Chcela by som vedieť prečo väčšina ľudí považuje za feťáka niekoho kto napr.fajci marihuanu...a to ze skoro kazdy sa opija po vikendoch??? to je v pohode??.to nikto tak neriesi....preco na slovensku je legalny alkohol a marihuana nie??...nechapem...podla
Ale k teme - myslis, ze je na slovensku fakt to najdolezitejsie zaoberat sa marihuanou? Alebo si az prilis mlada na to, aby si sa zaujimala, ci budes mat z coho zit?
@bzuciacik jakoze preco ked zalozi clovek forum hned to stahujete na tu osobu???....nepijem ani nehulim...len ma zaujimali nazory normalne co sa toho tykaju....zato ze su dolezitejsie temy tym padom sa nemozem zaujimat o tuto???
pretože maruhuana ti môže spôsobit horšie stavy ako alkohol.. po alkohole mas maximalne opicu.. a ani nie kazdy.. ja som nikdy nemal "opicu" ale po mariške sa mnoho ludi citi blbo.. pretože mariška zasahuje do psychiky...to by bolo na dlhu debatu.. ja nie som proti drogam ale chapem preco je to tak
Ak sa o to zaujimas trapi ta to ak ta to trapi mas problem a ak mas problem tak asi s otazkou ktoru kladies. Si priehladny.
@ajlunka podla toho ako pises a ako sa k tomu vyjadrujes si nedavno zacala fajcit pávy. Teraz to je vsetko krasne, obcas sa aj ozeries, ale ked zistis na akom dne sa mozes ocitnut, omrzi ta to.
Som uz stary, neopijam sa lebo mi to uz nechuti. A trava nie je nic pre mna. Je to jed ako kazdy fet
@bzuciacik tak to si na omylee.....neviem na co tu je vobec teda aj ta kolonka forum pretoze clovek si asi nemoze vytvorit hocijake forum..nechapem preco tu riesis vobec mna ked sa to mna netyka ...ja sa pytam vo vseobecnosti...moj nazor je ze slovaci su velmi konzervativni to je ten dovod....
@jaro1991 preco je to blbost ?? ako to moze byt blbost ked je to potvrdene faktami??..a prosim vas o jedno jedine....ja nehulim ...ako vam to amm este vysvetlit???????????????????????????????????????
@aljunka Nechce sa mi opakovat, a vyvolavat vojnu "alkoholici VS hulici" Aj jedno aj druhe je pri nadmernom uzivani zle. Trava je ale horsia, lebo:
1. Hovori sa, ze clovek nemoze byt zavisly na marihuane. To je hovadina. Ked vezmes do uvahy pomer ludi pijucich prilezitostne alkohol, a fajciacich prilezitostne travu, a ludi zavislych na alkohole a zavislych na mariske, uvidis, ze percentualne je ovela viac zavislych na trave.
2. Hulici mavaju castejsie psychicke problemy ako depresie, pocity uzkosti, schizofrenie, a podobne
3. Vela fetakov uvadza marihuanu ako ich prvu / respektivne vstupnu drogu.
@jaro1991 v tom mas pravdu...v nadmernom uzivani su obidve zle...kde sa to hovori???ja nazor ten nemam ze clovek sa nemoze stat zavislym na marihuane...
tak to proste je ludi naucili ze to tak ma byt a oni tomu veria ! preco to tak je ti nepoviem lebo to neviem .... ja pijem a sposobuje mi to vela problemov v zivote no a proti trave nemam nic
1. o tomto sa ani nebudem baviť moc treba si naštudovať určité veci , závisloť určité veci sa v mozgu dejú tak si to naštuduj pls
2. depresia , uzkost really? schizu dostaneš ked máš vrodenú predispoziciu na to... a btw poprosím si od teba link ked niekto domov prišiel zhuleny a zbil ženu... ja ti takých prípadov pod vplyvom chlastu naliknujem kludne aj desať
3. prečo práve weed? a kolko z tých fetakov pilo aj alkohol? kedsa robil výskum bolo to väčšie percento ako tých čo si zakurili
môj názor je taký (nie že by som na to bol nejaký odborník), ale zdá sa mi že ptm ako vyfajčíš marišku, tak máš horšie stavy asi (ako vidis nejake preludy a tak), aj keď pri alkohole to nie si zrovna sama sebou (aj to Ťa vie zmeniť, že nevieš čo robíš), ale tak príklad: kamarát čo užil marišku mal pocit, že musí podopierať strop lebo spadne .......tak asi preto......ale som za legalizáciu marihuany na liečebné účely, lebo je dokazáne, že mariška vie pomôcť od bolesti ale alkohol pri dlhodobejšom užívaní má rovnaké následky.......tiež môžeš skončiť na ulici ako bezdomovec ktorý prepil/prefajčil celú marihuanu........a problém je aj to, že ak fajčíš marišku tak to môže neskôr viesť k tomu, že začneš užívať tvrdšie drogy......
@fluptak podopierať strop? tak toto drisne iba človek, čo videl marihuanu maximálne na obrázku.. takisto tvrdenie, že kvôli tomu môžeš ostať na ulici...prosím ťa..
pravdepodobne feťáci, čo? OK nebudem odsudzovat nikoho, ale fakty su fakty, marišku som fajčil vela krat, a poznam ludi ktori ju fajčia roky. a v konecnom dosledku ti to moze sposobit psychicke problemy. kamarat po par tahoch z jointa vracal a stavalo sa mu to opakovane, zázeží od človeka a niekdy mariška môže spôsobiť krátkodobu depersonalizáciu, paranoje a iné problémy. A pri dennom užívaní má človek tak slabú vôlu že sa stáva na tom závislý
alkohol ti neurobí nič, neni o nič návykovejší ako nikotín alebo tráva, maximálne ťa bude druhý deň bolieť hlava a budeš vracať (ak sa ožereš), nevidím tu žiadnu spojitosť medzi trávou a alkoholom, alkohol je nevinná "droga" okrem toho ak sa niekedy ocitnes v miestnosti s nafajčenými luďmi tak uvidíš aký pomalý a retardovaný vyzeráš pred ostatnými keď si high on weed
sú aj horšie drogy ako marihuana ale marihuana ti dáva príliš málo na to aby sa to oplatilo vôbec fajčit podla môjho názoru. sú drogy ktoré tu vela berú a nie fú fakt zdravé, ale aspoň ti aj vela dajú
prilezitostne pofajcis, prilezitostne vypijes - pohoda
prehanas oboje - zle
len z leteniek aj je predpoklad, ze sa mozes odrazit do inych sfer
z alkoholu sa uz nemas kam nastastie, aj ked tvrdy alkoholik je drnost, ale takisto zle ako tuhy hulic (tym myslim naozaj co cely den zhuleny)
ked to vezmes takto, co je horsie? nieco co ide takisto len to ma koniec a nieco co este otvori branu?
a @antifunebracka pisal dobre, ludia su nenasytni, nehovorim, ze ten a ten, ale ten a ten (proste niekto je, niekto nie) a to mas krok
btw pohar vina (1dc) cerveneho je zdravy na tlak, male pivo je dobre na travenie po jedle ... bafnut si po jedle marisku je cim zdrave? uz len splodiny horenia su nezdrave
@sqash feták volaj manku....fakty sú vedecké fakty takže skap
a fajčil si ju ako kokot aj s tymi tvojimi čo ich poznáš zrejme ja fajčím už dlho niekeedy aj denne teraz je skúškové nepotiahnem ani raz ani nemám potrebu.. takisto kopu ludí čo poznám... to je zaujímavé že len nejaký nímandi čo sa z toho prvykrat povracali tu vždy niečo také rozprávajú za to že si slabomyslená opica čo by mala problem to udržať na udze ešte z toho nerobí fakt
ja mám niekedy taký mesiac že sa nonstop vyhulujem a niekedy mám kludne aj mesiac pauzu nemám žiadnu potrebu
retardovaný prečo? my sa bavíme normalne o zemi,historia alebo popúštame muzičku....
a že ti to nič nedá? ty píeše že máš fakty lebo si fajčil ale očividne si nevedel ako ju fajčiť ani ako ku tomu pristúpiť.. o tej miere závisloti trochu poštuduj výskymu ale dogrcal som sa z teba oficialne
@matwejo ach to tovorenei brány.. sa divím že ludom niečo porozprávajú policajti a potom to tak dopadne.. odkia lsa berie tá štatistika... ked nájdu zúfalca na piku a rovno sa ho spýtaju na trávu? či niekto koho osvietilo a našiel boha a hned to zvalí na trávu? rofl ale nikoho nepadlo že tým práve zákazom sa niektodostane ku tažkým drogám? keby je to legalne a mas coffe shopy nikomu by sa nestalo ako u dílera skús toto to je podobne daj si to.. mnohí padli do sračiek takto..
alebo u nás so msa bavil s jedným mladým čo si fičí chce ale nemôže už prestať.. áno skúsil trávu... lenže ako mi povedal ked počul ako ich na protidrogovych besiedkach strašili trávou a nebolo to nič hrozné tak si myslel že takto klamú aj o iných drogách.... viem je to retard..len sa všetci trochu zamyslite aj nad inymi okolnostami kým to nazvete vstupnou drogou
Tam bol otáznik, ja ťa nepoznám a neoznačujem za nikoho, bol to len môj predpoklad
Lebo ludia ktorí dlhodobo fajčia marišku denne majú paranoje a psychické problémy ktoré im znemožňujú viesť normálny život. V psychiatrických liečebňách by si narazil na takých ludí. Nemajú stanovenú diagnózu "feťák" ale napr. "paranoiodná porucha osobnosti" a pod.
