Ak to hodnotím z pozície diváka, tak to bolo nádherné. Zorganizovať toľko ľudí, aby v tom istom okamihu zdvihli ruku a spravili krok, to je úspech. Je za tým kopa potu a majú môj obdiv. Bolo to úžasné
A z politického hľadiska to bola trochu ukážka sily. Predstavili techniku, o ktorej verejnosť nevedela a tým ukázali, že iste majú aj techniku, o ktorej len tak niekto nevie. Takže dali najavo, že zahrávať sa s Rusmi nie je sranda. Zaujali ma hlavne tie nadzvukové bombardéry, ktoré nemajú vo svete obdoby .
Rusko ma najsilnejsiu armadu na svete, ma najviac raketovych hlavic takze jednoznacne rusko vede a na tej prehliadke neukazalo ani polovicu svohjo arzenalu ...
@bluepanter úplne súhlasím. S tými bombardérmy ma dosť prekvapili.
Organizácia bola perfektná bez chybičky, ešte aj počasie im vyšlo. A to že v prehliadke boli vojenskí príslušníci krajín ako Poľsko, USA, Veľká Británia atď považujem za veľké plus. A hranie hymny Európskej Únie na Červenom námestí bolo dosť prekvapujúce.
Myslím, že Rusko ukázalo ako svoju silu, tak svoj postoj k svetovej politike.
@pernik tých čo nezaujíma že nás niekto v 2.svetovej vojne oslobodil, nech sa vysťahuje na polárny kruh, najlepšie na severný, tam im to aspom dojde, nevážia si slobody, ludských obetí a života.......filip
A vsetko pod cervenou vlajkou s kosakom a kladivom? Pripadne so zlatou hviezdou? Nevidel som to, ale tie ich oslavy sa pokial viem vzdy konali pod bolsevickymi zastavami. Jedine co svetu ukazali, ze ani po 18 rokoch sa nedokazu zmierit s tym ze im padol system. Pripomina mi to jedneho bezkrketho kokota co sedi vo vlade...
@zajko30 radsej by som bol keby nas vyslobodia amici a nie hentie bolsevicke pice...
@zajko30 preco by som mal niekde odchadzat? Ja som sa tu narodil, ale mam pravo zapicovat si na tych hajzlov komunistickych co nas za 40 rokov dostali do takej riti, ze sa z nej budeme vyhrabat dalsich 100. Ak sa z nej vobec vyhrabeme..
@tommyhot ved hej, ospravedlnenie to nie je, ale čo my už stým narobíme, ja mám rad tiež Slovensko a by som sa len tak do cudzieho sveta nesťahoval aj keby tam boli nejaky známi........doma je len doma, ako sa hovorí.......
@tommyhot To len reagujem na to že bol by si radšej keby nás oslobodili Amíci.
Nechcem byť na teba sprostý, ale keby mala stredná Európa čakať na oslobodenie od Amíkov. Tak dnes by nás tu ani toľko nebolo koľko nás je a možno ani nikto keby nebolo Ruska, vojna by sa predĺžila a poriadne dlho.
Neviem či by sa mali konať prehliadky k oslavám konca 2. sv. vojny všade. No Rusi to robia už ako tradíciu každoročne čiže tam by sa asi mali, lebo to patrí k Rusom a vôbec im to nezazlievam, lebo keby nebolo ich tak neviem či tu dnes nemáme Hitlerovskú ríšu. Je to určite aj ukážka sily, lebo inak by asi toľko techniky nepredvádzali, to by snáď stačil aj pochop vojakov.
ale asi ešte novšia verzia, lebo komentátori vraveli, že je to svetová premiéra toho lietadla
@tommyhot@13 myslím, že práve dnes urobili pravý opak. Vyzeralo to, ako keby dali minulému režimu zbohom. Nikde nebola fotka Stalina (stále pre mnohých Rusov kult), Medvedev oficiálne vyhlásil, že režim bol totalitný a chybný + na prehliadku boli pozvané armády západných krajín a aj ich predstavitelia.
