ach, toto je pekná otázka totižto ono to vôbec nie je tým, že nie je byť na čo hrdí (viď Američania , tí sú hrdí na všetko, aj na to čo s nimi nič spoločné nemá , je to tým čo spomenul @mielikki ..presne..médiá, či už televízia, rádiá či noviny, toto všetko má veľkú moc a vplýva to veľmi silno na ľudí, lenže smola je na tom to, že túto svoju moc neuvýžavjú....ale podľa mňa aj čo sa týka vyučovania dejepisu, možno to znie hlúpo, ale spôsob výučby dejepisu a počet hodín dejepisu mi neprídu veľmi najsprávnejšie..je ich málo a žiakov to vôbec nebaví....médiá a školstvo môžu podporiť vlastenectvo..ale nerobia to...a nejde o to, že Slováci nie sú hrdí, ale vieš ťažko môžu byť hrdí na niečo o čom nič nevedia, až potom môžeme rozoberať hrdosť a nehrdosť, najprv o tom na čo by sme mali či nemali byť hrdí musíme totižto niečo vedieť....
pardon, nereagovala som veľmi na ten článok ako samozrejme sú aj negatívne veci čo sa týka Slovenska, na ktoré hrdí byť nemôžeme, ale ja som skôr opisovala minulosť a dejiny, našu históriu...
Serte na media, mate vlastny nazor. Dnes je v mode opakovat po inych. Podporme slovenske vyrobky, tesme sa z uspechov nielen hokejistov, udrziavajme si tradicie, prenasajme zvyky z pokolenia na pokolenie. Zbavme sa veci, ktore nam robia hanbu vo svete-Slotu a podobnych idiotov...Prilozme ruku k dielu, postavme sa jeden za druheho...
@tufinka a tato stranka je pre teba dobra, ked ma priponu .sk? Prave taki ludia ako ty su zlom pre Slovensko. Dostanes od statu vzdelanie a potom vyletis z hniezda. Nezabudaj na jedno-vzdy budes len gasarbeiter...
@pettulqa Prečo by sa mal niekto za svoj názor odsťahovať? To akože všetci, ktorí nezdieľajú tvoj názor, alebo názor prijebancov z SNS sa musia vysťahovať?
Čo je to za prijebanú myšlienku?
Ja momentálne tiež nie som hrdý na Slovensko, nemám byť na čo, no bol by som veľmi rád, keby sa mi v budúcnosti podarilo dokázať niečo prečo by ľudia boli hrdý na Slovensko.
Strašne rád by som pre Slovensko urobil niečo dobré a užitočné.
Prečo by mal byť človek, ktorý poukazuje na problémy, nepáčia sa mu hneď vyhostení z krajiny?
To mi pripadá ako v komunistickom režime, kto nieje s nami, je proti nám.
@pernik ja nikoho nevyhosťujem je to len moje odporúčanie, lebo logicky ak tu nie je niekto spokojný, bude spokojnejšie niekde inde, ja by som bola rada keby ste tu ostali...
Ja ti poviem prečo. Preto lebo ľudia sú hrdý iba na to čo sa ich dotýka a hlavne na seba ale nie na národ a svoju vlasť na to kašľú Poniektorí nepoznajú svoju históriu tak nemajú byť načo hrdý, každý vidí len to zle. Ono by stačilo aby mal každý plnú peňaženku, 2 poriadne autá v garáži, a luxusný byt, alebo poriadny dom a potom by si videla ako by boli všetci hrdý na svoju vlasť lenže tu sa poukazuje ten ľudský intelekt a zmýšľanie, že pokiaľ človek nie je spokojný so svojím životom tak nemá byť na čo hrdý. Práve preto vznikol vlastenecký zákon aby človek niečo pocítil aj napriek strasti životom, lebo život nikdy nie je tak dokonalý aby sme počas neho nemali starosti, starosti sa furt nejaké nájdu a vždy budú a to preto nemám byť hrdý na svoju krajinu????? Ja som hrdý že som Slovák a nepotrebujem k tomu peniaze a majetky to my príde ako bolo za zemanov, tí tiež boli hrdý na Rakúsko - Uhorsko ale len do vtedy pokiaľ všetko mali ak nie tak srali na celú krajinu, tak toto nie je tzv národné cítenie či vlastenectvo že stojím za svoju vlasť len keď je dobre ale keď je zle tak sa ani nepriznám že som Slovák, bohužiaľ je to tak.
