v folk metale, alebo v nejakom absolútne odlišnom, ako napr. triphope, môžu vzniknúť aj totálne sračky, aj úžasné veci.
buď rozhľadený, nečum do bedne, nepočúvaj rádio, zaujímaj sa,
skáč zo žánra na žáner a nezamotávaj sa do sprostých hádok, ktorý je lepší.
peace
a ked si zoberes hip hop-ovu hudbu ta sa nerobi na pc to len nejaky amateri mozno , samozrejme na pc sa to doladi pospaja atď. ale to sa dnes uz robi v kazdom hudobnom zanri
Dovtedy pokiaľ niekto chcel prežiť ako hudobník, spevák, kapela, tak museli robiť hudbu. Potom sa to všetko skurvilo, na rad prišiel marketing, reklama, kupovanie si rebríčkov a podobné svinstvá a tak sa mohlo stať, že absolútne nepredajná kapela mohla byť na špici iba preto, že ich manažér chrápal s kde kým a platil všetkým ostatným, s kým chrápať nemohol, aby ich tam dostal...
V dnešnej dobe je málo čo dobré, čo za niečo stojí, ale predsa tu a tam niečo je... len je tu zas ten problém, že tie veci bežne na exprese, alebo fanku počuť nebudeš, lebo je to nezaplatené!
Ja som zvyknuty pocuvat Tiesta alebo nieco co neni zlozite , ROck , MEtal ...
Zaciatkoch boli dobry Beatles ale dnes je to ine
A nemyslím si ,že je dnešná hudba TAK strašná....
Ako sa zdá, mal pravdu.
sledovať aku hudbu vysiela očko a mtv je ako sledovať jojku a očakavať dobry film, to možeš ísť rovno do newyorku zbierať pomaranče, budeš zvierať tie hnile po zemi ked končia tržnice