osobne ja som taký, že nechytím bežné choroby ako chrípky, nádchy, angíny... ale raz za 4 roky chytím vždy takú hlúposť, že bez chémie neexistuje. naposledy som maródoval vyše 4 mesiacov v kuse...
jasne ze prirodu! vcera ma zacalo boliet hrdlo, zjedla som 4 velke struciky cesnaku a vualaaa prirodne antibiotikum, najlepsie..ale niekedy, pri inych infekciach zial nie je cesty bez chemie...
doktorku som nenavstivila od svojich 10tich rokov co som mala anginu, vobec tie sracky do seba nechcem pchat, staci ze mi skodia ine veci a prirodu milujem vratanie byliniek, treba vedet co k comu pomoze
prírodu.... napr. chceli mi dať na pohotovosti na ten zápal antibiotiká... vybrala som si výplachy šalviou... krásne mi prechádza ten zápal...
ale napr. na tú divnú agresívnu formu akné som sa snažila vyhnať aj zmenou stravy, čajmi na prečistenie ako krvy tak aj pokožky, rôznáými prírodnými maskami, tinktúrami atď. atď. a pomohli mi len antibiotiká.... ale čo je na kkt asi sa mi to vracia....ale neriešim to tak budem špata a čo
@lenuli mimochodom ja vždy keď začínam byť chorá(alebo ak mam vela zhonu tak keď som žu dosť chorá) tak si na večeru spravím cibulový vývar, každý sa chytá zahlavu že prečo preboha a ráno sa zobudím zdravá lacné, zdravé a účinné
@vitaeestamor blbost... homeopatika su zvlast kategoria.... a hlavne to sa neda pokladat za "prirodnu" medicinu ako v tomto zmysle. Teda homeoterapia sa neda pokladat za medicinu
nehovorím, že si chémiu nikdy nedám, ale snažím sa jej do poslednej chvíle vyhýbať. ono niekedy tie lieky sú totiž viac na škodu, ako na osoh - také liečenie nádchy alebo chrípky kdejakým teraflu a inými sračkami tak akurát doondí imunitu, lebo nenechá telo si vytvoriť protilátky samo. druhá vec je napr. angína, tam sa neradno zahrávať a riskovať zápal pľúc.
@lawey jo sak to je super! aj nad cibulou s medom som pomyslala, ale mam voci tomu strasnu averziu z detstva takto som si spravila super cesnakovy dressing z bieleho jogurta ku karfiolu, a potom este do volakeho privarku co sme mali naobed som natlacila dalsie dva struky aj ked, to uz chutilo podivne ...najlepsie ze vecer mi mama vojde do izby a pyta sa ci som jedla cesnak reku no, tak 10 hodin dozadu, a o poschodie nizsie este ze som nikam vecer nesla, fuh, este dnes po zobudeni som ho citila ale pomohlo
z chémie tak max.paralen a zyrtec, inak prírodné vecičky a aantibiotiká som už asi 4 roky nebrala a inak živočíšne uhlie v tabletkách neviem či je chémia alebo príroda
čo človek nenájde ale stavím sa že 80% tých čo hlasovali za prírodu keď kašlú vypijú nejaký sypaný čajík ale keď je už horšie tak sa doserú a sypú do seba tabletky
Ale inak antibiotika som nebrala od detstva. Ide vsak o to, ze ked ma boli zub, dam si paralen. Tak mi to vyhuje a ked sa niekomu nepaci, nech si da caj a neotravuje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ale napr. na tú divnú agresívnu formu akné som sa snažila vyhnať aj zmenou stravy, čajmi na prečistenie ako krvy tak aj pokožky, rôznáými prírodnými maskami, tinktúrami atď. atď. a pomohli mi len antibiotiká.... ale čo je na kkt asi sa mi to vracia....ale neriešim to tak budem špata a čo
fakt vlastne neviem, kedy som užívala niečo iné ako acylpirín (ktorý je tuším tiež dosť na prírodnej báze) a veselo si žijem.
A začínam mať pocit, že do konca roka si začne môj ľubovníkový čaj odo mňa pýtať celé oddelenie
Ale pri chorobe antibiotiká nerada beriem :letim: