Ahojte potrebujem pomôcť. tento rok maturujem a čaka ma vysoká škola. s priatelom sme už spolu necele 2 roky a sme z toho isteho mesta.no pojdem na vysoku skolu niekde dalej ( u nas je jedna VS a o ničom :/ ) ako je BA,MT, prípadne do čiech. Keby som n
šak nech sa chlapec pochlapí a odíde s tebou, robotu si napríklad v BA nájde veľmi rýchlo. čo robí? môžete si dokonca zohnať aj vlastný privát a bolo by vám ešte lepšie.
mám skúsenosť s rok a pol ročným vzťahom na diaľku a bolo to v pohode, nie vždy, ale prežili sme to celkom dobre stretávať sa budete môcť, nie je čo riešiť...
šak risk je zisk! nebooj sa, to do dopadne dobre, ak by ste odišli napríklad do tej Bratislavy, tak si chlapec nájde prácu bars aj v tescu, bars aj v reštike, bars aj riad pôjde umývať, pokiaľ si nenájde robotu adekvátnu jeho postavenia a túžby. bez práce sa v BA nedá ostať
moj frajer je v prahe, ja v BA a fungujeme uplne v pohode, cez tyzden si kazdy stihame porobit co mame a cez vikendy sme spolu a aspon sme neni "presyteni". urcite zvol vysku
Hihi, mám to isté. Myslím, že kto chce nájde spôsob, kto nie dôvod.
Jednoznačne choď na VŠ. Choď na takú vš ako si predstavuješ. Priateľ počká, ak nepočká tak to nie je ten pravý. Aby si si jedného dňa netrieskala hlavu o stenu, že si sa toho vzdala kvôli mužíkovi a mužík je už dávno preč
ak je to naozaj láska, tak utiahne aj diaľku (=
a nik nehovorí, že nebudeš chodiť na víkendy domov, alebo on za tebou, keby sa už inak nedalo (=
alebo nech sa jednoducho porozhliadne po možnostiach práce v mieste tvojej VŠ, ak je ochotný a v budúcnosti by ti to nevyčítal a neviedlo to ku krachu vzťahu (sama musíš najlepšie vedieť, aký je tolerantný a kde sú už určité hranice)
hlavne sa neboj, (skutočná) láska je všemocný čarodej, pomôže ustáť všetko (=
chod na výšku,ktorú chceš. pretože nič nie je večné ,ale vzdelanie ti nikto nevezme
ja by som to veľmi ľutovala,keby mi to s daným človekom nevyjde a ešte som na nejakej shitty výške,všetko by bol iba premárnený čas...ale netvrdím teda,že moje uvažovanie je nesebecké a správne a tak...
ale veď ho nezabije,keď sem tam príde on za tebou a aspoň vo volnom čase budete spolu..a ja si nemyslím,že by bol taký problém nájsť si prácu v BA ,@1
Tak toto nepovazujem za lasku na dialku. Ved spolu mozte byt kazdy vikend. Raz mozes ist ty domov, potom moze prist on. Aj tak budes cez den v skole, on v praci. Tyzden ubehne a ani nevies ako. + su tu rozne sviatky, dekanske a rektorske volna. A mozno aj rozvrh dostanes taky, ze budes v skole len polku tyzdna.
Urcite chod na vs.
chod na vysku do ciech (brno / praha) a tam chalanisko sa uplatni velmi rychlo (rychlejsie ako na slovensku) a este tam aj lepsie zarobi... teda ak nema aktualne spravenu karieru (ze sa posunul o niekolko miest v praci a nema plat 1000€) tak tu nemusi ostavat a zarabat moze v cechach, stale lepsie ako v tejto riti sveta
Ak to ma byt muz s ktorym ten vztah vydrzi tak kvoli tomuto sa urcite nerozpadne... Ja keby som mal priatelku tak by som ju urcite neopustil len kvoli tomu ze ju vidim len raz/dvakrat za 1-2 tyzdne, a to este existuju prazdniny atd., kedy mozte byt spolu, tak drzim palce nech sa rozhodnes spravne a nelutujes
no, takto. ani s gymnáziom nemusíš ísť na výšku, väčšina voľných pracovných pozícií si titul nevyžaduje a mnohé ani špecializáciu, možno by ti ho bolo treba len neskôr kvôli kariérnemu postupu, ale to je trochu iná pesnička.
každopádne na vš je fajn ísť aspoň na chvíľku, nájsť si brigádu, aby si sa potom mala od čoho odraziť. s prázdnym životopisom sa hľadá práca ťažko.
