nepôjdem nikoho voliť, lebo všetci sú to kokoti, čo aj tak budú hrabať pre seba ale myslím, že prezident bude buď Mistrík alebo Harabin, ostatným šance moc nedávam
@james98 Všetci dobre vieme, že by si zaňho hlasoval len ty a Riddler. Škoda možnosti. Ale inak vo deň volieb budem určite napäto sledovať, či sa množstvo percent, ktoré získa, dostane cez desatinnú čiarku, alebo ostane za ňou.
@sugy1 Tak pre mňa je to o úplne o niečom inom ako pre väčšinu ľudí, ktorí ho poznajú len zo Zomri s tučným bruchom a tam to končí. Sú to celé roky, dávno predtým čo začal vôbec mediálne vystupovať, čo čítam jeho knihy a články atď. Gro bolo vždy ľavicové - ľuské práva, sociálna spravodlivosť a rovnosť, ekologické témy. Pred rokmi prišiel s iniciatívou Zjednotení za mier, čo je pre mňa ako radikálneho pacifistu niečo úžasné. Ako prezidentský kandidát sa ako jediný hlási otvorene k ľavicovým hodnotám. Otvorene tiež hovorí o tom, že musíme stáť na strane najslabších - menšín - migrantov, LGBTI+, ale aj ekonomicky slabých. Ako jediný kandidát povedal na rovinu, že skutočnou spoločenskou hrozbou sú bieli extrémisti atď. atď.
@james98 nie nie, mňa neber ako typka zo Zomri, ja to nelajkujem. Ja si myslím že s Edom sa vo veľa veciach dá suhlasit, ale v minimálne rovnakom počte veci si myslím že má veľmi nešťastné nazory. Na papieri vyzerá ako veľmi dobrý kandidát, to istotne, mne sa práveže páči myšlienka prezidenta nepolitika, ale nemyslím si žeby to mal byť práve doc. Chmelár.
@sugy1 Veď ta tak neberiem - ja sám to lajkujem, ale s tým, že niekedy sú tam pičoviny (ako všade). No to je jedno - ide mi o tie 18 ročné deti, ktoré si tvoria názor len podla obrázkov. Samozrejme, že aj okolo Chmelára je toho veľa - o tom to je - s veľa jeho postojmi tiež nesúhlasím, inak sa ani nedá. Hovorím len na rovinu, že ideologicky mi je velmi blízky (hoci na Západe by to bol len slabý odvar ľavičiara). A z tej osobnej stránky som si prešiel podobnou cestou ako on - z evanjelického prostredia smerom k myšlienkam sekulárneho humanizmu. Práve kvôli jasne vyhraneným ideovým postojom ho volit buďem - hoci reálne šance nemá. No a to, že ho náckovia považujú za zradcu národa a ekonomickí liberáli ho tiež nenávidia, považujem za bonus.
@james98 Keď ho sleduješ roky, prečo nesleduješ aj to kam všade je ochotný sa vopchať aby získal politický kapitál? Zomri mimochodom ani neviem čo je... Pmatáš na 99percent, na zelených? Tie jeho keci ako ho niekto večne chce nabrať do velkej strany a on odmieta ale nikdy nepovie do akej ho to vlastne volali? Jedine comu verim je vdaka Weissovi ze ho volali do SDL, ale to bola vtedy tak silna strana asi ako tí zelení, nehovoriac o tom, že kamaratske vazby na Weissa su same o sebe nelichotive. Jeho tvorba a publikácie sú tiež veľmi, ale veľmi diskutabilné, keďže od istého roku všetci čo ho sledujeme trochu kriticky, neveríme ani tomu, že veci čo píše vychádzajú z jeho hlavy tiez sa mi paci ako si ho vzdy "najde" kamera
Ja viem, angazoval sa vo vela veciach ale z politického hladiska za nim ostávavajú len ruiny, ak to teda neboli ruiny uz pred tym, po nich nasledne ostava uz len paseka. Bol jedným z ľudí čo zabili Gorilu, len preto ze sa chcel zas niekde pretrcat... Edo chmelar nie je obciansky aktivista, politik, alebo nebodaj žurnalista ktorým kedysi na chvílu naozaj bol... Edo Chmelár je nič viac ako mentálny akrobat.
