Preco sa vlastne ludom zazlieva, ze droguju???...napr. fajciar nema co kecat do fetakov...Tiez je na niecom...alkohol...Preco su vlastne drogy odsudene na celej ciare???
Tak ako povedal Jezis..: Ten kto je bez viny, nech prvy hodi kam
Tak nazor autorky tohto fora je dost ubohy. Videla si dievca niekedy fetaka??? bavila si sa s nim??? milovala si ho??? ak ano, tak by si sa tak hlupo nepitala. Drogy cloveka nicia, dusevne aj psychicky. Robia z neho netvora.Tak prečo to neodsudzovať. Niečo, čo ľudí ničí. Cigareta??? To je slabý odvar niečoho ako droga. Bože môj... tak toto ma nahnevalo teraz.
Pozri preco??..lebo menia zavratne zdravotny stav psychyku a mozu ta dostat ak to prezijes len na psychiatriu videl som dost prykladou co prezili konci to vedsinou dozivotnou chutou na ten ich buc pernik koks...heroin alebo ine....a kopec znich ma schyzu......takze vlastne maju uz dojebany cely zivot a dalsich milion dovodou preco sa drogy odcudzuju...
suhlas s alpynus. rozdiel medzi fajciarom a narkomanom resp alkoholikom je velky. nemozes poslat narkomana robit do banky lebo by to cele posral v priebehu jedneho dna. fajciar je schopny si spravit svoju pracu dobre a cez prestavku hodi cigarko.
a nezda sa ti ze drogy su trochu horsie nez cigy?ved clovek moze fajcit aj 20 rokov aj dlhsie a nemusi mu nic byt...aa clovek ked droguje uz dva mesiace tak to na nom vidno a sa ani nedozije toho zeby mohol drogovat niekolko rokov..
ak chces vediet toto...ano, stala som pred fetakom, vycitala som mu co roby. a milovat???... naco mi bude milovat chladny kus veci!!!... uz dlho sa divam takto do zrkadla.. no nemyslis ze to co sa stalo z Nas... ze to je dosledok okolia??? mozno keby to bolo inak brali by sme to len koli usmevu.. nie koli zabudnutiu!!
No hlavny rozdiel je uplne prosty a formalny - v legislative.
Zatial, co alkohol a cigarety su obmedzovane len na ich predaj pre osoby mladsie ako 18 rokov.
Zatial co pri drogach plati absolutny zakaz akejkovek distribucie.
Inak to celkom dobre trafila 8 aj 9.
>> 13.
To nemozes mysliet vazne !?! To, co sa stalo z vas je dosledok okolia ? To niekto v tvojom okoli za tebou prisiel so striekackou, skladackou, fajkou .. s cimkolvek a donutil ta aby si si dala ? Zivot mas pevne vo svojich rukach moja zlata a tak isto vsetky rozhodnutia, ktore robis. To ze tu teraz o tom vypisujes a zufalo kopes okolo seba, ma presviedca len o tom, ze si sama na seba nahnevana, pretoze si sa tomu nepostavila ked bol este cas a vsetko si mala pod kontrolou.
Ospravedlnujem sa ak tie predosle riadky zneli az prilis cynicky, ale celkom sa ma dotklo, tvrdenie ze narkomanov vlastne vytvara okolie. To je kardinalna hovadina ! Vzdy musi existovat riesenie, ktore vas neprivedie do "hrobu"
nech sa paci, no ja netvrdim ze okolie vytvorilo narkomanov!!! ja hovorim o tom ze okolie vytvorilo jednotlivca.. a nenasiel sa nikto, co by mu bol podal ruku a tak sa sam vyslobodil!..neobvinuj fetaka ze si potiahol.. sustred sa ignoraciu ludi na ktorich sa predtym spoliehal..ludi co sa odvratili hned ako si uvedomili ze ich kamarat ma coilen miniaturny problem.. ich nezaujem, ignoracia a absolutna lahostajnost.. nie drogy.. nicia ludi.. ludia sa nicia navzajom..!!..
tymto sa nechcem branit, uhynat sa ranam, hladam dovod, hladam znamenie.. no zatial niesom troska, okolie na mne nevidi jedinej znamky, a uz len to je plus.. uvidime ako sa to vivinie...