@pa3cek Lenže keď je mladá rodina ovešaná hypotékami a hlavný živiteľ rodiny príjde o prácu, žijú z ruky do huby, nemôžu si dovoliť nič čo by im urobilo radosť, nemôžu svojmu decku kúpiť nič čo by mu urobilo radosť, tak tá posledná vec na ktorú by mysleli je nejaká hrdosť na vlasť, alebo národ...
Je úplne logické, že hrdí sú ľudia, ktorí sa majú dobre.
@pernik no jasné že sú hrdý iba tí čo sa majú dobre, ale určite nie na vlasť skôr na seba čiže nakoniec sme vydedukovali že či už bohatý alebo chudobný tak ani jeden nie je hrdý na vlasť,svoju domovinu tak potom kto??? To je ten problém že sa to ťažko vysvetľuje to vlastenectvo keď človek nemá také zmýšľanie a myslí iba na seba aby sa mal dobre a keď sa má dobre tak zase myslí na niečo iné čo mu chýba. U človeka pokiaľ počas mladosti a dospievania neprepukne hrdosť k vlasti a svojmu národu tak už nikdy si myslím, vždy bude vidieť len to čierne a to zlé na Slovensku, lenže to je na celom svete tak.
dam inu otasku-preco bit hrdy na slovensko? co z toho mame? preco bit hrdy na historiu,ked tie historicke osobnosti nemaju z nami nic spolocne?
mne by naozaj zaujimalo, ci ludia co tu najviac vypisuju otom aky su vlastenci, aj nimi naozaj su. dalsii sa tu ohanaju tym, ze ked sa dakomu nepaci nech ide prec( co je trapne a detinske- lebo byvat moze na slovensku kazdy, plus naivita ludiii co to pisu, lebo stat, slovenski stat, si cloveka privlastnuje nasilim, bez toho aby sa clovek sam rozhodol. a zrusenie obcianstva SR nieje lacna a jednoducha zalezitost). niektori tu zase trepu sprostosti ako z naivnich detskich idealou, fakt na zamyslenie.
doteraz mi jaksi nikto nedokazal napisat a vysvetlit, preco bit hrdy na slovensko.
pozrime sa na niektore negativne fakta-platy,ceny,zivotna uroven,moznosti,mentalita, povahy a charakteri ludiii.
som zvedavy, ci mi tu niekto dokaze slusne a na urovni argumentovat.
@celebrita ty si nejako prilis poslovenceny.. isto jedavas len slovenske jedlo, nastevujes len slovenske stranky, obliekas si len veci zo slovenska.. a vsetko pouzivas slovenske vsak? kks.. preco ked nie je niekto hrdy na slovensko ma slovensko vymazat uplne zo svojho zivota,niekam sa odstahovat etc..? pritom to dievca ma 17rokov.. isto len tak zo dna na den niekam odide, do inej krajiny.. len tak so slovenskym obcianstvom.. co by nie.. fakt logika
@laira podľa mňa nie je poslovenčený, tam šlo len o to, že keď niekto vidí na Slovensku samé negatíva a píše aký je tu strašne nespokojný, nech sa odsťahuje, tam mu bude predsa lepšie, či nie? a to dievča sa aj odsťahovať chce čo najskôr ako bude môcť, ako samé napísalo vyššie..takže vidíš..
