Alebo trpia napr. Depresiou alebo inymi takymito ochoreniami, ktore nie su na prvy pohlad az tak viditelne ale patologicky menia psychiku. To podla mna tvori "gro" vsetkych samovrazd!
Samovrazda,nepaci sa mi slovo sebevrazda.Ale mala som ten isty problem,ze som si chcela siahnut na zivot.Bolo proste obdobie,kedy som sa nevedela vysporiadat s tym,ake problemy mi zivot priniesol.Bolo to tazke a myslela som na to asi tak 30 krat denne.Ale bol na to dost padny dovod a za ten problem som nemohla ja a ni vyriesit som ho nemohla ja.Jedine mozne riesenie som videla v smrti.Ale na stastie ten problem prestal byt taky intenzivny a ja som opat stastny clovek a myslim,ze som urbila dobre,ked som dala sancu casu a ten to vyriesil.
Samovrazdu dokaze spachat iba clovek, psychicky nevysporiadany, clovek rozmaznany, zle vychovany a bla bla bla. Ludia co chcu spachat samovrazdu by podla Darvina vobec nemali existovat.
Je to samozrejme moj nazor nemusite suhlasit, ale ja zastavam to, ze zivot je taky, akym si ho spravime. Nikto, absolutne nikto nemoze za moje problemy. Za vsetko si mozem sam, za vsetko stastie aj nestastie. Proste neznasam ludi, ktory mi povedia, ze museli odist z internatu, lebo ich iny ludia dostali do neprijemnych situacii. Je to totalna blbost, vzdy je na mne, ci sa rozhodnem niekam ist, cestu si vyberam sam. Ked sa mi niekto alebo nieco nepaci, tak to nerobim. Zivot je taky akym si ho spravime
a toto ludia, ktory sa zabiju pochopit nevedia, nevedia zvladnut ziadny problem, lebo vsetko je zle. vsetko sa na nich ruca, vsetci su proti nim. Zrazu nemaju mamicku, ktora im ukaze cestu. Alebo su to ludia, ktori v 14 povedia mne 18rocnemu, ktori su uzaj nieco prezil (to nema nic s vekom), ze som decko a mam decke nazory. a Teraz zrazu maju urobit skutocne dospele rozhodnotie a nevedia to, tak sa radsej zabiju, nevedia ci vlavo alebo vpravo a stred je len smrt.
hmmmm život prežívaš ty sám a nemáš právo si ho vziať,ani dôvod a prečo by si mal,všetko zlé je predsa na niečo dobré a rany sa zahoja časom,aj keď ti to pripadá teraz nemožné to prejde a budeš sa zasa smiať....Možno tak to myslel...
je to skor pocit bezmocnosti a pocit ze uz vas tu nic nedrzi, ze len ublizujete a tak by bolo lepsie keby ste ani nezili. je to tazke a ludia s takymito sklonami ich vzdy aj budu mat, zalezi len na tom, ci si v momente rozhodovania uvedomia ze su veci pre ktore sa zit oplati, alebo ci usudia ze zivot uz nema viac zmysel. bohuzial hovorim zo skusenosti
niektorí z nás proste nezvládnu určitú situáciu a psychicky sa dostanú na tú hranicu, kedy proste úplne stratia zmysel života, v podstate je to skrat, pretože pud sebazáchovy je veľmi veľmi silný... lenže vtedy nemá účinok a človek skoncuje so životom...
ja som sa raz tiež skoro zabila... prečo som to neurobila? pretože ľúbim svojich rodičov... len kvôli nim som sa nezabila... život nenávidím, ale chvalabohu už dlhšiu dobu na smrť nepomýšľam...
ale tak čo sa dôvodov týka... niektorí si vyberajú veľmi hlúpe dôvody... kvôli známkam v škole, kvôli jednej hádke... a niektorí proste prídu o všetko, nič ich už pri živote nedrží, proste nemajú pre čo žiť... nemajú zmysel v živote... neveria, že ešte niekedy niečo dokážu, že ich niekedy niekto bude mať rád a podobne... a tak skoncujú so životom...
