Predstavte si, že ste začínajúci podnikateľ a chcete rozšíriť vaše produkty, resp. spraviť firme reklamu.
Kde a ako by ste sa zviditeľnili?
Ktoré reklamy by ste zvolili, prípadne spôsob prezentovania?!
PR clanky su dobra forma reklamy, idealne ked to nebude vizerat ako PR clanok. Dalsia moznost je hromadne oslovovat priamo potencionalnych zakaznikov (hromadne myslim po 1000kach) ale tiez to treba urobit takou formou aby to nevyzeralo ako reklama, ak mas nieco o co je zaujem, tak by to nemal byt problem. A potom reklama na FB vide to lacno a je to dost ucinne.
A este k tomu hromadnemu oslovovaniu, najlepsie je ked to robis adresne, a nemalo by to vizerat ako propagacia tvojej firmy, lepsie ked oslovujes pod svojim menom ako sukromna osoba, proste ponukas nieco co by ten zakaznik mohol prave potrebovat.
@dreams155 Ja ti dam taku radu: vypni tuto diskusiu a chod sa vzdelavat, zober do ruky nejaku dobru knihu z tejto tematiky, alebo si citaj nejake clanky na profi blogoch venujucich sa tejto tematike ak chces najst naozaj osvedcene rady a informacie. Alebo si myslis, ze ti tu neskusene deti poradia lepsie ako robit biznis?
spôsob prezentácie?
najlepšia vizitka je urobená kvalitná práca, bezkonkurenčná cena, spravená v termíne k úplnej spokojnosti zákazníka...(neviem v čom chceš podnikať)
a jedno si zapamataj, peniaze robia peniaze...
ak budeš oje.ávať ľudí, rýchlo skončíš...
záleží to od množstva faktorov, ak predávam motivačné obrazy, nebudem si dávať reklamu do google vyhľadávania...ak poskytujem masáže v nitre, nebudem sa propagovať reklamou v JOJ-ke a podobne...nedá sa nato odpovedať
@1 Jedná sa o prezentovanie mojej firmy. Jedná sa o produkty na e-shope. @3 Presne s tebou súhlasím. Len som bol zvedavý, čo mi odporúčia ľudia. Kedže na ľuďoch sa to celé odvíja. Názory @5 Áno, sociálne siete. Len, reklama na sociálnych sieťach aj niečo stojí. Ale, možno, budem mať tu čo nevidieť banner na birdz. @6 To nehrozí. @7 Áno, odcudziť človeka, ktorého nepoznáš, to je také ľudské. Zvyčajne, takí egoisti, končia na začiatkoch.
@xxar3s a ty odkial mas, ze nezazil? Prave preto, ze zazil a zazivam uz roky, viem dobre ako poradit a poradil som najlepsie ako sa dalo. Urcite je to takto lepsie ako sa pytam neznalych deti v anonymnej diskusii...
@kittyboo s tym musim nesuhlasit. Je to presne naopak A pisu o tom casto aj odbornici na reklamu, ukazuje sa to ale aj v praxi, aj ja s tym mam dlhorocne skusenosti. Je to presne naopak, facebookova reklama je jedna z tych drahsich a najmenej efektivnych. Zavisi to samozrejme aj od segmtentu, ktory chce predajca oslovit, ale ak nechce oslovit len najtupejsiu cast populacie na nejaky o.ebavacsky brak, tak plati to co som napisal. Je to najmenej efektivne a prilis drahe. Su lacnejsie a efektivnejsie formy reklamy, napriklad google adwords a mnoho inych.
@filippo22 on sa pytal na prezentaciu firmy, ked zacina a podla mna FB je ako stvoreny na prezentovanie firmy, kedze tam mozes ukazat omnoho viac ako v nejakom shote alebo banneri. chces povedat ze miliarda ludi, co je na fb su vsetci najtupejsia cast populacie ci ako?
@filippo22 praveze fb je ma dost dobry pomer cena / "efektivita" oproti adwords mam kolegu co sa zivi internetovim marketingom takze viem. Btw nie sme tu vsetci 20 rocne deti ja nepriklad podnikam takze tak.
@xxar3s Samozrejme, aj moju firmu uz 8 rokov otravuju reklamne agentury, ktore by nam chceli spravovat kampane na FB. Ale za tych 8 rokov podnikania na internete som sa uz davno naucil co je efektivne a co nie. Neboj, FB mam stokrat odskusany, je drahý. Okrem cennych zakaznikov ti tam vytvoria velke naklady aj vela ludi, z ktorych nikdy zakaznik nebude. Tym je FB typický rovnako ako azet klik a podobne vyhodene peniaze.
@dreams155 skusal som si sam robit vela veci, aj som sa to snazil naucit ale efektivnejsie (aj z pohladu mojho casu) mi prislo nechat to na odbornikov, skusil by som mozno mensiu reklamku, ktora este nema taku velku marzu alebo berie aj mensich klientov a urcite budes spokojny s ich pristupom (ja som naposledy robil s » www.niceagency.sk/sk/domov/... a mozem len odporucat)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
PR clanky su dobra forma reklamy, idealne ked to nebude vizerat ako PR clanok. Dalsia moznost je hromadne oslovovat priamo potencionalnych zakaznikov (hromadne myslim po 1000kach) ale tiez to treba urobit takou formou aby to nevyzeralo ako reklama, ak mas nieco o co je zaujem, tak by to nemal byt problem. A potom reklama na FB vide to lacno a je to dost ucinne.
najlepšia vizitka je urobená kvalitná práca, bezkonkurenčná cena, spravená v termíne k úplnej spokojnosti zákazníka...(neviem v čom chceš podnikať)
a jedno si zapamataj, peniaze robia peniaze...
ak budeš oje.ávať ľudí, rýchlo skončíš...
@3 Presne s tebou súhlasím. Len som bol zvedavý, čo mi odporúčia ľudia. Kedže na ľuďoch sa to celé odvíja. Názory
@5 Áno, sociálne siete. Len, reklama na sociálnych sieťach aj niečo stojí. Ale, možno, budem mať tu čo nevidieť banner na birdz.
@6 To nehrozí.
@7 Áno, odcudziť človeka, ktorého nepoznáš, to je také ľudské. Zvyčajne, takí egoisti, končia na začiatkoch.