Prečo sa dievčatá a ženy tak veľmi starajú o svoj vzhľad a stále majú strach či sú dosť pekné?
Proste prečo sú také že stále mejkapujú, držia rôzne diéty, porovnávajú s inými dievčatami, niektoré dokonca podstúpia plastiku pŕs, len aby sa páčili mužom. Naozaj sa mi to zdá prehnané ako majú stále komplexy ohľadom svojho vzhľadu.
tlak spoločnosti neporazíš tak ľahko, že im povieš pár viet
potom sú tu aj také prípady, že si nájdu ko*otkov a potom zvaľujú vinu na celé mužské pokolenie, tým niekedy tiež darmo povieš že ti ide o ich "vnútornú krásu"
No mozno niektore zeny chcu byt pekne kvoli muzom, ale vacsie percento zien dba na vzhlad len kvoli tomu, lebo im to zvysuje sebavedomie, ked sa za nimi muzi obzeraju..... cize kvoli sebavedomiu nie kvoli muzom....
A make-upom sa dá ako zvýšiť sebavedomie ? Tým make-upom len potvrdzujú, že nie sú pekné, pričom oni samé si to nemyslia. Ale inak si asi len riešia komplex menejcennosti alebo čo.
@freeman39 no ako sa to vezme, ale najdolezitejsie je v tomto pripade to sebavedomie.... povedala by som, ze skor pubertiacky dbaju o sebe z dovodu aby sa pacili chlapcom.... a je vela dievcat, ktore maju vztahy ( dlhodobe ) a vobec sa o seba nestaraju..... cize ide len o uhol pohladu
OK, ale aj tak si myslim, ze kazda zena by sa mala snazit byt pekna resp. nemala by ist na verejnost s vyzorom ako ked sa rano zobudi....... a ak chces slusnu, inteligentnu zenu s dobrou povahou a vychovou tak chod do kostola alebo do klastora...
No to by som chcela vidieť či by si chodil s nejakou 200kilovou babou, s troma vlasmi na hlave a jebákmi na čele, aj keby mala neviem aké dobré srdce a IQ 180.
myslím si ze podstata otázky je v tom ze preco su zeny schopne pre muzov urobit debiliny. samozrejme zezáleží aj na výzore,kazdy clovek by sa mal os eba starat ale tu ide o tu posadnutost- nemozem vyjst z domu nenamalovana napr, alebo az zvrátenu závislost na výzore... poznám prípad kedy si dievca nasla prietela a po krátkom case zacala uvazovat nad plastikov prs, lebo on to chcel ... hruza
"niektoré dokonca podstúpia plastiku pŕs, len aby sa páčili mužom" , kebyže idem na nejaku plastiku tak kvôli sebe nie kvôli mužovi, pretože sa chcem pačiť sama sebe ...mužom nezaleži na vzhlade?? takeho som ešte nestretla ..
ja to vsetko robim preto lebo sa chcem pacit sebe a citim sa tak proste lepsie ked som spokojna s tym co na sebe mam a ako vyzeram.samozrejme aj nejaka ta muzska pozornost potesi ale v prvom rade je to kvoli mne samej. nemohla by som sa na seba kukat keby som nespokojna
Žeby preto, že na ženskú krásu kladie spoločnosť stokrát väčší dôraz ako na mužskú? Tiež sú obeťou zvykov a dlhoročného utláčania, keďže oddávna sa žena mohla presadzovať len cez muža, takže byť krásnou bola priorita. Okrem toho mužom na vnútornej kráse záleží až po tej vonkajšej, nemám rád, keď muž tvrdí opak. Je len mizivé percento takých, ktorý to naozaj vidia inak. Každý človek má ohľadom krásy určité medze pri hľadaní partnera.
A posledná vec. Nerieš už toľko ženy a ich zvyky,najprv si to uprac sam v hlave, za to že si nevieš najsť frajerku alebo pichajdu nemusia, chodiť všetky ženy v burkách
doma nemám problem byť vo vyťahanom tričku a ocových kraťasiach.. ale keď idem do spoločnosti tak sa sama cítim lepšie ak nevyzerám ako vybľutá rizanka.. proste človek by sa mal o seba trochu starať... netvrdím že treba sedieť pred zrkadlom 3 hodky.. ale aspoň vyzerať ako tako.. a ešte jedna vec.. ja som nepostrehla dievča ktoré sa parádi kvôli chlapovi..ale ozaj.. pretože mám pocit že keď sa ženy parádia tak je to len kvôli inej žene.. lebo muž to má väčšinou v pi.. či máš na sebe oblečenie ktoré ako tak ladí... toto si všimne len žena ktorá ťa hneď ohodnotí... chlap si všimne že si namaľovaná ale viac to nerieši buď ti povie že OK alebo že sa nemaľuj lebo "mne sa páči prirodzená krása"(čo je inak hovadina lebo keby ma videl hociaký muž ráno o 6tej keď sa zobudím tak by bol značke maybelline veľmi ale veľmi povďačný)... keď sa žena o seba patrične stará tak je to buď kvôli vlastnému pocitu že sa cíti lepšie alebo kvôli inej žene.. takže chlapi.. nenamýšľajte sa že to všetko robíme kvôli vám..