@sugy1 on je taký nepolitik asi ako Hlina nezačínal v juniorke HZDS a neskončil v KDH On je nepolitik len v tom zmysle, že o válove stále našťastie iba sníva. Volič je pe neho klientela" ktorú si mapuje.
@karlotiskot môže byť, do týchto vecí už nevidím. Ja som myslel to že v podstate Chmelár je akademik a jeho meno sa mi nespája so žiadnou politickou stranou, čo by u mňa bolo veľké plus, keby nebolo milióna ďalších mínusov.
@karlotiskot Ja viem, v ktorých hnutiach pôsobil - ale nepovažujem to za problém, keďže politické funkcie nikdy nezastával. Druhá vec, ani netvrdím, že je apolitický, práve naopak - je politicky angažovaný oveľa viac ako množstvo politikov, ktorí sú takzvane len "do počtu" a nikdy o nich počut ani nebudeme. Vtedy skúšal rôzne možnosti, čo je legitímne. Nepovažujem ho ale za aktivistu v pravom slova zmysle - vlastne ani neviem za čo ho považovať - na to neexistuje kategória. Proste je verejne aktívny. A hento ostatné sú konšpirácie - neviem si predstaviť z koho hlavy by boli jeho texty. Vystupuje sám za seba, fakt neviem kto by čo z jeho názorov mal. Veď sa pozri na to, ako celé roky kritizuje SMER a robí to presne opačne ako SMER. Kandidát, ktorý na konzervatívnom slovensku hovorí pozitívne o migrantoch a LGBTI proste nemá šancu. Z toho čo píše a hovorí by nemal nič nikto kto by za nim potenciálne stál. Hovorí to skôr o tom, že naivne skúšal všeličo čo sa dalo - spravil vela chýb a tým si rozhádal veľa ľudí. A dokonca z toho nemá nič ani on sám - tak načo konšpirovať? Keď sa pohybuješ vo verejnom priestore samozrejme, že sa s hoc kým stretávaš - ostatné sú zatiaľ konšpirácie. Keď sa náhodou preukážu nejaké prepojenia, tak budem veľmi sklamaný a isto to kritizovat budem.
@karlotiskot Je to strašne zdeformované videnie sveta. Keď kritizuješ sankcie voči Rusku, ktoré sú postavené na dohadoch, neznamená to, že si pro-ruský. Rusko spomínal iba vtedy, keď sa spustila celá tá hystéria okolo novičoku atď. Dával dôraz na empirické fakty a dôkazy, ktoré neboli. Podľa mňa je pro-ruský ten človek, ktorý oslavuje ruský režim a Putina nekriticky a za každých okolností. Podobne ako pro-americký je ten človek, ktorý donekonečna bude obhajovať nelegitímne vojny a invázie Spojených štátov. Nech by zomrelo akékoľvek množstvo ľudí. Najlepší príkladom pro-rusky orientovaného človeka je Rostas či Harabin (a všetci okolo nich) - a pro-americky Hríb, Smatana (a všetci okolo nich) atď. Nikdy som si nič také u Chmelára nevšimol, ak by hej, tak ho prestanem sledovať už veľmi dávno.
Ja legitímne skúšať sa dostať do parlamentu kadejako, ale je to legiimne pre nenažrané svine, nie pre niekoho kto v každom članku tvrdí ako si stojí za svpojimi hodnotami
Čo ja viem z koho hlavy? trebárs Amosa Oza ? nie nejde o to že s ním niekto manipuluje, aj keď weissa stale nevylucujem, ide o jeho problemi s plagiatorsttvom
Nie to nie su konspiracie pre Boha a kazdy kto spravi v politickom zivote vela chyb a nevie s nim pretat je v zasade nenazrane prasa. Politik, akým tvrdí, že bude by po svojich chybach davno odisiel, co teda parkrat urobil aj on ako proste a nie, chyba je ked dojebes seba alebo svoju organizaciu, nie ked tahas ku dnu ludi ktory ta k sebe uchylili, alebo ktorym si sa nacpal...
Ja nechapem ako mozes tvrdit ze ho poznas cely zivot a pri tom ignorujes jeho chyby ako nieco ospravedlnitelne, pri tom su mega a to este ani nebol v politike, nechapem ako mozes prehliadat jeho menenie nazorov a priamu koreláciu s tým aké témy práve v spoločnosti leteli a ktorá strana dosiahla vačšej pozornosti, či už konzervatívnosťou, alebo kontroverznosťou.
Proste brať do úvahy všetky jeho vyjadrenia tak Edo Chmelár je Kresťansko-liberálne proeurópsky zmýšľajúci proruský lgbt ekologicky zástanca separatizmu, ak to ovšem nie je separatizmus s priamou podporou USA
Aha... čiže podpora anexie Krymu - Vojenského útoku na celistvosť hraníc, ktorú kedysi uznal samotný agresor???? To je akokeby si teraz príde Maďarsko po južné Slovensko, pretože sa ho museli vzdať za nie úplne košér okolností z ich strany Jeho empirické dokazy su len o tom ako sa narvat vsade.
A ja nemam problem s nestrannostou , ale toto nie je nestrannost, to je VSESTRANNOST
@karlotiskot Nechce sa mi v tomto teple na to podrobne reagovať Tak len v krátkosti. Neprehliadam jeho chyby ani nekonzistentnosť. Názorovo sa každý nejak formuje, akurát u nás, čo nevystupujeme verejne, to nie je vidieť. S tým súvisí aj jeho ego - aktuálne je vo svojich postojoch na nejakej názorovej línii, presadzuje ju, prezentuje sa nejakým spôsobom - a potom ju plynule upraví a prezentuje zas niečo o čosi iné. Toto ale platí pre každého. Keď čítaš čítaš nejakého filozofa alebo intelektuála, úplne inak sa prejavoval keď mal 20, inak ked mal 30 úplne inak v 40 tke atd. Normálna vec, väčšinou však jeho dielo čítaš v globále - aj s transformáciami myslenia. To platí aj v politickom myslení a ideológie prekračujú hranice. Takto nájdeš napr. styčný bod medzi náckami a radikálnymi pacifistami (samozrejme antifašistami) v kritike NATO atď. atď.. Keby som mal ale do detailov kritizovať a analyzovať niekoho postoje a ich zmeny, jeblo by ma a nikoho by som nikdy nevolil - pričom sám seba by som musel odpísat tiež, lebo ako všetci prechádzam tým istým
@james98 nie nie nie nie... plynule upravovanie je keby Schopenhauer vo svojom existencializme uzná svoje výhrady ohľadom žien za neopodstatnené. To čo predvádza Chmelár je ako keby príde Nietche umyť nohy pápežovi...
A ďalší problém je, že on vyčíta nekonzistentnosť iným, preto vraj stále chodí od strany k strane. Ale velké strany predsa len upravujú program neotáčajú ho. Tým ich nechcem obhajovať, ale Chmelár je v tomto na úrovni Kotlebu a nemá právo za to nikoho kritizovať. Skús mu to povedať do tváre že toto morálne právo teda nemá a prečo má pocit, že z jeho strany majú tieto kecy nejakú váhu vzhľadom na to, ako mení svoje politické vyjadrenia on sám. Uvidíš mentálnu akrobaciu ako vyšitú, ak ti teda nepovie že ty si nikto a nebude ti na takéto otázky odpovedať. Aj ked s kamerou by sa to dosiahnut dalo.
Čiže si prave vlastne napisal ze si dobrovolne slepy aby si nahodou neskoncil ako nevolic? Fakt? A myslím, že hladieť na seba kriticky nie je naozaj nič zlé. Druha vec je ze ty si sukromna osoba a on verejna, to nie je ospravedlnenie pre neho, to je praveze este vacsia zodpovednost. Takto totiz mozme tvrdit, ze Prochadzka zo Siete vlastne len po volbach zmenil nazor Takehoto politika proste nechces dalsieho pre ktoreho su politicke prehlasenia len akousi komoditou.
@karlotiskot Veď jasné - preto píšem, že my ostatní si to môžeme dovoliť vo väčšej miere, lebo nevystupujeme a nepôsobíme verejne. Skôr za to ale môže jeho povaha ako nejaké vonkajšie tlaky alebo čo. No ale to čo urobil Procházka nemá obdobu. Vrátil sa z rokovania na úrade vlády a klamal - klamal až do poslednej chvíle, že s nikým nerokoval. A v priebehu chvíle bolo všetko úplne inak. To je úplne iný prípad - a aj z jeho reakcií bolo vidieť, že je na tom psychicky veľmi zle. No a čo sa Chmelára týka - v praktickej politike toho ešte veľa neurobil a s veľkou pravdepodobnosťou nikdy nikam zvolený ani nebude, takže ani neurobí. Zatiaľ mi stačí, že sa hlási k ľavici - podporuje veci okolo Karmíny a odborov atď. Neviem koho iného by som mal voliť. Tak napr. v posledných parlamentných volbách som volil MOST. Mali najviac pro-európsky a pro menšinový program, ale čo v praxi urobili - samozrejme nič. V podstate boli ticho - hodnotovo sa len málo vyhraňovali.
Inak je takmer všetko lepšie ako súčasný prezident, ktorého vrchol v úrade je to, že číta z papiera všetko čo mu jeho poradcovia napíšu Dokonca musí čítat aj to, že sa chce viac venovať rodine - čo je ale neskonalý nezmysel, keďže do politiky ide znova.
@james98 To, že nemal obdobu neznamená, že ani nebude mať. Chmelár klame tiež o svojich posobeniach v roznych stranach, klamal o svojom posobeni v 99 percent a jeho kontaktoch s Weissom, dokonca ako člen strany klamal, keď navonok najprv toto financovanie odmietal a nakoniec keď sa po voľbách ukázalo,že z 99 percent nebude ni%c všetko o čom tvrdil, že bolo vlastne politicky prijateľné, už politicky prijateľné tak úplne nebolo.
On bude ešte horší ako procházka, ktorí si konzistenciu svojho názoru aspoň nejaký skúšal držať a po tom ako ju už nedokázal udržať sa zdekoval dpč . Vezmi si len ten Krym. On naozaj bol tri dni pred tým ešte obhajovateľ celistvosti ukrajinskej hranice a TRI DNI mu trvalo kým bol nasáčkovaný pred ruskou mabasádou na podporu Anexie v dave protestantou a rozprával do kamery, ako rusko malo historické právo zabrať toto územie...
Nechapem tvoju logiku, volit clvoeka o ktorom vies ako meni nazory a ze potapa projekty do ktorych sa zapoji... Mas pocit ze niekto kto sa takto sprava na tejto urovni bude vo vysokej politike nejak iný?
A čo tak nevoliť. Pozri tu každý volí menšie zlo a čuduje sa potom, že je tu stále zlo. Keby každý kto volí menšie zlo nevolí, vyvinie sa konecne skutocny obciansky natlak a bude musiet dojst v zasade k zmene, ci uz protestami, kde nepojde do ulic 10 000 ludi proti niekomu koho volilo 300 000, ale kde pojde do ulic 100 000 ludi proti tomu co ho volilo 50 000 ludi. Nie takto sa radsej berie nevolenie ako nejake stigma, pritom v momentalnej politickej situacii je to jedna z najlůogickejsich moznosti. ¨
Fuuu aj Obama čítal aj Trump cíta aj Merkelová aj Putin dokonca, to že nevidíš papier, neznamená že tam nie sú čítačky. Čítajú z nich o svojich rodinách o svojich plánoch... ak sleduješ rokovania parlamentu sr tiež tam všetci čítajú z papierov,... Ako proste ak ti vadí len toto na
Kiskovy, tak nechápem v čom je horší ako Chmelár?