ďalšia vec je, že v Prahe, Brne či Bratislave je naozaj veľmi veľa pracovných príležitostí a nízka nezamestnanosť. nebála by som sa, že by bol problém si tam nájsť prácu. pokiaľ fakt tvoj priateľ nerobí nejakú super kariéru v súčasnom meste, tak na tom nezáleží.
môj záver je, že by ste to mali skúsiť na diaľku a ak to tak nepôjde, tak si priateľ nájde prácu v meste, kde budeš študovať. aj tak sa ti môže stať ako mnohým, že prvým ročníkom neprejdeš a nakoniec môžeš skončiť na tej škole v tvojom meste.
Ďakujem za rady,riešenia či povzbudenia. Psychicky ste mi veľmi pomohli. Že si bude hadať prácu, a keď ju nájde, pôjde ihneď somnou.No pokiaľ je nebude mať, nebude môcť ísť somnou :/ hlásim sa na rôzne školy ohľadom zdravotníctva hlavne a to nejde externe :/ a rodičia by mi to ani neodovolili :/ a vačšinou tie odbory su na 5-6 rokov, tak preto sa bojim toho vzťahu na diaľku,lebo podľa mňa je to dosť veľka doba to tak ťahať
rozhodnutie je len na tebe, ale vedz, že...
1. láska na diaľku proste nefunguje alebo určite po istom čase fungovať prestane.
2. výška ťa zmení a prestanete si rozumieť s priateľom.
Tak nech ti vybaví fajn robotu a nemusíš stratiť 3 roky pre bezcenné dve písmená pred menom , pretože kým tu výšku dochodíš tak ti garantujem , že to bude takmer bezcenné , pokiaľ to nie je posrané IT.
no ja sa nejako nestotoznujem s nazormi tuto.. akoze jasne urcite chod na vysku ale rozhodne nech on ide s trbou do ba, robotu si urcite najde ako pisala otvoreneokno ale ak ste zvyknuti byt spolu podla mna sa strasne budete trapit ked budete spolu len po vikendoch.. hlavne ste spolu nejaku dobu a ste dospeli ludia a ak ma vas vztah perspektivu a lubite sa je podla mna hlupost na x rokov sa uviazat k takemuto teenagerskemu vikendovemu vztahu. neviem ja som takto bola rok ze sme sa len cez viendy videli a bolo to pre mna hrozne, to neustale lucenie a proste neviem, niekomu to mozno vyhovuje ale podla mna ked ste zvyknuti normalne spolu byt tak by ste boli nestastni
Cez vikendy budes doma nie? Zase take strasne to nie je. Okrem toho obetovat sa za vztah v 16-18 rokoch nie je prave mudre. Osobnost sa v tom veku stale len vyvija a o 5 rokov mozete byt obaja uplne niekde inde.
a čo ? ja tiež chodim na vš do ineho mesta a priatel je doma, resp aj on robi v zahraniči, momentálne sa vidime cca kadžde 2 týždne cez vikend a tu sme, fungujeme tak 4 roky...je to všetko o dôvere a prioritách ...
@hexo neviem, čo by malo byť na tom choré, moja sestra má s frajerom 5 ročný vzťah a tiež boli za ten čas od seba asi tak 2 týždne, keď bola na dovolenke v Chorvátsku a aj to vtedy povedala, že už nez neho viac nikam nepôjde
Určite vs, nechcem byt pesimistická, ale s priateľom sa môžete kedykoľvek rozísť a potom by si to ľutovala. Ja by som neuprednostnila vztah pred niečim, od čoho zavisí moja budúcnosť a myslim, ze ked ste spolu uz nejakú dobu, tak by ste zvládli vztah na diaľku
Prosiiim ta...neurob taku chybu ze by si v 18tke obetovala svoje vzdelanie slash buducnost kvoli vztahu ktory je velice mozne ze sa rozpadne (a ano je to mozne aj ked si to nepripustas lebo si stastna).
