Priateľka uprednostňuje predo mnou vieru. Čo s tým?
Už nejakú tú dobu chodievame von,ale v poslednej dobe vždy keď máme dohodnuté rande sa vyhovorí na to že musí ísť do kostola,alebo na nejaké podujatie do kostola. Je fakt pevne veriaca,nadruhú stranu ja niesom. čo mám robiť? Nechcem jej to vyčítať,príde m
@adas666 To nie,vymýšľať si nevymýšľa,pár krát som ju aj išiel odprevadiť,ale mám tiež svoje veci tak občas tiež nemôžem... ale ak mám voľno,stále len kostol,omša,kostol,omša :/
@pope tak sa na ňu vykašli...to nieje normálny človek takto nábožný....ako chodit do kostola v pohode..ale tak pchat sa tam na vselijake akcie..to je choré..
@1 Zatiaľ som od teba zaregistroval dva príspevky v krátkom časovom intervale a zakaždým to bola pičovina kozmických rozmerov. Nemôžem si pomôcť, ale náhoda to zrejme nebude.
......................................
Podľa mňa si vymýšľa a bude tam iný problém. Veď sa s ňou o tom normálne porozprávaj, čo je vo veci.
Ale pobavilo ma, že máš nick name pope a založíš takéto fórum.
vyznie to kruto, uz to tu aj bolo spomenute, ale taky vztah naozaj nema buducnost..keby ste sa nezhodovali v style hudby, tak budis...da sa to prekusnut...ale viera ( a obzvlast ked je niekto naozaj silne veriaci) je vec, ktora sa len tak zahodit neda... skor ci neskor vam to vo vztahu bude robit naozaj velke problemy...
Podľa mňa by ste spolu mali viac komunikovať. Nemusíš jej to vyčítať ale keď jej nepovieš že ti to vadí... Neviem síce do akého kostola chodí ale ja som nejaký čas chodil(aj s priateľkou - mala tam kamarátov zo školy) na akcie k Salezianom a zistil som že sú to fajn ľudia...
Hm.. to, že je silno veriaca je síce super, ale však aj kresťania potrebujú mať normálny život. chodiť do kostola a na spoločenstvá je super, ale treba žiť aj "v realite", medzi neveriacimi, nielen byť zavretý v "inkubátore" to jej vysvetli
@paracelsus pičovina-nepičovina, som proste maximálne alergická na nábožensky založených ľudí, a ešte viac na ľudí, pre ktorých neexistuje nič, len ich debilný Ježiš a kostol, a omše....sorry, to je len môj názor
s tym nickom si to vychytal, ak chodí často do kostola iba cez nejaké sviatky tak je to ok, ak chodí často do kostola aj cez normálny rok tak to je už trochu obmedzujúce, každopádne by si to mal rešpektovať, a ona by si mala najsť viac času aj na teba
tak ste dohodnutý že budete spolu a ona si zrazu zmyslí že ide do kostola, asi ťa nebude mať až tak rada...? osobne si myslím že využíva svoju vieru aby sa ťa zbavila...
@19 to je taká nehorázna sprostost akú si napísal, že si doslova myslím že je to najkokotnejší názor aký som kedy čítal a je až tak dementný, že sa k tomu radšej nevyjadrujem.
"kresťania potrebujú mať normálny život. chodiť do kostola a na spoločenstvá je super, ale treba žiť aj "v realite", medzi neveriacimi, nielen byť zavretý v "inkubátore" - len toľko:
-z kade si prišiel, že veriaci nemajú normálny život?
-treba žiť v realite, medzi neveriacimi, tak nad týmto sa fakt radšej nepozastavujem
Byť veriaci neznamená, že žijem mimo reality, práve naopak viera otvára viac pohľadov na veci vo svete... takže ak ju máš rád, tak choď s ňou, pýtaj sa jej čo chceš vedieť.
Byť veriacou neznamená, že žijem "mimo reality", určite nie zhodujem sa plne s kolegom @georg21 , to, že je veriaca nie je prekážka, náhodou si myslím že veriaci ľudia sú úprimnejší a mne je medzi takými ľuďmi veľmi dobre, a ak uprednostňuje vieru pred tebou, tak bravo, veľa ľudí si hovorí, že verí, a toto by nikdy nespravili Ak ju máš rád, čo verím že áno, skús ísť niekedy na nejakú akciu s ňou Možno sa ti to zapáči Každopádne nepozeraj sa na vec len z jedného uhla, to je to najhoršie, čo človek môže robiť. Budem sa modliť
Podľa mňa tak ako máš tie svoje veci, pre ktoré nemôžeš s ňou chodiť do toho kostola stále, ona má zase toto a asi to nevie celkom prijať, že je niečo v tvojom svete, kam ona nepatrí ( lebo ju evidentne neberieš ...niekam ) tak sa ti týmto spôsobom ukazuje, že aj ona má niečo také ,,súkromné" tak ak chceš aby to tak nebolo, snaž sa ju do toho tvojho nejak zapojiť a ona sa bude snažiť teba do toho jej. No ale zas, či by to bolo vhodné a prijateľné pre každého, na kom Vám obom záleží, tak to je otázka.