@james98 a kto sú to tí bieli extrémisti?tých par sto blbcov čo sa hrajú na nacistov? skutočnú spoločenskú hrozbu predstavuje súčasná kleptokracia,keby smer a jeho oligarchovia nenarobili tolko pičovín tak by Kotleba ostal na svojich 2-3%
@hetfield Ano, v podstate kritikou oligarchie začína Chmelár svoju knihu "Svet nie je na predaj" z roku 2003 tuším. Čo sa týka SMER-u, kadekto bežne hovorí, že práve oni môžu za nárast percent pre Kotlebovu stranu. To je však nezmysel. Kotleba získaval podporu najmä v priebehu a počas dozvukov hospodárskej krízy. Práve v tomto období narastali far-right strany a hnutia na celom svete - v Indii, Francúzsku, Grécku, Anglicku, Maďarsku, Polsku, Grécku. A v mnohých krajinách ešte radikálnejšie ako Kotlebova strana. V praxi by to znamenalo, že SMER môže za nárast pravicového radikalizmu v globále, čo je nezmysel. Naopak si myslím, že ak by vládla pravica (ktorá má rovnako ako SMER za sebou oligarchov) a škrtala by výdavky ešte viac - Kotleba by narástol oveľa oveľa viac. Nie však vďaka pravici samotnej - ale vďaka globálnym trendom - a len by ešte viac priliali olej do ohňa.
@james98 hospodárska kríza začala v 2008,v roku 2010 mala LSNS 1,33 % v 2012 1,58 % a v 2016 zrazu už 8% čiže vládna politika mala na to asi podstatný vplyv
@hetfield Ja viem, preto som schválne napísal "v priebehu a počas dozvukov hospodárskej krízy". A vôbec to nie je inak ani v iných krajinách po celom svete. Ano, takmer v každej zo spomínaných krajín majú čoraz vyššie percentá (zabudol som napr. ČR) - a pokiaľ viem, ani tam nemajú SMER. Je to pekne rozoberané v knihe "Veľký regres" z roku 2017 - na ktorej sa podielala topka svetovej sociológie, politológie atď.
@hetfield Čítal som veľa článkov takzvaných slovenských "novinárov" o tom, ako je SMER príčinou vzostupu extrémizmu. "S veľkým údivom" som zistil, že vzostup extrémistických strán a politikov, a to najmä v rokoch 2014, 15, 16 - analyzujú po celom svete. A ako zázrakom, nikde sa SMER ako zdroj nespomína Alebo žeby to zázrak nebol?
@james98 ok ale v západných krajinách sú to hlavne problémy s migraciou prečo stúpajú preferencie antisystemových stranám,u nas su to hlavne ekonomické dôvody,lebo ťažko sa tu akože z ničoho nič objavilo tolko "fašistov" tí tvoria max tie necelé 2% čo mal predtým,zvyšok su nasraní a frustrovaní ludia často bývalí voliči smeru,sns,kdh
@vsakpredsajaa Pretože si nepamatáš 90 roky a na doštudovanie si toho čo sa ti dialo v krajine a čo v nich a presne po nich robil človek, ktorého ideš voliť.
90 roky - obdobie najvačšieho rastu Mafie na slovensku a hneď po nich oficiálne na slovensku umrela spravodlivosť bratku. Mal si koľko? 4 roky? Harbí strašne využíva hlavne ľudí, ktorý len radi blačia o slovensku, ale o jeho krátkodobej histórii nemajú ani páru a vie, že ani nebudete mať, lebo ste váš zaújem o štát, je v skutočnosti len záujem o seba... A to on vie velmi dobre a kiež vám to tam predvedie ako sa má správne zaujímať o seba.
@autistik Čo myslíš? To ako rozkrádal s Mečiarom? To ako pomahal oslobodzovat mafianov, alebo to ako odstavil celu spravodlivost na slovensku a dosadil na vsetky posty svojich ludi, ktorí miesto odsudzovania zlocincov odsudzovali a rusili cinnost vsetkym sudcom, ktorý nesympatizovali s HZDS?
