S alkoholom strácam plachosť, začnem byť vtipný, i keď neskôr viac smiešny, som komunikatívnejší, otvorenejší....
Baví ma byť opitý, baví ma mať skvelé nápady, padať naschvál zo schodov, robiť kotrmelce po chodníkoch, rozprávať luďom absurdné výmysly, prekvapovať barmanov svojou stálou schopnosťou pitia...
A samozrejme, alkohol mi aj tlmí prípadné problémy. Ale s tými sa v poslednom čase vyrovnávam i bez neho.
na jednej vianocnej party stvrtok som bola upplne triezva a bolo to nenormalne poznat ten rozdiel kedze uz take 4 mesiace som sa nikam vecer bez pitia nepohla... vydrzala som tam 2 hodiny aj to som sa strasne nudila
mám viac dôvodov. chodím na VŠ, som z Oravy, som bojovník proti kríze... a teraz niečo vážne (hoci aj hento je pravda!) - občas sa proste potrebujem uvoľniť, dať zo seba preč stres, zabudnúť na problémy, vymyť si mozog a alkohol je na to vhodný prostriedok. že to niekto neuznáva je mi jedno.
Neriešim si tým osobné problémy, viem sa zabaviť aj bez neho (aj keď pravda, niekedy by to nebolo možné), nezabúdam nim na niečo nepríjemné etc..., ale Je to taký relax, zajsť si po týždni v škole s kamarátmi si von vypiť (a poznám nespočet ludí čo sú na tom rovnako)
pacil sa mi cisi citat... pijem aby boli ludia zaujimavejsi.. alebo tak nejak ale celkom mi to sedi bavit sa viem aj bez neho ale nie s hocikym
okrem toho sa mi paci ake mam po alkohole zmenene vnimanie sveta, silnejsie citove vnemy a oslabene zmysly a take blbosti, to si uz precitaj niekde na wikipedii alebo kde
@Xdom samozrejme chápem takých,ktorým alkohol spôsobil niečo tak strašné, ale prečo hneď odsudzovať ľudí,ktorí si vypijú niekde v bare,aby sa trocha zabavili? Takých,čo nesadajú opitý za volant a nerobia nič zlé, čím sú v podstate neškodní? Všetko má svoje dve strany a treba sa naučiť rozlišovať...nie hádzať všetkých do jedného vreca
@Xennus ale poznam ludi ktori su bez alkoholu uplne v pohode, da sa s nimi rozpravat, pomozu, vsetko v poriadku. staci ze si vypiju a je to na nevydrzanie a v tom podlahnu kolotocu.
Ale to je uz na inu temu, to je bohuzial chronicke..
A navyše z alkoholu sa chudne, takže kto chce pribrať, má dôvod nepiť Opačne to ale veľmi nefunguje
@Xdom hu, a ja som si vzdy myslel ze z alkoholu sa praveze pribera... to by chcelo nejaky zdroj na podlozenie ale nechce sa mi googlit
a vies, ten clovek by mal vediet co s nim robi alkohol a teda je to jeho vina ze sa napil a ze je aky je... je to chyba cloveka nie alkoholu, to je to iste ako vinit zapalku za to ze vyhorel dom imho...
@xennus dam ti podlozenie ..preco myslis,ze tzv. "čučo bezdaci" si vychudnuti jak spajdle? tak isto vsetci barovi ozrani..jediny alkohol z ktoreho sa pribera je pivo ..aspon myslim
Ano, z piva sa pribera, ale nie kvoli alkoholu, ale kvoli tomu ze obsahuju pivne kvasnice a teda vitamin B, ktory zvysuje chut do jedla a podporuje travenie atd., v tabletkovej forme su volne dostupne pod nazvom Pangamin.
A podlozene to mam aj pravidelnymi staznostami kamosov na pondelkovych treningoch ze
@Ooooo jasne, su chudi bo piju alkohol nie preto ze nejedia daj mi nejake realne dokazy rofl a to ze vsetci barovi ozrani su vychudnuti nieje pravda poznam aj tucnych... takisto som pocul ze to nieje pivo z ktoreho sa pribera ale ze uz neviem preco clovek z neho dostane chut na jedlo a preto sa pribera po pive lebo sa clovek prezere takisto nepodlozene...
a este @Xennus@39 , maš čiastočne pravdu, ale napriklad heroín (silno návykový) sám zapričinil návyk a nutkanie zobrať ďalšiu dávku.. trošku odveci príklad, ale v niektorých pripadoch alkohol funguje aj takto, takže aj s týmto treba opatrne, najmä keď si tým niekto začne ventilovať komplexy, alebo nejaké problémy atď...