@bluepanter v dnešnej situácii by bolo pre rusko zbytočné vyvíjať úplne nový strategický bombardér..pravdepodobne pôjde o nejakú modernizovanú verziu tupolevov z 80. rokov....nič proti, stále sú to úžasné stroje ale "novými" ich nazve naozaj len optimista
@stodvacinkar tak keď sú nadzvukové, staré iste nebudú . Museli zmeniť tvar aj výkon pre to, aby bombardér dosiahol takú rýchlosť . Ale s tým vychádzaním zo starého konceptu máš zaiste pravdu, dáva to logiku
na svoju dobu prevratný stroj, američania sa mu snažili konkurovať projektom valkýra ale ten bol tak drahý, že ho kongres zrušil...a aj taká krajina ako rusko si môže dovoliť prevádzkovať len niekoľko kusov
@stodvacinkar but nevies po anglicki,alebo vedome klames!!! tu-160 bola ruskou odpovedov na americku b-1!!! a xb-70 ktori spominas, bol ovela skor. tu-160 ani zdaleka nebola "prevratna"ako pises!!!
.......k hlupostiam,ako tu su ludia uplne prekvapeny zo starich ruskich lietadiel,sa ani radsej nevyjadrujem.
@pa3cek napriklad v takej Plzni v cesku, ruski tank ani nevydeli. lebo ju oslobodili usa. to ze neoslobodili aj Prahu, bolo koli dohode z rusmi. inac bi Prahu oslobodili usa. takze vojna v ceskoslovensku sa predlzila, kedze rusi sa museli vracat aby oslobodili Prahu a tym cele ceskoslovensko.
@swen s tohto pohľadu máš pravdu, ale ja som to myslel zase tak, že ak by vôbec NEBOLO(to som aj napísal vyššie v @20 ) Ruska tak v živote by sa do Európy nedostali žiadny Amíci ani Angličania či Kanaďania. Nechápem čo máte furt proti Rusku a ešte buďte všetci radi že u nás nezaviedli Gulagy a že sa žilo až nad mieru dobre v tých časoch ak si to porovnáte z biedou v bývalom ZSSR. Ďalej buďme radi že nás nepričlenili do ZSSR(lebo mohli si s nami robiť čo len oni chceli), až vtedy by to tu vyzeralo. Veď my ako Slovenský štát v 2. sv. vojnu sme viedli proti Rusom vojnu, tak môžme byť ešte radi ako sme dopadli.
Lenže ja ti poviem kde je chyba milí @swen a aj ostatný. Keby nezačala posratá Amerika paktovať s Nemeckom, tak možno by sa bojovalo ako naďalej. Mimochodom USA väčšinou bojovali tam kde sa bojovalo najlepšie, lebo inak si neviem vysvetliť že nejaký kokot Amík oslobodzoval Aš v ČR ale do Berlína mal ešte stovky kilometrov čo zase Červená armáda mala desiatky kilometrov, to je na tom veľmi pozoruhodné.
Takže teraz môžem napísať aj ja tebe ako ty mne že keby Gen. Patton neobsadzoval nejaký Aš v ČR(kde nebol žiadny odpor zo strany Nemcov) ale aby sa tlačil zo západu či juhu na Berlín kde trpelo omnoho viac ľudí, tak asi by urobil pre históriu lepšie a nie obchádzal doslova hlavný front ako sraľo. Každý dobre vie že pokiaľ nedobyje hlavný štáb, tak vojna asi neskončí. Takže teraz neviem či bolo dôležitejšie dobyť nejaký Aš, Plzeň a Karlove Vary, pokiaľ nebol dobitý Berlín(lebo ten magor Hitler sa vzdať nechcel a rozkázal bojovať do posledného muža).
Nie vždy sa musí postupovať priamo, ak dobyješ to čo je hlavné tak máš všetko na to si neprišiel???. Napr.: Ak odsekneš sliepke hlavu tak máš pokoj, ale keď ju budeš sekať postupne od nôh k hlave, tak tá sliepka bude ešte stále žiť a škrabať nohami. Takže asi tak nemám čo viac k tomu dodať.