Ešte neviem koho voliť budem. Ale ani Mistríka a ani Chmelára. Ešte som nepozrel všetkých kandidátov.
Chmelár na rozdiel od Mistríka aspoň vie, aké sú právomoci prezidenta a nesľubuje, že bude lepšie školstvo a zdravotníctvo a pečené holuby do huby a kurva v posteli ak ho zvolíme.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
48 komentov
To ako ozaj?
Ja viem, angazoval sa vo vela veciach ale z politického hladiska za nim ostávavajú len ruiny, ak to teda neboli ruiny uz pred tym, po nich nasledne ostava uz len paseka. Bol jedným z ľudí čo zabili Gorilu, len preto ze sa chcel zas niekde pretrcat... Edo chmelar nie je obciansky aktivista, politik, alebo nebodaj žurnalista ktorým kedysi na chvílu naozaj bol... Edo Chmelár je nič viac ako mentálny akrobat.
@sugy1 on je taký nepolitik asi ako Hlina nezačínal v juniorke HZDS a neskončil v KDH On je nepolitik len v tom zmysle, že o válove stále našťastie iba sníva. Volič je pe neho klientela" ktorú si mapuje.
Čo ja viem z koho hlavy? trebárs Amosa Oza ? nie nejde o to že s ním niekto manipuluje, aj keď weissa stale nevylucujem, ide o jeho problemi s plagiatorsttvom
Nie to nie su konspiracie pre Boha a kazdy kto spravi v politickom zivote vela chyb a nevie s nim pretat je v zasade nenazrane prasa. Politik, akým tvrdí, že bude by po svojich chybach davno odisiel, co teda parkrat urobil aj on ako proste a nie, chyba je ked dojebes seba alebo svoju organizaciu, nie ked tahas ku dnu ludi ktory ta k sebe uchylili, alebo ktorym si sa nacpal...
Ja nechapem ako mozes tvrdit ze ho poznas cely zivot a pri tom ignorujes jeho chyby ako nieco ospravedlnitelne, pri tom su mega a to este ani nebol v politike, nechapem ako mozes prehliadat jeho menenie nazorov a priamu koreláciu s tým aké témy práve v spoločnosti leteli a ktorá strana dosiahla vačšej pozornosti, či už konzervatívnosťou, alebo kontroverznosťou.
Proste brať do úvahy všetky jeho vyjadrenia tak Edo Chmelár je Kresťansko-liberálne proeurópsky zmýšľajúci proruský lgbt ekologicky zástanca separatizmu, ak to ovšem nie je separatizmus s priamou podporou USA
Aha... čiže podpora anexie Krymu - Vojenského útoku na celistvosť hraníc, ktorú kedysi uznal samotný agresor???? To je akokeby si teraz príde Maďarsko po južné Slovensko, pretože sa ho museli vzdať za nie úplne košér okolností z ich strany Jeho empirické dokazy su len o tom ako sa narvat vsade.
A ja nemam problem s nestrannostou , ale toto nie je nestrannost, to je VSESTRANNOST
A ďalší problém je, že on vyčíta nekonzistentnosť iným, preto vraj stále chodí od strany k strane. Ale velké strany predsa len upravujú program neotáčajú ho. Tým ich nechcem obhajovať, ale Chmelár je v tomto na úrovni Kotlebu a nemá právo za to nikoho kritizovať. Skús mu to povedať do tváre že toto morálne právo teda nemá a prečo má pocit, že z jeho strany majú tieto kecy nejakú váhu vzhľadom na to, ako mení svoje politické vyjadrenia on sám. Uvidíš mentálnu akrobaciu ako vyšitú, ak ti teda nepovie že ty si nikto a nebude ti na takéto otázky odpovedať. Aj ked s kamerou by sa to dosiahnut dalo.