Alkohol ti nič také nespraví, jedine vtedy, keď sa na ňom staneš závislý, ale to je tvoja vlastná chyba, preože závislosť na alkohole vzniká pomaly a ťažie ako závislosť na drogách. Okrem toho nikdy som nehovoril o tom že na alkohole sa nedá vybudovať závislosť.
Marihuana už pri prvých niekohkých užitiach ti môže spôsobiť paranoje ktoré trvajú niekolko hodín po tom a nemáš nad nimi kontrolu. Po porovnatelnej dávke alkoholi ti nič neni, max. sa cítiš napiču, ale si to ty kto má kontrolu nad svojim telom a hlavou, kďežto u marišky sa to nedá povedať
@alroune fet , fetovanie =vdychovanie=zyvčajne napr nejaky toulen na handričku väčšinou to niesu ani halucinogeny iba vôna a čista zavislost a to sa nerovná užívaniu marihuany.. a btw fet ti robí nasurovo diery do mozgu zatial čo weed nie.. čo je na tom také ťažké pochopiť?
@barky ja osobne poznám ľudí, čo začali s trávou a potom šli dalej.
nepoznám nikoho kto začal s niečím iným.
ano, samozrejme, že poznám aj ľudí, čo si dávajú len trávu a nikam to u nich nepokračuje. ale vo väčšine prípadov v mojom okolí je to tak, že najprv tráva a potom ideme ďalej...
takže možno aj u iných je to takto. preto tie štatistiky
@barky ma fakt neser ....preco to kazdy obranuje? je to rovnake svinstvo ako alkohol alebo podobne .......(nevravim ze ja nepijem alebo nefajcim mariuhanu ale obhajovat to nikdy nebudem je to zle a bodka)
@barky viem o tom viac ako ty a tvoja mamka je retard pravdepodobne rovnako ako ty keď vychovala takého huliča a očividne ti z toho jebe, choď si dať šluka lebo pravdepodobne je to to jediné čo si schopný zvládnuť. Keď si dá človek koks lebo sa ptrebuje na niečo sústrediť alebo piko raz za čas, tak nič nepoviem, neni to zdravé ale dáva to potenciál, mariška ti dá nedá nič prečo by som si ňou mal človek ničiť zdravie
@sqash tá paranoia a schiaz sa vyvolá ked si to mal napr v rodien napr tvoja mama... taký ludia by nemali huliť to je všeobecne známe takže failuješ
a zas len tvoje prijebané doeminyk... po žiadnych prvých ťahoch paranoie nemám.. pár ludí sa nájde ale ako hovorím ked to nevieš ukontrolovať tak čo to tu pletieš preboha?
a predstav si aj že pri tráve mám kontorlu and telom aj halvou a strata kontroly nad teom to ani neeistuje...
a teraz sa seriozne a úprimne pýtam či si nakomplet jebnutý? ale vážne.. aj zasan do mesta si pôjde vypiť nieje závislí možno chodí raz za dva týždne... nabúra na aute a zabije sa.. zabije kamaratov... najebany ludia sa mlátia... na tráve neexistuj aby sa to stalo... hocikto príde domov najebaný zmláti ženu.. linkni mi kedy sa to stalo z trávy
dalej... k smrti sa neprehuliš nikdy ..bol na to výskum..musel by si asi za minútu do seba dostať kolko.. 500 jointov? a to som povedal asi ešte málo.. pre človeka totálne nemožné.. k smrti sa prepije barskdo... tak sa zamysli nad sebou... za to že ty máš zlé stavy to považuješ za fkat a myslíš si že sa to tak deje všetkým čo je uplny fial.. povedz mi kto by to hulil ked má paranoie.....
a tiež mi moc nedáva logiku napr klasika rastafariani tí zhulení vystupujú nonstop keby máš paranoiu a je pred tebou plny štadion ludi tak sa psoereš a ujdeš nie odohráš suepr kocnert a ešte vidno ako si ho užije...fail všetko čo píeše človeče ale strašný
@alroune ja obraňujem iba pravda.... nehovorím že to je zbožné a odprace ti to krátkodobú pamät...ale ked vidím také pičoviny ako tu píše ten jebo že má z toho človek nonstop paranoie , vždysa dogrcá , máš stratu kontroly and telom a nwm čo prezentuje to ako fakt? sry ale na taký kokotizmus sa nemôžem dívať
@sqash a nechápem ako o hulení môžeš neičo vediet ked zakaždým očividne si mal napiču stavy paranoidný jebnutý debil čo nevie kontrolovať mysel a telo asi ti venujem inštruktážny vlog
@barky keby si vedel co mne robi trava :/ ja by som ju nemala vobec hulit tiez sa z nej dogrciam mam totalne psychozy ale z urcitej strany to povazujem za vtipne ja viem ja som zvratena proste moj organizmus ju nezvlada :/ ale aj tak ju hulim a to nie je vymysel ludia co ma poznaju a zazili ma na nej tak vedia
@barky a tak tam si si aj sam odpovedal, asi je to tym, ze mas statisticky viac pripadov co od travy presli k piku a tak - aj vdaka tomu dilerovi (a potom ked to bude v shope, nebude diler hovorit - "skus toto, je to naklad a nekupis to len tak"?) a od alkoholu k piku a tak nepreslo vela - aj ked su aj taki podla mna ...
inak nezvyknu ludia a hlavne mladi radi "porebelovat" a skusit nieco zakazane, este je asi dobre aby bola trava zakazana, lebo skusia tu co je relativne neskodna a nie rovno nejaky koks, piko a pod.
@greyness simiQ ja sa ale nehádam že to nieje tak..lenže to je ako s metalom...poznám ludí čo sfleku jeali tvrdé drogy a predtým pili iba alkohol? hodil niekto vinu na alkohol nie..to je ako ked niekto niekoho zabije len ekd počúva metal to hodia na hudbu ale pozadie a iné veci nikoho nezaujímajú..vo veľa prípadoch ... a ja nikomu nebránim.. ked je niekto slabomyslený nech to nefajčí.. ale zas nech tu niektoí nepíšu pičoviny
@barky mariška spôsobuje paranoje vždy ak práve fajčíš a máš nejakú úzkosť alebo sa necítiš dobre pri tých luďoch. Je to všetko o dopamíne a hormónoch v mozgu a nemušíš mať nikoho v rodine so schyzou. Ja nehovorím že ti to spôsobuje non stop paranoju do konca života, ale trvá niekolko hodín. Ja osobne som ani nikdy nemal nejaké ťažké paranoidné stavy na tráve, ale kamarát čo ju fajčí ale 6 rokov denne mal s tým problém aj nejaký čas po tom čo prestal. Ide o to že sa zahráva s chemikáliami v mozgu.
Ak niekto najebaný bije svoju ženu tak je to kokot aj keď je tiezvy, alkohol len ruší zábrany v jeho správaní. Mariška kompletne mení tvoje správanie a vnímanie reality keď na nej fičíš.