Ja skapem. Toto je presne problem fetakov...ze obvinuju zo vsetkeho svoje okolie. Vsetko zle co ich stretlo zavinili ich blizky. Samozrejme...Ludia, ktory su okolo narkomana sa snazia pomoct im, ale oni to nevidia. Vsetko si beru len zo svojej strany. A nakoniec, ked nevedia kudy kam, tak utocia na svoje okolie. Poviem to takto: clovek s takym nazorom ako ty, je uz strateny pripad...A v tom je ta krasa liecenia, ked si uvedomis,co sa hovadiny si trepala a ze vsetko to boli len tvoje rozhodnutia a chces to zmenit.
A este nieco...su ludia, ktori maju 100X vacsi problem a nepotrebuju siahat po droge. Jednoducho len labilne osobnosti, ktore si chcu ulahcit zivot fetuju. A tak isto si ho ulahcuju tym, ze obvinuju inych. Ved nie je nic jednoduchsie, ako sa vzdat vlastnej zodpovednosti
Mas pravdu v tom, ze castokrat je to ludska zlova a lahostajnost, ktora cloveka dovedie takmer na dno a niektori zo zufalstva siahnu po drogach.
Len nechapem, tvoje vyjadrenie, ze drogy nenicia ludi ?
Vies o tom ze psychotroplne latky ako LSD, mozu napachat take skody na psychike ze sa ludia musia do konca zivota zucastnovat terapii ? 16 rocne decko, ktore to vyskusa prvy krat na disce si to moze pamatat po cely zivot. "Bad Flashe", paranoie ... to vsetko su veci ktore podla teba ludsku psychiku neposkodzju ?
Suhlasim s tym, ze castokrat su na zaciatku prave ludia, ale obhajovat drogy je absurdne !
poprve Ja niesom narkoman...nauc sa chapat zmysel tych slov aspon natolko aby si ich vedel a mohol pouzivat na verejnosti...a zadalsie... spolocnost?..okolie?..tieto reci si nechaj pre seba..ludia akonahle sa nieco prihodi daju ruky prec..a tvaria sa "sak to samo" .. spolocnost ako celok...cize aj zavysli, su ako zberba.. zver co sa plasi pri kazdom suchnuti listia a uteka sa skrit.. no skupina je nieco ine..a ci su to fetaci hulici,alebo narkomani.. drzia spolu.. to sa o VAS cistych povedat neda.. sak mi povec,1 ci 2 sv. vojnu??(sori ze to tu pletiem)..cistota rasy..a napodobne.. to by fetaka nenapadlo.. ten by si sedel..pozeral na oblohu a premyslal o podstate lienky.. no nemysli si ze to znamena...ze mam total v pici..ja sa chrbtom nezvyknem obracat!!!
Neviem ci som ta spravne pochopila, ale zda sa mi, ze za svoje slobodne rozhodnutie(ak ta niekto neprinutil drogu vziat nasilin) obvinujes svoje okolie. Co je samozrejme dost nefer, kedze to bolo tvoje rozhodnutie.
Mozno nechces vidiet ich pomoc alebo si jednoducho obklopena nespravnymi ludmi, pretoze keby sa taketo nieco stane niektoremu z mojich priatelov, snazim sa mu pomoct zo vsetkych sil.
pretoze drogy su ovela nebezpecnejsie ako alkohol a cigarety, ktore su spolocnostou uz ako tak akceptovane...ja drogy nepotrebujem, vypijem si raz za 2-3 mesiace a zapalim si raz za pol roka...takze da sa zit aj bez drog podla mna
tu vam skopirujem dve vety z jednej stranky : "Závislosť na alkohole ja najstaršia známa toxikománia, najrozšírenejšia a spoločensky aj zdravotne najdôležitejšia. Slovensko je krajina, v ktorej alkohol je droga č.1"
a povedzte niekto, ze to nie je pravda..? stavil by som sa, ze je ovela viac ludi zavislych na alkohole ako na vsetkych drogach dohromady..
a z vlastnej skusenosti - vyskusal som uz viacero drog, ale problem mam len s jedinou - s alkoholom.. a to nielen s mnozstvom v akom ho pijem, ale aj so stavom, v akom sa vzdy po nom ocitnem (depresie).. lenze alkohol mi nukaju vsade kam pridem, rodicia si myslia, ze je to len koli tomu ze som mlady, ze si sem-tam vypijem.. ale byt opity 5krat v tyzdni tak, ze ani neviem jak sa volam, to neni sranda.. a neriesi to nikto, lebo je to LEN alkohol.. keby som 5krat do tyzdna sfukany, myslim, ze by sa na to vsetci pozerali inak..
tak sa pytam rovnako ako zakladatel fora, preco je to tak?
sama si odpovedas na svoje otazky nespravny ludia!!..no ani ty ani nikto iny nemoze a nedokaze posudit kto je prenho spravny.. takto rozlisuju len namysleny jebkovci co si triedia priatelov! a nehovor hop kym nepreskocis, to som pocula velakrat. ja sa zanho postavim, problemy spolu zazenieme.. a co je teras??.. ako prvy sa odvratil, ako prvy sa stratil v prazdnote... a na cintorine stoji nahrobny kamen spolu z pochovanymy spomienkamy..