@Xdom joj ale to nemusi byt koli tomu ze pili ze schudli, ale ak to prehnali a potom cely den ani nemohli vydiet jedlo aby sa nezgrcali... tak sa necuduj ze schudne trosku neviem, viem len ze spoluziacka sa vzdy stazovala ze zase pribere z toho chlastu a ona diety a take veci mala dost seriozne nastudovane
@Xdom sakra pises rychlejsie ako ja stiham refreshovat no ale vies zase je to o tom ze clovek ma komplexy alebo nejake problemy, a riesi ich nespravne, je nezodpovedny a bla bla... alkohol nemoze za to ze niekto sa nim opije a to s tym heroinom... to ako heroin nejak nuti ludi nech si ho vezmu ci co?
@48 máš problémy, všetko sa na teba rúca, je to na nevydržanie..
hop, šľahneš si niečo a všetko je zrazu iné atď atď
@47 nj, to je pravda, tak som si to dal do googlu a zistil som že alkohol nemá rád ani chudnutie ani priberanie.. teda ak dietuješ, alkohol neprospieva k tvojmu cieľu a to isté aj keď priberáš..
A ešte som sa nestretol s tým, že by chudému človeku alkohol pomohol pribrať (teda okrem piva), a koniec koncov aj to že alkohol spôsobuje, že nič neješ je dôsledok alkoholu
už len to že pivo vymysleli mnísi je znakom toho, že je to dar rovno od Boha a pivo alkohol je síce slabý ale je, čiže aj ostatný chlast je darom od najvyššieho
@Xdom mno hej ale take riesenie problemov nic nevyriesi a zase... nemozes za to vinit alkohol ze ten clovek je psychicky labilny a ozral sa a potom spravil nejaku hlupost uznavam ze na jednu noc to asi pomoze ked o sebe nevies ale musis ratat aj s tym co keby... tzn radsej schovat kluce od auta a zariadit si aby si nezaspal niekde vonku v snehu... az potom otvorit tu flasu
Vypestoval som si k nemu určitý návyk, resp. určitú hranicu alkoholizmu. Víkendovému posedeniu pri Bacardi sa rozhodne nevyhýbam. Ale tak vždy je tu aj možnosť abstinencie...
ja ani neviem. idem von s tým, že na kofolu. a skončí to tým, že doma sa budím rozjebaná a rozmýšľam s kým som sa tak ožrala.... tak serem na to. keĎ sa chlastá, chlastám. šak čo sa budem obmedzovať. nuž čo,som piča,čo sa potrebuje rozjebať a potom robic kokotiny.... kde to len sme. ideme do sračék....
ale nie...lebo mi to chutí...no kto kedy pil niečo lepšie jak tatranský čaj??
aby som sa odreagovala nejak..odviazala viac hmm ani neviem..ale všetko len s mierou..keď vidím niekedy v piatok ľudí v meste na zemi tak mám dosť pritom vek
ak som s kamosmi niekde vonku alebo sa nieco oslavuje, tak preco by som si nedala poharik nejakeho dobreho vinka? a v primeranom mnozstve to ma pozitivne ucinky na ludsky organizmus... nie som typ, ktory vypije hocico len preto ze je nalada, alebo preto ze sa pije.. ked uz, tak vychutnavam.. radsej kvalitnejsie a pomenej ako stiahnut liter tretotriedneho cuca..
...viem sa zabavit aj bez alkoholu, ale alkohol dava zabave inu dimenziu, ktoru nie je zle raz za cas si opriat ak sa clovek nestane potom agresivnym kokotom..
Po 1. Chutí mi alkohol lebo nepijem hoci čo príde, len to čo mi smakuje.
