Možno je to Tvojou neochotou zmeniť názor. Optimizmus nieje psychická porucha
Vždy si treba nájsť niečo na čo sa budeš tešiť.
Kamoška sa už dlho chce zabiť, tak som rozmýšľal že sa zabijem skôr ako ona, aby som jej ukázal že je s tým trápna, ale mŕtvy by som sa jej nemohol vysmiať...
Otazka znie: preco BYT samovrah? Samovrazda je len zbabely unik z boja, ale v skutocnosti neriesi nic, len narobi dalsie more problemov, a bola by skoda takeho sympatickeho mladeho dievcata, radsej sa tym nezaoberaj a prejde ta to
mna keby sa spytal niekto preco zijem, tak tiez poviem, ze za trest...mam pocit, ze som na svete uplne sam, lebo aj ked som medzi ludmi, tak sa citim sam, nikto mi skutocne nerozumie a ja nemam ziadnu spriaznenu dusu, nikoho kto by ma chapal...ale lutovanie sa mi asi nepomoze, ako som si stihol vsimnut
Inak tiez niekedy prezivam podobne stavy - doma sa citim ako outsider, medzi kamosmi to tiez nie je uplne ono, ale nie vzdy, zavisi od nalady, ale uplne sam sa necitim nikdy, ale to je uz o inom
Ale nechces uz nic v zivote dokazat? Nemas ziadne sny, ktore si chces splnit? Mas pred sebou cely zivot, mnoho zazitkov, tak preco sa chces o ne ukratit.
-lebo je super, že si človek môže večer ľahnúť uťahaný ako kôň a ráno sa zobudiť s tým, že únava je kadeľahšie...samovrah sa tým už pochváliť nemôže
- lebo sú veci pre ktoré sa oplatí žiť a nie je to vždy rodina, čo tak : čokoláda, bozky, krásny výhľad, knihy, chutné jedlo, filmy, narodeninová oslava, úžasná vône ako čerstvo pokosená tráva, fialky, ruže, vôňa a chuť šťavnatého ovocia, hudba...milión vecí o ktoré samovrah príde.
A okrem toho na samovraždu treba statočného cvoka, lebo ublížiť si nedokáže žiadny normálny človek.
Nikto normálny nie je samovrahom, lebo normálni ľudia žiadajú o pomoc, ak niečo nezvládajú.
- a co ked si niekto vecer liha do postele v depresii a nemoze kvoli tomu ani poriadne spat a rano sa zobudi utahany ako kon a s nechutou zacinat novy den?
- co ked sa uz niekto nevie radovat z takych veci ako cokolada a pod., lebo ho uz nic na svete nebavi a nikto mu nerozumie a samota ho tak trapi, ze si nevie vychutnat veci okolo seba, z ktorych by sa inac tesil?
a co ked ten normalny clovek nema koho poziadat o pomoc, lebo aj ked sa o to snazil, tak mu nikto skutocne nerozumel?
Doslo mi, ze mam taku isto hodnotu ako aj ten najposlednejsi zobrak.
Teda, zivot ako taky, skor nema zmysel ako ano. Resprektive, neviem o nikom, kto by na ten zmysel prisiel, ze preco zijeme.
Zabit sa kludne mozes.
Spat k zmyslu. Zmysel nie je, musime si ho urobit. A ak sa teraz blbo citis, tak zmena je zivot Prestahuj sa niekde. Inac na anglickom vidieku je super zivot
ale ak mas sny ktore ti zakazdym niekto zruti a ty aj ked sa postavis a znova zacnes zasa pride ruka osudu a skopne ta co ak mas vztah ale skor si ty opora a ked potrebujes utechu tak ta nema kto vypocut co ked mas rodinu ktora chce aby si robil prospech inych clenou rodiny a tiahol zanich ich zivot co ak ja tuzim iba po spanku
..ja viem mate vsetci v dacom pravdu ale niekto chce len lutost a pozornosttak krici ze chce zomriet pritom smrti sa boji ako pavuka male dievcatko..
a su aj taky co nepatria sem lebo veria ze zaplnaju miesto inym a lepsim ludom...a nemuseli by ublizovat inym
a su tu aj ty co toho maju dost nikto im neporadi..nepochopi a chcu sa len porozpravat odpocinut si stoho vsetkeho ale nikto nehladi naozaj na toho druheho
a su aj ty co nic nepovedia a vytratia sa vam zrazu z oci
Devilslim skor preco byt samovrah? Ano vyriesis tym, ze uz "nebudes musiet zit, len spat na cintorine" ale stratis tak cely svoj zivot, vsetky radosti, zazitky.