Nikdy som nehovoril že mariška ťa zabije, neviem o čom točíš, za to že ťa nezabije neznamená že je dobré ju fajčiť
Podla mňa je úplne pochopitelné že mariška je zakázaná a alkohol nie a ak to nevidíš tak smola
@matwejo no tam asi len tak díler nebude .. a ber si také veci sú aj prísne kontrolované
a nieje dobré.. to máš ako z cigaretami.. väčšinou ekd príde decko do bochodu predavača nezaujíma že má peniaze proste ti to nedá.... a takto to väčšinou funguje aj aj inde... a btw tiež som videl zaujímavý dokument a pýtali sa rôznych skupín či sú za alebo proti legalizácii.. vieš kto bol najviac za? polícia a prekvapivo díleri.. ale nie dáky čo to v škole dávajú kamarátom bavili sa už s väčšími rybami čo z toho majú tažké prachy... proste ako povedali.. to si robíte prdel aby to bolo legálne? všetci by sme skončili.. nemohli by sme konkurovať cenou,kvalitou akú by vedela ponúknuť vláda + by to bolo kontrolované
a asi nieje niečo v poriadku ked ten zákaz podporujú sami díleri či?
@sqash nie len hovoríš že alkohol je lepší... a vypísal som ti iné prípady nielen bitie ženy...... a zas píšeš hlúposti.. prečo niečo čo sa stalo tebe kamarátovi psoudzuješ ako všeobecný fakt......
tak mi vysvetli ako to že nahuleny som nabehal do pandy a vedla mna boli policajti ako sme si naraz naberali jedlo... potom sa sa kludne najedol odniesol tacku ako sa na mna este divali.. vseobecne a nie to este pre sfajceneho cloveka dost neprijemne osoby
alebo som raz načmudený ešte prenášal niečo.. a po železničnej stanici šlo až 5 zelencýh naraz..tiež som sa nejak nedosral z toho... tak ako mi toto vysvetlíš? žaidna paranoia..vôbec žaidna....a to nehovorím ked normálne..nevidím dôvod..
no proste si dvakrát rozmyslíš či mu to predáš.... áno môžeš namietať že mu to kúpi starší kamarát ale to zakáž aj cigy aj chlast... a keby ta takyý zasran ak ho chytia udá že si mu to kúpil ty by si sa mal staršne popiči... a kebysa to obmedzí na fjčenei len v tých priestoroch tak by už deti uplne skončili.. a jasné že každý kto by tam chodit mohol by chodi lradšej tam kde si môžem vybrať barsjakú odrodu a za ešte menej ako deisnu možno.. alebo si len tak pofajčiť... a ver tomu že ten obchod aký je teraz by nemohol byť živený len z nejakých deciek malých
@barky stale moze niekde v blizkosti toho stat diler, .. ako som pisal, ludia radi skusaju zakazane a takto by to bol horsi skok ako do zakazanej marisky,
inak myslis? vies ako je to s alkoholom, aj by mal byt prisne a ja som kupoval ako 16 rocny
@barky očividne nevieš čo je paranoia. Paranoja je keď máš úzkosti alebo strach lebo vieš že si nahúlený a viež že keby sa s tebou rozpráva tvoja mamka alebo tatko tak to na tebe vidia a musel by si to vysvetlovať a pod a tie myšlienky nemôžeš odohnať, proste sú to úzkostné myšlienky
Mariška mení tvoje vedomie a vnímanie reality kým si nahúlený viac ako alkohol, u väčšiny ludí, to je môj názor a skúsenosť
Sú lepšie drogy ktoré tie viac dajú ak ich berieš rekreačne a ak máš dosť silnú vôli odolať záislosti, mariška je podla mňa o ničom, aj keď zo začiatku aj mne pripadala super
@barky a my aby sme sa rozumeli ja sa nehádam že neeistuje zlý stav alebo vedlajší efekt... lenže určite nie zaakždým ked fajčíš... a ked to vieš tak sa ti nestane nič... dokonca nemm problém ked je niekomu napiču ho dostať psychicky do pohody...
Samozrejme ak to hori v jointe, pali sa tam pridany cigaretovy tabak + papierik, ano vznikaju karcinogenne splodiny etc...
Preto treba byt sikovny a pouzivat vaporizer napriklad
A tie keci tutok ludi o tom, ako s nima marijanka mava, to je na smiech
Si pletiete skunk minimalne s LSD, lysohlavkami, ci s pikom asi
poznam tie 12 rocne deti co si daju poldeci ani ho nedopiju a uz sa tackaju, a hraju zaujimavych... Tak isto si potiahnu z brcka a uz vidia matku terezu.
Proste su tu ludia so slabou volou a slabou psychikou.
So sklonmi k podvedomemu samotrizneniu, ci utiekaniu od reality...
Slovaci cele storocia riesili svoje problemy alkoholom.
Dneska su to zase ine latky.
Ked Spanieli strajkuju, tak nasi pindaju v krcme pred poharikom...
Mladsi si daju pervitinek
Statisticky celosvetoko viac ako polovica uzivatelou marihuany nikdy nepresla k nicomu inemu.
(Ta statistika hovori o 80%, alebo tak nejak.
Neuvadzam nahlas, lebo neviem presne.)
Ludia co skusia tvrdsie drogy to robia preto, ze trava im nic nerobi... Takym ludom nestaci trava na uvolnenie a pekne potom zaspinkat, oni nepotrebuju destilat na nakopnutie a uzit si party...
Oni uz davno nez zacali s chlastom ci travou v hlbke duse vedeli, ze budu hladat pokial nenajdu nieco co ich poriadne dojebe!
K takym ja nemam sucit, ani ospravedlnenie, iba pluvanec do tvare!
@sqash sry že som tam hore tagol seba.. prečo sa ale so mnou bavíš akoby som v živote nehulil a ty áno..a pritom mám väčšie skúsenosti ako ty.. určite... a čo mám doma čo vysvetlovať..a neboj viem čo je paranoia....videl som aj na feste ked ju týpek z toho dostal a chcel odísť domov.... a nehovor mi že by si nemal väčší flash z fízla čo po tebe zazerá ako s rodičov a čo im mám čo vyvsvetlovať... mne nič nieje červené oči mám lebo som málo spal.. ked sa doserieš to nieje môj problem..len tú vlastnost neaplikuj pls na všetkých čo si zahulia...dakujem
@barky Ja som nikdy nepísal že som mal na mariške na piču stavy, ja hovorím že mal som aj dosť zlé stavy a odvtedy je pre mňa zbytočné ju brať, jej prínos neni adekvátny risku, ak zrovna nemáš dobrú spoločnosť a ešte sa niečo dojebe, tak ti na mariške bude ešte horšie a budeš čakať hodiny kým jej účinok vyprší, dovtedy budeš mať depku alebo paranoje, čo sa pri alkohole nemôže stať
@matwejo ved ano... ale ver tomu že dnes 15 rocny zozenie travu lahsie ako chlast...aj cigarety.a postaval? ukáž mi niekoho kto by mal na to tlak... v meste na ulici a skúsiť odchytit zakaznika..to rovno kričiíš chytte ma... to keby bolo keby... ver tomu že keby je totakto kontrolovane ovela menej ludi sa ku tomu dostane.. keby je to jedno tým dílerom je to u prdele.. jasné že im to rpekáža ked vedia že by nemali proste tolko zákazníkov
@sqash dobre ty si ma lzlú skúsenosť ..ale prečo mne píeše bdueš? prečo by som ja mal? ked mám očividne viac skúseností ako ty..a zažil som aj nepríjemnú spoločnosť a nič nebolo... tak neodsudzuj na základe tvojej skúsensoti všetko..
ty si popíjaj ja si bduem huliť.. tebe možno dáva niečo to mne zas to
@barky lenže mnohý ludia také stavy pri mariške FAKT majú a nevedia že to je len dočasné a je im napiču (kamaráti čo to skúšali prvý krát a tvrdili že sú ok a potom som videl ako im bolo napiču a vedel som z čoho to je) preto je nebezpečné sa s tým zahrávať, hočičo čo do tak velkej miery zasahuje do psychiky, i keď len dočasne, je príliš nebezpečné na to aby to bolo legálne. Mopho ludí s tým vie narábať, ale mnoho nevie. S alkoholom vie narábať každý, dáš si trochu máš náladu, dáš si privela, je ti zle a tým to hasne, žiadne problémy nehrozia
@sqash dáš si privela a týmt to zhasne? niektorí ked sa rozbehnú sa nezastavia..... poviem ti príkald od nás všetci sa najebavali.. jeden chalan hodil čelo..samozrejme všetci najebany je mu zle o nsa vyspi.. rano ked sa neprebral zistili že je mrtvy....
alebo ked tu boli u nas dvaja najebany a ten ho tak strieskal že mu doslova vyjebal okolo.... si poloslepý serus..... u naheulenych ludi bysa toto nikdy nestalo.... radšej bduem mať napiču stav a bduem trochu paranoidny ako si ožraty spraviť decko... niečo zdemolovať , niekoho uraziť aj ked totak nemyslim... an wm čo ešte
@sqash pri @76 to dava zmysel, s tym aj suhlasim vcelku
a chalani @nobile , @barky nedavate zle argumenty, bohuzial to moj nazor nezmeni, na nazor mame pravo kazdy, ... uznam hlavne, ze nemam pocit, ze by Slovensko bolo na to pripravene, pretoze aj k alkoholizmu su tu velke sklony
"S alkoholom vie narábať každý, dáš si trochu máš náladu, dáš si privela, je ti zle a tým to hasne, žiadne problémy nehrozia" si to po sebe aj precital?
