Aký je váš názor? Myslíte si, že ide o niečo, čo je potrebné zo spoločnosti vypudiť alebo to beriete ako prirodzenú, evolučne podmienenú vec a nevadí vám to? Stretli ste sa v živote s tým, že ste mali pocit, že ste niečo dostali iba preto, že ste
konvenčne atraktívna osoba? Alebo naopak s tým, že konvenčne atraktívna osoba bola uprednostnená na úkor vás? Budem rada za akékoľvek relevantné poznatky, názory a skúsenosti.
Taketo niečo som viac vnímala možno na ZŠ, ale v dospelom živote už vôbec… ani sa mi nič take nestalo (alebo nebola taká situácia, kde by som to mohla pozorovať)
Navyše každý považuje za pekne niečo iné a myslím že takých všeobecne atraktívnych ľudí, čo sa budú páčiť je väčšine, je úplne minimum.
A veľkú časť robí aj to ako sa človek o seba stará…. + veľa veci sa samozrejme dá poriešiť make-upom alebo na klinikách rôznymi zákrokmi
No ja si netrúfam zhodnotiť či pretty privilage existuje alebo nie, ale čím som si istá je že využívam vlastný vzhľad vo svoj prospech a myslím si že by tak mali robiť všetci alebo skôr všetky ženy.
Ale teraz premýšľam a púšťajú ma vodiči často na prechode, vždy sa ponúkne nejaký čo mi vynesie kufor hore schodmi, držia mi dvere a Tak podobe a tieto veci sa nedejú keď som nenamalovana čiže
Podľa mňa to je vec (V preklade to znie dosť hrozne. ?). Je to určite podmienené vývojom, ako napokon všetko.
Ja som pomerne slepá a nevšímam si, ale mne sa napríklad nestávajú veci ako Barbi v @5. Viem len toľko, že pre pekný úsmev sa dá zariadiť veľa vecí. Jednoducho pekní ľudia to majú o niečo ľahšie.
Nemyslím si, že by sa toho mala spoločnosť zbaviť, lebo skutočne sa stretávam vo svojom živote s tým, že ma ľudia berú zväčša o kúsok lepšie až potom, čo ma aspoň minimálne spoznajú, a to hovorím z pohľadu nie konvenčne atraktívneho človeka. Takže si myslím, že je to prirodzená vec, ktorú všetci podvedome vnímame.
@6 podľa mňa to tiež nie je možné vypudiť. Je to unfair advantage ktorú si so sebou budeme vždy všetci nosiť. Samozrejme, nepáči sa mi to. Každý by mal mať možnosť rovnakej štartovacej pozície, ale nežijeme v ideálnom svete. Život nie je voči každému rovnako fér.
Nastastie mi pracu nezoberie sexy 20tka alebo miss universe,jedine zeby mala maturitu alebo ausbildung v obore,čož pochybujem.to plati aj u pretty boy.
A inak pustam ludi ,bez ohladu na krasu , pri pokladni ked mam plny kosik a oni 2-3 veci
tiez si netrufam povedat... podla mna sympatickost je viac... cize ano, sympaticki ludia to mozno maju o kusok.lahsie v tom,zw vedia urobit dobry dojem
ale to nemusi byt preto,ze su objektivne pekni
ale raz sa mi na pohovore ma brigadu stalo,ze po tom,co som tete vysvetlila,ze ale mam skusenosti a co studujem,kde som bola na stazi etc mi zadrela- ale viete, my tu neplatime za modu,ale vysledky
a ja ze prosim?
ja sa realne o modu extra nezaujimam a vzdy to tak bolo
na tom.pohovore som mala sako a taky vacsi nahrdelnik,co mi podarovala kamoska... vlasy som.mala v baletkovskom bun-e,lebo boli mastne,tak vtedy to je ok
takze ak z tohto zhodnotila nieco,tak to je dost trapne
som.rada,ze sa mi neozvali teda
teraz je to uz usmevna prihoda
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Navyše každý považuje za pekne niečo iné a myslím že takých všeobecne atraktívnych ľudí, čo sa budú páčiť je väčšine, je úplne minimum.
A veľkú časť robí aj to ako sa človek o seba stará…. + veľa veci sa samozrejme dá poriešiť make-upom alebo na klinikách rôznymi zákrokmi
Ja som pomerne slepá a nevšímam si, ale mne sa napríklad nestávajú veci ako Barbi v @5. Viem len toľko, že pre pekný úsmev sa dá zariadiť veľa vecí. Jednoducho pekní ľudia to majú o niečo ľahšie.
Nemyslím si, že by sa toho mala spoločnosť zbaviť, lebo skutočne sa stretávam vo svojom živote s tým, že ma ľudia berú zväčša o kúsok lepšie až potom, čo ma aspoň minimálne spoznajú, a to hovorím z pohľadu nie konvenčne atraktívneho človeka. Takže si myslím, že je to prirodzená vec, ktorú všetci podvedome vnímame.
A inak pustam ludi ,bez ohladu na krasu , pri pokladni ked mam plny kosik a oni 2-3 veci
ale to nemusi byt preto,ze su objektivne pekni
ale raz sa mi na pohovore ma brigadu stalo,ze po tom,co som tete vysvetlila,ze ale mam skusenosti a co studujem,kde som bola na stazi etc mi zadrela- ale viete, my tu neplatime za modu,ale vysledky
a ja ze prosim?
ja sa realne o modu extra nezaujimam a vzdy to tak bolo
na tom.pohovore som mala sako a taky vacsi nahrdelnik,co mi podarovala kamoska... vlasy som.mala v baletkovskom bun-e,lebo boli mastne,tak vtedy to je ok
takze ak z tohto zhodnotila nieco,tak to je dost trapne
som.rada,ze sa mi neozvali teda
teraz je to uz usmevna prihoda