To Wikipediu moze prepisovat kdokolvek a cokolvek? ja teraz kukam na wikipedii nejake clanky a dam ze "editovat" a prepisujem si to tam podla mojho nazoru... To mozem? Co to je, wtf? To si mozem poprepisovat celu wikipediu jak chcem?
@crowley Nie ja tam len napísem pravdu. @etelnair a co s tym admini spravia oni to vymazu ak sa im to nebude lubiť či mi daju ban na chodenie na Wikipediu či čo?
@warhawk
Aby si tam niečo napísal najprv niečo naštuduj v knihe alebo zaži proste ja viem ako to myslíš ale neúplne informácie tam nepíš. Neprepisuj nič iba ak doplnaj
@crowley A co sa mi moze stat? Ak budem pisat jak chcem? Ale pravdu tam pisem a aj budem pisat samozrejme... Ale mozem dostat napr. ban na Wikipediu ze tam nebudem moct chodit alebo co? Alebo nic sa nemoze stat?
Nestane sa ti nič wiki nemá peniaze aby všetko kontrolovala ale ak tam napíšeš blbosť nájde sa človek ktorý to opravy lebo taký sa nájde vždy ja osobne iba doplňujem informácie a podobne fakty bud mesta a obce ktoré som navštívil alebo lekárske poznatky nepíšem nič do čoho sa nerozumiem .Poprípade ak sa chceš venovať nieakej problematike a maš patrične vedomosti môžeš si založiť vlastnú wiki stránku a tam to prezentovať.
Môžeš prepisovať aj publikovať nové články, ale je to kontrolované,i keď sem tam sa tam nejaká perla nájde. U nás na škole je napríklad Wikipédia ako zdroj informácií pre projekty zakázaná.
no povedzme ze kvoli tomu, ze kazdy tam moze pisat a robit upravy ake chce tak wikipedia nie je povazovana za overeny zdroj informacii napr. pre bakalarky alebo diplomky.
pouzit ju samozrejme mozes ale mal by si to mat podlozene aj niecim doveryhodnym, napr. knihou
to mna by zaujimalo co robia majitelia wikipedii kedze ju celu vyplnaju bezni ludia doma a bezni ludia aj posielaju dobrovolne prispevky na fungovanie wikipedii :o
este pred tyzdnom si tu bol velky svalnac, co boxoval a bol neporazitelny a vsetkych nas chcel roztrhat so svojimi hodinkami za 10000 € a teraz si intelektual prepisujuci wikipediu?
a ano, mozes dostat ban, jebenko
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
aj ked na to treba tiež talent
Niekto sa snaží niekomu pomôcť odovzdaním vedomosti a ty tam napíšeš niečo podla svojho názoru omg
@etelnair a co s tym admini spravia oni to vymazu ak sa im to nebude lubiť či mi daju ban na chodenie na Wikipediu či čo?
Aby si tam niečo napísal najprv niečo naštuduj v knihe alebo zaži proste ja viem ako to myslíš ale neúplne informácie tam nepíš. Neprepisuj nič iba ak doplnaj
pouzit ju samozrejme mozes ale mal by si to mat podlozene aj niecim doveryhodnym, napr. knihou
a ano, mozes dostat ban, jebenko
» en.wikipedia.org/wiki/Sládkovi...