lebo maju pocit, ze uz nemaju co stratit. aj ja by som spachala samovrazdu, keby som mala pocit, ze lepsie to uz nebude...kazdy ma svoj "prah bolesti".
tazko sa to vysvetluje, to by musel clovek zazit...je viac typov ludi ktori sa pokusaju o samovrazdu...prvy typ su hlupucke deticky co nevedia co robia, druhy typ su normalni inteligentni ludia ktori sa proste takto rozhodnu na zaklade roznych faktorov to je uz ich vec a posledny typ su ti,ktori sa nechaju zlakat nahlou depresiou alebo nejakou smutnou udalostou a nevedia z toho von tak toto je pre nich take skratove riesenie
pretože už nemajú dôvod prečo žiť,majú nejaký problém ktorý nevedia vyriešiť a smrť je podľa nich jediným východiskom,myslia si že aj tak na tomto svete nebudú nikomu chýbať a ich prítomnosť ostatných len obťažuje,majú depresie alebo nejakú psychickú poruchu,zomrel im niekto blízky a nevedia bez neho žiť,alebo sa naozaj nechcú zabiť ale len chcú na seba upozorniť,aby si konečne niekto všimol že sa trápia
ako prvé ma napadli tieto možnosti,aj keď mňa sa to našťastie netýka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
čo,ty si sa v živote nechcel zabiť?
Mnohokrát však aj zdravý človek koná skratovo...
Nedostala som sa do žiadnej takej situácie, hoci už som mala dni, keď som as cítila aj dlhšie zle.. ale samovražda je pod moju úroveň
Je to samozrejme moj nazor nemusite suhlasit, ale ja zastavam to, ze zivot je taky, akym si ho spravime. Nikto, absolutne nikto nemoze za moje problemy. Za vsetko si mozem sam, za vsetko stastie aj nestastie. Proste neznasam ludi, ktory mi povedia, ze museli odist z internatu, lebo ich iny ludia dostali do neprijemnych situacii. Je to totalna blbost, vzdy je na mne, ci sa rozhodnem niekam ist, cestu si vyberam sam. Ked sa mi niekto alebo nieco nepaci, tak to nerobim. Zivot je taky akym si ho spravime
a toto ludia, ktory sa zabiju pochopit nevedia, nevedia zvladnut ziadny problem, lebo vsetko je zle. vsetko sa na nich ruca, vsetci su proti nim. Zrazu nemaju mamicku, ktora im ukaze cestu. Alebo su to ludia, ktori v 14 povedia mne 18rocnemu, ktori su uzaj nieco prezil (to nema nic s vekom), ze som decko a mam decke nazory. a Teraz zrazu maju urobit skutocne dospele rozhodnotie a nevedia to, tak sa radsej zabiju, nevedia ci vlavo alebo vpravo a stred je len smrt.
Neviete niekto co som tym chcel povedat?
ja som sa raz tiež skoro zabila... prečo som to neurobila? pretože ľúbim svojich rodičov... len kvôli nim som sa nezabila... život nenávidím, ale chvalabohu už dlhšiu dobu na smrť nepomýšľam...
ale tak čo sa dôvodov týka... niektorí si vyberajú veľmi hlúpe dôvody... kvôli známkam v škole, kvôli jednej hádke... a niektorí proste prídu o všetko, nič ich už pri živote nedrží, proste nemajú pre čo žiť... nemajú zmysel v živote... neveria, že ešte niekedy niečo dokážu, že ich niekedy niekto bude mať rád a podobne... a tak skoncujú so životom...
ale je to veľmi smutná téma toto...
aj by som mozno vedela, ale nechce sa mi pisat. volade som to uz pisala.
ako prvé ma napadli tieto možnosti,aj keď mňa sa to našťastie netýka