@swen úprimne povedané, vyser si oko mladý, do koho tu skáčeš?! Vieš len to čo píšu na wikipedii a potom máš múdier plnú hubu..a ako tak pozerám tak patent na rozum máš aj v oblasti histórie
@pa3cek rusi maju rovnaky podiel na rozputani vojny ako nemci, neviem preco by som mal ospevovat jedneho ci druheho? moj nazor na rusov poznas, myslim si, ze nema zmysel to dalej rozoberat. Pre mna su to primitivne socky, nic viac.
@bluepanter Medvedev vyhlasil..., hlavne ze mu v parlamente sedi bolsevik jak vysity.. A keby len jeden.
Rusky trh s komoditami upada, pretoze rusi sice vela predaju ale aj velmi vela spotrebuju a jedine co im ostalo je zbrojarsky priemysel.. Konecne uz prisli na to, ze im tecie do topanok a bez toho aby sa otvorili svetu daleko nezajdu.. Alebo si snad niekto mysli, ze zariti bolsevici pozvali USA, UK atd len tak zo slusnosti?
@pa3cek ale kde, ved prave nemci z rusmi spolupracovali....ved nemci testovali tanky v rusku. rusi mali z usa lietadla,tanky, potraviny.....inak by vojnu nevyhraly. a vies, treba uznat kvaliti usa a celkovo zapadu.
@stodvacinkar si nastuduj nieco otom, a potom sa vyjadruj. lebo tvoja reakcia je uplne odveci.
ps. z wikipediou si tu pisal ty(@24 ), tak neviem ocom tocis.
@pernik história je sviňa v tom, že si ju človek môže vysvetliť podľa toho ako sa mu hodí. Tvoje názory poznám a preto nepokladám diskusiu na túto tému s tebou za plodnú tým pádom..čus
btw- nepopieram že rusi napadli poľsko, ak ti to nedá spávať
@tommyhot k tvojim výplodom ani viac dodávať nemusím ;-D
1. wikipediu ako zdroj som uviedol len aby si ľudia mohli názorne predstaviť ako taký ruský strategický bombardér vyzerá, a aké sú jeho TTD (technicko-taktické údaje)
2. prečo moje tvrdenie že okrem wikipedie nevieš nič? Lebo tvoj argument v príspevku @26 je čisto výcuc z wikipedie..konkrétne tá časť že tu-160 je odpoveďou na americký b1. Keby si mal trochu znalostí o "cold war engineering", tak by si pochopil o čom píšem
2. no vies, to ze tu-160 bola robena,ako odpoved na americku B1 (B1A), je fakt. ci to pise wikipedia,alebo inii. ......tak mi napis,ocom si pisal. lebo ja mam rad fakta, a nie keci o nicom.... ("na svoju dobu prevratný stroj, američania sa mu snažili konkurovať projektom valkýra ale ten bol tak drahý, že ho kongres zrušil...a aj taká krajina ako rusko si môže dovoliť prevádzkovať len niekoľko kusov"). to rovno si mohol napisat, ze americka AH-64 , bola "odpovedou na ruskii KA-50/52(helicoptery) ,co je samozrejme z casoveho hladiska absolutny nezmysel. lebo nemozu vyrobit nieco ako odpoved na nieco, co neexistuje ani vo sne.
a ked si myslis,ze ja vsetko mam len z wikipedie,....tak mi povedz napriklad...kde tam akoze pisu otom, ze modernizovane mig-21 v polovici 90tich rokoch, mali pocitac z 486 procesorom....lebo to tam nieje nikde. a to je len priklad.
@swen ten prvý bod ti vysvetľujem prečo som dal odkaz na wikipediu
2. Teraz sa pod veľmi mocno zamyslieť. Niečo ako výroková logika, budete brať na škole.. Takže keď ty tvrdíš, že tu-160 bola odpoveďou na b1, vylučuje toto tvrdenie fakt, že valkýra bola reakciou na tu-160? Veľmi mocno rozmýšľaj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
50 komentov
A z politického hľadiska to bola trochu ukážka sily. Predstavili techniku, o ktorej verejnosť nevedela a tým ukázali, že iste majú aj techniku, o ktorej len tak niekto nevie. Takže dali najavo, že zahrávať sa s Rusmi nie je sranda. Zaujali ma hlavne tie nadzvukové bombardéry, ktoré nemajú vo svete obdoby .
