Strucne. Priatelka mala predomnou 30 rocneho partnera, s ktorym mala sex bez kondomu, ona nebrala HA. Doverovala mu, mal to vraj pod kontrolou. Fajn, ja mam 20, tiez to mam pod kontrolou a tak sme isli bez ochrany. Vravela, ze ma chce bez kondomu (deti ma
zataz na organizmus, bude nadopovana hormonmy , po dlksom uzivani nebude mat taku chut na sex a pod.
Ako docasné riesenie fajn Aj moja frajerka to uziva . Po nejakom case ak budete stale spolu by som uvazoval nad podkozným implantátam vylucuje omnoho mensie dávky látok a tusim tam nieje ziadny estrogén , a aj ked je chorá žena tak ma 99,9% uspesnosti
nemusi brat kazdý den tabletku len akorat ta cena cca 8 000sk
@Method uvazujeme otom ked budeme spolu dlksie tka urcite , zavadzanie nebolí ,nieje ho skoro ani cítiť, a po odobrati-odstranení ostane milimetrová jazvička a dúfma ze nepatri do tých 5% zien ktoré majú nejake problémy stým implantátom (neprijme ho telo)
@Method uvazujeme otom ked budeme spolu dlksie tka urcite , zavadzanie nebolí ,nieje ho skoro ani cítiť, a po odobrati-odstranení ostane milimetrová jazvička a dúfma ze nepatri do tých 5% zien ktoré majú nejake problémy stým implantátom (neprijme ho telo)
ale tak urcite mensie zlo ako HAK
a ihned po odobrati moze mat deti co pri HAK sa nedá povedať
je to rozumné dievča? HA HA musím sa smiať...jebe bez kondómu ale dieťa mať nechce.. LOL
na kazdeho to posobi inak a vobec nieje pravda, ako povedal @v3nty že po dlhsom case nebude mat taku chut na sex.. ani jedna baba, ktora to berie a ktoru poznam, a ze ich nieje malo, nema ako negativny ucinok znizenu chut na sex
kazdá antikoncepcia je iná a záleží od druhu.. takže ti neviem povedať presné "PRE" a "PROTI"
moze mat z toho upchate cievy, ale tomu sa da predist, moze mat zvysenu chut na jedlo... moze ju z toho bolievat hlava, mozu ju bolievat prsniky...
ale zaroven moze mat krajsiu plet /ak má problemy/, moze mat krajsie a lesklejsie vlasy, poznam pripad, kedy baby z HAK schudli, moze to priaznivo vplyvat na hladinu hormonov v jej tele /pretoze vela dievcat ma problemy s hormonami, napriklad maju vyssiu hladinu androgénu/
@Petika to zato, ze bola s 30 rocnym, s nim takto fungovala 2 roky a nic. Anyway...plet,vlasy,vahu a prsia ma uplne super Len neviem coho sa boji, preco to nechce brat...samozrejme to s nou preberiem...len som chcel vediet nejake pre a proti, predtym nez sa pustim do diskusie...a ma trochu rozhadzane kramy, takze HA by jej to mohlo upravit hej?
Čoho sa bojí? Jednoznačne je to bez debát veľký zásah do organizmu a môže spôsobiť velké problémy.
Ale bez ničoho, veď dám si pozor... Existuje viac nehormonálnych ríšeseni, to by sa ale chcelo informovať aj o iných možnostiach. Ja by som asi odporúčal najviac vnútromaternicove teliesko...