2. Neviem si predstaviť ak som pozvaný alebo ideme s partou niekde do baru žeby som tam sedel pri nejakom džúsu, kofole alebo neviem čom, čo by mi lepilo ústa(od toho sladu) a sedel napr: 5 - 6 hodín a po pri tom hral biliard alebo bowling alebo len tak kecal. Potrpím si na dobrom chlaste ale je pravda že za jeden večer(noc) si ho riadne dožičím väčšinou raz mesačne na fakulte trocha sa odreagovať s kolegami či kolegyňami.
dokážem sa zabaviť aj bez alkoholu, ale s tým alkoholom je to o inom.. tak ale je vedieť, kde je ta čiara...lebo fakt je, že ženy čo sa válajú po zemi ... no hrúúúza
@aduliik8 no som rada, že som ťa pobavila, ale prečo? o oravákoch je známe že pijú ako dúhy... obdobne východniari a tatranci... ale fakticky tam pije asi každý... tam ťa nepozvú na kofolu, alebo na džús, oni sa ťa opýtajú čo piješ, vezmú ti rovno decák, k tomu kofolu a sotva ako si sadnete ku stolu už si pripíjate... a keď im povieš, že nepiješ, tak to akoby nepočuli nuž veselí sme, čo k tomu dodať... ale na VŠ to funguje rovnako som zistila...
No ja neviem... sa rozhodujem medzi "aby som zapadol" a "neviem sa bez neho zabaviť". Radšej pôjdem do baru, kde ani nemusím piť, no aspoň strávim ten čas s ľuďmi, ktorých mám rád, namiesto toho, aby som doma sedel za notebookom . Fakt pijem len občas, keď viem, že si to užijem, že budem spomínať. fakt, nechápem, ako môže niekomu chutiť... hlavne tvrdé a pivo. A ani miešanie napr s džúsom, to zničí jeho chuť.
@aduliik8 Zabudla si tam na jednu najdolezitejsiu moznost. "Aby som bol v dobrej nalade", to by urcite dalo najviac ludi. Ved nato je aj etanol urceny. Jeho ucinky su take: ze sa dostavas do sveta skor fantazie ako reality .
@dconan@16 Ak ti je zle z "tvrdeho", odporucam vino. Ja takisto neoblubujem "pitie do komy" a potom to nechcem ani vidiet. Ale vipijem radsej pol litra vina a to je pecka .
úprimnú odpoveď??? No tak teda dobre... Mám isté problémy na ktoré v stave opitosti zabúdam... Po ďalšie chutí mi to... Mám rada veci, ktoré stváram opitá, na ktoré by som za triezva nemala odvahu... Z jednej strany aby som aj zapadla, bo keď som na party a všetci pijú tak budem aj ja...
@Vive palenka ani mne nechuti aj ked ju pijem, ale su urcite druhy palenky(tie drahsie) ktore mozu chutit lebo su lepsie, ale pivo je podla mna perfektny napoj, jasne ze ludom chuti
Totalne ucelovo zadane moznosti Vies preco ja pijem? Lebo sa s nim zabavim LEPSIE ja sa viem perfektne zabavit bez neho...som vecny optimista a zabava je v podstate cely moj zivot, ale nech mi nikto nehovori...s alkoholom sa zabavis inac...viac
@Shoshana len tak som si spomenula, viem ako to na Orave chodí chodievam tam na chaty a sme tam na diskotéky
@Pietro93 keby ma to vtedy napadlo,tak to dám Ja len pochybujem,že je to tak u každého, mňa práveže alkohol ubíja a spôsobuje mi horšiu náladu...Tak ani nepijem
alkohol pijem ked chcem, mam naladu, mam chut. niekedy pijem lebo sa chcem lepsie zabavit, niekedy pijem abych sa totalne zresetovala a bniekedy si len tak dam poharik ked relaxujem lebo mam chut. nesuhlasim s pohladom andy-larkina a nejakeho dalsieho idiota co si myslia ze hned kazdy je alkoholik, zabija, sme socky a neviem co vsetko este. nemusis byt zavisly, robit picoviny ked si vypijes, je to aj o tom ako sa k alkoholu postavis. ked si ho nechas prerast cez hlavu hej si kkt, ak ho vies vychutnat v rozumnej miere tak preco nie?
takze ja rad opijam ludi najme babenky (nie, koli povolnosti nie). Ide o to ze ked sa ludia opiju alebo maju aspon vypite, stavaju sa otvorenejsimi, zhovorcivejsimi a hlavne su prirodzeni... a vtedy mam moznost ludi spoznavat takych, aky su...