Len som reagoval na tému a aký na to mám názor, to sa tu odo mňa chcelo.
a inak neskracujte 2.svetovu vojnu ako sv. ale svet.
Organizácia bola perfektná bez chybičky, ešte aj počasie im vyšlo. A to že v prehliadke boli vojenskí príslušníci krajín ako Poľsko, USA, Veľká Británia atď považujem za veľké plus. A hranie hymny Európskej Únie na Červenom námestí bolo dosť prekvapujúce.
Myslím, že Rusko ukázalo ako svoju silu, tak svoj postoj k svetovej politike.
@zajko30 radsej by som bol keby nas vyslobodia amici a nie hentie bolsevicke pice...
Nevážim si boľševických svíň a Ruska...
filip
Nechcem byť na teba sprostý, ale keby mala stredná Európa čakať na oslobodenie od Amíkov. Tak dnes by nás tu ani toľko nebolo koľko nás je a možno ani nikto keby nebolo Ruska, vojna by sa predĺžila a poriadne dlho.
Neviem či by sa mali konať prehliadky k oslavám konca 2. sv. vojny všade. No Rusi to robia už ako tradíciu každoročne čiže tam by sa asi mali, lebo to patrí k Rusom a vôbec im to nezazlievam, lebo keby nebolo ich tak neviem či tu dnes nemáme Hitlerovskú ríšu. Je to určite aj ukážka sily, lebo inak by asi toľko techniky nepredvádzali, to by snáď stačil aj pochop vojakov.
možno to bol tento » www.military.cz/russia/air/tupo...
ale asi ešte novšia verzia, lebo komentátori vraveli, že je to svetová premiéra toho lietadla
@tommyhot @13 myslím, že práve dnes urobili pravý opak. Vyzeralo to, ako keby dali minulému režimu zbohom. Nikde nebola fotka Stalina (stále pre mnohých Rusov kult), Medvedev oficiálne vyhlásil, že režim bol totalitný a chybný + na prehliadku boli pozvané armády západných krajín a aj ich predstavitelia.
» en.wikipedia.org/wiki/Tupolev_Tu...
uvedené do prevádzky: 1981
maximálna rýchlosť: 2200 km/h
na svoju dobu prevratný stroj, američania sa mu snažili konkurovať projektom valkýra ale ten bol tak drahý, že ho kongres zrušil...a aj taká krajina ako rusko si môže dovoliť prevádzkovať len niekoľko kusov
@pa3cek napriklad v takej Plzni v cesku, ruski tank ani nevydeli. lebo ju oslobodili usa. to ze neoslobodili aj Prahu, bolo koli dohode z rusmi. inac bi Prahu oslobodili usa. takze vojna v ceskoslovensku sa predlzila, kedze rusi sa museli vracat aby oslobodili Prahu a tym cele ceskoslovensko.
Lenže ja ti poviem kde je chyba milí @swen a aj ostatný. Keby nezačala posratá Amerika paktovať s Nemeckom, tak možno by sa bojovalo ako naďalej. Mimochodom USA väčšinou bojovali tam kde sa bojovalo najlepšie, lebo inak si neviem vysvetliť že nejaký kokot Amík oslobodzoval Aš v ČR ale do Berlína mal ešte stovky kilometrov čo zase Červená armáda mala desiatky kilometrov, to je na tom veľmi pozoruhodné.
Takže teraz môžem napísať aj ja tebe ako ty mne že keby Gen. Patton neobsadzoval nejaký Aš v ČR(kde nebol žiadny odpor zo strany Nemcov) ale aby sa tlačil zo západu či juhu na Berlín kde trpelo omnoho viac ľudí, tak asi by urobil pre históriu lepšie a nie obchádzal doslova hlavný front ako sraľo. Každý dobre vie že pokiaľ nedobyje hlavný štáb, tak vojna asi neskončí. Takže teraz neviem či bolo dôležitejšie dobyť nejaký Aš, Plzeň a Karlove Vary, pokiaľ nebol dobitý Berlín(lebo ten magor Hitler sa vzdať nechcel a rozkázal bojovať do posledného muža).