@Petika dlkší cas je relativny pojem nemyslím nejake nastrocne co to beru 2 roky ked to bere dlksiu dobu 5+
ono sa to ani nezdá , ale po vysadení to badáš ten rozdiel
@Method tak ten implantát je vlasne závazok na 4roky pochybujem že si ho nejaka baba zaplatí sama tých 8litrov
@Filantrop ano , niektore tabletky sa delia farebne , ked dojde na biele tabletky tých je 7 tak vtedy chytí krámy (pocas tých 7 dni)
a druhy druh je taký kde beres 21tabletiek (tusim) a máš prestávku 7 dní a vtedy chytíš krámy (tuším že pocas tých 7 dní nezaberá 100% hak , v tomto 2.druhu.Ten prvý ide nonstop )
Ale určite bude vaic druhov zatial som sa stretol iba s týmto
Pri užívaní HAK mi úplne zmizli bolesti ktoré som mávala pred a počas menštruácie, takže z tohto hľadiska mi to fakt pomohlo, nepribrala som z nej, to je naozaj individuálne, chuť na sex síce klesla, ale nebolo to spôsobené HAK - baby sa často vyhovárajú na HAK a neuvedomujú si, že napríklad po dvoch rokoch tá chuť na sex s partnerom už nie je taká veľká ako na začiatku, cena tiež nebola až taká strašná (vtedy cca 650sk na tri mesiace). Nemusela som sa starať o nič iné, len raz denne zapiť drobnú tabletku a mala som pokoj, neprežívala som stresy po každom sexe, že čo ak...
Ak je to naozaj rozumná baba, ako píšeš, tak by mala pochopiť, že sexom bez akejkoľvek antikoncepcie sa prepracuje akurát ku kočíku. To, že jej to s nejakým 30-ročným tak dlho fungovalo, mohlo byť spôsobené aj tým, že chlapec bol neplodný (čo my môžeme vedieť...) a hlavne bol skúsenejší, takže by mala chápať tvoje obavy.
@Filantrop2 vies ty si nechces zvykat na kondom a ona si ma znovu na HAK? no vies ma to viac proti ako pre jedine pre je to ze nebude mat deti ale tie vedlajsie ucinky teda neoplati sa to kvoli tomu ak mozes mat ty kondom ktory ti nijak nerobi zle a nijako neposobi na tvoje telo.
@Pikao Pozri...ak si neda HAK samozrejme, ze pojdem s kondomom...ja len vravim...ze bez kondomu je to 100x lepsie ...to sa neda porovnat s kondomom a bez...jednoducho, len by ma to trosku mrzelo, to je vsetko.
To je hlupaňa! Rozumné dievča?! Čo ti hrabe?! Keď je takto sprostá? To je vrchol debilizmu. Ja byť chalan, tak by som s takou blbou ani nešukala, ešte aby ti potom hodila na krk 12 deciek.
@Filantrop2 myslím, že k tejto téme by sa mali vyjadrovať hlavne baby, ktoré majú skúsenosti... je síce super, že chalani sú takí pohotoví a informovaní, ale žiadny z nich HAK nebral... mal by si sa popýtať skôr nejakých kamarátok, čo sa týka strašných až smrteľných účinkov HAK... och bože každý gynekológ pred predpísaním urobí babe testy, popýta sa jej na zdravotné problémy, na choroby vyskytujúce sa v rodine a podobne - ak na všetko odpovie pravdivo a krvné testy budú ok, nemá sa čoho báť (tieto testy sa opakujú každý rok ako súčasť pravidelnej prehliadky)
@Krutafunebracka ja ta neoznacujem za cudnu, ked chces byt chlap, tak prosim ta ty neoznacuj ju za hlupanu, ked je mozno v tomto smere trochu odlisna. Je to velmi inteligentne dievca, kazdy ma svoje muchy, len prosim ta neurazaj, dakujem.
@James144 Dakujem...o Pharmatexe som zatial nepocul, vyzera to byt zaujimavo, pisu, ze bez vedlajsich ucinkov, nehormonalne, posobi lokalne, to vyzera slubne.