Inak ludkovia ti tu navrhli celkom fajn moznosti, bud nech ide s tebou (aj ked ja by som to od priatela neziadala, navrhla by som to ale respektujem ze on moze mat aj inu predstavu nez v blave niekde vykladat banany ci umyvat riad...ak nestudoval nieco poriadne)...ale ja by som rozhodne sla tam, kde by bola moja vysnena VS
Vyberala som si vs podla toho, kde sa mi nachadzal priatel a ako to dopadlo... mohla som byt radsej v Prahe, ta co uz Cize chod pekne VS kam ta srdco taha.
Ale vedz ze ak sa lubite, vztah na dialku ustojite. Proste to nie je vyhovorka, aby ste to takto vzdali, kvoli tomu, ze nebudete 24/7 ale povedzme tie 3/4 dni v tyzdni (zalezi od sviatkov, volna, rozvrhu). Tiez nezabudaj ze jeden semester trva len 3 mesiace, cize zvysny cas mozes byt klido pido s nim.
A tiez myslim, ze to pomoze tomu aby ste sa presytili a zaleziac od povahy vas oboch, vam to moze aj pomoct a bude to fajn skuska vztahu.
Preco by mal ist s nou do BA? Ona je ta co "uteka" niekam prec, nevidim dovod preco by sa mal chalanko vzdat vsetkeho a odist niekam do neznama. Ja ho celkom chapem, pretoze moja priatelka odchadza do Shanghaia a chce aby som isiel s nou aspon na 3 mesiace (mal by som moznost dostat viza a studovat cinstinu). Ja si myslim, ze je to riadne sebecke. Keby sa aj rozhodnem niekam odist, nikdy by som od partnera neziadal aby isiel so mnou, kvoli mojim rozmarom...
Kazdopadne vztah kdekolvek v ramci Slovenska nepokladam za vztah na dialku. Nemyslim si, ze je problem sa aspon raz za 2 tyzdne ZADARMENKO odviest vlakom kdekolvek. Keby to aj nebolo zadamo, stale je to par korun a max par hodin casu, takze fakt nevidim problem. Ja uz som fungoval "na dialku" (80km) a videli sme sa vacsinou aspon raz do tyzdna. Ked sa chce nevidim problem.
@mm47 neviem ci ta dobre rozumiem, ale ak ano, tak v IT nepotrebujes ziadnu skolu. Moj kolega zarabal 2x tolko ako ja a ma len strednu. Sice to bola skor chyba v matrixe, lebo ani nevie programovat, ale budis kazdopadne titul ti netreba vobec nikde (okrem statom silno regulovanych odvetvi ako medicina, pravo atd). A ked si nenajdes pracu lebo nemas papier, tak si ju vzdy mozes vytvorit, cize suhlasim, zabijat 3 roky zivoty nema zmysel.
no počkať
Uvádzaš mestá BA, MT a teda asi sa hlásiš na medicínu, ak správne predpokladám.
Tu ešte treba zvážiť faktor koľko času ti zožerie táto škola počas víkendov, teda konkrétne učenie doma. To znamená že budeš síce každý víkend doma, ale priateľ nech nečaká že mu budeš celý víkend k dispozícii, keďže sa budeš musieť veľa učiť.
Ale zas na výške máš aj veľa hluchých období kedy fakt nemáš nič a vtedy si to vynahradíte.
A posledná rada, ak sa hlásiš na medicínu, teraz radšej rieš aby ťa tam vzali a potom sa zaoberaj tým čo na to frajer.
Úprimne ti radím:V žiadnom prípade nezahođ vzdelanie pre chlapa Za prvè 2 roky nie sú veľa, chlapov máš plno, a keďže ste začali v tvojich 16stich tak neverim, že to bude mať dlhé trvanie ten vzťah, lebo vekom sa všetko mení (osobnosť, hodnoty, ciele). Preto ani sekundu neváhaj. Vzdelanie je prvoradé a buď rada, že si na gympli. A chlap ak nepôjde s tebou tak je to koniec ale je to malá obeta do budúcnosti.