Kazdy mame ine skusenosti, za mna sa moji priatelia ked som bola v problemoch(aj ked to neboli drogy) postavili a pomohli mi.Rovnako ako aj som za nimi stala, ked to potrebovali. A pri takychto chvilach vacsinou zistis, kto su ti pravi kamarati.
Nic v zlom Leskleoko ale presne kvoli ludom ako ty
otazka 1: vedia ludia o tom ze fetujes?
ak nie tak co riesis za viny?
ak ano, zvykni si takto to neni len u ludi co droguju, takto to je prakticky vsade.. v praci.. v skole.. vo vztahoch.. ludia sa boja neznamych veci, maju radsej svoj pokoj a istotu..
dalsia vec, existuje MRTE ludi co taketo nieco nespravia a co ti bude chciet pomoct.. treba ich len najst a drzat si pri sebe..
a posledna vec.. s drogami ti v skutocnosti nepomoze NIKTO!
este raz.. NIKTO!!
TY si sa na to dala.. TY si zavisla.. nikto sa za teba tej zavislosti nezbavi.. to ze budes plakat jak male deco a hladat chyby na uplne inom mieste ako su ti nijak nepomoze iba z teba spravi ozajstnu fetacku trosku.. trochu sa vzchop, vyser sa na ludi co sa vysrali na teba a bojuj kua..
jo a aby sa vedelo.. ano, viem o com hovorim z vlastnej aj sprostredkovanej skusenosti..
kazdy tu hovorite o niecom inom, niekto o pomoci..iny o vine...
29.
nie ludia nevedia ze fetujem,ale otazka co bola polozena sa netika jednotlivca...mozes si precitat kazdy moj prispevok v tejto teme a zistis, ze ani raz som nespominala seba ako tu zufalu, tu ktorej sa otocia chrbtom, nanajvis vycitky nic viac...JA ako clovek ktori sa na vec pozera zo svojho pohladu len usudzujem, nerobym zaveri..
pozrite sa raz do zrkadla, pozrite si do oci a povecte si, spitajte sa samy seba. ste schopny stat za kazdu cenu za niekym koho tu celi cas odsudzujete??... cloveka-no tentokrat je to fetak,(nedajboh narkoman)co pred nedavnom bol vasim priatelom..?.. uprimne.. nemusite odpovedat.. kazdy z nas vie, ze pochybnost je zla vlastnost...
veď v 2 príspevku ti to RMNB celkom pekne vysvetlil, táto spoločnosť akceptuje dorgy ktoré sú tu dlhodobo. Alkohol je tu viac ako 2000 rokov a rovnako tak aj tabak, tieto drogy zľudoveli, ostatné sú buď nové alebo priveľmi exotické. Ľudstvo aj tak smeruje k čoraz väčšiemu liberalizmu, takže kto vie...možno tvoje vnúčatá už budú mať legálny prístup k drogám ktoré nevyvolávajú fyzickú závislosť.
nj, ono je to proste v povahe ludi.. ked nieco vacsina zacne povazovat za bezne/normalne, tak to tak proste bude, aj keby to normalne nebolo som len nedavno cital taku knihu, kde bol jeden pekny priklad taky.. zee preco sa pouziva rozlozenie pismen na klavesniciach taketo ako je? aa je to tak preto, lebo sa pri nom neda pisat najrychlejsie (v tom case ked vznikli ece pisacie stroje,tak boli pomale a zasekavali sa pri rychlom pisani, tak zmenili rozlozenie pismen na toto, pomalsie).. ale postupne to bolo proste tak zauzivane, ze to nemohli zmenit, lebo by to ludia neprijali
tak rovnako to bude aj s tym, preco sa alkohol a cigarety povazuju za normalne a LSD, ecko a ine drogy za nelegalne
Leskleoko - hm, mozno neodpoviem presne na otazku, ale podla mna mas pravdu v tom, co si napisala na zaciatku - kto je bez viny, nech prvy hodi kamenom, ale musis si uvedomit, ze nie kazdy, kto fetakom drogy zazlieva, ich aj odsudzuje, v tomto je rozdiel, chapes? Keby si videla, ze niekto, koho mas rada, bezi so zavretymi ocami k priepasti, nezastavila by si ho? Nenapadlo by ta zakricat nanho, hej, ty blazon, kam ides, zabijes sa, otvor oci? Myslim, ze chapem, ako to myslis, ale nemozes zo vsetkeho obvinovat len svoje okolie, je pravda, ze si mozno bola odmietnuta, zranena, okaslana, preto si zacala brat, takze ta nemozno za to odsudzovat, nikto z ludi na to nema pravo, ale uvedomujes si, kolkym ludom ty ublizujes, ked beries drogy? V prvom rade sebe, ale aj druhym, tak nemozes povedat, ze fetaci su nevinni a ze len rozmyslaju o podstate lienky, vobec to tak nie je...