nechapem jak moze sulozit bez ochrany a nechciet deti. ja beriem antiku a ziadne problemi nemam. a pritom aj fajcim. podla mna su tie reci o antike nepravdive. vymyslaju si ich baby ktore chcu chalana dostat na decko. ako jedna baba ktoru poznam. tiez sa vyhovarala ze antika jej nerobi dobre( v zivote ju nebrala) a nakoniec z nej vyliezlo kied ostala v tom ze chcela aby si ju ten chalan zobral. krava
@35 snad sa tu nebudeme hadat o tom aka je inteligentna, snad ju poznam lepsie ako ty...mas pocit, ze som debil a neviem rozoznat kto je ako inteligentny ? Vravim...kazdy mame v urcitych veciach resty
@Bunniska ...hm uprimne ? Keby som bol holka asi by som tiez nebral HAK...ja celkovo nerad beriem lieky ani nic...len ak ozaj treba, ak je to nevyhnutne...a ta tvoja kamoska, co chcela aby si ju chalan zobral...To bola riadna krava ozaj, takych pripadov poznam ale viacero..ale tuto to nehrozi ..dufam Ja to aj tak nedovolim .) tuto typek dal link na ten www.pharmax.sk a podla toho co tam pisu, je to ovela lepsie ako HAK ucinnost ochrany taka ista ako HAK Asi pojdeme touto cestou, ta HAK mi jednoducho nepride prirodzena a navyse ma problemy s nizkym tlakom.
@James144 No, ale nadsenie zo mna opadava...v tej ich poradni na tej ich stranke...neviem kto to odpoveda, ale odpoved je vkuse ta ista, ze "ak dodrzite vsetky pokyny na letaku..." by som chcel vidiet tie pokyny okrem zakazu umyvania sa s mydlom a vodou pred sexom
@bunniska - sorry, ale toto je iná nezodpovednosť teda...fajčenie a HAK, keby o tom tvoj doktor vedel, asi by sa nepotešil, no ale je to tvoje zdravie.
HAK plusy - upraví cyklus, zmierni bolesti, zlepší pleť, vlasy, nechty (ako ktorá)
HAK mínusy - ten pokles libida je fakt pravda, zle vplýva na cievy, ale v prípade mladej, aktívne žijúcej baby, ktorá nemá zdr. problémy al. fajčí by to myslím malo byť OK. a tiež ešte aj precitlivelosť je veľmi častý sprievodný jav. + musíte dávať pozor, keď bude chorá brať ATB.
ešte by som chcela pár slov o tom implantáte. chlapom to možno pripadá ako tá najlepšia voľba, z cenového hľadiska to vyjde vynikajúco po prepočítaní, ALE ženy s tým majú obrovské problémy, hlavne čo sa týka nepravidelnosti cyklu. stačí si o tom viac prečítať a zistíte, že to ani gynekológovia neodporúčajú. ak to telo neprijíme, 8000Sk je v kýbli.
no a zhrnúť to, na vašom mieste, ak to nejde ani tak ani tak, volila by som jednoznačne pharmatex.
kamarátka brala HA, raz si ju nedala a akurát v ten deň otehotnela...asi tak...ďalšia holka brala ha, všetko robila ako mala, a teraz už 2x kvôli tomu potratila lebo to brala...ja to neuznávam a nikdy ani nebudem!
moja kamoska brala 7 rokov HA, nic ziadne vyssie zle opisane faktory sa nekonali, vysadila, caka dieta s manzelom, vsetko je v poriadku. nikdy som od nej nepocula jedno zle slovo na HA, cize to ze klesne chut k sexu je blbost, nie u kazdeho je to tak. vsetko je individualne. ja sama uzivam HA, som opat zacala a ziadne problemy nemam. Implantat by som si nedala, z nejakeho dovodu sa mi vobec nepaci predstava mat nieco pod kozou (blee), teliesko je pre zeny po porode vacsinou.
To, ze ona sukavala s 30nikom bez kondomu a nic sa neprihodilo je siuce fasa, aj to ze ona nechce ochranu je pekna vec, ale nejak sa chranit musite ked nechce dieta. prerusovana suloz a ratanie pldonych neplodnych dni je tazkopadna metoda ochrany. ak ona nechce HA, ani kondom by som jej povedala ze ani sex nebude. Je to vec oboch ak sa nieco pritrafi. Ak je zrela znasat dosledky a ty s nou tak kludne bez ochrany, ale ako sam naznacujes, nie je ti to po voli. Porozpravajte sa a skuste sa dohodnut na nejakej z tych moznosti co tu uz odzneli. Ale nulova ochrana je podla mna znak debility a nie inteligencie. Ak ma naozaj 18, prerusovana suloz alebo ratanie plodnych dni moze byt uplna zbytocnost a zas neustale sa kontrolovat aby si sa do nej neurobil je o com? To si clovek moc neuzije.