Ach, kvoli chalanovi neist na VS...ak sa nahodou stane, ze sa rozidete, budes to potom lutovat...ako tu uz napisali mnohi, ak je to velka laska, tak to prezije..a ak nieje, tak ti nestoji za to, aby si kvoli nemu nesla na vysku
@tommyhot a teba by to akym sposobom obmedzovalo ak by si odisiel? Plne chapem ludi ktori maju "beznu pracu", avsak ludia ktori mozu pracovat odkialkolvek len s notebookom na stoliku, to zas nie je nic hrozne podla mna.
Tym nechcem povedat ze ja by som sla, sama som pisala vyssie ze by som to tiez od partnera neziadala, len ma to zaujima zo zvedavosti
mala som vztah na dialku a bolo to tak ze prvy rok to na dialku nebolo a druhy rok to na dialku bolo a zvladali sme to v pohode uplne. da sa to, byt s niekym len cez vikendy.
teraz mam znova vztah na dialku zrovna dnes sa uvidime po 2 tyzdnoch a tiez sa to dalo zniest v pohode.. ono vsetko sa da ked sa chce
@willbebetter musim sa venovat hotpotmama.com a to sa na dialku celkom neda. Hlavne v tejto zaciatocnej faze. Nehovoriac o tom, ze som tazky alergik s nabehom na astmu a v Shanghai je asi 3-4x horsie znecistenie vzduchu ako na Taiwane. A uz tu som na tom zdravotne nie az tak celkom dobre. Za inych okolnosti by som mozno aj pristupil na jej navrh (ist studovat cinstinu vymenou za viza), ale takto nie.
@willbebetter navyse ja teraz nezarabam ani cent + dokupujem bitcoiny z eurovych zasob, takze si nemozem dovolit opat zacinat novy zivot. Asi by som velmi rychlo skrachoval.
Spätne považujem za chybu, že som svoj život často prispôsobovala partnerovi. Takže najmä vzhľadom na tvoj vek by som ti povedala, že určite si vyber školu. Na druhej strane znieš, že tebe samotnej sa do tej školy dáko nechce.
Každopádne. Vzťah na diaľku je najväčšia sprostosť, ver mi. Takže buď nech chalan ide s tebou (nejde o nejaké nútenie, ale vzťahy sú proste o kompromisoch) alebo zostaň s ním, ak o tej škole sama nie si presvedčená.
@trubajerichova a kompromis je podla teba, ze chalanko sa ma vysrat na robotu a ma ist do ineho mesta, lebo ona si zmyslela, ze tam ide studovat? Mne to teda ako kompromis neznie ani nahodou.
@tommyhot "Zmyslela"? Ale no ták Je to mladá baba. A ak je on v jej veku tak na 95% nemá vybudovanú nejakú brutálnu kariéru na to mieste kde je (neplatí to bez výnimky ako som už naznačila, tak dúfam, že nezačneme diskutovať o štatistikách ). V tom prípade nevidím problém pohnúť sa z miesta a skúsiť prácu a život niekde inde. Ak ona bude študovať, môže ich to (ak opomenieme skutočnosť ako je to na SVK s vysokými školami) taktiež posunúť ďalej a nevidím na čom nič zlé.
Neviem prečo sa na to pozeráš, že to má robiť kvôli nej. Ja to beriem tak, že by to keď tak mal robiť kvôli nim. Obom.
Aspoň ja tak premýšľam. Ale samozrejme ak má niekto prioritu v práci a kariére, tak potom ten vzťah bude asi druhoradý. Je to každého vec.
Netuším, čo jej priateľ robí. Ale život ťa občas posunie tam, občas onam. A pre mňa je práve to pekné na vzťahu s niekym, že to funguje ako celok. A teda, že hľadím na mňa, aj naňho. Nie len na seba.
Ale vravím, je to každého vec. Jediné za čím si stojím na 100% je, že vzťahy na diaľku sú sprostosť...
@trubajerichova ja s tebou uplne suhlasim, ale podla mna hovorit o kompromise nie je vobec na mieste, lebo to co navrhujes je jednostranne prisposobenie sa tomu druhemu. To, ci ma vybudovanu brutalnu karieriu nie je podstatne, neviem ci si sa niekedy niekam stahovala, ale zacat odznova v cudzom meste nie je take jednoduche ako by sa mohlo na prvy pohlad zdat. A ani ked mas 20.