A neverim tomu, ze nemas na tomto svete skutocne nikoho, pre koho sa ti oplati zit. Ze nemas nic, preco zivot milujes, ci uz su to tvoje zaluby, praca, priatelia...
tieto veci po case prestanu mat lesk....nemas dvovod mat dake zaluby..a ludia o ktorych si si myslel ze ta maju radi ta obchadzaju aj laska..nevidi nic co sa somnou deje
Neprestanu, ak to nedovolis. Ale ked ty uz teraz na 100% vies, ze tvoj zivot budes nudny, nemas jednoducho ziadne ciele, sny.
A mozno sa na teba priatelia vykaslali, ale tak v zivote spoznas este vela ludi, medzi nimi urcite aj skutocnych priatelov.
Tak isto aj tvoj priatel, preco sa mu s tym sama teda nezdoveris? Alebo neni to mozno ten pravy.
Ale aj keby ste sa rozisli, preto sa svet nezruti, proste k zivotu patria aj sklamania, rozchody... A zaluby mas dovod mat vzdy, najkrajsie je venovat sa niecomu, co ta skutocne bavi a robi ti radost.
ked statis Adulicek01 rodinu,priatelia sa ti otocia chrbtom tvoja laska si najde niekoho ineho,v skole je tlak,a nemas ani malu oporu porozpravat sa bez toho aby ta poucovali iba vypoculi....ja nehovorim ze moja buucnost bude nudna ale nema zmysel ked nemas ciel
ked nemas preco ist dalej...a to je to co ta pohana...sen alebo zvedavost
30 - tak sa musis snazit ten ciel najst a uz len to hladanie ciela je zmysel, preco sa tu oplati ostat. Inak nevzdavaj sa ani za nic, slnko stale svieti, aj ked je niekedy poriadne dlho za mrakmi, raz urcite vyjde
A rodina neni podla mna vsetko, ja skutocnu rodinu tiez nemam, akurat som sa rozisla s chalanom a navyse maturujem, ale napriek tomu zijem a ani ma nenapadnu take myslienky ako teba.
Kazdy mava obcas depky, ale dolezite je, aby si sa ich dokazala naucit prekonat. Skus si dat pauzu od vsetkeho, skus zajst aj za psychologom, mozno by ta dokazal zbavit, v prvom rade musis ty chciet byt stastna, budem drzat palce
Prečo nebyť samovrah. Lebo samovražda je nuda, a keď sa podarí prídeš o možnosť byť slávny a známy a žijúca legenda.A keď sa niekto zaije umrie zvedavý, lebo sa nedozvie kopec vecí, ktoré sa na svete dejú. Napríklad taký čo sa zabili pred desiatimi rokmi už nikdy nebudú vedieť čo je EMO a nespozná môjho psieho kamaráta a nebude vedieť ako je to platiť na Slovensku eurom, tiež sa nedozvie aké bude počasie v lete.
wywa napis mi radsej tie ostatne..prosim...lebo ty si poznala moju byvalu lasku ktora ma v tom mojom najcitlivejsom a najzranitelnejsom obdobi nechala a odisla prec ....tak mi aspon nieco prezrad. ani netusis ako mi bolo a mne ten rozchod dosiel az neskor a ked moja byvala mi povedala ze je tehotna tak sa mi zrutil svet..a to otehotnela 3 tyzdne porozchode
takze takto.....bola som aj na psychiatrii a mam tazku fazu depresii a sebaposkodzujuce stavy...som citliva na vsetko a kazdu malickost beriem osobne..beriem lieky,hlasim sa svojmu psychiatrovy a zijem bez alkoholu.....ale i tak nevidim zmysel..hadam mi lieky pomozu a uvidim toco vidite vy.....ten dvovod zit
ale i tak keby neboli tieto vomne stavy tak neviem ci by to bol moj zivot...to som proste ja
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Život nie je ľahký, niekedy môžeš mať pocit že samovražda by bola riešením, ale ver že nebola.
Život ponúka dosť veľa drobných radostí pre ktoré sa oplatí žiť, len ich treba vidieť...
(Alebo ako sa hovorí - Pre slzy nevidíš nádhernú oblohu plnú hviezd ktorá je nad tebou)
A zmysel života nehľadaj, kazí to potom radosť zo samotného žitia
Možno je to Tvojou neochotou zmeniť názor. Optimizmus nieje psychická porucha
Vždy si treba nájsť niečo na čo sa budeš tešiť.
