takmer všetko dohromady... neznášam dejepis. Ale fakt. Ale asi to bude systémom našej profesorky -> ak sa učím i biflím (a nielen ja, toto platí pre všetkých u nás) niekoľko dni po sebe, môžem byť rada, že mám 3 z písomky... tak na to kašlem radšej. Nie je to z hľadiska času pre mňa výhodné. Kedysi som mala dejepis rada.
však predstavte si, keby ste sa toto mali učiť: podotykam ze na jednu pisomku z dejaku sa učim cca 12 hodin a aj tak mam trojku-dvojku, ked sa zadari tak jednotku
to je otras!! alebo učka celú hodinu rozpráva huba sa jej nezastaví, a rob si poznámky! alebo ti jebne takýto papier, a každú hodinu nám nejké posiela a ty si iba musíš míňať peniaze na kopírku aby si si tie prijebane poznámky mohol naučiť
a to nie je len moj pocit! s tym dejakom ma problem každý! a ešte keď ona sa rýchlo prechádza po triede, stále sa otáča, striehne, že ani podvádzať sa nedá.. a každému sa kuká na lavicu, či tam nemá ťaháky..
a najhoršie bolo keď nám najebala niekolko papierov a 20 stran z ucebnice a že uč sa.. a teraz ty nevieš ani čo sa maš učiť, nakoniec ti tam dá také chujoviny, že koniec
a keď porovnávam s inými predmetmi, napr, s biológiou - tá je úplne super. stačí sa na ňu učiť hodinu, a máš jednotku v kapse! učiteľ ti to vysvetlí tak, že už sa to potom ani doam nemusíš učiť, lebo všetko vieš, len pred písomkou zopakovať.. a na dejepis je človek rád keď to zmákne za 10 hodín.. a ešte toľko penazí míňame na kopírovanie tých poznámok
@lenkaska1 nie každý to musí brať tak že sa to musí učiť, niekoho to môže baviť.. a keď ťa niečo baví tak si myslím že sa ti to aj učí ľahšie dobre, je tam strašne veľa dátumov, aleeee sú aj ťažšie veci
baví ma to počúvať... nejaké súvislosti si aj zapamätám... ale roky a podrobná chronológia, to je proste totálne niekde mimo môjho mozgového vnímania. to si proste nikdy nezapamätám....
@bewka fakt? podla mna tie datumy su na tom ešte najlahsie.. každá odrážka je fakt a ona to ešte píše tak nezrozumiteľne občas.. sú to iba fakty rad radom, absolútne tomu človek z tých papierov nepochopí.. a nikoho z našej triedy to nebaví mám pocit.. však si vezmi napr. ten druhý papier a skús si to čítať a zamýšľať sa nad tým a chápať to a naučiť sa to.. mne to jednoducho nejde
@lenkaska1 to je v profesorovi keď vám to takto diktuje .. my sme tiež mali profku ktorá diktovala v odrážkach ale ku každej odrážke mala 15 minútový obkec
a učiteľka, ona to vie nabiflené ako knihu.. si predstavte normálne to hovorí bez zastavenia bez toho aby sa niekam kukala, všetko vie! to jak keby sa naučila celú sériu harryho pottera naspamäť a to isté očakáva aj od nás
a ešte k tomu to máme tak, že vačšinou píšeme písomku tak, že z učiva ktoré sme sa učili pred mesiacom.. čiže to už nikto ani nemá tušenia o čom to bolo
@etelnair ale práveže ani nie lebo ona ako osoba vobec neni zla a ked sa jej nieco spytas tak je celkom mila, len toto je asik nedochadza ze nas to vobec nevie naucit
@narazuvzdornaa noo tak vidis to normalne az dorevu je cloveku sa tyzden dopredu na to treba učiť ak neces mat styrku a patku a strasne tažko to ide do tej lebene vieš čo, ja som sa len rozpísala, bola som v takom záchvate že to vyzerá jak keby som to moc preživala.. ale hej zozačiatku ano lebo som cela ist na školu kde je dejepis nutny a teraz uz na tu skolu asi serem
@8alexey8 noooo ja viem že vysoká je veeeľmi ťažká, lenže podľa mňa nie je normálne že prvý ročník na strednej sa tolko ucit na jednu pisomku aby si to vytiahol na 3-2-1tku, ked také veci a oovela horsie budu na vysokej to je uz normalne, nie?
lebo pred rokom ked sme mali ineho profesora ako teraz som mala same jednotky a milovala som dejepis..tento rok som prepadala..a ledva ledva som to na 3 vytiahla..preto nemam rada DEJEPIS!
@narazuvzdornaa urcite, tomas podobne ako suckerberg uchovava vsetky udaje o nas v nejakej tajnej databaze a perex mu za to posiela karton cappy dzusov tyzdenne
@narazuvzdornaa tipujem ze vo vedeni birdzu a v perexe si vsetci rychlo skontrolovali ci im ta predkozka k bedrovej kosti dociahne a s ulavou si vydychli
Nechcem tvrdiť, že nemám rada dejepis, v podstate ho obľubujem, pretože na základnej som mala skvelú učiteľku, ktorá dokázala hovoriť o 2.sv. vojne hodiny (a nielen o nej) , ale neznášam tie roky a omáčky okolo toho, ktoré musím vedieť
@hereiam neviem ako to myslíš, tie ucelené poznámky ale každopáde je to tak, že každej spolužiačky sa musím vypytovať z čoho to vlastne má byť aa nejako dať dokopy ale ináč je super ked vies co presne sa mas ucit lenze velakrat to tak neni a aj ked presne viem tak je toho veľa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
98 komentov
to je otras!! alebo učka celú hodinu rozpráva huba sa jej nezastaví, a rob si poznámky! alebo ti jebne takýto papier, a každú hodinu nám nejké posiela a ty si iba musíš míňať peniaze na kopírku aby si si tie prijebane poznámky mohol naučiť
no nauč sa to! veď to je čisté biflenie!!
@bewka pre toto a ináč súhlasím s @delica
a to nie je len moj pocit! s tym dejakom ma problem každý! a ešte keď ona sa rýchlo prechádza po triede, stále sa otáča, striehne, že ani podvádzať sa nedá.. a každému sa kuká na lavicu, či tam nemá ťaháky..
fakt hrôzostrašné, ešte sme nevideli dve strany textu.
Get a life.
A učiť sa v pätnástich dvanásť hodín na nejaký test je fucking hilarious (a zjavne to zanecháva následky).
no, je to biflenie, hen to co si sem dala, tak sa ti necudujem ze ti dejak len moze viac znusit - to je ukazka ako by sa ten dejak ucit nemal...
Shit, Perex vie, načo používam zošívačku..
hej ináč dufam ze si nikto nemysli ze na pisomke su len tri papiere
ale aj napriek prekážkam som mala dejepis vždy rada
jasne ze viacej dobre robis, nema to zmysel sa to ucit naspamät..