"Neviem prečo sa na to pozeráš, že to má robiť kvôli nej. Ja to beriem tak, že by to keď tak mal robiť kvôli nim. Obom. "
@tommyhot na jednej strane vravíš, že súhlasíš, na druhej strane sa mi to snažíš vyvrátiť
Ak ide o to, áno, ver mi, že viem, čo je to začínať v úplne cudzom meste. A dokonca viem, že ma čaká ešte minimálne jeden taký začiatok. Ale to je o inom.
Je to o určení si priorít. Áno, môžu fungovať na diaľku, byť spolu raz za týždeň či dva a možno keď skončí školu, tak sa vráti späť. Z môjho pohľadu je toto utópia, ale chápem, že sú ľudia, ktorým to vyhovuje.
Ak je mojou prioritou vzťah a nemám prácu, ktorú by som nikde inde nenašla (preto som narážala na tú kariéru) alebo nejaké silné znejakéhovážnehodôvodu väzby na to miesto, kde som, tak mi nepríde nič zvláštne, ak sa rozhodnem ísť niekam inam.
Samozrejme, aj ona sa môže rozhodnúť neísť do školy a ostať tam kde sú. Tam je však otázka o tom, ako je to pre nich "výhodné" do budúcnosti. Ak si všimneš, stále vravím pre NICH, nie pre ňu
Je to proste vec názoru a ako som už vravela priorít. Neexistuje na to správna odpoveď. Pre mňa to kompromis je. Pre teba nie. Ok. Chápem, že také niečo zrejme teraz riešiš v súkromnom živote a preto sa ťa to akosi dotýka, ale nemyslím si, že by toto, čo píšem ja kompromis nebol. Ty si sa rozhodol tak ako si sa rozhodol, lebo si si určil priority. Každý ich má ale iné predsa
@trubajerichova jedine s cim nesuhlasim je, ze to nazyvas kompromis. Kompromis pokial viem je o tom, ze sa prisposobia obe strany. Ja v tvojom navrhovanom rieseni vidim prisposobovat sa len jednu stranu. To je vsetko na co som narazal.
@tommyhot ach tak No, kompromis je to v tom, že teraz sa prispôsobí možno on a niekedy sa zas prispôsobí ona. Kompromis tak nejak v širšom merítku v rámci vzťahu.
@tommyhot tak to urcite, shanghai je velmi zly v tomto. Asi vo mne prevladli vlastne emocie a pocit ze som tam mohla na isty cas tiez "zit". A bolo by to vtedy uplne "oddanie" sa partnerovmu zivotu - neurobila som to - a teraz to lutujem. Preto sa mi to vybavilo vramci tejto diskusie
@trubajerichova velmi pekne pises ach jo, keby tie ublizenia a zrady nemali za nasledok ze som tak velmi zatrpkla, tiez by som sa na to pozerala asi nejak takto.
@trubajerichova ok, mame rozdielnu definiciu slova kompromis
@willbebetter preco to lutujes? Kvoli partnerovi, ci samotnemu Shanghai? Ja by som sa prestahoval len keby mam na picu zivot a potrebujem ujst od vsetkeho, ale inak to nevidim ako dobry napad.
@tommyhot urcite lutujem kvoli sebe a kvoli tomu ze sa mi uz taka moznost pravdepodobne nenaskytne ako ono to nemalo byt na dlho, tiez cca tie 3mesiace ale bola som mlada a sprosta a bala som sa...srandovne ako sa clovek spatne na to pozera uplne inak po 5 rokoch.
@willbebetter mozno aj bud rada, ze si tam nesla ja som sa akurat vcera bavil s mojim nemeckym kamosom, ktory zil 2 roky v Cine a doteraz sa regeneruje z toho prostredia. Hovoril, ze uz par mesiacov tam ti uberie niekolko rokov zivota. O to viac ked zijes vo velkom meste ako Shanghai. Nam sa sem akurat posledne dni vali bordel z Ciny a celkom tazko sa tu funguje. Nebyt vcerajsieho dazda, ktory to zmyl, tak uz asi dycham cez pristroj.