@ouch no, že nemám problém ísť vysypať smeti neupravená, ale keď kamsi idem, tak sa učlovečím, ale nehysterčím z toho, že mi jeden vlas nedrží na svojom mieste a že mám vyrážku priamo na čele
Podľa mňa keby boli veci trochu inak tak aj vy muži to praktizujete... hovorím, keby boli veci inak a nebolo by to divné Všetko nové treba vyskúšať, a keď sa to spoločnosti zapáči, začne sa toho vyrábať ešte viac a viac... a stále novší a novší sortiment Nám ženám sa to páči - keď máme väčšie mihalnice, tmavšie líca či pery dostanú živší farebnejší a tiež aj chutnejší nádych Jednak to robíme kvôli sebe, pre svoj lepší pocit, ale aj kvôli chlapovi po svojom boku, lebo sa mu chceme páčiť aj keď poznáme to - vraj sa mu páčime aj nenamaľované - a takisto kvôli iným ženám. My ženy hodnotíme ženy inak, prísnejšie, skôr si všimneme rozmazanú maskaru, či očko na silonkách a fľak na blúzke. Lež to muž skonštatuje - pekná, pekný zadok, krásna krátka sukňa...
To isté sa môžeme aj my vás spýtať... prečo si gélujete vlasy? Alebo pod. keď aj vlasová kozmetika je viac menej pre ženy
@freeman39 pekne si vystihol povahu tých slušnejších mužov, mne osobne nevadí ak je dievča namaľované, ale tak normálne, jemne a nie na kilá - to sa mi zdá príliš, samozrejme prirodzená krása je najlepšia, a presne ako si napísal, nie každého chlapa zaujíma výzor - sú dôležitejšie hodnoty
@sunset21 gél na vlasy som použil raz v živote aj to ako decko, inak sa mi zdá hrozne zbytočné a detinské gélovať si vlasy - hlavne mi to príde smiešne na dospelých mužoch a ničí to vlasy, detičky nech sa gélujú, na tých to ešte pochopím
kedze zenske pohlavie je historicky (a opodstatnene) povazovane za to krajsie, je celkom pochopitelne, ze na krasu a celkovy vyzor zien je kladeny vacsi doraz ako v pripade muzov. nesmieme tiez zabudnut na to, ze vacsinou prva vec, ktoru na cudzej osobe zbadame, je jej vyzor. je teda logicke, ze zeny chcu spravit dobry dojem najprv vyzorom (to samozrejme plati aj v pripade muzov, ide vsak o to, ze naroky na vyzor muza a zeny su odlisne). az neskor je totiz mozne odhalit a posudit vnutornu krasu cloveka. dobry dojem z vyzoru vsak moze znacne pomoct. a tiez by sa dalo povedat, ze zeny su rady pekne, pretoze vedia byt pekne.
Mužom nezáleži na vzhľade ??? a odkedy ? (ja som takého ešte nestretla) Možno sa nájdu nejaký čo im nejde len o vzhľad ale aj o povahu a ták, ale vždy ide aj o ten vzhľad. Možno keď sa spoznáš s nejakou nie celkom krásnou babou a budete si rozumieť tak to je pekné, ale tak keď ideš po ulici tak si myslím že skôr všimneš, pekne oblečenú a upravenú babu, ako nejakú šedú myšku s vlasmi v cope .... (to bol len príklad)
@takaona tak to som asi divný, ale nevšimnem si ani takú ani takú, nejak ma to nezaujíma, pokiaľ človeka nespoznám, vzhľad je len trblietko na povrchu, môžu chodiť okolo aj modelky aj tak si ich nevšimnem
veď aj muži sa starajú o svoj vzhľad a dievčatá prečo sa o seba tak velmi starajú, každé dievča chce byť priťažlivé a krásne nie len kvôli mužom ale aj kvôli svojmu pocitu zo seba, jednoducho sú to dievčatá, svet vnímajú cez pocity a nejde ani tak o vzhlad ako o elegantne upravený zovňajšok... krása či už muža alebo ženy skutočne vychádza vznútra človeka, to čo vidíme v zrkadle je odrazom nášho vnútra (inak povedané upravený zovňajšok a starostlivosť o svoj vzhľad ukazuje ako si vážime svoje telo a tým pádom aj seba samého)
pretože prečo nie? čo je na tom zlé dodať si sebavedomie? ja sa cítim neupravená ako hovno sama pred sebou, je mi jedno, či ma vidia muži alebo ženy a čo si myslia, keď sa niekto cíti zle premaľovaný, tak nech sa nemaľuje a sere na to čo si o tom myslia iní a naopak. a podľa mňa toto fórum je trápne a urážajúce
Bože zas....nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee (ach) celá táto diskusia .....okffojjgkmnwimqwekjwqjckamsalsfjsa
Prečo si muži myslia, že my ženy máme najväčšiu potrebu sa mužom páčiť? A iba pre nich podstupujeme veci ako maľovanie, vyzývavé oblečenie, zapracovanie na postave ..atď..