Ked zabudneme na agresiu ktoru alkohol u cloveka vyvolava tak sa na to podme pozriet objektivne...
Uved mi priklad jednej otravy marihuanou v historii ludstva.
Aspon jeden priklad mi uved!
Zato prikladov kedy alkohol usmrtil cloveka budu cele lajstre.
15 rocnych ktorym vyplachuju zaludky a ozivuju ich je po kazdom vikende v kazdej vaksej nemocnici hned niekolko...
Ty tu riesis nejake (osobne si myslim) predpojate a vyspekulovane moznosti psychyckych problemov z travy a ides to porovnavat s dosledkami alkoholu na ludske telo.
@barky to že niekto robí také veci neni chyba alkoholu, chyba je v ňom, a ak sa nevie kontrolovať pri alkohole, tak by nemal piť. pri alkohole máš nad sebou kontrolu, akurát si viac odviazaný, ak niekto robí debiliny, tak ich pravdepodobne robí aj v triezvom stave, len v menšom množstve
@nobile Ja nehovorím o tom že mariška niekoho otrávi. Kedy som to hovoril?!
Alkohol nespôsobuje agresivitu, spôsobuje ju len u človeka ktorý je aj za normálnych okolností agresívny, a vďaka alkoholu stráca zábrany a nevie sa kontrolovať. Ale ak sa niekto nevie kontrolovať tak je to jeho chyba.
O tráve píšem lebo poznám tak vela ludí ktorí denne fajčia trávu a vidím ako im to rozkladá životy
Mám kamaráta ktorý fajčil trávu ale 6 rokov a aj po tom ako prestal má stále mierne problémy s úzkosťou a paranojou
A pri fajčení trávy som sám zažil niekolko krát stavy kedy mi bolo nepríjemne a proste som si len musel lahnúť a čakať niekolko hodín
@nobile lenže tráva mi nikdy nedala taký pôžitok že by som si povedal že "toto musim mať každý deň" .tráva ťa len spomalí, ako keby si si dal 4 xanaxy, a nijakú extra eufóriu, ako napr. piko, ti nedá, ani ti nedá extra energiu, ani nezlepšuje pozornosť. akurát tak ti môže dať úzkosť a paranoju na niekolko hodín, ak si dávaš marišku v blbej situácii, alebo po rozchode, alebo keď si nervózny. alkohol pomáha prekonať hanblivost, preniesť sa cez zábrany. Samozrejme dá sa tým aj zabiť. Ale to sa dá aj ibalginom alebo paralenom, keď si dáš vela, dostaneš krvácanie do žalúdka a zomrieš. Ale nemôžeme zakázať všetko čím sa dá zabiť, to by sme musela zakázať aj vidličky a nožíky
@sqash Kto hlada v trave cokolvek ine, ako ukludnenie a chill je kreten a ignorant!
Ked mas rozum nebudes busit ked mas zlu naladu, alebo si po rozchode, tak isto vtedy nebudes pit, aby si neinkasoval predvolanie pred sud, za ublizenie na zdravi
Ak ti spravne rozumiem, pokladas za nerozumne zakazat vsetko co ta moze zabit, ale rad zakazujes nieco co ta zabit nemoze!
@martinko550 počítač som si kúpil kvôli škole, na výške sa nedá existovať bez PC a internetu a závislosť je to len pre toho, kto nevie, kedy prestať, pokojne by som bol bez neho, ak by to nevyžadovala táto divná doba
Lebo to je feťak ked fetuje marihuanu,kox,havajsky sneh,lsd atd.......je to odvodene od slova fetovat vlastne to fetuje čiže je feťak a aj ked si pichá injekcie a môže zomrieť......
@barky mafia bude vzdy obchodovat s tym, co je nelegalne. riesenim je podla teba teraz vsetko povolit? bo podla mna je riesenie v tvrdsich zasahoch proti mafii. tak teraz legalizujme aj obchod s bielym masom, nech sa na tom mafosi nemozu obohacovat
@antifunebracka ty kkt tysi riadny genius..... tvrdšie rovná sa ešte viac prostriedkov finančných pochytáš dílerov budú zas nejaký nový.. zmeníš jeden zákon a zrušíš ich za rok tolko kolko nepochytáš ani za tri tak ako to hovorili oni sami .... čo to tu trepeš s bielym mäsom..
keby sa tvrdo neučím algebru nájdem ti aj link kde povolili uplne všetky drogy a padla mafia.. nemuseli ani povolovať obchod s bielym mäsom... odchod si daj
a ešte ked prirátam korupciu v súdnictve + a policií tak len grcám z teba karol... si pozri ako sa darilo aj v usa mafii ked zaviedli prohibíciu na chlast... a kokot im tam pomohol nejaký tvrdší boj
@barky si velky pan, ako nas tu davas dole. okamzite zacinam hulit, chcem sa dostat na tvoj lvl. ale ked uz si taky kozmicky expert, prestan sa na chvilu "ucit algebru" ako tomu vravis, a daj mi link na ten stat, v ktorom povolili uplne VSETKO, fakt to znie zaujimavo
@antifunebracka lenže ja veci nazývam pravými menami... takže keby hulim napíšem ze hulim a keby som načmudený ani nwm či vôbec by sa mi chcelo odpovedať na tie tvoje pseudokokotiny
ale neboj dočkáš sa linku... ale aj bez neho keby použiješ logiku by si na to prišiel
@antifunebracka to si usudil na základe tých squashových výrokov? toto si prečítaj a popozeraj aby si videl že púštaš hovná z úst aké sa snažíš napodobnovať na niektorých foto... sranda že ked nemáš argument človeka len nazývaš jebnutým s trávy... si ešte horší ako tí nazi na birdzi aj ked sa nazývaš ich hunterom... dúfam retard že to aspon zvládneš pochopiť
+ ešte ked si trochu pogoogliš zistíš že všetky štáty kde majú kartely silný vplyv debatujú o legalizáci lebo vojna proti drogám nemá žiadny efekt...vela štastiaz tvojimi teoriami
@antifunebracka od teba sa dá čakať všeličo a podľa mňa by si obl ešte schopný namietať že 6 rokov starý report je neaktuálny a odvtedy sa to mohlo točiť tu máš ešte aj jeden nový
@barky no konecne si sem dal nieco normalne, keby si si use3l tie jebnute agresivne reci na uvod like a decko, sme sa mohli dostat hned k pointe tie vysledky su zaujimave, sice nepovolili uplne VSETKO, len vsetky drogy, ale ok, berem to, vyslo im to. mal si preqapivo pravdu. by ma zaujimalo, preco vsetky narody potom k tomu nepristupia
@lawey aha takze ziadnej teme sa nemam venovat ked to nie som?? tym padom sa nemam rozpraavat napr. ani o bezdomovcoch a ich situacii??pretoze nim nie som???...fail
@flyinbirdie fajn prejavila sa tvoja intigencia ked sa zmozes na urazanie osoby...nepletiem ziadne pi*oviny..a ked si myslis ze hej tak povedz konkretne ktoru myslis???...urcite ti to odvovodnim ....a co ze tym nic neznmenim??..preto si nemozem zalozit forum ake chcem??
@ajlunka zedz ma ty fail.... a čo tým vyriešiš keď budeš rozprávať o bezdomovcoch? vypracuj štruktúrovaný plán na tvorbu záchranného centra bez komunitu bezdomovcov a daj to primátorovi na stôl keď už mieniš niečo riešiť...
a nie jak babka na trhu len lamentovať "prečo všetci zaraďujú huličov k feťákom...prečo...prečo...." tak si tu budete nariekať v kope... no lebo to už tka je...ak to chceš zmeniť, sprav nejakú kampaň, zoskupte sa ludia podobných názorov a prezentujte ich svetu, oboznamuje neuvedomelých o danej téme....
@ajlunka more ale načo sa tu stažuješ a píšeš kokotiny ,čo by si "chcela" a prečo je to tak .koho to zaujíma a.nič s tým nenarobís a ked ti to ludia stručne napíšu hned reaguješ agresívne ,
a tie nezmysli ktoré myslím su v tom príspevku 10 asi preto som ho označila ,no vidno kto je inteligentný slečna..