dungeo ty si myslis, ze kazdy kto bere drogy im uplne prepadne a je na nich zavisly, ze kradne, klame a neviem co este? v mojom okoli je velmi vela ludi, ktori beru alebo brali drogy a ani jeden z nich neni taka ta troska aku si predstavi kazdy, kto do toho nevidi, ked sa povie "brat drogy"
41 - napisal som nieco take? Nemusi kradnut, klamat a neviem co este, ked berie drogy, jednoznacne si nici zivot a tym ublizuje sebe aj inym, aj ked sa to zo zaciatku nemusi nijako prejavovat, ked to nerobis teraz, to neznamena, ze to nema nijake nasledky na tvoj zivot v buducnosti, to teraz nemozes vediet, o tomto som ja hovoril.
42. vsetko ma svoje nasledky, ide vzdy len o to, ze niekto vie co robi a niekto nie
a hovorit, ze vsetci raz skoncime v rovnakych srackach je nechutne klamstvo
takto to vobec nefunguje, a suhlasim absolutne s bonjour. Bolo to tu uz niekolkokrat spominane, kazdy ma svoj vlastny rozum, berie na seba consequencie svojho rozhodnutia a tym ze ublizi druhym, je uz zial jeho neschopnost to spravne ukerovat u mna vzdy platilo, to na co nemam, na to nesiahnem.
presne jak pise Mei jasne, ze ak clovek tym drogam naozaj prepadne, tak neublizuje len sebe, ale aj vsetkym okolo seba.. ale tak isto ako moze prepadnut drogam, tak moze prepadnut milion inym roznym veciam..
43 - nechapes, ze tym, ze nicis vlastny zivot, ublizujes vsetkym, ktori ta maju radi? Je to tvoja vec, ale za nasledky si ty zodpovedny, ved ja ti to nezakazujem, len aby si to vedel...
Dungeo ale no tak, to prehanas to jak keby som sa mal teraz srat koli setkemu, co mi skodi, lebo to skodi aj vsetkym ktori ma maju radi (nezdrave jedlo, malo pohybu, zle znamky v skole) sak tomu co si napisal nemozes ani ty sam verit
all..."drogovanie" je ludom zazlievane, lebo mnoho ludi, ktory nepoznaju pojem zodpovednost konci (po okuseni tvrdeho) v raji zvanom zavislost.....zavisli ludia, na comkolvek, su pritazou pre danovych poplatnikov a tym padom, pre cely stat, ktory sa im "sklada" na liedzbu......tiez by si nadavala, keby si niekto za tvoje sukromne prostriedky liecil prechladnutie len preto, ze sa rad sporo oblieka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Spolocnost ich odsudi , lebo nie su na nich zvyknuty v takej miere aby ich dokazali akceptovat ...
Moze za to aj vacsia kriminalita zavislich ludi..
Ja som zastanca nazoru , vsetko z mierou. Aj zdravy zivotny styl je urcity druh zavislosti a tiez moze uskodit ...
asi mu nieco chyba, na toto ti neviem odpovedat
A rozdiel medzi fajčiarom a narkomanom je dosť veľký, čiže si môžeš ľahko uvedomiť, že má právo mu do toho kecať..
ak chces vediet toto...ano, stala som pred fetakom, vycitala som mu co roby. a milovat???... naco mi bude milovat chladny kus veci!!!... uz dlho sa divam takto do zrkadla.. no nemyslis ze to co sa stalo z Nas... ze to je dosledok okolia??? mozno keby to bolo inak brali by sme to len koli usmevu.. nie koli zabudnutiu!!