Skôr to robíme pre seba, je prvoradé, aby sme boli spokojné samy so sebou...
A po druhé...neškatuľkujem, ale ak by som urobila taký testík typu...pustila by som dve dievčatá po jednej ulici, jednu úplne prirodzenú v tričku a riflaich a druhú nalíčenú v minišatách. a som presvedčená o tom, že muži by sa pozerali na tú druhú...a iba debil mi bude tvrdiť, že nie..
Chlapi, len tu teraz nezačnite trepať, že vám ide o vnutornu krasu... ak by bola nejaká baba škaredá a dobrá a iná baba pekná a pi*a tak za ktorou by ste sa otočili?? väčšina za tou druhou mám s tým aj skúsenosti
no lebo sme v krasnej konzumnej dobe kedy zo všetkých emdií vyskakjú (no offence vočit akým postavám) vychradnuté "krásky" a dievčence ako ez kopirák s nútenými úsmevýkmi a umelmými vláskami...
a mnohé nepochopia že ako ako sú rôzne črty tváre, sú aaj rôzne druhy postáv.... atd. atd....
potomje tu závisť...v detstve....ak iné decká čosi závideli, tak sa začalli za to posmievať...a v šloveku to ostane...
a nakoniec, môže to byť aj vlastný dorbý pocit... viem že mám isté črty a aká som čo nezmením.... ale prečo by som nezmenila to zlé/nepekné ak môžem? budemr adšej sedeť doma na riti a nudiť sa akoby som si šla zabehnúť? alebor adšej budem chodiť po vonky pred krámami zo škaredým zapáleným akné a tak dať výzvu môjmu sebavedomiu že kto skoho?
navyše je skurvená doba....
a nezáleží mužom na výzore? dobre, hláste sa u mňa taký, dohodím vám jednu prirodzenú kamarátku pure nature!
pretože väčšina mužov je takých,že pozerajú hlavne na výzor..a je prirodzené chcieť sa páčiť, niektoré to robia kvôli chlapom,niektoré kvôli sebe čo je aj môj prípad ale tak všetko má aj svoje hranice, nič prehnané neni pekné a súhlasím s tým že vzhľad neni všetko, sú aj dôležitejšie veci srdce človeka a povaha...ale je málo takých mužov, ktorí si to vedia vážiť a pozerajú hlavne na to
je to choroba dnešnej doby..Ktorá vznikla vďaka médiam a bulváru....Však dneska sa stretávame či v tv alebo v časopisoch len s dokonalou krásou...Menšie nedokonalosti tam nemajú čo robiť...ľudia si na to navykli mužom sa také ženy páčia...
Pekne si to napísal A prikláňam sa k médiám ako k hlavnému vinníkovi... Každopádne ver mi, že keď svojej /prítomnej alebo budúcej, neviem / dievčine povieš toto, žiadne komplexy ju už nebudú trápiť. Alebo z nich aspoň podstatne ubudne.
@freeman39 Čo vari nechápu že nám mužom vôbec nezáleží na vzhľade a vážime si predovšetkým slušné a inteligentné ženy s dobrou povahou a výchovou? Že nie sme len nadržané svine ktorým ide iba o sex a jedlo, ale že sme aj citliví, máme radi vážne vzťahy a vážime si ženy také aké sú? to myslis vazne? kde zijes? ... proste aj nejaky vyrobok musi dobre vyzerat, tak aj zena aby sa ,,predala,, s prepacenim, musi nejako vyerat
A teba netrapi ako vyzeras? zeny maju reprezentovat predsa
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
67 komentov
potom sú tu aj také prípady, že si nájdu ko*otkov a potom zvaľujú vinu na celé mužské pokolenie, tým niekedy tiež darmo povieš že ti ide o ich "vnútornú krásu"
to je snáď joke..