@flyinbirdie hej??...blbotiny??(ja to radšej napíšem slušnejšie, ehm) koho to zaujíma???preto tu je 127 komentov??...keď niekoho niečo nezaujíma ani sa k tomu nevyjadruje...čítaj komenty...si už neviem koľký človek v poradí, ktorému píšem, že ja to fórum nezakladám kvôli tomu, že niečo zmením, ale že ma zaujímajú názory...chapenzi???...agresívne??...no bola by som radšej ticho keďže agresívne sa tu vyjadruješ a rozčuluješ ty s tvojimi nadávkami....nie sú to nezmysly..dokonca na túto tému sa už rozprávali aj v televízii...takže si myslím, že to je zaujímavá téma.. pre mňa určite..pre teba nemusí, ale v tom prípade si sa ani nemusela vyjadrovať k téme, keďže podľa teba to nikoho nezaujíma...vidieť kto je inteligentný???radšej sa začni zaujímať o gramatiku, ktorá je zameraná na písanie mäkkého a tvrdého i
@lawey a zase...co tym vyriesis ked budes rozpravat o bezdomovcoch....takze ja sa nemozem rozpravat o pocasi lebo ho nezmenim nemozem sa rozpravat o niektorych ludoch lebo ich nezmenim...a podobne..takze vlastne skoro o nicom sa nemozem rozpravat lebo tym nic nezmenim nie???...
@ajlunka väčšina tých komentárov sú rozhovory a nie čisto ohlasi na forum plus tvoje odpisovačky a čo čítam ostatok má podobný názor ako ja .Pripadáš mi ako 13 ročná ,čo silno objavila nelegálnu drogu a teraz ju tu ide obhajovať a lamentovať a kokot o nej vie (a sorry za moje vulgarizmy som nevychovaná haha..) A v telke preberajú každu kokotinu takže to neporovnávaj a radšej miesto tej telky sa zauč o mariške a alkohole a potom tu píš veci podobne tohto hlúpeho fora alebo radšej nie.Dovi-dopo
btw ked si odfajčíš svoje budeš vedeť.a netreba tu zrovnávať čo je horšie všetko na jedno kopyto či ide o marišku,alkohol,piko,alebo hocičo všetko ťa môže dostať na dno a v tom mi neoponuj prosím ťa lebo Je To Tak
@flyinbirdie tym padom ze su tu rozhovory tym padom to znamena ze je sa o com rozpravat rozdielne nazory to znamena tym zaujimavejsia diskusia..jasne.. V telke preberaju hovadiny tu sa preberaju hovadiny ..rovno povedz vsade..asi by som nevytvarala forum keby som o tom nic nevedela viem o tom svoje ci moje skusenosti alebo si to nastuduj radsej ty pretoze just som kukla par stranok a su tam informacie take ake som si myslela..sak ano vsetko je skodlive..ale nieco viac nieco menej..KRASAVICA
@ajlunka ah povedala som si svoj názor na tvoj komentár @10 a ty sa z toho ideš posrať no Sorry že som ti povedala ,že o tom vieš piču,ked naozaj o tom vieš piču ,ked teda vravíš.že alkohol je oovela návykovejši,kde si vypracovávala toto štúdium..mimochodom?Velmi sa vydarilo,preboha si prečítaj ten prvý komentár ešte dva krát alebo radšej tri krát aby si to pochopila a ptm mi tu vypisuj a urážaj ma a píš mi primitívne a dosť úbohe posmešné slová na moj vzhlad Soráč nie každému matka príroda nadelila toľko krásy ako tebe ...a nechápem,čo ťa to tak rozhecovala .ja už idem offline riešiť naozaj problemy v živote a nie na internete tak to ber ako len chceš klídek ,netreba hned besníť a uchylovať sa k detinským urážkam.Ved je to len vyjebané forum
je jedno, ci nejaku latku zakazes, alebo nie, ludia si ju stale zozenu
najlepsie je vsetko legalizovat a zdanit... zabijes 2 muchy jednou ranou: zavislaci vykapu vdaka sebe (ocistime si populaciu) a stat sa popritom pekne nabali
@flyinbirdie aha zaujimave ze teda internet a ludia ktori to sleduju a venuju sa tejto problemaike hovoria ppipkoviny hlavne ze ty to vies najlepsie...posmesne slova???krasavica je posmesne slovo??odkedy??...by the way...neviem absolutne ako vypadas...napisala som to preto lebo sa mi to celkom pacilo a hodilosa mi na zaver nejako ta nazvat...tak prepac ze som ta neurazila a nenapisala ti nadavku ked ti vadi ze som ti pekne napisala no....praveze mam dojem ze teba to skorej rozhecovalo....o pol tretej rano ides riesit problemy?? no ved tvoja vec a inac neuraza ma nic co mi pises..a ked je to len vyjebane forum..sak fajn nikto ta nenuti mi tu odpisovat takze ked nechces nemusis
najhoršia droga aku poznám je skrvený alkohol, skúsil som celý zoznam ale len najebaný som sa nedostavil domov ...a trava neni žiadny jed a ani fet je to dar od boha ktorý nepochopia zakomplexovaní obmedzení ludia a budú tu riešiť sračky okolo toho
@sqash no, za prvé, aby si si nemyslel, že som hulička...ako si mohol vidieť aj v inom fóre, trávu som mala prvýkrát prednedávnom a zatiaľ so mnou neurobila nič.
V svojom okolí mám však dosť ľudí, čo si raz za čas zahulia - niekto, keď nemôže zaspať, lebo ho chytá po tráve kapor, niekto preto, aby sa zrelaxoval, niekto preto, aby sa dobre zabavil (lebo väčšina ľudí v mojom okolí má fakt povestné "haluzárske" stavy) a aby som ti oponovala v tom, že tráva ti nič nedá, alebo v ničom nepomáha (spomínal si ako ti "pomôžu" nejaké iné drogy) - hýbem sa medzi dosť veľa hudobníkmi a tí sú živým dôkazom toho, že nemáš pravdu. Najradšej vtedy tvoria, lebo im tráva dáva, ako to nazvať...viac voľnosti, chuti experimentovať, inšpiráciu. A asi ani netušíš, koľko hudby okrem povestného reggae vzniklo v stavoch z trávy.
A k téme. "Feťákom" nazvem niekoho, kto to robí dennodenne, možno aj niekoľkokrát, prípadne je proste závislý na drogách a musí ich mať. Je niečo iné, keď si človek dá pár krát do roka, aby sa zrelaxoval, zabavil, tvoril.
Alkoholik je pre mňa niekto, kto sa opíja kľudne aj sám(ak na to nemá nejaký vážny dôvod),
alebo ten, kto nedokáže fungovať už od rána bez toho, aby si dal poldeci, lebo sa mu klepú ruky.
A počiatočným stavom sú ľudia, ktorí nevedia odmietnuť, aj keď nemajú chuť.
Ľudia, ktorí slopú každý víkend nie sú pre mňa alkoholici, sú to debili, ktorí nevedia vymyslieť nič iné so svojimi peniazmi a voľným časom a kľudne ma aj ukameňujte.
Neuznávam to, že "ueeeej, ide víkend, pôjdeme sa ožrať!" Oukej, 1-2 krát do mesiaca by som šla aj ja na nejakú diskotéku si zatancovať, alebo si vypočuť dobrý koncert, ale nie sa ožrať a ísť von vyslovene s plánom OŽRAŤ sa. Nehovorím, že sa mi niekedy nepošťastí to prehnať, ale rozhodne nie plánovane.
Preferujem posedenie s kamarátmi, kľudne aj doma, pri fľaši vínka, alebo niečoho iného, pokecať si, zahrať ACTIVITY alebo dačo iné, zasmiať sa, zahrať si, zaspievať. Nepotrebujem každý víkend skončiť pod stolom aby som mala "šťastný život" a nechápem ľudí, ktorí to robia. Howk.
1.nikdy som neskusal prestat hulit takze ti nemozem povedat ci je alebo nieje trava navykova...ale moj nazor je ze nie a aj keby hej zavislost na nej mi je prijemna proste si zahulilum a som v pohode...nikdy mi z nej nebolo zle nebol som agresivny dokazal som fungovat tak ze nikto ani netusil... hulum skoro stale a stale som v pohode,a ked sa pozrem na ludi ktori piju a su na tom zavisli tak je mi zle lebo si myslim ze je to strasne.