Kamoška sa už dlho chce zabiť, tak som rozmýšľal že sa zabijem skôr ako ona, aby som jej ukázal že je s tým trápna, ale mŕtvy by som sa jej nemohol vysmiať...
...sak nechces byt pozer..hh...to zdy ja vravim mojmu extra depkujucemu kamosovi...
aj tak to je debil...ake mam ho rada..
ale pomaha to...
...zas tu melem o inom..ach jajj
Ale nechces uz nic v zivote dokazat? Nemas ziadne sny, ktore si chces splnit? Mas pred sebou cely zivot, mnoho zazitkov, tak preco sa chces o ne ukratit.
nemuseli by byt samovrazdy....
to je co?
- lebo sú veci pre ktoré sa oplatí žiť a nie je to vždy rodina, čo tak : čokoláda, bozky, krásny výhľad, knihy, chutné jedlo, filmy, narodeninová oslava, úžasná vône ako čerstvo pokosená tráva, fialky, ruže, vôňa a chuť šťavnatého ovocia, hudba...milión vecí o ktoré samovrah príde.
A okrem toho na samovraždu treba statočného cvoka, lebo ublížiť si nedokáže žiadny normálny človek.
Nikto normálny nie je samovrahom, lebo normálni ľudia žiadajú o pomoc, ak niečo nezvládajú.
- a co ked si niekto vecer liha do postele v depresii a nemoze kvoli tomu ani poriadne spat a rano sa zobudi utahany ako kon a s nechutou zacinat novy den?
- co ked sa uz niekto nevie radovat z takych veci ako cokolada a pod., lebo ho uz nic na svete nebavi a nikto mu nerozumie a samota ho tak trapi, ze si nevie vychutnat veci okolo seba, z ktorych by sa inac tesil?
a co ked ten normalny clovek nema koho poziadat o pomoc, lebo aj ked sa o to snazil, tak mu nikto skutocne nerozumel?
Teda, zivot ako taky, skor nema zmysel ako ano. Resprektive, neviem o nikom, kto by na ten zmysel prisiel, ze preco zijeme.
Zabit sa kludne mozes.
Spat k zmyslu. Zmysel nie je, musime si ho urobit. A ak sa teraz blbo citis, tak zmena je zivot Prestahuj sa niekde. Inac na anglickom vidieku je super zivot
myslim spanok na cintorinu...a nie na pomniku
a su aj taky co nepatria sem lebo veria ze zaplnaju miesto inym a lepsim ludom...a nemuseli by ublizovat inym
a su tu aj ty co toho maju dost nikto im neporadi..nepochopi a chcu sa len porozpravat odpocinut si stoho vsetkeho ale nikto nehladi naozaj na toho druheho
a su aj ty co nic nepovedia a vytratia sa vam zrazu z oci
A neverim tomu, ze nemas na tomto svete skutocne nikoho, pre koho sa ti oplati zit. Ze nemas nic, preco zivot milujes, ci uz su to tvoje zaluby, praca, priatelia...
A mozno sa na teba priatelia vykaslali, ale tak v zivote spoznas este vela ludi, medzi nimi urcite aj skutocnych priatelov.
Tak isto aj tvoj priatel, preco sa mu s tym sama teda nezdoveris? Alebo neni to mozno ten pravy.
Ale aj keby ste sa rozisli, preto sa svet nezruti, proste k zivotu patria aj sklamania, rozchody... A zaluby mas dovod mat vzdy, najkrajsie je venovat sa niecomu, co ta skutocne bavi a robi ti radost.
ked nemas preco ist dalej...a to je to co ta pohana...sen alebo zvedavost
ja to nemam
A rodina neni podla mna vsetko, ja skutocnu rodinu tiez nemam, akurat som sa rozisla s chalanom a navyse maturujem, ale napriek tomu zijem a ani ma nenapadnu take myslienky ako teba.
Kazdy mava obcas depky, ale dolezite je, aby si sa ich dokazala naucit prekonat. Skus si dat pauzu od vsetkeho, skus zajst aj za psychologom, mozno by ta dokazal zbavit, v prvom rade musis ty chciet byt stastna, budem drzat palce
ale i tak keby neboli tieto vomne stavy tak neviem ci by to bol moj zivot...to som proste ja