som vychovávaná v ateistickom satanizme, a predsa som bola ochotná isť s priatelom do kostolaale TOTO ! nie je normálne, nemá to buducnosť, všetko to bude len o bohu, proste bla bla bla, typujem že si ťa nechce ani k telu moc pripustiť, čo ako nie je zlé, ale po čase viac ako nevydržatelné pokial si zdravý chlap...ozaj chceš súperiť o lásku s nejakou vymyslenou blbosťou? (veriacim sa ospravedlňujem)neskutočné obmedzovania a potláčania toho po čom človek túži, to normálne nie je..ona z viery nepoľaví, bude to ešte horšie...ozaj si vieš predstaviť život s kostolnou mníškou ktorej dobre že nemôžeš ani pusu dať lebo ,,boh sa pozerá" ?
To nieje o tom, že nechce. Ako môže niekto povedať, že na prvom mieste je pre neho Boh a potom až rodina? (ona to ešte nepovie, lebo nemá rodinu, ale jedného dňa hej) Akože sorry! Aj keby sa nebesá otvorili a Boh dal príkaz rodičovi, aby zabil svoje deti a ten to urobí tak za prvé, taký Boh nemá prečo byť u mňa na prvom mieste. Za druhé, taký rodič by nemal mať deti.
Ak nejaký Boh náhodou je, určite nechce, aby sme čas s blízkymi míňali na čas v nejakej budove, ktorá je mu akože zasvätená. Vážne nie. Ak nás náhodou stvoril, tak pre toto nie.
Ak náhodou by si s takou ostal, tak ver, že ak to Ty nevidíš ako ona, tak ona do toho zatiahne decká a každý víkend nebudete môcť nikam chodiť, lebo celá rodina pôjde hromadne v nedeľu ráno do kostola. A na Teba sa budú pozerať ako na menejcenného.
@pope je pekne,ze je tak veriaca,ale trosku by mohla obetovat kostol kvoli priatelovi ,ktoreho lubi,si myslim ..aspon ja by som ti tak spravila ,ale zase ja nie som fanaticka ako ona ..
mala by sa nad sebou zamysliet,lebo je chore,co robi ..a ty no neviem -dokedy to vydrzis,lebo takyto vztah,ak ona bude takato nebude mat vezmem a ked pride k intimnostiam,to ani nechcem vidiet radsej
No tak najlepšie je asi zmieriť sa s tým, že toto je najvyšší level vášho vzťahu. Lebo natoľko už do vášho vzťahu nevidím, aby som ti mohla poradiť, že ako. To by ste mali prediskutovať už skôr vy dvaja, či vôbec má záujem byť zatiahnutá. Ak má rada muzikály, tak by sa asi nenahnevala, keby si ju vzal so sebou. Ja neviem ako, ale to je na vás. Ale myslím si, že to je asi fifty fifty a bude mať rovnaký záujem ako ty o kostol. Ktovie...rob, čo uznáš za vhodné. Ale nie je mi to sympatické. prepáč
ona je clovek, ty si clovek. ona ma usta, ty mas usta. ona ma rozum, ty mas rozum.
- a preto
sa proste porozpravajte. povedz jej, ze to tak vnimas, ze ti pride, ako by sa ti vyhybala, ze ste malo spolu a tak..
netusim co je to "vzdy" co pises. netusim co je to "vyhovori sa" a ako dlho vopred a ci sa len vyhovori, alebo hladate sposob kedy ano..
poviem ti tajomstvo, ale s nami to nevyriesis ci uz je alebo nie je veriaca. popravde, to ze si to napisal sem na birdz, kde je kazdy mudry a citi sa lepsi cim vacsieho "ignoranta" zo seba spravi, moc si tomu nepomohol..
tak ci onak.. ries to s nou. ju mas rad, s nou chces byt.. s nikym z nas
kamo mam taku kamosku, suka nenormalna, ale proste hentak veriaca. Ale...tak bolo par vitazov nad nou predtym, nez sa to prehuplo do toho "veriaca mladez" stavu. Ale podla mna s tym tipkom suka, ona ma rada sex, necakaju na svadbu (aj ked 90% ich okolia caka a normalne ze tabu bavit sa o tom medzi nimi) Ona je normalne schopna akejkolvek konverzacie, vzdelana, inteligentna, pracovita....a v spolocnosti sa prisposobi dokonale prostrediu - aj pije, aj si zafajci, len nie tak nabrutus [to len obcas a stary nesmie vedet]
tak ja nevim - ak vidis, ze to neni az taky problem, tak to nevid jak az taky problem. Ak to bude problem, tak sa rozhodni, ci ho vyriesis a potom ze ak vyriesis, tak kedy. Vies a to je taka vseobecna rovnica
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
69 komentov
@momoglamorous co ked je to dvojka alebo komorna???