A co tak pesar? Nikdy somto neskusala, ale je to tiez sposob ochrany.
@Filantrop2 ja som mala dosť nízky tlak, ešte predtým ako som začala užívať HAK a bola som kvôli tomu aj u lekárky a tá sa akurát zasmiala, že môžem byť rada, ľudia s nízkym tlakom sú síce ospalí a tak, ale sú zdravší ako tí s vysokým tlakom, nízky tlak majú hlavne mladí ľudia, ktorí sú príliš chudí, najmä dievčatá. Vysoký tlako by bol problém. Ale nechcem sa hrať na lekárku. Píšem iba to, čo mi povedala moja obvodná.
ja som brala 9 mesiacov jednu znacku a od minuleho tyzdna som zacala brat inu znacku antikoncepcie.. s tym, ze zena straca chut na sex je to individualne,.. ked si da predpisat kvalitnu a nizkohormonalnu, tak by nemala ani pribrat a dokonca niektore jej aj prospeju na plet.. vyhodou antikoncepcie je pravidelna menstruacia a od kedy som zacala brat ja, tak mam o 2 dni kratsi cyklus a dokonca mi ustupili bolesti o 80%... a vyhodou este je, ze si mozem vynechat kramy, minule som si posunula kramy o 6 tyzdnov, takze som bola 9 tyzdnov bez kramov..
@Filantrop2 nemám z tým skúsenosť ale trošku som si o tom hľadal na nete lebo sa mi to tiež zdalo podozrivé skúsenosti z tým tuším má @Ayreen
Ja som si našiel pár diskusii ak sa ti chce tak si to prečítaj mňa to celkom presvedčilo a tie čísla úspešnosti tam na tej stránke nemôžu byť len tak od brucha:
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
53 komentov
Ako docasné riesenie fajn Aj moja frajerka to uziva . Po nejakom case ak budete stale spolu by som uvazoval nad podkozným implantátam vylucuje omnoho mensie dávky látok a tusim tam nieje ziadny estrogén , a aj ked je chorá žena tak ma 99,9% uspesnosti
nemusi brat kazdý den tabletku len akorat ta cena cca 8 000sk
a ihned po odobrati moze mat deti co pri HAK sa nedá povedať
na kazdeho to posobi inak a vobec nieje pravda, ako povedal @v3nty že po dlhsom case nebude mat taku chut na sex.. ani jedna baba, ktora to berie a ktoru poznam, a ze ich nieje malo, nema ako negativny ucinok znizenu chut na sex
kazdá antikoncepcia je iná a záleží od druhu.. takže ti neviem povedať presné "PRE" a "PROTI"
moze mat z toho upchate cievy, ale tomu sa da predist, moze mat zvysenu chut na jedlo... moze ju z toho bolievat hlava, mozu ju bolievat prsniky...
ale zaroven moze mat krajsiu plet /ak má problemy/, moze mat krajsie a lesklejsie vlasy, poznam pripad, kedy baby z HAK schudli, moze to priaznivo vplyvat na hladinu hormonov v jej tele /pretoze vela dievcat ma problemy s hormonami, napriklad maju vyssiu hladinu androgénu/
Ale bez ničoho, veď dám si pozor... Existuje viac nehormonálnych ríšeseni, to by sa ale chcelo informovať aj o iných možnostiach. Ja by som asi odporúčal najviac vnútromaternicove teliesko...
ono sa to ani nezdá , ale po vysadení to badáš ten rozdiel
@Method tak ten implantát je vlasne závazok na 4roky pochybujem že si ho nejaka baba zaplatí sama tých 8litrov
@Filantrop ano , niektore tabletky sa delia farebne , ked dojde na biele tabletky tých je 7 tak vtedy chytí krámy (pocas tých 7 dni)
a druhy druh je taký kde beres 21tabletiek (tusim) a máš prestávku 7 dní a vtedy chytíš krámy (tuším že pocas tých 7 dní nezaberá 100% hak , v tomto 2.druhu.Ten prvý ide nonstop )
Ale určite bude vaic druhov zatial som sa stretol iba s týmto
Ak je to naozaj rozumná baba, ako píšeš, tak by mala pochopiť, že sexom bez akejkoľvek antikoncepcie sa prepracuje akurát ku kočíku. To, že jej to s nejakým 30-ročným tak dlho fungovalo, mohlo byť spôsobené aj tým, že chlapec bol neplodný (čo my môžeme vedieť...) a hlavne bol skúsenejší, takže by mala chápať tvoje obavy.