Nie vždy sa musí postupovať priamo, ak dobyješ to čo je hlavné tak máš všetko na to si neprišiel???. Napr.: Ak odsekneš sliepke hlavu tak máš pokoj, ale keď ju budeš sekať postupne od nôh k hlave, tak tá sliepka bude ešte stále žiť a škrabať nohami. Takže asi tak nemám čo viac k tomu dodať.
@bluepanter Medvedev vyhlasil..., hlavne ze mu v parlamente sedi bolsevik jak vysity.. A keby len jeden.
Rusky trh s komoditami upada, pretoze rusi sice vela predaju ale aj velmi vela spotrebuju a jedine co im ostalo je zbrojarsky priemysel.. Konecne uz prisli na to, ze im tecie do topanok a bez toho aby sa otvorili svetu daleko nezajdu.. Alebo si snad niekto mysli, ze zariti bolsevici pozvali USA, UK atd len tak zo slusnosti?
Spolu s nimi napadla Poľsko ešte aj Slovenská armáda, tieto tri krajiny prakticky začali 2. sv. vojnu.
@tommyhot tak uznávam, že to boli len slová, ale predsa len je to krok vpred
jednému môže byť poľahčujúca okolnosť že je mladý, druhý sa už moc nemá na čo vyhovárať no obaja tu perlíte až sa historické dokumenty skrúcajú
p.s. ak viete o histórii korenený prd tak sa vyhýbajte diskusiám na túto tému
@tommyhot tož nie sú fakty ako fuckty
@stodvacinkar si nastuduj nieco otom, a potom sa vyjadruj. lebo tvoja reakcia je uplne odveci.
ps. z wikipediou si tu pisal ty(@24 ), tak neviem ocom tocis.
btw- nepopieram že rusi napadli poľsko, ak ti to nedá spávať
@tommyhot k tvojim výplodom ani viac dodávať nemusím ;-D
1. wikipediu ako zdroj som uviedol len aby si ľudia mohli názorne predstaviť ako taký ruský strategický bombardér vyzerá, a aké sú jeho TTD (technicko-taktické údaje)
2. prečo moje tvrdenie že okrem wikipedie nevieš nič? Lebo tvoj argument v príspevku @26 je čisto výcuc z wikipedie..konkrétne tá časť že tu-160 je odpoveďou na americký b1. Keby si mal trochu znalostí o "cold war engineering", tak by si pochopil o čom píšem
1. a???
2. no vies, to ze tu-160 bola robena,ako odpoved na americku B1 (B1A), je fakt. ci to pise wikipedia,alebo inii. ......tak mi napis,ocom si pisal. lebo ja mam rad fakta, a nie keci o nicom.... ("na svoju dobu prevratný stroj, američania sa mu snažili konkurovať projektom valkýra ale ten bol tak drahý, že ho kongres zrušil...a aj taká krajina ako rusko si môže dovoliť prevádzkovať len niekoľko kusov"). to rovno si mohol napisat, ze americka AH-64 , bola "odpovedou na ruskii KA-50/52(helicoptery) ,co je samozrejme z casoveho hladiska absolutny nezmysel. lebo nemozu vyrobit nieco ako odpoved na nieco, co neexistuje ani vo sne.
a ked si myslis,ze ja vsetko mam len z wikipedie,....tak mi povedz napriklad...kde tam akoze pisu otom, ze modernizovane mig-21 v polovici 90tich rokoch, mali pocitac z 486 procesorom....lebo to tam nieje nikde. a to je len priklad.
2. Teraz sa pod veľmi mocno zamyslieť. Niečo ako výroková logika, budete brať na škole.. Takže keď ty tvrdíš, že tu-160 bola odpoveďou na b1, vylučuje toto tvrdenie fakt, že valkýra bola reakciou na tu-160? Veľmi mocno rozmýšľaj
2. xb-70 lietala v 60tich rokoch, b-1a zaciatkom 70tich, tu-160 koncom 70tich rokoch....co na tom nechapes?