......................................
Podľa mňa si vymýšľa a bude tam iný problém. Veď sa s ňou o tom normálne porozprávaj, čo je vo veci.
Ale pobavilo ma, že máš nick name pope a založíš takéto fórum.
Nemám rada fanatikov.....
ináč súhlas @40
filip
"kresťania potrebujú mať normálny život. chodiť do kostola a na spoločenstvá je super, ale treba žiť aj "v realite", medzi neveriacimi, nielen byť zavretý v "inkubátore" - len toľko:
-z kade si prišiel, že veriaci nemajú normálny život?
-treba žiť v realite, medzi neveriacimi, tak nad týmto sa fakt radšej nepozastavujem
som vychovávaná v ateistickom satanizme, a predsa som bola ochotná isť s priatelom do kostolaale TOTO ! nie je normálne, nemá to buducnosť, všetko to bude len o bohu, proste bla bla bla, typujem že si ťa nechce ani k telu moc pripustiť, čo ako nie je zlé, ale po čase viac ako nevydržatelné pokial si zdravý chlap...ozaj chceš súperiť o lásku s nejakou vymyslenou blbosťou? (veriacim sa ospravedlňujem)neskutočné obmedzovania a potláčania toho po čom človek túži, to normálne nie je..ona z viery nepoľaví, bude to ešte horšie...ozaj si vieš predstaviť život s kostolnou mníškou ktorej dobre že nemôžeš ani pusu dať lebo ,,boh sa pozerá" ?
To nieje o tom, že nechce. Ako môže niekto povedať, že na prvom mieste je pre neho Boh a potom až rodina? (ona to ešte nepovie, lebo nemá rodinu, ale jedného dňa hej) Akože sorry! Aj keby sa nebesá otvorili a Boh dal príkaz rodičovi, aby zabil svoje deti a ten to urobí tak za prvé, taký Boh nemá prečo byť u mňa na prvom mieste. Za druhé, taký rodič by nemal mať deti.
Ak nejaký Boh náhodou je, určite nechce, aby sme čas s blízkymi míňali na čas v nejakej budove, ktorá je mu akože zasvätená. Vážne nie. Ak nás náhodou stvoril, tak pre toto nie.
Ak náhodou by si s takou ostal, tak ver, že ak to Ty nevidíš ako ona, tak ona do toho zatiahne decká a každý víkend nebudete môcť nikam chodiť, lebo celá rodina pôjde hromadne v nedeľu ráno do kostola. A na Teba sa budú pozerať ako na menejcenného.
mala by sa nad sebou zamysliet,lebo je chore,co robi ..a ty no neviem -dokedy to vydrzis,lebo takyto vztah,ak ona bude takato nebude mat vezmem a ked pride k intimnostiam,to ani nechcem vidiet radsej
@poke NERIES TO NA BIRDZI
podla toho co si napisal usudzujem:
ona je clovek, ty si clovek. ona ma usta, ty mas usta. ona ma rozum, ty mas rozum.
- a preto
sa proste porozpravajte. povedz jej, ze to tak vnimas, ze ti pride, ako by sa ti vyhybala, ze ste malo spolu a tak..
netusim co je to "vzdy" co pises. netusim co je to "vyhovori sa" a ako dlho vopred a ci sa len vyhovori, alebo hladate sposob kedy ano..
poviem ti tajomstvo, ale s nami to nevyriesis ci uz je alebo nie je veriaca. popravde, to ze si to napisal sem na birdz, kde je kazdy mudry a citi sa lepsi cim vacsieho "ignoranta" zo seba spravi, moc si tomu nepomohol..
tak ci onak.. ries to s nou. ju mas rad, s nou chces byt.. s nikym z nas
ano bola pre @pope
tak ja nevim - ak vidis, ze to neni az taky problem, tak to nevid jak az taky problem. Ak to bude problem, tak sa rozhodni, ci ho vyriesis a potom ze ak vyriesis, tak kedy. Vies a to je taka vseobecna rovnica
Prepáčte, ja som dneska málo rozprával.