ale
neuvedol kolko ma partnerka rokov ak ma pod 20r tak urcite nie ten implantat
@method mam asi 4 kamosky co ho maju
Este ste zabudli ze HAK by nemali uzivat dievčatá s problémami ohladom kvného tlaku , resp diskutovať z lekárom
@Ewee Dakujem za prispevok
@Sajmonnko dik, idem sondovat informacie
ale asi to je individuálne
Napr moja kamoška je z HAK precitlivelá , stresuje a pod .
hadam nezacne mutovať
PS: vnútromaternicové teliesko fakt nie to už radšej fakt tú HA
A to, že doteraz nemá žiadne decko nezaručuje, že ho takto nebude mať aj naďalej.
Ale neviem, pohodlná antikoncepcia, ktorá neškodi asi ani neexistuje.
Aj keď s tou Hak a s tým infarktom, to je asi moc prehnané.
avšak všetko záleží od typu HAK
HAK plusy - upraví cyklus, zmierni bolesti, zlepší pleť, vlasy, nechty (ako ktorá)
HAK mínusy - ten pokles libida je fakt pravda, zle vplýva na cievy, ale v prípade mladej, aktívne žijúcej baby, ktorá nemá zdr. problémy al. fajčí by to myslím malo byť OK. a tiež ešte aj precitlivelosť je veľmi častý sprievodný jav. + musíte dávať pozor, keď bude chorá brať ATB.
ešte by som chcela pár slov o tom implantáte. chlapom to možno pripadá ako tá najlepšia voľba, z cenového hľadiska to vyjde vynikajúco po prepočítaní, ALE ženy s tým majú obrovské problémy, hlavne čo sa týka nepravidelnosti cyklu. stačí si o tom viac prečítať a zistíte, že to ani gynekológovia neodporúčajú. ak to telo neprijíme, 8000Sk je v kýbli.
no a zhrnúť to, na vašom mieste, ak to nejde ani tak ani tak, volila by som jednoznačne pharmatex.
1.) ak budete mať kapsule, tak počkať 5min. kým sa rozpustia, ak krém, ten účinkuje okamžite
2) pred ani po sa neumývať mydlom, len Saforelle sa dá používať.
v kombinácii s prerušovaným sexom je to myslím ok.
To, ze ona sukavala s 30nikom bez kondomu a nic sa neprihodilo je siuce fasa, aj to ze ona nechce ochranu je pekna vec, ale nejak sa chranit musite ked nechce dieta. prerusovana suloz a ratanie pldonych neplodnych dni je tazkopadna metoda ochrany. ak ona nechce HA, ani kondom by som jej povedala ze ani sex nebude. Je to vec oboch ak sa nieco pritrafi. Ak je zrela znasat dosledky a ty s nou tak kludne bez ochrany, ale ako sam naznacujes, nie je ti to po voli. Porozpravajte sa a skuste sa dohodnut na nejakej z tych moznosti co tu uz odzneli. Ale nulova ochrana je podla mna znak debility a nie inteligencie. Ak ma naozaj 18, prerusovana suloz alebo ratanie plodnych dni moze byt uplna zbytocnost a zas neustale sa kontrolovat aby si sa do nej neurobil je o com? To si clovek moc neuzije.
A co tak pesar? Nikdy somto neskusala, ale je to tiez sposob ochrany.
Ja som si našiel pár diskusii ak sa ti chce tak si to prečítaj mňa to celkom presvedčilo a tie čísla úspešnosti tam na tej stránke nemôžu byť len tak od brucha:
» www.beremese.cz/forum/show.php?...
» www.modrykonik.sk/forum/show.php?...