a v černobyle je každopádne stále reaktor, ktorý môže jebnúť... tusím, že sa v posledných rokoch, alebo proste v poslednej dobe ten poklop aj rozpadáva a opravujú ho... dá sa tade prechádzať, ale žiť by tam asi nežil nikto..
už som to pozabúdal, ale pri tej havárii sa uvoľnilo omnoho viac rádioaktivity ako pri tom bombardovaní... ono taký jadrový reaktor, je predsalen trochu väčšia záležitosť ako nejaká z lietadla zhodená bombička..
dík ja len že v dokumentoch hovorili že sa tam strašne dlho nebude dať žiť teda ked tam padne atomka a oni im hodili hned dve kúsok od seba. A som pozeral v Paríži v jednom múzeu tak tá bomba bola velkosti vane na kúpanie... ale neviem si celkom presne predstaviť koľko je aktívneho paliva v elektrárni lebo v škole hovorili že ono musí sa tam čosi spraviť aby to reagovalo...
V Cernobyle bol udajne 10x tak velky spad ako v JPN...a za druhe v JPN zabijala obrovska tlakova vlna, nie tak ako samotna radiacia...i ked samozrejme netvrdim, ze radiacia tam v JPN bola slaba....tam sa to tykalo priamo zasiahnutych tym "ciernym dazdom"...
kdezto v Cernobyle zabijala vyslovene uvolnena radiacia priamo z reaktora, ktora unikala dlhe dni a mesiace. Je tam zamorena zem, priroda a zvierata...preto tam zivot nikdy nepride spat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
Zamorenie v hirosime nebolo zdaleka take velke ako v Cernobyle.
kdezto v Cernobyle zabijala vyslovene uvolnena radiacia priamo z reaktora, ktora unikala dlhe dni a mesiace. Je tam zamorena zem, priroda a zvierata...preto tam zivot nikdy nepride spat...
a prečo je človek ráno lenivý vstávať, učiť sa, pomáhať, konať dobro...
Boh nám dal slobodnú vôľu a my čo robíme...
vraždíme sa, ničoho a nikoho sa nebojíme, chceme byť nad Bohom, ktorý nás stvoril
filip
neni tam sice priamo o tom pytliactve nic rozpisane ale tak narychlo sa mi nechce nic ine hladat lebo idem spat