Čiže si prave vlastne napisal ze si dobrovolne slepy aby si nahodou neskoncil ako nevolic? Fakt? A myslím, že hladieť na seba kriticky nie je naozaj nič zlé. Druha vec je ze ty si sukromna osoba a on verejna, to nie je ospravedlnenie pre neho, to je praveze este vacsia zodpovednost. Takto totiz mozme tvrdit, ze Prochadzka zo Siete vlastne len po volbach zmenil nazor Takehoto politika proste nechces dalsieho pre ktoreho su politicke prehlasenia len akousi komoditou.
Inak je takmer všetko lepšie ako súčasný prezident, ktorého vrchol v úrade je to, že číta z papiera všetko čo mu jeho poradcovia napíšu Dokonca musí čítat aj to, že sa chce viac venovať rodine - čo je ale neskonalý nezmysel, keďže do politiky ide znova.
On bude ešte horší ako procházka, ktorí si konzistenciu svojho názoru aspoň nejaký skúšal držať a po tom ako ju už nedokázal udržať sa zdekoval dpč . Vezmi si len ten Krym. On naozaj bol tri dni pred tým ešte obhajovateľ celistvosti ukrajinskej hranice a TRI DNI mu trvalo kým bol nasáčkovaný pred ruskou mabasádou na podporu Anexie v dave protestantou a rozprával do kamery, ako rusko malo historické právo zabrať toto územie...
Nechapem tvoju logiku, volit clvoeka o ktorom vies ako meni nazory a ze potapa projekty do ktorych sa zapoji... Mas pocit ze niekto kto sa takto sprava na tejto urovni bude vo vysokej politike nejak iný?
A čo tak nevoliť. Pozri tu každý volí menšie zlo a čuduje sa potom, že je tu stále zlo. Keby každý kto volí menšie zlo nevolí, vyvinie sa konecne skutocny obciansky natlak a bude musiet dojst v zasade k zmene, ci uz protestami, kde nepojde do ulic 10 000 ludi proti niekomu koho volilo 300 000, ale kde pojde do ulic 100 000 ludi proti tomu co ho volilo 50 000 ludi. Nie takto sa radsej berie nevolenie ako nejake stigma, pritom v momentalnej politickej situacii je to jedna z najlůogickejsich moznosti. ¨
Fuuu aj Obama čítal aj Trump cíta aj Merkelová aj Putin dokonca, to že nevidíš papier, neznamená že tam nie sú čítačky. Čítajú z nich o svojich rodinách o svojich plánoch... ak sleduješ rokovania parlamentu sr tiež tam všetci čítajú z papierov,... Ako proste ak ti vadí len toto na
Kiskovy, tak nechápem v čom je horší ako Chmelár?
Inak díky za toleranciu mojej gramatiky, a sústredenie sa na témy, keď to tak po sebe čítam tak je to dosť des
90 roky - obdobie najvačšieho rastu Mafie na slovensku a hneď po nich oficiálne na slovensku umrela spravodlivosť bratku. Mal si koľko? 4 roky? Harbí strašne využíva hlavne ľudí, ktorý len radi blačia o slovensku, ale o jeho krátkodobej histórii nemajú ani páru a vie, že ani nebudete mať, lebo ste váš zaújem o štát, je v skutočnosti len záujem o seba... A to on vie velmi dobre a kiež vám to tam predvedie ako sa má správne zaujímať o seba.
@autistik Čo myslíš? To ako rozkrádal s Mečiarom? To ako pomahal oslobodzovat mafianov, alebo to ako odstavil celu spravodlivost na slovensku a dosadil na vsetky posty svojich ludi, ktorí miesto odsudzovania zlocincov odsudzovali a rusili cinnost vsetkym sudcom, ktorý nesympatizovali s HZDS?
či sa to niekomu páči a či nepáči...
len sa ma nepýtajte odkiaľ to viem... proste viem....
Chmelár na rozdiel od Mistríka aspoň vie, aké sú právomoci prezidenta a nesľubuje, že bude lepšie školstvo a zdravotníctvo a pečené holuby do huby a kurva v posteli ak ho zvolíme.