Nie som paranoická akoby ste si možno mysleli, ale už pred časom som sa rozišla s jedným týpkom a nedá mi pokoj. Zmenila som telefónne číslo a aj mail, ale aj tak ma našiel na webe. Stále mi vypisuje. Ak nie na mail/fcbook, tak komentuje verejne veci, čo
ja by som si ho zablokovala na vsetkych internetovych kontach a tym by to pre mna haslo. nech si vypisuje kolko chce. a co sa tyka @1 tak to by som riesila az keby ta naozaj sledoval alebo take nieco.
@james144 Keď ťa niekto neustále obťažuje a snaží sa ťa kontaktovať a tuto slečna má z toho pochopiteľne nervy a nie je jej zrovna dobre... Nie je to zrovna najlepší pocit, prajem ti aby si to nikdy nezažil. + Keď ti niekto spraví profil na nete a prakticky sa vydáva za teba, tak je to pokiaľ viem krádež identity. @iw A nevieš odkiaľ mohol mať ten mail, ako si ho našiel? Nemohlo sa stať, že mu ho niekto z tvojich známych dal? Na FB si prerieď asi trochu friendlist, nepíš ľuďom verejne na profily, celý profil si schovaj aby ani nemohol vidieť skupiny ktoré lajkuješ, snáď to pomôže...
pozri nič s tým nespravíš, je sloboda vyjadrovania a komentovať môže čo chce, komu chce. @4 inak
alebo to povedz nejakému tvojmu veľkému kamošovi a nech mu dá po papuľi magorovi. toto je choré už, keby aspoň chcel niečo riešiť ale blbosti typu už ma nikdy neuvidíš? šak dík, veď to práve chcem
inak teda ja nechcem byt voci nikomu neuctiva ale vy co si myslite ze s takouto srackovou zalezitostou by sa policajti resp. niekto vyssie zaoberal - cmon...uz sa s nimi natahujem roky a to co predvadzaju, no obcas mi je do smiechu a obcas do placu..a to sa jedna o realne trestne konanie, nie takuto somarinu.
@method jedeine ne? ale nech tam ona nejde, nech tam príde len ten kamoš, nikdy nevieš čo blb spraví..pooprípade by sa strašne ohrdnutý a so zraneným egom obrátil na fízlov urobiť jej zle. keď tam nepríde ona, je tam výhovorka..och..ozaj? ja som zabudla na to stretko..hrala som wow a stratila pojem o čase..fakt tam ktosi došiel? miesto mňa? mu to vysvetlil? super! D a tak aj tak dobre
Podľa mna robíš dobre, že mu neodpovedáš... jedného dňa ho to určite prestane baviť a skonči s tým.... teda dufam, že nie je až taký zaostalý potom už fakt neviem čo by som urobila na tvojom mieste
Určite skús políciu a vykresli im tam ako strašne sa ho bojíš atď. A naďalej takého človeka ignoruj a neodpovedaj. Dosť možno ho to prestane baviť i keď u nenormálnych ľudí nikto nevie...
@james144 nie, keď robí konta, tak kradne identitu, čo na Slovensku trestné nie je, ale dalo by sa to určiť ako zneužitie nosiča informácií
@iwuskabb normálne by som šiel na políciu, že mi nedá pokoj a ešte sa za mňa aj vydáva
mne sa toľko ľudí vyhrážalo mailami som im vymenoval všetky trestné činy, ktoré tým spachali a keď budú pokračovať budem to riešiť cez políciu tak, aby dostali čo najviac rokov... od vtedy sa neozvali
takže by som ti radil odpísať mu na mail, že ide o paragraf 247 zneužitie nosiča informácii za čo môže dostať aj 2 roky
Takéto chorobné prenasledovanie sa nazýva stalking.. Aj mňa istý čas stalkovala jedna baba, kontaktoval som jej rodičov a prestala.
Viem že v Česku je stalking trestný čin, ale neviem ako je to na Slovensku. @Violinkenneth toto vyzerá na nejakého profíka
@iwuskabb toto není sranda.. nenechávaj to tak.. viem o čom hovorím :/ mala som to také isté.. ale po čase ho môj ignor akoby viac naštval a pridali sa k tomu aj vyhrážky a napadnutia.. takže určite s tým niečo rob.. :/ sú to vážne chorí ľudia toto.. :/ keby sa tým viac zaoberala polícia.. možno by bolo menej napadnutí, znásilnení atď.. :/ ale určite s tým niekde choď kým nedopadneš zle :/ nikdy nevieš, ako mu prepne...
@topanocka sociopat sa vacsinou sprava hostilne a neprimerane k druhym a spolocnosti. psychopat je clovek ktory "ublizuje" sam sebe a trpi nejakou dusevnou poruchou
@chlorofyl jediný rozdiel čo som našla ja bolo že jeden je organizovaný druhý menej, ale že obe spadajú pod ASPD dnes sa to už nedelí, ale ubližovanie sebe ? no možno ak sa myslia alkoholicke alebo drogové excesy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
sudny zakaz priblizenia a take veci
určite to rieš aj s políciou, takéto šikanovanie si nenechaj
teda chapes...ak sa nevyhraza....
[na policii] Dobry den, moj ex mi vypisuje na facebooku chcem na neho podat tresne oznamenie.
Srsly?
@iw A nevieš odkiaľ mohol mať ten mail, ako si ho našiel? Nemohlo sa stať, že mu ho niekto z tvojich známych dal? Na FB si prerieď asi trochu friendlist, nepíš ľuďom verejne na profily, celý profil si schovaj aby ani nemohol vidieť skupiny ktoré lajkuješ, snáď to pomôže...
@4 inak
alebo to povedz nejakému tvojmu veľkému kamošovi a nech mu dá po papuľi magorovi. toto je choré už, keby aspoň chcel niečo riešiť ale blbosti typu už ma nikdy neuvidíš? šak dík, veď to práve chcem
@iwuskabb normálne by som šiel na políciu, že mi nedá pokoj a ešte sa za mňa aj vydáva
mne sa toľko ľudí vyhrážalo mailami som im vymenoval všetky trestné činy, ktoré tým spachali a keď budú pokračovať budem to riešiť cez políciu tak, aby dostali čo najviac rokov... od vtedy sa neozvali
takže by som ti radil odpísať mu na mail, že ide o paragraf 247 zneužitie nosiča informácii za čo môže dostať aj 2 roky
Viem že v Česku je stalking trestný čin, ale neviem ako je to na Slovensku.
@Violinkenneth toto vyzerá na nejakého profíka
jeho to skôr či neskôr prejde keď nebudeš reagovať.