Zatial, co alkohol a cigarety su obmedzovane len na ich predaj pre osoby mladsie ako 18 rokov.
Zatial co pri drogach plati absolutny zakaz akejkovek distribucie.
Inak to celkom dobre trafila 8 aj 9.
>> 13.
To nemozes mysliet vazne !?! To, co sa stalo z vas je dosledok okolia ? To niekto v tvojom okoli za tebou prisiel so striekackou, skladackou, fajkou .. s cimkolvek a donutil ta aby si si dala ? Zivot mas pevne vo svojich rukach moja zlata a tak isto vsetky rozhodnutia, ktore robis. To ze tu teraz o tom vypisujes a zufalo kopes okolo seba, ma presviedca len o tom, ze si sama na seba nahnevana, pretoze si sa tomu nepostavila ked bol este cas a vsetko si mala pod kontrolou.
Ospravedlnujem sa ak tie predosle riadky zneli az prilis cynicky, ale celkom sa ma dotklo, tvrdenie ze narkomanov vlastne vytvara okolie. To je kardinalna hovadina ! Vzdy musi existovat riesenie, ktore vas neprivedie do "hrobu"
nech sa paci, no ja netvrdim ze okolie vytvorilo narkomanov!!! ja hovorim o tom ze okolie vytvorilo jednotlivca.. a nenasiel sa nikto, co by mu bol podal ruku a tak sa sam vyslobodil!..neobvinuj fetaka ze si potiahol.. sustred sa ignoraciu ludi na ktorich sa predtym spoliehal..ludi co sa odvratili hned ako si uvedomili ze ich kamarat ma coilen miniaturny problem.. ich nezaujem, ignoracia a absolutna lahostajnost.. nie drogy.. nicia ludi.. ludia sa nicia navzajom..!!..
tymto sa nechcem branit, uhynat sa ranam, hladam dovod, hladam znamenie.. no zatial niesom troska, okolie na mne nevidi jedinej znamky, a uz len to je plus.. uvidime ako sa to vivinie...
Mas pravdu v tom, ze castokrat je to ludska zlova a lahostajnost, ktora cloveka dovedie takmer na dno a niektori zo zufalstva siahnu po drogach.
Len nechapem, tvoje vyjadrenie, ze drogy nenicia ludi ?
Vies o tom ze psychotroplne latky ako LSD, mozu napachat take skody na psychike ze sa ludia musia do konca zivota zucastnovat terapii ? 16 rocne decko, ktore to vyskusa prvy krat na disce si to moze pamatat po cely zivot. "Bad Flashe", paranoie ... to vsetko su veci ktore podla teba ludsku psychiku neposkodzju ?
Suhlasim s tym, ze castokrat su na zaciatku prave ludia, ale obhajovat drogy je absurdne !
to bolo myslene obrazne..akoze akcia ma svoju reakciu..sklamanie, pad..
Mozno nechces vidiet ich pomoc alebo si jednoducho obklopena nespravnymi ludmi, pretoze keby sa taketo nieco stane niektoremu z mojich priatelov, snazim sa mu pomoct zo vsetkych sil.
a povedzte niekto, ze to nie je pravda..? stavil by som sa, ze je ovela viac ludi zavislych na alkohole ako na vsetkych drogach dohromady..
a z vlastnej skusenosti - vyskusal som uz viacero drog, ale problem mam len s jedinou - s alkoholom.. a to nielen s mnozstvom v akom ho pijem, ale aj so stavom, v akom sa vzdy po nom ocitnem (depresie).. lenze alkohol mi nukaju vsade kam pridem, rodicia si myslia, ze je to len koli tomu ze som mlady, ze si sem-tam vypijem.. ale byt opity 5krat v tyzdni tak, ze ani neviem jak sa volam, to neni sranda.. a neriesi to nikto, lebo je to LEN alkohol.. keby som 5krat do tyzdna sfukany, myslim, ze by sa na to vsetci pozerali inak..
tak sa pytam rovnako ako zakladatel fora, preco je to tak?
Ale su to vsetko v pohode zvladnutelne drogy,ktore pri rozumnom uzivani nemaju vplyv na ludske rozhodovanie.
Neviemsi predstavit nejakeho fetaka,ako v poho funguje.
Nehovorim o tom,ze notorici mozu normalne fungovat,to je extrem.
Ale ked mam rad alkohol,teda prilezitostne si vypijem ..predsa sa to nedavaporovnavat s niekmy kto si dav atvrde drogy.
