tak ako @1 , niekedy tam je a to sa len u nas tak vravi, v anglofonnych krajinach som sa stretol len s presnejsim nazvom - beefburger, cheeseburger a tak...predpokladam, ze ked tam poviedia "hamburger", tak isto ma v sebe sunku
lebo je to odvodené od obyvateľov Hamburgu, kt. sa po nemecky povedia Hamburger... tuším im to tam nemci priniesli alebo sa tým inšpirovali alebo dačo také
,,Kedysi dávno do New Yorku priplávala loď, na ktorej boli medzi inými dvaja námorníci, ktorí boli veľmi hladní. Poznali istého muža, ktorý pracoval v jednej reštaurácii, a tak utekali k nemu, aby im dal niečo jesť.
Reštaurácia ale už bola zatvorená a on tam umýval riad. Preto mohol dať námorníkom len zvyšky - žemľu, do nej fašírku a zbytky zo zeleniny. Tak vznikol hamburger.
A tá loď priplávala do New Yorku z Hamburgu, preto ten názor.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
14 komentov
Vysvetlenie musíme hľadať vo vzniku hamburgeru:
,,Kedysi dávno do New Yorku priplávala loď, na ktorej boli medzi inými dvaja námorníci, ktorí boli veľmi hladní. Poznali istého muža, ktorý pracoval v jednej reštaurácii, a tak utekali k nemu, aby im dal niečo jesť.
Reštaurácia ale už bola zatvorená a on tam umýval riad. Preto mohol dať námorníkom len zvyšky - žemľu, do nej fašírku a zbytky zo zeleniny. Tak vznikol hamburger.
A tá loď priplávala do New Yorku z Hamburgu, preto ten názor.
ty čo
vymysleli tento názov presne na toto mysleli čo som napísal..........filip
pozrite si film o tom, ako takéto jedlo vyrábajú a zistíte prečo ..