2.v psychyckych problemoch mas pravdu ale vsetkeho vela skodi a ludia co sa na to necitia alebo na to nemaju vek by nemali hulit alkohol je tiez az od 18rokov.
3.ano je to tak prave preto ze je trava zakazana keby je povolena hulici by sa dostali ku svojej trave jednoducho a nemuseli by sa sa stretavat s fetakmi,hulic trava... fetak fety... dnes ked chces travu tak si ju musis zohnat a zhanas ju od niekoho kto ti ju preda a ten nemusi predavat len travu,jednoducho musis stretavat fetakov a lahko sa dostavas k fetom... plus basa za travu sak to je strasne uz len preto by ju mali legalizovat.takze s tebou nesuhlasim.
inak viem ze moj prispevok nema skoro ziadnu vahu ale tak musel som si zapicovat... a mier vsetkym hulicom aj nehulicom aj alkoholikom fetakom a narkomanom...
a k teme myslim si ze je to tak preto ze vecina ludi nadava na to co nepozna.ako napriklada slovaci na madarov alebo cernochov a pritom za zivot mozno ziadneho ani nevideli... asi to maju v sebe...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
142 komentov
Ale k teme - myslis, ze je na slovensku fakt to najdolezitejsie zaoberat sa marihuanou? Alebo si az prilis mlada na to, aby si sa zaujimala, ci budes mat z coho zit?
@ajlunka podla toho ako pises a ako sa k tomu vyjadrujes si nedavno zacala fajcit pávy. Teraz to je vsetko krasne, obcas sa aj ozeries, ale ked zistis na akom dne sa mozes ocitnut, omrzi ta to.
Som uz stary, neopijam sa lebo mi to uz nechuti. A trava nie je nic pre mna. Je to jed ako kazdy fet
jej legalizacia povedie xnaham o dekriminalizaciu tvrdsich drog.
a neskor k ich legalizacii.
a tak coraz viac a viac budu ludia chciet sa nicit a toho sa bojim
1. Hovori sa, ze clovek nemoze byt zavisly na marihuane. To je hovadina. Ked vezmes do uvahy pomer ludi pijucich prilezitostne alkohol, a fajciacich prilezitostne travu, a ludi zavislych na alkohole a zavislych na mariske, uvidis, ze percentualne je ovela viac zavislych na trave.
2. Hulici mavaju castejsie psychicke problemy ako depresie, pocity uzkosti, schizofrenie, a podobne
3. Vela fetakov uvadza marihuanu ako ich prvu / respektivne vstupnu drogu.
@antifunebracka presne tak radšej nech má z toho príjmy organizovaný zločin a takto sa dá aj lepšie ukontrolovať mládež
1. o tomto sa ani nebudem baviť moc treba si naštudovať určité veci , závisloť určité veci sa v mozgu dejú tak si to naštuduj pls
2. depresia , uzkost really? schizu dostaneš ked máš vrodenú predispoziciu na to... a btw poprosím si od teba link ked niekto domov prišiel zhuleny a zbil ženu... ja ti takých prípadov pod vplyvom chlastu naliknujem kludne aj desať
3. prečo práve weed? a kolko z tých fetakov pilo aj alkohol? kedsa robil výskum bolo to väčšie percento ako tých čo si zakurili
@ajlunka dúfam, že som Ti dostatočne odpovedal
@barky
pravdepodobne feťáci, čo? OK nebudem odsudzovat nikoho, ale fakty su fakty, marišku som fajčil vela krat, a poznam ludi ktori ju fajčia roky. a v konecnom dosledku ti to moze sposobit psychicke problemy. kamarat po par tahoch z jointa vracal a stavalo sa mu to opakovane, zázeží od človeka a niekdy mariška môže spôsobiť krátkodobu depersonalizáciu, paranoje a iné problémy. A pri dennom užívaní má človek tak slabú vôlu že sa stáva na tom závislý
alkohol ti neurobí nič, neni o nič návykovejší ako nikotín alebo tráva, maximálne ťa bude druhý deň bolieť hlava a budeš vracať (ak sa ožereš), nevidím tu žiadnu spojitosť medzi trávou a alkoholom, alkohol je nevinná "droga" okrem toho ak sa niekedy ocitnes v miestnosti s nafajčenými luďmi tak uvidíš aký pomalý a retardovaný vyzeráš pred ostatnými keď si high on weed
sú aj horšie drogy ako marihuana ale marihuana ti dáva príliš málo na to aby sa to oplatilo vôbec fajčit podla môjho názoru. sú drogy ktoré tu vela berú a nie fú fakt zdravé, ale aspoň ti aj vela dajú
A mal si niekedy docinenia s alkoholikom ty mudrlant?!
S kreaturou, ktora sa ani citatelne nepodpise pokial si neda frtana do 9 predpoludnim...
Btw, este som nevidel preplnene liecebne zariadenia ludmi, ktori maju problemami s marihuanou...
prehanas oboje - zle
len z leteniek aj je predpoklad, ze sa mozes odrazit do inych sfer
z alkoholu sa uz nemas kam nastastie, aj ked tvrdy alkoholik je drnost, ale takisto zle ako tuhy hulic (tym myslim naozaj co cely den zhuleny)
ked to vezmes takto, co je horsie? nieco co ide takisto len to ma koniec a nieco co este otvori branu?
a @antifunebracka pisal dobre, ludia su nenasytni, nehovorim, ze ten a ten, ale ten a ten (proste niekto je, niekto nie) a to mas krok
btw pohar vina (1dc) cerveneho je zdravy na tlak, male pivo je dobre na travenie po jedle ... bafnut si po jedle marisku je cim zdrave? uz len splodiny horenia su nezdrave
a fajčil si ju ako kokot aj s tymi tvojimi čo ich poznáš zrejme ja fajčím už dlho niekeedy aj denne teraz je skúškové nepotiahnem ani raz ani nemám potrebu.. takisto kopu ludí čo poznám... to je zaujímavé že len nejaký nímandi čo sa z toho prvykrat povracali tu vždy niečo také rozprávajú za to že si slabomyslená opica čo by mala problem to udržať na udze ešte z toho nerobí fakt
ja mám niekedy taký mesiac že sa nonstop vyhulujem a niekedy mám kludne aj mesiac pauzu nemám žiadnu potrebu
retardovaný prečo? my sa bavíme normalne o zemi,historia alebo popúštame muzičku....
a že ti to nič nedá? ty píeše že máš fakty lebo si fajčil ale očividne si nevedel ako ju fajčiť ani ako ku tomu pristúpiť.. o tej miere závisloti trochu poštuduj výskymu ale dogrcal som sa z teba oficialne
alebo u nás so msa bavil s jedným mladým čo si fičí chce ale nemôže už prestať.. áno skúsil trávu... lenže ako mi povedal ked počul ako ich na protidrogovych besiedkach strašili trávou a nebolo to nič hrozné tak si myslel že takto klamú aj o iných drogách.... viem je to retard..len sa všetci trochu zamyslite aj nad inymi okolnostami kým to nazvete vstupnou drogou
Lebo ludia ktorí dlhodobo fajčia marišku denne majú paranoje a psychické problémy ktoré im znemožňujú viesť normálny život. V psychiatrických liečebňách by si narazil na takých ludí. Nemajú stanovenú diagnózu "feťák" ale napr. "paranoiodná porucha osobnosti" a pod.
Alkohol ti nič také nespraví, jedine vtedy, keď sa na ňom staneš závislý, ale to je tvoja vlastná chyba, preože závislosť na alkohole vzniká pomaly a ťažie ako závislosť na drogách. Okrem toho nikdy som nehovoril o tom že na alkohole sa nedá vybudovať závislosť.