Aj tak je to vsetko vplyv spolocnsotim,naucili sme sa s tym zit a preot je to tak.
Ale razne spm proti tvrdym drogam a aj marihuane.
Ale kazdy nech si robi co chce,kym am neobmedzuje a nez neprijemnuje mi zivot,je to len a len jeho vec.
sama si odpovedas na svoje otazky nespravny ludia!!..no ani ty ani nikto iny nemoze a nedokaze posudit kto je prenho spravny.. takto rozlisuju len namysleny jebkovci co si triedia priatelov! a nehovor hop kym nepreskocis, to som pocula velakrat. ja sa zanho postavim, problemy spolu zazenieme.. a co je teras??.. ako prvy sa odvratil, ako prvy sa stratil v prazdnote... a na cintorine stoji nahrobny kamen spolu z pochovanymy spomienkamy..
Kazdy mame ine skusenosti, za mna sa moji priatelia ked som bola v problemoch(aj ked to neboli drogy) postavili a pomohli mi.Rovnako ako aj som za nimi stala, ked to potrebovali. A pri takychto chvilach vacsinou zistis, kto su ti pravi kamarati.
otazka 1: vedia ludia o tom ze fetujes?
ak nie tak co riesis za viny?
ak ano, zvykni si takto to neni len u ludi co droguju, takto to je prakticky vsade.. v praci.. v skole.. vo vztahoch.. ludia sa boja neznamych veci, maju radsej svoj pokoj a istotu..
dalsia vec, existuje MRTE ludi co taketo nieco nespravia a co ti bude chciet pomoct.. treba ich len najst a drzat si pri sebe..
a posledna vec.. s drogami ti v skutocnosti nepomoze NIKTO!
este raz.. NIKTO!!
TY si sa na to dala.. TY si zavisla.. nikto sa za teba tej zavislosti nezbavi.. to ze budes plakat jak male deco a hladat chyby na uplne inom mieste ako su ti nijak nepomoze iba z teba spravi ozajstnu fetacku trosku.. trochu sa vzchop, vyser sa na ludi co sa vysrali na teba a bojuj kua..
jo a aby sa vedelo.. ano, viem o com hovorim z vlastnej aj sprostredkovanej skusenosti..
29.
nie ludia nevedia ze fetujem,ale otazka co bola polozena sa netika jednotlivca...mozes si precitat kazdy moj prispevok v tejto teme a zistis, ze ani raz som nespominala seba ako tu zufalu, tu ktorej sa otocia chrbtom, nanajvis vycitky nic viac...JA ako clovek ktori sa na vec pozera zo svojho pohladu len usudzujem, nerobym zaveri..
pozrite sa raz do zrkadla, pozrite si do oci a povecte si, spitajte sa samy seba. ste schopny stat za kazdu cenu za niekym koho tu celi cas odsudzujete??... cloveka-no tentokrat je to fetak,(nedajboh narkoman)co pred nedavnom bol vasim priatelom..?.. uprimne.. nemusite odpovedat.. kazdy z nas vie, ze pochybnost je zla vlastnost...
ja som sa hadat nechcela
hm..aspon niekto...(ked clovek nechape,priblblo sa usmieva)
tak rovnako to bude aj s tym, preco sa alkohol a cigarety povazuju za normalne a LSD, ecko a ine drogy za nelegalne
smejem sa ludom co to tu komentuju a ani nemaju sancu co to pojem droga znamena
ps.. jasne nechapem
ja berem drogy uz asi dva roky, ale iba sem-tam.. a nielenze nikomu inemu zivot nenicim, ale o tom ani nikto nevie myslim z rodiny..
a kazdy si nejakym sposobom zivot nici.. ja si ho nicim drogami, to je snad moja vec, nie?
a hovorit, ze vsetci raz skoncime v rovnakych srackach je nechutne klamstvo
takto to vobec nefunguje, a suhlasim absolutne s bonjour. Bolo to tu uz niekolkokrat spominane, kazdy ma svoj vlastny rozum, berie na seba consequencie svojho rozhodnutia a tym ze ublizi druhym, je uz zial jeho neschopnost to spravne ukerovat u mna vzdy platilo, to na co nemam, na to nesiahnem.
mimochodom: triedite odpad?
a u nas doma sa triedi, preco?
preto!!!
treba dorazit dakedy aj sam seba...
a aj skody napachane pod vplivom...
...inak klobuk dole...