A myslim, ze roznych (a lepsich) prilezitosti sa naskytne este kopu, resp si ich vytvoris este kopu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
Jednoznačne choď na VŠ. Choď na takú vš ako si predstavuješ. Priateľ počká, ak nepočká tak to nie je ten pravý. Aby si si jedného dňa netrieskala hlavu o stenu, že si sa toho vzdala kvôli mužíkovi a mužík je už dávno preč
a nik nehovorí, že nebudeš chodiť na víkendy domov, alebo on za tebou, keby sa už inak nedalo (=
alebo nech sa jednoducho porozhliadne po možnostiach práce v mieste tvojej VŠ, ak je ochotný a v budúcnosti by ti to nevyčítal a neviedlo to ku krachu vzťahu (sama musíš najlepšie vedieť, aký je tolerantný a kde sú už určité hranice)
hlavne sa neboj, (skutočná) láska je všemocný čarodej, pomôže ustáť všetko (=
ja by som to veľmi ľutovala,keby mi to s daným človekom nevyjde a ešte som na nejakej shitty výške,všetko by bol iba premárnený čas...ale netvrdím teda,že moje uvažovanie je nesebecké a správne a tak...
ale veď ho nezabije,keď sem tam príde on za tebou a aspoň vo volnom čase budete spolu..a ja si nemyslím,že by bol taký problém nájsť si prácu v BA ,@1
Urcite chod na vs.
každopádne na vš je fajn ísť aspoň na chvíľku, nájsť si brigádu, aby si sa potom mala od čoho odraziť. s prázdnym životopisom sa hľadá práca ťažko.
ďalšia vec je, že v Prahe, Brne či Bratislave je naozaj veľmi veľa pracovných príležitostí a nízka nezamestnanosť. nebála by som sa, že by bol problém si tam nájsť prácu. pokiaľ fakt tvoj priateľ nerobí nejakú super kariéru v súčasnom meste, tak na tom nezáleží.
môj záver je, že by ste to mali skúsiť na diaľku a ak to tak nepôjde, tak si priateľ nájde prácu v meste, kde budeš študovať. aj tak sa ti môže stať ako mnohým, že prvým ročníkom neprejdeš a nakoniec môžeš skončiť na tej škole v tvojom meste.
Aj dvojtýždňové dovolenky a tak. Je to zvládnuteľné, čo sa bojíš...
Keď o teba stojí, tak to vydrží (alebo príde za tebou) a ak ty stojíš o neho, tak to tiež prežiješ...
1. láska na diaľku proste nefunguje alebo určite po istom čase fungovať prestane.
2. výška ťa zmení a prestanete si rozumieť s priateľom.
Si príliš mladá na to, aby si vzťahu toľko obetovala .
ale zas, nemozes cakat ze taketo zavazne rozhodnutia urobi za teba birdz. to si zvaz podla vlastnych priorit
Inak ludkovia ti tu navrhli celkom fajn moznosti, bud nech ide s tebou (aj ked ja by som to od priatela neziadala, navrhla by som to ale respektujem ze on moze mat aj inu predstavu nez v blave niekde vykladat banany ci umyvat riad...ak nestudoval nieco poriadne)...ale ja by som rozhodne sla tam, kde by bola moja vysnena VS
Ale vedz ze ak sa lubite, vztah na dialku ustojite. Proste to nie je vyhovorka, aby ste to takto vzdali, kvoli tomu, ze nebudete 24/7 ale povedzme tie 3/4 dni v tyzdni (zalezi od sviatkov, volna, rozvrhu). Tiez nezabudaj ze jeden semester trva len 3 mesiace, cize zvysny cas mozes byt klido pido s nim.
A tiez myslim, ze to pomoze tomu aby ste sa presytili a zaleziac od povahy vas oboch, vam to moze aj pomoct a bude to fajn skuska vztahu.
Kazdopadne vztah kdekolvek v ramci Slovenska nepokladam za vztah na dialku. Nemyslim si, ze je problem sa aspon raz za 2 tyzdne ZADARMENKO odviest vlakom kdekolvek. Keby to aj nebolo zadamo, stale je to par korun a max par hodin casu, takze fakt nevidim problem. Ja uz som fungoval "na dialku" (80km) a videli sme sa vacsinou aspon raz do tyzdna. Ked sa chce nevidim problem.
*na VS
*nepresytili navzajom
Uvádzaš mestá BA, MT a teda asi sa hlásiš na medicínu, ak správne predpokladám.
