myslim tiez to, co azizi ......... pri znamych osobach, ked vies, ze ma dany clovek dost vela prace a nevies, ci bude mat na teba cas.
alebo v obchode, ked sa chces nieco opytat predavacky trebars, tak jej povies danu otazku: "mozem sa nieco opytat?" , lebo je to slusnejsie ..... aspon ja to tak robim v oboch pripadoch.
@profesor To asi nepovie a keď povie, tak nech...aspoň nebudem rušiť.
A to s tým obchodom tiež, jednoducho zo zdvorilosti sa to zvykne hovoriť ľuďom, ktorých sa obvykle nič nepýtame, alebo tak. A ja mám k tomu ešte aj nízke sebavedomie, takže u mňa to aj tak prirodzene pramení z toho.
@profesor proste to povazuju za slusnost....mne by vadilo keby len tak niekto cudzi na mna vyletel kolko mas rokov???alebo preco nemas decka???? ovela krajsie znie..Prepac mozem sa ta nieco opytat?jasne...ked uz je rec o detoch,preco ty nemas???
@profesor ja ked sa to pytam spoluziakov, tak je to ohladom skoly. a ked robia zadania z niecoho ineho, nez sa idem opytat, tak mas jasne, ze je lepsie sa spytat, ci mozem vyrusit a mi povie nie, ako napisat rovno otazku na 5-6 riadkov (uz boli aj na 10), na co mi on odpise, ze : prepac, nemam cas cize ano, lepsie napisat: mozem sa nieco spytat? .... lebo si dam mojou otazkou len zbytocne roboty a odbije ma tak ci tak. lebo jeden riadok je menej ako 6.
a ked povie, ze nemozem? jednoducha vec. spytam sa niekoho ineho nemam len jedneho spoluziaka.
Zo slušnosti, tak ako to už bolo spomenuté ↑. V obchode skôr ako môžem sa vás opýtať použijem, môžem na chvíľku, prosím vás? ak niekomu píšem, ahoj, Chcela by som sa niečo spýtať, máš chvíľku? a bežne na ulici nestopujem ľudí aby som sa ich niečo spýtala.. tak možno koľko je hodín.. ale to sa dopredu nepýtam, či sa môžem opýtať
A keď mi povie nie? No a, tak asi nemal čas, chuť.. aj tak by mi nebol odpovedal...
@antifunebracka Tak na základnej a strednej som si toho užila vcelku dosť, ale tak sú aj ľudia, ktorí na tom boli horšie. Iste to trochu poznačí, ale tak ja to mám asi skôr v povahe, neviem
@azizi heh, netipoval by som to na teba hoci na zakladnej si asi svoje uzil kazdy. verim, ze raz sa ti v zivote podari nieco taky vyznamne, ze to tvoje sebavedomie o5 nastartuje
@antifunebracka Prečo nie? Teda, dúfam že sa tu nevyjadrujem nejak namyslene, alebo tak aj keď niekedy ma trochu mrzí čo napíšem. Raz som sa niekomu na fóre ospravedlňovala asi na 10 riadkov Na internete je človek uvoľnenejší, je to tu iné. A vďaka
@azizi tak pekna mudra baba, nemam proste z teba pocit, ze by si mala dovod na nejake komplexy hoci to casto asi nema nejaky rozumom zdovodnitelny zaklad, co? mna tiez kazdy tipuje na suverena a pritom som tak velky tremista, ze nedokazem povedat nejaky text ani pred par spoluziakmi strach z vystupovania na verejnosti, co ti poviem...
@antifunebracka Ďakujem, aj keď sama si to o sebe príliš nemyslím Ale úplne si to vystihol, ak človek sám sebe verí, tak je často krát úplne jedno ako vyzerá a podobne...
Tak tá tréma sa dá čiastočne odstrániť zvykom, ale je to tiež zložité, poznám...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
alebo v obchode, ked sa chces nieco opytat predavacky trebars, tak jej povies danu otazku: "mozem sa nieco opytat?" , lebo je to slusnejsie ..... aspon ja to tak robim v oboch pripadoch.
A to s tým obchodom tiež, jednoducho zo zdvorilosti sa to zvykne hovoriť ľuďom, ktorých sa obvykle nič nepýtame, alebo tak. A ja mám k tomu ešte aj nízke sebavedomie, takže u mňa to aj tak prirodzene pramení z toho.
a ked povie, ze nemozem? jednoducha vec. spytam sa niekoho ineho nemam len jedneho spoluziaka.
dufam, ze ti postacuje moje vysvetlenie
A keď mi povie nie? No a, tak asi nemal čas, chuť.. aj tak by mi nebol odpovedal...
A prečo? Asi zo slušnosti a hlavne vďaka výchove rodičov, ktorí ma naučili, že je to tak zdvorilejšie, milšie, slušnejšie...
Tak tá tréma sa dá čiastočne odstrániť zvykom, ale je to tiež zložité, poznám...
Inak ja už som tuším úplne vyčerpala všetko, čo som chcela k tejto téme povedať fakt