No a dovod preco pijem je prosty.... Predsa neneham niekoho pit sameho... ?!?
@aduliik8 Tak to mas potom smolu . Ale mozno len nevies ako nato. Mozno sa napchas pol litrom tvrdeho a potom sa cudujes, ze co ti je . Ale niee. Moja kamaratka tiez nema rada alkohol (tvrdy), a ked sa chce zabavit, tak si len vypije 2 deci vinka pomalicky s colou, a vobec nevnima ze pije alkohol. A je jej dobre .
@Pietro93 no tak to určite nie Ja som nikdy nepila preto,že asi v 14 som sa 1x strašne opila a bolo mi zle. Som si povedala,že piť nebudem, lebo mi to ani nechutí, zbytočne míňam peniaze, robím potom veci,ktoré by som normálne nesrpavila ( skôr tie zlé) a začala som s tancom,čiže to neprichádzalo do úvahy. Nepila som skoro 4 roky,čiže moja odolnosť voči alkoholu je nulová. Teraz stačí, že si dám dve -tri vodky a som K.O. ( doslova ). Takže radšej ani nepijem. A víno piť nemôžem,lebo ma z neho akurát tak naťahuje
@Pietro93 no tak to určite nie Ja som nikdy nepila preto,že asi v 14 som sa 1x strašne opila a bolo mi zle. Som si povedala,že piť nebudem, lebo mi to ani nechutí, zbytočne míňam peniaze, robím potom veci,ktoré by som normálne nespravila ( skôr tie zlé) a začala som s tancom,čiže to neprichádzalo do úvahy. Nepila som skoro 4 roky,čiže moja odolnosť voči alkoholu je nulová. Teraz stačí, že si dám dve -tri vodky a som K.O. ( doslova ). Takže radšej ani nepijem. A víno piť nemôžem,lebo ma z neho akurát tak naťahuje
podla mna človek zisti aký je svet kokot až ked zacne pit,pretože pri učinkovani alkoholu zisti aki može bit krasni bezproblemový,a zrazu nic,ja viem že to nieje droga ale ucinki su rovnake,akurat to nieje až atke navikove ako heroin ci kokain,ale faktom je aj to že kdo skoncuje s drogami vascinou skonci pri alkohole a to nieje nahoda,alkohol je svina
lebo alkohol je tradicia ktoru sa pripija na zdravie inych... niekto sa sperie az na mrtvolu skoro.. ja tiez parkrat prezeniem hranicu, ale to len ked mi prepne ... keby chcem dokazem povedat nie aj keby mi mali liat chlast usami a nosom... je to len akysi ritual obcasny..
lebo ked som niekde v podniku a nie je to diskotéka,a sedime tam a kecame,tak vysmedneme a piť treba,prečo by sme si nedali neco alkoholické.potom sa este viacej smejeme,
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
113 komentov
pre mna su to bezvyznamne nuly
Baví ma byť opitý, baví ma mať skvelé nápady, padať naschvál zo schodov, robiť kotrmelce po chodníkoch, rozprávať luďom absurdné výmysly, prekvapovať barmanov svojou stálou schopnosťou pitia...
A samozrejme, alkohol mi aj tlmí prípadné problémy. Ale s tými sa v poslednom čase vyrovnávam i bez neho.
@Andy-larkin nemyslíš,že je to trocha prehnané?
Ja zas vidím v tvojom komentáre obmedzenca, ktorý zatracuje, bez toho, aby sa snažil pochopiť.
A nepijem lacný alkohol,nie som socka,a nespíjam sa na zastavkách,a nespíjam sa namol.
@andy-larkin ty si tomu dal
@ 6 tak tebe to nemálo za*ebáva
Neviem, ale zamyslite sa, či vám zabil niekoho najbližšieho napitý kkt za volantom, a .. nemam chuť písať o všetkých veciach, čo zapríčinil.
A vôbec by som sa nenahneval ak by sa raz aj ten začal považovať za tvrdú (ilegálnu) drogu
Aj mne alkohol odstráni zábrany debilnej socfob, ale nikdy som nebol na mraky A ani po tom netúžim
: D
okrem toho sa mi paci ake mam po alkohole zmenene vnimanie sveta, silnejsie citove vnemy a oslabene zmysly a take blbosti, to si uz precitaj niekde na wikipedii alebo kde
S alkoholom strácam plachosť, začnem byť vtipný, i keď neskôr viac smiešny, som komunikatívnejší, otvorenejší....