Tu ešte treba zvážiť faktor koľko času ti zožerie táto škola počas víkendov, teda konkrétne učenie doma. To znamená že budeš síce každý víkend doma, ale priateľ nech nečaká že mu budeš celý víkend k dispozícii, keďže sa budeš musieť veľa učiť.
Ale zas na výške máš aj veľa hluchých období kedy fakt nemáš nič a vtedy si to vynahradíte.
A posledná rada, ak sa hlásiš na medicínu, teraz radšej rieš aby ťa tam vzali a potom sa zaoberaj tým čo na to frajer.
a @31
Tym nechcem povedat ze ja by som sla, sama som pisala vyssie ze by som to tiez od partnera neziadala, len ma to zaujima zo zvedavosti
teraz mam znova vztah na dialku zrovna dnes sa uvidime po 2 tyzdnoch a tiez sa to dalo zniest v pohode.. ono vsetko sa da ked sa chce
Každopádne. Vzťah na diaľku je najväčšia sprostosť, ver mi. Takže buď nech chalan ide s tebou (nejde o nejaké nútenie, ale vzťahy sú proste o kompromisoch) alebo zostaň s ním, ak o tej škole sama nie si presvedčená.
Veľa šťastia.
Neviem prečo sa na to pozeráš, že to má robiť kvôli nej. Ja to beriem tak, že by to keď tak mal robiť kvôli nim. Obom.
Aspoň ja tak premýšľam. Ale samozrejme ak má niekto prioritu v práci a kariére, tak potom ten vzťah bude asi druhoradý. Je to každého vec.
Netuším, čo jej priateľ robí. Ale život ťa občas posunie tam, občas onam. A pre mňa je práve to pekné na vzťahu s niekym, že to funguje ako celok. A teda, že hľadím na mňa, aj naňho. Nie len na seba.
Ale vravím, je to každého vec. Jediné za čím si stojím na 100% je, že vzťahy na diaľku sú sprostosť...
"Neviem prečo sa na to pozeráš, že to má robiť kvôli nej. Ja to beriem tak, že by to keď tak mal robiť kvôli nim. Obom. "
Stale nevidim ten kompromis (z jej strany)?
Ak ide o to, áno, ver mi, že viem, čo je to začínať v úplne cudzom meste. A dokonca viem, že ma čaká ešte minimálne jeden taký začiatok. Ale to je o inom.
Je to o určení si priorít. Áno, môžu fungovať na diaľku, byť spolu raz za týždeň či dva a možno keď skončí školu, tak sa vráti späť. Z môjho pohľadu je toto utópia, ale chápem, že sú ľudia, ktorým to vyhovuje.
Ak je mojou prioritou vzťah a nemám prácu, ktorú by som nikde inde nenašla (preto som narážala na tú kariéru) alebo nejaké silné znejakéhovážnehodôvodu väzby na to miesto, kde som, tak mi nepríde nič zvláštne, ak sa rozhodnem ísť niekam inam.
Samozrejme, aj ona sa môže rozhodnúť neísť do školy a ostať tam kde sú. Tam je však otázka o tom, ako je to pre nich "výhodné" do budúcnosti. Ak si všimneš, stále vravím pre NICH, nie pre ňu
Je to proste vec názoru a ako som už vravela priorít. Neexistuje na to správna odpoveď. Pre mňa to kompromis je. Pre teba nie. Ok. Chápem, že také niečo zrejme teraz riešiš v súkromnom živote a preto sa ťa to akosi dotýka, ale nemyslím si, že by toto, čo píšem ja kompromis nebol. Ty si sa rozhodol tak ako si sa rozhodol, lebo si si určil priority. Každý ich má ale iné predsa
@trubajerichova velmi pekne pises ach jo, keby tie ublizenia a zrady nemali za nasledok ze som tak velmi zatrpkla, tiez by som sa na to pozerala asi nejak takto.
@willbebetter preco to lutujes? Kvoli partnerovi, ci samotnemu Shanghai? Ja by som sa prestahoval len keby mam na picu zivot a potrebujem ujst od vsetkeho, ale inak to nevidim ako dobry napad.
@tommyhot zrejme áno, ale hlavné je, že sme sa pochopili
A myslim, ze roznych (a lepsich) prilezitosti sa naskytne este kopu, resp si ich vytvoris este kopu.