@pettulqa ale pisat "a to sa nehanbis studovat na slovenskej skole?" alebo " a tato stranka je pre teba dobra, ked ma priponu .sk?" mi pride az prilis.. a tak ci tak je na kazdom cloveku,co je nespokojny,ze ako to chce riesit.. a nie mu surovo napisat "odstahuj sa"..
a ja tiez nie som hrda na Slovensko.. a niekedy dost aj preto,aki su ludia povahovo
@pettulqa ja viem,ze to nemyslel vazne.. ale take reci su aj tak otrasne .. ale ja myslim take typicke vlastnosti Slovakov.. napr. v "meste",kde byvam tu kazdy kazdemu zavidi a ohovara.. a to aj uplne malickosti.. kamaratkin oco si postavil dom za nemocnicou a zrazu bol mafian,lebo prave tam kupil pozemok a nie priamo v meste,kde uz sa neda velmi kde (ale tym ludom to nedojde).. alebo my mame trosku vacsi dom (nic velke,len pre ostatnych hej),a ked len poviem,ze kde byvam,tak zrazu som od tej chvile namyslena a takto by som dost vela vedela pokracovat
@laira Na co so hrdy? Som hrdy na to, ze som Slovak. Ze mame jedny z najkrajsich zien na svete, na nasich futbalistov /Hamsik, Skrtel, Stoch, Weiss + mnoho inych.../ a celkovo vsetkych sportovcov, lebo mame siroke zastupenie. Som hrdy na to, mame specificke vyrobky, ktorymi sa prezentujeme, tymto by som rad podakoval uradnikom, ktori priznali Tokajske vino SLovensku a nie Madarsku. Taktiez som hrdy na nase tradicie a zvyky, na osobnosti, ktore posobili v roznych oblastiach. Ci uz Sturovci, vynalez padaku /p. Banic/, spisovatelia, .....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
Žeby tým, že i slovenské médiá vykresľujú Slovensko prevažne negatívne stránky a nespomenú i nejaké úspechy?
A to nehovorím o tom, že i tá spisovnosť slovenčiny v médiách upadá. Možno preto?
par ludi takych podla mna existuje a su aj v koalicii
Čo je to za prijebanú myšlienku?
Ja momentálne tiež nie som hrdý na Slovensko, nemám byť na čo, no bol by som veľmi rád, keby sa mi v budúcnosti podarilo dokázať niečo prečo by ľudia boli hrdý na Slovensko.
Strašne rád by som pre Slovensko urobil niečo dobré a užitočné.
Prečo by mal byť človek, ktorý poukazuje na problémy, nepáčia sa mu hneď vyhostení z krajiny?
To mi pripadá ako v komunistickom režime, kto nieje s nami, je proti nám.
Nie som typ človeka, ktorý sa snaží žiť v ružovej bubline aj keď dobre vie, že tomu tak nieje.
Neviem pochopiť čo nechápete na tom, že sa ľudia na Slovensku sťažujú, podľa mňa je to maximálne opodstatnené.
A prosím nevyhrknite tu na mňa s Afrikou a Aziou, na to už fakt nemám nervy...
Je úplne logické, že hrdí sú ľudia, ktorí sa majú dobre.
mne by naozaj zaujimalo, ci ludia co tu najviac vypisuju otom aky su vlastenci, aj nimi naozaj su. dalsii sa tu ohanaju tym, ze ked sa dakomu nepaci nech ide prec( co je trapne a detinske- lebo byvat moze na slovensku kazdy, plus naivita ludiii co to pisu, lebo stat, slovenski stat, si cloveka privlastnuje nasilim, bez toho aby sa clovek sam rozhodol. a zrusenie obcianstva SR nieje lacna a jednoducha zalezitost). niektori tu zase trepu sprostosti ako z naivnich detskich idealou, fakt na zamyslenie.
doteraz mi jaksi nikto nedokazal napisat a vysvetlit, preco bit hrdy na slovensko.
pozrime sa na niektore negativne fakta-platy,ceny,zivotna uroven,moznosti,mentalita, povahy a charakteri ludiii.
som zvedavy, ci mi tu niekto dokaze slusne a na urovni argumentovat.
sa tesim, na vasu argumentaciu.......
tak zacnite argumentovat....................
a ked si taky hrdy slovak,na co presne si hrdy?
Tu moje pozitíva končia, jak hľadám tak hľadám, ja už fakt nič dobré na tejto krajine nájisť neviem...
a ja tiez nie som hrda na Slovensko.. a niekedy dost aj preto,aki su ludia povahovo