Ale to je uz na inu temu, to je bohuzial chronicke..
A navyše z alkoholu sa chudne, takže kto chce pribrať, má dôvod nepiť Opačne to ale veľmi nefunguje
a vies, ten clovek by mal vediet co s nim robi alkohol a teda je to jeho vina ze sa napil a ze je aky je... je to chyba cloveka nie alkoholu, to je to iste ako vinit zapalku za to ze vyhorel dom imho...
Ano, z piva sa pribera, ale nie kvoli alkoholu, ale kvoli tomu ze obsahuju pivne kvasnice a teda vitamin B, ktory zvysuje chut do jedla a podporuje travenie atd., v tabletkovej forme su volne dostupne pod nazvom Pangamin.
A podlozene to mam aj pravidelnymi staznostami kamosov na pondelkovych treningoch ze
"Ach kua zas som po piatku sfukol 5 kil" ..
Po troch dňoch, keď sa živíš zväčša vodkou, sem tam si dovolíš luxus ladu, zistíš, že z alkoholu sa dá i chudnúť. Je to ale trochu nezdravé.
@48 máš problémy, všetko sa na teba rúca, je to na nevydržanie..
hop, šľahneš si niečo a všetko je zrazu iné atď atď
@47 nj, to je pravda, tak som si to dal do googlu a zistil som že alkohol nemá rád ani chudnutie ani priberanie.. teda ak dietuješ, alkohol neprospieva k tvojmu cieľu a to isté aj keď priberáš..
A ešte som sa nestretol s tým, že by chudému človeku alkohol pomohol pribrať (teda okrem piva), a koniec koncov aj to že alkohol spôsobuje, že nič neješ je dôsledok alkoholu
už len to že pivo vymysleli mnísi je znakom toho, že je to dar rovno od Boha a pivo alkohol je síce slabý ale je, čiže aj ostatný chlast je darom od najvyššieho
Pite s rozumom, od 18 rokov!
ale nie casto, len sporadicky
a cervene vino kvoli anemii
Ale podľa okolností, niekedy mi to pomáha sa uvolniť, zabaviť, samozrejme baviť sa dá aj bez toho.
Väčšinou ale niečo kvalitné, vychutnať si, príjemný ľudia, prostredie, pohár dobrej whisky...
ale nie...lebo mi to chutí...no kto kedy pil niečo lepšie jak tatranský čaj??
@Andy-larkin pre mna si takato nula ty..
2. Neviem si predstaviť ak som pozvaný alebo ideme s partou niekde do baru žeby som tam sedel pri nejakom džúsu, kofole alebo neviem čom, čo by mi lepilo ústa(od toho sladu) a sedel napr: 5 - 6 hodín a po pri tom hral biliard alebo bowling alebo len tak kecal. Potrpím si na dobrom chlaste ale je pravda že za jeden večer(noc) si ho riadne dožičím väčšinou raz mesačne na fakulte trocha sa odreagovať s kolegami či kolegyňami.
A keď je človek opitý, ukazuje svoju pravú tvár Mám s tým skúsenosti
A aj preto, lebo zbližuje, lebo s ním spravím aj také veci, ktorých by som sa ani vo sne nedopustila. Pretože s ním sa dá zabaviť....
Toť vše A áno, som úprimná
@Pietro93 keby ma to vtedy napadlo,tak to dám Ja len pochybujem,že je to tak u každého, mňa práveže alkohol ubíja a spôsobuje mi horšiu náladu...Tak ani nepijem
Ako tak pozerám,nejak sa táto anketa uchytila
takze ja rad opijam ludi najme babenky (nie, koli povolnosti nie). Ide o to ze ked sa ludia opiju alebo maju aspon vypite, stavaju sa otvorenejsimi, zhovorcivejsimi a hlavne su prirodzeni... a vtedy mam moznost ludi spoznavat takych, aky su...
No a dovod preco pijem je prosty.... Predsa neneham niekoho pit sameho... ?!?
ale zas nemozem sa nazvat ze nejak velmi pijem. to len zriedkavo ale to staci