aj ked som bol narodeny do katolickej rodiny a teda bol som vychovany ako katolik, mam dost rokov a som slobodny clovek...verim v to svoje ktore som si sam dobrovolne vybral...nepotrebujem o tom nikoho presviedcat ani poucat...kazdy nech si veri v to, co ho robi alebo bude robit stastnym a dobrym clovekom...nakoniec - je to len nabozenstvo...
Som vychovaná v kresťanskej rodine, avšak aj keď som pokrstená, považujem sa za ateistku - mňa sa nikto nepýtal, čo chcem a bola som násilným obradom vtiahnutá nedobrovoľne do viery. A keby som si mala vybrať , rozhodne je to Budhizmus, pretože to nie je viera, skôr spôsob myslenia... A rozhodne mi je to ideológiou najbližšie.
"Predstavte si že ste ateista." - to si nemusím predstavovať
"Aké náboženstvo by ste si vybrali?" - ako keď raz popieram existenciu boha, tak logicky nie len toho kresťanského ale všetkých, od Alaha cez Odina po Zeusa, ba aj Aštara Šerana.
Btw. ja osobne buddhizmus za náboženstvo nepovažujem, skôr za filozofický, myšlienkový smer.. z uvedených možností najprijateľnejší, povedzme.
@sophisticatedpato
Aj podľa mňa. Naozaj by som bol rád, ak by mi niekto zo zástancov opačného názoru vysvetlil, prečo budhizmus nie je náboženstvom. :S
ti jebe? vies ty co je to ten ateizmus? kedze si ocividne mierne zaostale individum: ateizmus je odmietanie viery v boha. cize ked si ateista tak v boha NEVERIS, tym padom otazka "ake nabozenstvo by ste si vybrali" je viac nez totalne jebnuta. staci takto?
V okamihu, kedy prepukne nevraživosť, je veľmi ťažké objavovať pravdu. Militantné formy ateizmu môžu štúdium náboženstva znečistiť moralistickými dogmami a v konečnom dôsledku aj znížiť prestíž vedy, ktorú samotní ateisti považujú za fundamentálny základ pri hľadaní pravdy.
Ľudia, som z vás v šoku! Nemám nič proti budhizmu ale pri tejto ankete mám pocit, že tu hlasujú Číňania . Pravoslávie som dal navyše aby som ho nenechal prázdne, ale určite nie som pravoslávny. Raz už som katolík, tak to meniť nebudem
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
budhizmus samozrejme, pretoze je mylne chapany ako nabozenstvo ... ja som proti nabozenstvam
Na budhizme mi vadí, že podporovali nacistov
a príde deň, keď každý zisti či išiel správnym smerom...
pre niekoho to bude dobré, pre iného zle..
ale to je každého osobná vec, čo chcel to dostane...
"Aké náboženstvo by ste si vybrali?" - ako keď raz popieram existenciu boha, tak logicky nie len toho kresťanského ale všetkých, od Alaha cez Odina po Zeusa, ba aj Aštara Šerana.
Btw. ja osobne buddhizmus za náboženstvo nepovažujem, skôr za filozofický, myšlienkový smer.. z uvedených možností najprijateľnejší, povedzme.
Aj podľa mňa. Naozaj by som bol rád, ak by mi niekto zo zástancov opačného názoru vysvetlil, prečo budhizmus nie je náboženstvom. :S