vždy vravím, že nie sme mozgy v škatuli..telo je naša súčasť..a teda aj vzhľad..
jej 1tka zo sloviny mi vtaka nevyfajci
„Feminizmus existuje z toho dôvodu,aby sa škaredé ženy integrovali do spoločnosti." (Charles Bukowski)
no dobre, ale pokial nieje extremne tucna, extremne chuda, extremne stara, a nieje ani hnila ani nic tak si myslim ze na vzhlade nezalezi
skazená doba
OK, ale aj tak si myslim, ze kazda zena by sa mala snazit byt pekna resp. nemala by ist na verejnost s vyzorom ako ked sa rano zobudi....... a ak chces slusnu, inteligentnu zenu s dobrou povahou a vychovou tak chod do kostola alebo do klastora...
hej..vôbec nezáleží..a sám si toho príkladom..omg ...(ach)
nechápem prečo má každý potrebu riešiť druhých ľudí a považovať svoj názor na nich za ten naj...
A posledná vec. Nerieš už toľko ženy a ich zvyky,najprv si to uprac sam v hlave, za to že si nevieš najsť frajerku alebo pichajdu nemusia, chodiť všetky ženy v burkách
doma nemám problem byť vo vyťahanom tričku a ocových kraťasiach.. ale keď idem do spoločnosti tak sa sama cítim lepšie ak nevyzerám ako vybľutá rizanka.. proste človek by sa mal o seba trochu starať... netvrdím že treba sedieť pred zrkadlom 3 hodky.. ale aspoň vyzerať ako tako.. a ešte jedna vec.. ja som nepostrehla dievča ktoré sa parádi kvôli chlapovi..ale ozaj.. pretože mám pocit že keď sa ženy parádia tak je to len kvôli inej žene.. lebo muž to má väčšinou v pi.. či máš na sebe oblečenie ktoré ako tak ladí... toto si všimne len žena ktorá ťa hneď ohodnotí... chlap si všimne že si namaľovaná ale viac to nerieši buď ti povie že OK alebo že sa nemaľuj lebo "mne sa páči prirodzená krása"(čo je inak hovadina lebo keby ma videl hociaký muž ráno o 6tej keď sa zobudím tak by bol značke maybelline veľmi ale veľmi povďačný)... keď sa žena o seba patrične stará tak je to buď kvôli vlastnému pocitu že sa cíti lepšie alebo kvôli inej žene.. takže chlapi.. nenamýšľajte sa že to všetko robíme kvôli vám..
Nie každá žena sa tak o seba stará.
A naopak, nie všetkým mužom na tom nezáleží.
A vôbec, nemám rada také to škatuľkovanie.
nestará sa o seba, zas pindajú
tak si to sakra rozmyslite, ja zatiaľ budem žiť v zlatom strede
To isté sa môžeme aj my vás spýtať... prečo si gélujete vlasy? Alebo pod. keď aj vlasová kozmetika je viac menej pre ženy
@sunset21 gél na vlasy som použil raz v živote aj to ako decko, inak sa mi zdá hrozne zbytočné a detinské gélovať si vlasy - hlavne mi to príde smiešne na dospelých mužoch a ničí to vlasy, detičky nech sa gélujú, na tých to ešte pochopím
Skôr to robíme pre seba, je prvoradé, aby sme boli spokojné samy so sebou...
A po druhé...neškatuľkujem, ale ak by som urobila taký testík typu...pustila by som dve dievčatá po jednej ulici, jednu úplne prirodzenú v tričku a riflaich a druhú nalíčenú v minišatách. a som presvedčená o tom, že muži by sa pozerali na tú druhú...a iba debil mi bude tvrdiť, že nie..
a mnohé nepochopia že ako ako sú rôzne črty tváre, sú aaj rôzne druhy postáv.... atd. atd....
potomje tu závisť...v detstve....ak iné decká čosi závideli, tak sa začalli za to posmievať...a v šloveku to ostane...
a nakoniec, môže to byť aj vlastný dorbý pocit... viem že mám isté črty a aká som čo nezmením.... ale prečo by som nezmenila to zlé/nepekné ak môžem? budemr adšej sedeť doma na riti a nudiť sa akoby som si šla zabehnúť? alebor adšej budem chodiť po vonky pred krámami zo škaredým zapáleným akné a tak dať výzvu môjmu sebavedomiu že kto skoho?
navyše je skurvená doba....
a nezáleží mužom na výzore? dobre, hláste sa u mňa taký, dohodím vám jednu prirodzenú kamarátku pure nature!
A teba netrapi ako vyzeras? zeny maju reprezentovat predsa