Marihuana už pri prvých niekohkých užitiach ti môže spôsobiť paranoje ktoré trvajú niekolko hodín po tom a nemáš nad nimi kontrolu. Po porovnatelnej dávke alkoholi ti nič neni, max. sa cítiš napiču, ale si to ty kto má kontrolu nad svojim telom a hlavou, kďežto u marišky sa to nedá povedať
nepoznám nikoho kto začal s niečím iným.
ano, samozrejme, že poznám aj ľudí, čo si dávajú len trávu a nikam to u nich nepokračuje. ale vo väčšine prípadov v mojom okolí je to tak, že najprv tráva a potom ideme ďalej...
takže možno aj u iných je to takto. preto tie štatistiky
a zas len tvoje prijebané doeminyk... po žiadnych prvých ťahoch paranoie nemám.. pár ludí sa nájde ale ako hovorím ked to nevieš ukontrolovať tak čo to tu pletieš preboha?
a predstav si aj že pri tráve mám kontorlu and telom aj halvou a strata kontroly nad teom to ani neeistuje...
a teraz sa seriozne a úprimne pýtam či si nakomplet jebnutý? ale vážne.. aj zasan do mesta si pôjde vypiť nieje závislí možno chodí raz za dva týždne... nabúra na aute a zabije sa.. zabije kamaratov... najebany ludia sa mlátia... na tráve neexistuj aby sa to stalo... hocikto príde domov najebaný zmláti ženu.. linkni mi kedy sa to stalo z trávy
dalej... k smrti sa neprehuliš nikdy ..bol na to výskum..musel by si asi za minútu do seba dostať kolko.. 500 jointov? a to som povedal asi ešte málo.. pre človeka totálne nemožné.. k smrti sa prepije barskdo... tak sa zamysli nad sebou... za to že ty máš zlé stavy to považuješ za fkat a myslíš si že sa to tak deje všetkým čo je uplny fial.. povedz mi kto by to hulil ked má paranoie.....
a tiež mi moc nedáva logiku napr klasika rastafariani tí zhulení vystupujú nonstop keby máš paranoiu a je pred tebou plny štadion ludi tak sa psoereš a ujdeš nie odohráš suepr kocnert a ešte vidno ako si ho užije...fail všetko čo píeše človeče ale strašný
inak nezvyknu ludia a hlavne mladi radi "porebelovat" a skusit nieco zakazane, este je asi dobre aby bola trava zakazana, lebo skusia tu co je relativne neskodna a nie rovno nejaky koks, piko a pod.
Ak niekto najebaný bije svoju ženu tak je to kokot aj keď je tiezvy, alkohol len ruší zábrany v jeho správaní. Mariška kompletne mení tvoje správanie a vnímanie reality keď na nej fičíš.
Nikdy som nehovoril že mariška ťa zabije, neviem o čom točíš, za to že ťa nezabije neznamená že je dobré ju fajčiť
Podla mňa je úplne pochopitelné že mariška je zakázaná a alkohol nie a ak to nevidíš tak smola
a nieje dobré.. to máš ako z cigaretami.. väčšinou ekd príde decko do bochodu predavača nezaujíma že má peniaze proste ti to nedá.... a takto to väčšinou funguje aj aj inde... a btw tiež som videl zaujímavý dokument a pýtali sa rôznych skupín či sú za alebo proti legalizácii.. vieš kto bol najviac za? polícia a prekvapivo díleri.. ale nie dáky čo to v škole dávajú kamarátom bavili sa už s väčšími rybami čo z toho majú tažké prachy... proste ako povedali.. to si robíte prdel aby to bolo legálne? všetci by sme skončili.. nemohli by sme konkurovať cenou,kvalitou akú by vedela ponúknuť vláda + by to bolo kontrolované
a asi nieje niečo v poriadku ked ten zákaz podporujú sami díleri či?
vlada nepodporuje ani alkohol, ale mas pravdu, ze kontrolovatelnost je silny argument
tak mi vysvetli ako to že nahuleny som nabehal do pandy a vedla mna boli policajti ako sme si naraz naberali jedlo... potom sa sa kludne najedol odniesol tacku ako sa na mna este divali.. vseobecne a nie to este pre sfajceneho cloveka dost neprijemne osoby
alebo som raz načmudený ešte prenášal niečo.. a po železničnej stanici šlo až 5 zelencýh naraz..tiež som sa nejak nedosral z toho... tak ako mi toto vysvetlíš? žaidna paranoia..vôbec žaidna....a to nehovorím ked normálne..nevidím dôvod..
no proste si dvakrát rozmyslíš či mu to predáš.... áno môžeš namietať že mu to kúpi starší kamarát ale to zakáž aj cigy aj chlast... a keby ta takyý zasran ak ho chytia udá že si mu to kúpil ty by si sa mal staršne popiči... a kebysa to obmedzí na fjčenei len v tých priestoroch tak by už deti uplne skončili.. a jasné že každý kto by tam chodit mohol by chodi lradšej tam kde si môžem vybrať barsjakú odrodu a za ešte menej ako deisnu možno.. alebo si len tak pofajčiť... a ver tomu že ten obchod aký je teraz by nemohol byť živený len z nejakých deciek malých
inak myslis? vies ako je to s alkoholom, aj by mal byt prisne a ja som kupoval ako 16 rocny
Mariška mení tvoje vedomie a vnímanie reality kým si nahúlený viac ako alkohol, u väčšiny ludí, to je môj názor a skúsenosť
Sú lepšie drogy ktoré tie viac dajú ak ich berieš rekreačne a ak máš dosť silnú vôli odolať záislosti, mariška je podla mňa o ničom, aj keď zo začiatku aj mne pripadala super
Super lieciva schopnost
A skunk nema ziadne liecive ucinky?
Si dovolim silno nesuhlasit!
Trava dokaze, liecit a vyliecit mnozstvo chorob.
Kozne choroby, rozne psychicke problemy.
Hlavne nadorove ochorenia velmi dobre lieci.
Tak isto zmiernuje bolest.
Upravuje metabolizmus.
A plno plno dalsieho...
Samozrejme ak to hori v jointe, pali sa tam pridany cigaretovy tabak + papierik, ano vznikaju karcinogenne splodiny etc...
Preto treba byt sikovny a pouzivat vaporizer napriklad
A tie keci tutok ludi o tom, ako s nima marijanka mava, to je na smiech
Si pletiete skunk minimalne s LSD, lysohlavkami, ci s pikom asi
poznam tie 12 rocne deti co si daju poldeci ani ho nedopiju a uz sa tackaju, a hraju zaujimavych... Tak isto si potiahnu z brcka a uz vidia matku terezu.
Komediantov je plno
A @greyness toto nie je problem travky.
To je problem Slovenskeho naroda...
Proste su tu ludia so slabou volou a slabou psychikou.
So sklonmi k podvedomemu samotrizneniu, ci utiekaniu od reality...
Slovaci cele storocia riesili svoje problemy alkoholom.
Dneska su to zase ine latky.
Ked Spanieli strajkuju, tak nasi pindaju v krcme pred poharikom...
Mladsi si daju pervitinek
Statisticky celosvetoko viac ako polovica uzivatelou marihuany nikdy nepresla k nicomu inemu.
(Ta statistika hovori o 80%, alebo tak nejak.
Neuvadzam nahlas, lebo neviem presne.)
Ludia co skusia tvrdsie drogy to robia preto, ze trava im nic nerobi... Takym ludom nestaci trava na uvolnenie a pekne potom zaspinkat, oni nepotrebuju destilat na nakopnutie a uzit si party...
Oni uz davno nez zacali s chlastom ci travou v hlbke duse vedeli, ze budu hladat pokial nenajdu nieco co ich poriadne dojebe!
K takym ja nemam sucit, ani ospravedlnenie, iba pluvanec do tvare!
A toto je potrebne rozlisovat...
ty si popíjaj ja si bduem huliť.. tebe možno dáva niečo to mne zas to
alebo ked tu boli u nas dvaja najebany a ten ho tak strieskal že mu doslova vyjebal okolo.... si poloslepý serus..... u naheulenych ludi bysa toto nikdy nestalo.... radšej bduem mať napiču stav a bduem trochu paranoidny ako si ožraty spraviť decko... niečo zdemolovať , niekoho uraziť aj ked totak nemyslim... an wm čo ešte
a chalani @nobile , @barky nedavate zle argumenty, bohuzial to moj nazor nezmeni, na nazor mame pravo kazdy, ... uznam hlavne, ze nemam pocit, ze by Slovensko bolo na to pripravene, pretoze aj k alkoholizmu su tu velke sklony
"S alkoholom vie narábať každý, dáš si trochu máš náladu, dáš si privela, je ti zle a tým to hasne, žiadne problémy nehrozia" si to po sebe aj precital?
Ked zabudneme na agresiu ktoru alkohol u cloveka vyvolava tak sa na to podme pozriet objektivne...
Uved mi priklad jednej otravy marihuanou v historii ludstva.
Aspon jeden priklad mi uved!
Zato prikladov kedy alkohol usmrtil cloveka budu cele lajstre.
15 rocnych ktorym vyplachuju zaludky a ozivuju ich je po kazdom vikende v kazdej vaksej nemocnici hned niekolko...
Ty tu riesis nejake (osobne si myslim) predpojate a vyspekulovane moznosti psychyckych problemov z travy a ides to porovnavat s dosledkami alkoholu na ludske telo.
Pricom este ucinky ethanolu zlahcujes
Si totalne neobjektivny!
