Stalo sa vam niekedy, ze ste sa ocitli v beznadejnej (doslova beznadejnej) situacii, a stala sa nejaka nahoda, ktora vas uplne necakane zachranila ? Piste pribehy.
A este vedlajsia otazka. Myslite si, ze existuje nejaky strany anjel, ktory z
no stala...no to bolo vtipné....bola som vonku, niekde som sa prechádzala a je bežné, že sa pri mne vyskytnú aj psy. Vtedy som uvidela jedného veľkého a zúrivého ako na mňa breše a beží za mnou...asi nikdy som tak rýchlo neutekala, srdce mi bilo fakt niekde, netuším kde, prešla som cez najväčšiu húštinu aká tam bola......a ten pes zrazu narazil do plota, ktorým bolo ohradené jeho teritórium
@cocca-colla nie zvalovat, ale proste zaujima ma kolko ludi zazilo situaciu, ze uz si myslel amen tma a zrazu sa nieco stalo, co ich zachranilo z certovej lopaty....
Napriklad ked som sa raz ucil na dorovnavacie skusky z franiny, pre zdravotne dovody som si stihol z ucebnice precitat jediny clanok (v ramci pripravy na ustnu odpoved) a akurat ten jediny clanok mi aj dali citat a prekladat na skuske (nahoda jak svina) a dostal som jednotku
A raz som bol dost daleko od domova a stratil som listok na vlak. Tak som sa rozhodol ist domov pesi. Ked som isiel nahodne okolo autobusovej zastavky, zrazu z autobusu vysla kamaratka a pozicala mi peniaze.
Vies si predstavit tu neuveritelne malu prevdepodobnost, ze sa to stane ?
Si v cudzom meste, a zrazu z jednej autobusovej zastavky (z 20,30 co ich tam je) vide kamoska, ktora tam nebyva prave v tu chvilu, ked tadial prechadzas.
To uz hranici so zazrakom.... takze ziadne zvalovanie, na nieco nadprirodzene ani nic podobne otazka je myslena uplne inak
stava sa mi to kazdu chvilu. proste som strasny lucker. naposledy co ma napada tak, tak som skoro ostala visiet v Rakusku, pri slovinskych hraniciach, o druhej rano, bez penazi, mobilu a s horou batoziny (dokonca este aj s lyzami) o druhej rano. a som tu
neviem, cim som si mohla zasluzit tolke stastie, ktore niekedy vychytam... - ale zas na druhej strane, ked sa mi zacne nedarit, tak to nema konca kraja.
ked vsak nad tym tak rozmyslam, mozno to je aj tym, ze ja veci velmi neriesim ani neanalyzujem, proste beriem, co pride. a akonahle sa dostanem do tohto postoja, chodia vacsinou dobre veci.
a su veci, v ktorych mam fakt nestastie talent prizabit sa aj pri uplne obycajnych cinnostiach alebo ublizit si tymi najnepochoptelnejsimi predmetmi (pomarancom)...
@hluzar - raz som tak nejako vlastnou blbosťou uviazol na rímse jedného pieskovcového brala, alebo ako to nazvete, hlbokého asi 15 metrov. nechcem hovoriť že "jediné čo ma zachránilo", lebo neviem či to bola fakt jediná možnosť, ale keby som ju nemal tak neviem čo by som robil...
každopádne nejakou šťastnou "náhodou" (neverím na náhody) som si cestou tam všimol taký veľký hrdzavý klinec (fakt veľký a fakt starý, hranatý, dlhý asi 10 centi), no dobre, možno skôr klin... a vzal som si ho... a keď som potom uviazol na tej rímse, tak som sa po chvíľke zúfalstva rozhodol, že si tým klincom "vysekám" schodíky späť hore . trvalo mi to asi hodinu, a na konci už sa mi únavou triasli asi aj brušká prstov, ale očividne žijem .
bol to... taký zvláštny adrenalín, a keď som bol hore, tak taká...hm... hrdosť?
čo sa týka anjelov... nemám rád to pomenovanie/označenie, ale na bytosti s podobným účelom verím.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
A nie.. nemyslím si, že nejaký anjel strážny existuje.. Keď si neviem dať rady, nebudem to "zvalovať" na nadpozemskú bytosť.. príde mi to smiešne
Ale či to je anjel alebo nie... neviem, neriešim...
Napriklad ked som sa raz ucil na dorovnavacie skusky z franiny, pre zdravotne dovody som si stihol z ucebnice precitat jediny clanok (v ramci pripravy na ustnu odpoved) a akurat ten jediny clanok mi aj dali citat a prekladat na skuske (nahoda jak svina) a dostal som jednotku
A raz som bol dost daleko od domova a stratil som listok na vlak. Tak som sa rozhodol ist domov pesi. Ked som isiel nahodne okolo autobusovej zastavky, zrazu z autobusu vysla kamaratka a pozicala mi peniaze.
Vies si predstavit tu neuveritelne malu prevdepodobnost, ze sa to stane ?
Si v cudzom meste, a zrazu z jednej autobusovej zastavky (z 20,30 co ich tam je) vide kamoska, ktora tam nebyva prave v tu chvilu, ked tadial prechadzas.
To uz hranici so zazrakom.... takze ziadne zvalovanie, na nieco nadprirodzene ani nic podobne otazka je myslena uplne inak
a taka pomoc v tazkych chvilach: "ked nejde o zivot ide o hovno"
Hej je to veľká náhoda, poznám ľudí čo sa im tiež stalo už všeličo.. ale za zázrak by som to nepovažovala, proste môj pohlad
1. náhody neexistujú
2. verím na osud
3. verím na anjelov
neviem, cim som si mohla zasluzit tolke stastie, ktore niekedy vychytam... - ale zas na druhej strane, ked sa mi zacne nedarit, tak to nema konca kraja.
a su veci, v ktorych mam fakt nestastie talent prizabit sa aj pri uplne obycajnych cinnostiach alebo ublizit si tymi najnepochoptelnejsimi predmetmi (pomarancom)...
1. nahody existuju
2. neverim na osud
3. neverim na anjelov
4. neverim na rozpravky
každopádne nejakou šťastnou "náhodou" (neverím na náhody) som si cestou tam všimol taký veľký hrdzavý klinec (fakt veľký a fakt starý, hranatý, dlhý asi 10 centi), no dobre, možno skôr klin... a vzal som si ho... a keď som potom uviazol na tej rímse, tak som sa po chvíľke zúfalstva rozhodol, že si tým klincom "vysekám" schodíky späť hore . trvalo mi to asi hodinu, a na konci už sa mi únavou triasli asi aj brušká prstov, ale očividne žijem .
bol to... taký zvláštny adrenalín, a keď som bol hore, tak taká...hm... hrdosť?
čo sa týka anjelov... nemám rád to pomenovanie/označenie, ale na bytosti s podobným účelom verím.
aj ked, moze to byt len cisto z psychologicekho hladiska, clovek niecomu potrebuje verit...a anjel je na to ako stvoreny....