Alkohol nespôsobuje agresivitu, spôsobuje ju len u človeka ktorý je aj za normálnych okolností agresívny, a vďaka alkoholu stráca zábrany a nevie sa kontrolovať. Ale ak sa niekto nevie kontrolovať tak je to jeho chyba.
O tráve píšem lebo poznám tak vela ludí ktorí denne fajčia trávu a vidím ako im to rozkladá životy
Mám kamaráta ktorý fajčil trávu ale 6 rokov a aj po tom ako prestal má stále mierne problémy s úzkosťou a paranojou
A pri fajčení trávy som sám zažil niekolko krát stavy kedy mi bolo nepríjemne a proste som si len musel lahnúť a čakať niekolko hodín
S THC sa proste neda intoxikovat az na smrt.
Pricom to iste o alkohole povedat nemozme.
Takze co je vacsie zlo pre cloveka?
Ty mi tvrdis, ze ak sa niekto v daka alkoholu nedokaze kontrolovat je to chyba.
Trava, ale rozklada ludi a nici im zivoty
Zase sa nam tu ukazuje obrovske spektrum na polemiku a uvazovanie nad problematikou travy a alkoholu
Well mam paranoidneho znameho, ktory travu nefajci a aj tak je to obrovsky paranoik.
Zamyslam sa nad tym, to je sakra az take nieco hrozne? To je nieco co ohrozuje spolocnost? Je to taky problem?
Takze si zazil stavy, ked ti bolo neprijemne a musel si sa z toho vyspat dajme tomu.
Taketo nieco sa s alkoholom urcite stat nemoze!
a prilezitostne neskodi takisto ani jedno.
Na lekarske ucely ale by marihuana mohla byt vyuzivana, ostatne nech ostane tak ako je.
Btw, viem o pravidelnych hulicoch, ktori su po par rokoch uplne dostrihani... Nech mi niekto netvrdi ze to vobec neskodi vsetko s mierou
volume naplne poprosim vsetkych
sa uvedomte, o com sa tu rozpravate
ak niekomu robi zle weed tak nech nehuli
ak niekomu je zle z chlastu, nech nechlasce.
co vam tu jebe uplne ? O_o
podte sa radsej bavit o tom ci existuje boh, to bude podobne plodna a useless diskusia -.-
Ked mas rozum nebudes busit ked mas zlu naladu, alebo si po rozchode, tak isto vtedy nebudes pit, aby si neinkasoval predvolanie pred sud, za ublizenie na zdravi
Ak ti spravne rozumiem, pokladas za nerozumne zakazat vsetko co ta moze zabit, ale rad zakazujes nieco co ta zabit nemoze!
Aky to paradox!
a ešte neviem na čo to riešiť nič s tým nezmôžeš ,hlavne s týmto forom
@10 @ajlunka ..vidno ,že o húlení vieš piču ,radšej s tým prestaň lebo budeš ešte vác vydretá ako si ...
keby sa tvrdo neučím algebru nájdem ti aj link kde povolili uplne všetky drogy a padla mafia.. nemuseli ani povolovať obchod s bielym mäsom... odchod si daj
ale ešte mám daleko aby som bol dojebaný tak ako ty... a to aj bez trávy gratulujem
ale neboj dočkáš sa linku... ale aj bez neho keby použiješ logiku by si na to prišiel
+ ešte ked si trochu pogoogliš zistíš že všetky štáty kde majú kartely silný vplyv debatujú o legalizáci lebo vojna proti drogám nemá žiadny efekt...vela štastiaz tvojimi teoriami
» www.iness.sk/stranka/6032...
» www.businessinsider.com/portugal-drug-p...
a nie jak babka na trhu len lamentovať "prečo všetci zaraďujú huličov k feťákom...prečo...prečo...." tak si tu budete nariekať v kope... no lebo to už tka je...ak to chceš zmeniť, sprav nejakú kampaň, zoskupte sa ludia podobných názorov a prezentujte ich svetu, oboznamuje neuvedomelých o danej téme....
toto je protiodpoveď na tvoju odpoveď
a tie nezmysli ktoré myslím su v tom príspevku 10 asi preto som ho označila ,no vidno kto je inteligentný slečna..
btw ked si odfajčíš svoje budeš vedeť.a netreba tu zrovnávať čo je horšie všetko na jedno kopyto či ide o marišku,alkohol,piko,alebo hocičo všetko ťa môže dostať na dno a v tom mi neoponuj prosím ťa lebo Je To Tak
najlepsie je vsetko legalizovat a zdanit... zabijes 2 muchy jednou ranou: zavislaci vykapu vdaka sebe (ocistime si populaciu) a stat sa popritom pekne nabali
V svojom okolí mám však dosť ľudí, čo si raz za čas zahulia - niekto, keď nemôže zaspať, lebo ho chytá po tráve kapor, niekto preto, aby sa zrelaxoval, niekto preto, aby sa dobre zabavil (lebo väčšina ľudí v mojom okolí má fakt povestné "haluzárske" stavy) a aby som ti oponovala v tom, že tráva ti nič nedá, alebo v ničom nepomáha (spomínal si ako ti "pomôžu" nejaké iné drogy) - hýbem sa medzi dosť veľa hudobníkmi a tí sú živým dôkazom toho, že nemáš pravdu. Najradšej vtedy tvoria, lebo im tráva dáva, ako to nazvať...viac voľnosti, chuti experimentovať, inšpiráciu. A asi ani netušíš, koľko hudby okrem povestného reggae vzniklo v stavoch z trávy.
A k téme. "Feťákom" nazvem niekoho, kto to robí dennodenne, možno aj niekoľkokrát, prípadne je proste závislý na drogách a musí ich mať. Je niečo iné, keď si človek dá pár krát do roka, aby sa zrelaxoval, zabavil, tvoril.
Alkoholik je pre mňa niekto, kto sa opíja kľudne aj sám(ak na to nemá nejaký vážny dôvod),
alebo ten, kto nedokáže fungovať už od rána bez toho, aby si dal poldeci, lebo sa mu klepú ruky.
A počiatočným stavom sú ľudia, ktorí nevedia odmietnuť, aj keď nemajú chuť.
Ľudia, ktorí slopú každý víkend nie sú pre mňa alkoholici, sú to debili, ktorí nevedia vymyslieť nič iné so svojimi peniazmi a voľným časom a kľudne ma aj ukameňujte.
Neuznávam to, že "ueeeej, ide víkend, pôjdeme sa ožrať!" Oukej, 1-2 krát do mesiaca by som šla aj ja na nejakú diskotéku si zatancovať, alebo si vypočuť dobrý koncert, ale nie sa ožrať a ísť von vyslovene s plánom OŽRAŤ sa. Nehovorím, že sa mi niekedy nepošťastí to prehnať, ale rozhodne nie plánovane.
Preferujem posedenie s kamarátmi, kľudne aj doma, pri fľaši vínka, alebo niečoho iného, pokecať si, zahrať ACTIVITY alebo dačo iné, zasmiať sa, zahrať si, zaspievať. Nepotrebujem každý víkend skončiť pod stolom aby som mala "šťastný život" a nechápem ľudí, ktorí to robia. Howk.
1.nikdy som neskusal prestat hulit takze ti nemozem povedat ci je alebo nieje trava navykova...ale moj nazor je ze nie a aj keby hej zavislost na nej mi je prijemna proste si zahulilum a som v pohode...nikdy mi z nej nebolo zle nebol som agresivny dokazal som fungovat tak ze nikto ani netusil... hulum skoro stale a stale som v pohode,a ked sa pozrem na ludi ktori piju a su na tom zavisli tak je mi zle lebo si myslim ze je to strasne.
2.v psychyckych problemoch mas pravdu ale vsetkeho vela skodi a ludia co sa na to necitia alebo na to nemaju vek by nemali hulit alkohol je tiez az od 18rokov.
3.ano je to tak prave preto ze je trava zakazana keby je povolena hulici by sa dostali ku svojej trave jednoducho a nemuseli by sa sa stretavat s fetakmi,hulic trava... fetak fety... dnes ked chces travu tak si ju musis zohnat a zhanas ju od niekoho kto ti ju preda a ten nemusi predavat len travu,jednoducho musis stretavat fetakov a lahko sa dostavas k fetom... plus basa za travu sak to je strasne uz len preto by ju mali legalizovat.takze s tebou nesuhlasim.
inak viem ze moj prispevok nema skoro ziadnu vahu ale tak musel som si zapicovat... a mier vsetkym hulicom aj nehulicom aj alkoholikom fetakom a narkomanom...